Şimdi Ara

İ3 3220 vs Pentium G3258

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar İ3 3220 mi alsam pentium G3258 mi karar veremedim . Oyun oynamak için iaderlik alıyorum G3258 darboğaz yapar diyorlar. İ3220 ise daha pahalı asıl sorum şu İ3 3220 ye vereceğim paraya değermi? performans çok etkilenirmi?
    http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G3258-vs-Intel-Core-i3-3220
    Bu sitede pentium u önde göstermişler . Kafam daha da karıştı .

• Su salak siteden karsilastirma yapmayi birakin artik
    http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i3-3220+@+3.30GHz
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Pentium+G3258+%40+3.20GHz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xhaz kullanıcısına yanıt
    I3 2100 ile gtx 660 kulpaniyorum gta 5 de very high bf4 multi de high de problem yok. Yalniz gta 5 ilactan galiba arada 0.1 saniyelik shutterlar oluyor. Gpu kullanimi yuzde 80 de filan kaliyor gta 5 de BF 4 de sifir priblem.

G3228 ile bu iki oyunda da slayt gosterisi izlersin.

Ama benim tavsiyem 300 liraya 2. El i5 2500k veya 250 lira i5 2400 alman. En temizi bu olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    Hocam asil bu site is yapmayacak. Oyun konusuna gelince sentetik testlerle fark baya acilabiliyor. Mishal g3228 5 ghz e OC yapilinca i 3 den daha yuksek puan alabilir ama gercek hayatta oyunlarda i3 one geciyor. 2 vs 4 cekirdek/izlek olayi isin icine giriyor. En temizi helalinden BF4 cpu bencmark veya gta5 cpu bencmark diye oyun uzerinden incelemek. Tek bir oyunla da yapmayacaksin ki sonra faka basmayasin. Direk g3228 review de yazilabilir ancak genel olarak uretkenlik yazilimlari(photoshop cad winrar vs. Uzerinden inceliyorlar islemcileri oyunlara pek girmiyorlar)

• Oc isin icine girerse anakart sogutma ram vs birsuru faktor giriyor salt default islemci kiyaslamasi onemli

• i3 3220
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

I3 2100 ile gtx 660 kulpaniyorum gta 5 de very high bf4 multi de high de problem yok. Yalniz gta 5 ilactan galiba arada 0.1 saniyelik shutterlar oluyor. Gpu kullanimi yuzde 80 de filan kaliyor gta 5 de BF 4 de sifir priblem.

Ama benim tavsiyem 300 liraya 2. El i5 2500k veya 250 lira i5 2400 alman. En temizi bu olur

G3258 ile belki gta5'te çok iyi performans alamaz ama bf4 dahil çoğu oyunu sorunsuz oynar. Aşağıdaki videoda görüldüğü üzere i5 4440'la kafa kafaya. Sadece bazı oyunların bazı sahnelerinde i5'ten 5-10 fps daha düşük. Bazılarında da bir o kadar önde görünüyor. Sadece kötü optimizasyonlu bir oyun olan watch dogs'ta epey kötü performans ama i5 de pek iyi sayılmaz onda. Kısacası öyle slayt mlayt olmaz. Bir kaç ayarı düşürünce gta5'i de çalıştırır bf4'ü de. Bununla birlikte uygun fiyata temiz 2. el i5 bulunursa onu tercih etmek daha mantıklı tabii.

https://www.youtube.com/watch?v=QYWipPhDl-A

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    satıldı
    geçen yıl açıldı
    Celeron N3350 vs intel i5
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: earth.

quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

G3258 ile belki gta5'te çok iyi performans alamaz ama bf4 dahil çoğu oyunu sorunsuz oynar. Aşağıdaki videoda görüldüğü üzere i5 4440'la kafa kafaya. Sadece bazı oyunların bazı sahnelerinde i5'ten 5-10 fps daha düşük. Bazılarında da bir o kadar önde görünüyor. Sadece kötü optimizasyonlu bir oyun olan watch dogs'ta epