Şimdi Ara

i3 4130?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar sizce bu islemcimi yada fx 4100 mu daha iyidir?
    Olmadı butceyi arttirir i5 alirim dusuk serilerinden arti cpu sogutucu ile kullanicam gtx 650ti ekran karti ile.
    bana bf3 cry3 tf2 gibi oyunlarda sorun cikarmasin yeter...
    Sizce hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YereDusenAdam -- 10 Kasım 2013; 23:51:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisi de kötü. Bütçeni arttır fx 6300 al i5 tarafından da 4670k yada 3570k al bütçen yetmiyorsa minimum 3470 al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VREESLOOS

İkisi de kötü. Bütçeni arttır fx 6300 al i5 tarafından da 4670k yada 3570k al bütçen yetmiyorsa minimum 3470 al.

İ5 4440 nasıl? O.c yapmayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: YereDusenAdam

quote:

İkisi de kötü. Bütçeni arttır fx 6300 al i5 tarafından da 4670k yada 3570k al bütçen yetmiyorsa minimum 3470 al.

i5 3470 3570 aynı zamanda 4570 4670 dısındakiler ölü yatırımdır... fiyatına göre kötü performans alırsın 4100 ile 6300 arasında tas catlasın 70tl fark var ve değecek bir fark...

FX6300 al rahat edersin... oc yapmanada gerek yok zaten cok turbocore açarsan kendi ihtiyacı oldumu yapıyor zaten... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

quote:

i5 3470 3570 aynı zamanda 4570 4670 dısındakiler ölü yatırımdır... fiyatına göre kötü performans alırsın 4100 ile 6300 arasında tas catlasın 70tl fark var ve değecek bir fark...

FX6300 al rahat edersin... oc yapmanada gerek yok zaten cok turbocore açarsan kendi ihtiyacı oldumu yapıyor zaten... :)

4440 kotumu yani

• quote:

quote:

quote:

quote:

4440 kotumu yani

Kötü değil fiyatına değmez... o para verilmez o işlemciye... hak etmiyor parasını bir ofis bilgisayarında kullanılabilir senelerce hizmet veren saf ve stabil bir performans sunar çünkü overclock yapılmıyor işlemci bir sınırın üzerine cıkmıyor... hos bir seçim ama oyun için parasına değmez...

Fx8320 al keyfine bak... illede intel diyorsan 3570 al... yada 4670

• bana yardımcı olur musunuz pcde sıkıntı var ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 5820K
    9 yıl önce açıldı
    İ5 4590
    3 yıl önce açıldı
    i5 4460 vs i5 4590
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • YereDusenAdam kullanıcısına yanıt
    Fx 6300 yada 8320 derim senin max butcen nekadar

• O zaman 3470 te karar verdim.
    Butce 1000tl
    AMD ye yonelmek istemiyorum k.b

• Kararımı verdim i3 4130 alıcam ekran kartına abanacam 7850 1GB alıcam 4gb ram msi anakart
    İlerde 1150 soketli bir i7 alırım upgradenin kralını yaparım diye düşünüyorum :)
    1gb ekran kartı alma sıkıntı yaşarsın. 2gblik olanını tercih et. Arada en fazla 30-40 TL oynar.
    ekrna kartına fazla para ayıramayacaksan 650ti boost 390tl ye en iyi tercih olur senin için 7850nin 2bg li versiyonuna yaklaşır testlerde aralarında 100tl olsa da.
  • İlerde upgrade icin cok para dokmeniz gerekecek. Onun yerine amd 6300 + g46 msi anakart + 7850 2gb aliniz. İlerde sadece ekran karti upgrade edersiniz. Aksi taktirde dediginiz sistemde islemci upgrade i icin 1000 lira gibi bi paraya islemci+anakart degisimi gerekecek.

Amd nin yeni serileri de am3+ soket olucagi icin yeni seri bi islemci alip geri kalan paraya ekran karti alirsiniz.

İntel cephesinde de alicaksaniz 4570 i5 in altini tercih etmemek lazim. 3xxx serisi hele hic bakmayin bu saatten sonra cunku upgrade de anakart degisimi de gerektirecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AsDeRf_ -- 14 Kasım 2013; 14:47:16 >
    ya fx 8320 yada fx 8350 al 65 fsb ve üstü rahatlıkla alırsın ve kasma sorunun kalmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

İlerde upgrade icin cok para dokmeniz gerekecek. Onun yerine amd 6300 + g46 msi anakart + 7850 2gb aliniz. İlerde sadece ekran karti upgrade edersiniz. Aksi taktirde dediginiz sistemde islemci upgrade i icin 1000 lira gibi bi paraya islemci+anakart degisimi gerekecek.

Amd nin yeni serileri de am3+ soket olucagi icin yeni seri bi islemci alip geri kalan paraya ekran karti alirsiniz.

İntel cephesinde de alicaksaniz 4570 i5 in altini tercih etmemek lazim. 3xxx serisi hele hic bakmayin bu saatten sonra cunku upgrade de anakart degisimi de gerektirecek.

Bu i3 zaten 1150 soket beni idare eder gibi bu arada e.karti 2gb alirim.
    Bu sistemi benchmarklara bakarak yaptim.
    Anakart gigabyte olcak.
    Ram de vengeance pro 2x4 alicam uzuuun seneler idare eder gibi.
    Ya ben cs go bf3 nfs mw tf2 oynicam fazla yormazlar sistemi bence.
    İ5 e cikamiyorum k.b
    7850 2 yerine 1gb 7790 (7890-7990da olabilir hatirlamiyorum) mi alsam?
    Bence bu sistem harika.
    Ayrica lg g105+g300+g43 alicam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

İlerde upgrade icin cok para dokmeniz gerekecek. Onun yerine amd 6300 + g46 msi anakart + 7850 2gb aliniz. İlerde sadece ekran karti upgrade edersiniz. Aksi taktirde dediginiz sistemde islemci upgrade i icin 1000 lira gibi bi paraya islemci+anakart degisimi gerekecek.

Bu i3 zaten 1150 soket beni idare eder gibi bu arada e.karti 2gb alirim.
    Bu sistemi benchmarklara bakarak yaptim.
    Anakart gigabyte olcak.
    Ram de vengeance pro 2x4 alicam uzuuun seneler idare eder gibi.
    Ya ben cs go bf3 nfs mw tf2 oynicam fazla yormazlar sistemi bence.
    İ5 e cikamiyorum k.b
    7850 2 yerine 1gb 7790 (7890-7990da olabilir hatirlamiyorum) mi alsam?
    Bence bu sistem harika.
    Ayrica lg g105+g300+g43 alicam

i3 4130 önümüzdeki 2 3 sene(belki daha fazla)fx6300den daha hızlı olucak ve halen öyle ama oyunlar 6 çekirdeğe destek vermeye başlayınca i3 4130 tıkanmaya başlıycak ama ben hiç sanmıyorum artık full ekran kartına abanan oyun çıkarmaya çalışıyolar

• i3 4130 çok iyi bir işlemcidir.Ama çok çeşitli oyun oynayan biriysen bazen yetersiz kalabilir..Ben intel sevmeme rağmen o bütçede kesinlikle fx 6300 alınmasından yanayım.
    Kardeş bırak sen fx4100'ü. i3 4130 un karşıtı fx 6300 dür performans anlamında. ama i3 alma direk i5 al i5 in altına para verilmez i5 4440 alabilirsin ama şuan i5 4570 al derim vatanda 512 tl
  • Tekrar söylüyorum i3 bir işlemci istenilen benchmarka bakılsın 2011 sonrası cıkmıs hiçbir oyunda fx6300ün yanına ne multimedia anlamında neden oyun performansı anlamında yaklaşamaz...hani ben meslegim gereği her dilden makineyi kullanıyorum elime 1 günde 10 farklı makineyi test etme fırsatı geçiyor çok rahatlıkla söylüyorum i5 3570 / i5 4570 altı işlemciler intel bazında kesinlikle hiçbir işe yaramazlar... oyun açıyorsun arkada bi skype bi opera açtınmı o işlemci yalan oluyo bi fraps kurayim şunun videosunu aliyim arkada skypeda arkadaslarla muhabbet edeyim diyorsun o fps ölüyor... intel tabiki daha iyi ama sadece o oyunu calıstırırsan :) ki yine fark yok emin olun i5 4440 alınmaz çünkü frekansı çok düşük 4570 alınır turbosu zaten 3.6 gibi bişeydi yeterli oluyor aşağısını önermem i3 işlemci kesinlikle parasını hak etmiyor... ama g3220 ler cok hosuma gitmiştir herzaman... tam bir ofis canavarı...

neyse :) durum böyle 2 çekirdekli bir işlemci o sadece tek tek işlem yapıcam diyosan buyur kullan ama ben o kadar para verdim b*kunu cıkaracam diyosan tabiki amd :) fx6200 sahibiyim bazen oyundan masaüstüne dönüyorum oyunu asagıda açık unutup baska oyunu açıyorum ordan çıkıp skypeda muhabbet ediyorum bi bakmişim başlat menüsü dolmuş işlemci kullanımı %40 diyor gülüyorum :) iphone kullananlar bilir home tusuna iki kere basınca la bunları ne ara açmışım derler çünkü yavaşlama yok fark etmiyorsun o kadar çekirdek var bi işe yaramıyor diyolarda... o işlemci %100 olmuyor arkadaaas :)

(Bu arada belirtmek istedim bugün bi i5 750 kullandımda hayatımda bu kadar ısınan bi işlemci en son pentium d 3.4ghz kullanmıştım heralde boşta 60 derece işlemcimi olur thermaltake t2 macun ile hemde )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 6 Nisan 2014; 3:28:10 >

• quote:

Tekrar söylüyorum i3 bir işlemci istenilen benchmarka bakılsın 2011 sonrası cıkmıs hiçbir oyunda fx6300ün yanına ne multimedia anlamında neden oyun performansı anlamında yaklaşamaz...hani ben meslegim gereği her dilden makineyi kullanıyorum elime 1 günde 10 farklı makineyi test etme fırsatı geçiyor çok rahatlıkla söylüyorum i5 3570 / i5 4570 altı işlemciler intel bazında kesinlikle hiçbir işe yaramazlar... oyun açıyorsun arkada bi skype bi opera açtınmı o işlemci yalan oluyo bi fraps kurayim şunun videosunu aliyim arkada skypeda arkadaslarla muhabbet edeyim diyorsun o fps ölüyor... intel tabiki daha iyi ama sadece o oyunu calıstırırsan :) ki yine fark yok emin olun i5 4440 alınmaz çünkü frekansı çok düşük 4570 alınır turbosu zaten 3.6 gibi bişeydi yeterli oluyor aşağısını önermem i3 işlemci kesinlikle parasını hak etmiyor... ama g3220 ler cok hosuma gitmiştir herzaman... tam bir ofis canavarı...

neyse :) durum böyle 2 çekirdekli bir işlemci o sadece tek tek işlem yapıcam diyosan buyur kullan ama ben o kadar para verdim b*kunu cıkaracam diyosan tabiki amd :) fx6200 sahibiyim bazen oyundan masaüstüne dönüyorum oyunu asagıda açık unutup baska oyunu açıyorum ordan çıkıp skypeda muhabbet ediyorum bi bakmişim başlat menüsü dolmuş işlemci kullanımı %40 diyor gülüyorum :) iphone kullananlar bilir home tusuna iki kere basınca la bunları ne ara açmışım derler çünkü yavaşlama yok fark etmiyorsun o kadar çekirdek var bi işe yaramıyor diyolarda... o işlemci %100 olmuyor arkadaaas :)

(Bu arada belirtmek istedim bugün bi i5 750 kullandımda hayatımda bu kadar ısınan bi işlemci en son pentium d 3.4ghz kullanmıştım heralde boşta 60 derece işlemcimi olur thermaltake t2 macun ile hemde )

Töbe töbe la niye konuyu hortluyorsunuz arkadaş ya

Ben pc den vazgeçtim oyun için konsol forever şu an PS2'm var ve beraber çok mutluyuz(Hala orijinal DualShock 2 arıyorum)
    i3 4130 sadece oyun için belki yeterli olabilir ancak dediğiniz gibi çoklu işlemlerde fos çıkıyor.AMD bu yönden aynı fiyata daha iyi performans sunuyor.

Neyse artık şu konuyu hortlatmayın arkadaş

(Bende bi ara Pentium D 3.4ghz kullandım (Pentium D 945 galiba)Dünyanın en gürültülü ve ısınan işlemcisi bence.Boşta 60 da çalışıyor BF2 açıyorum herşey ultra 100C oluyor maşallah Ama ilginç olanı,3.8 e çıkarıyorum yinede yanmıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.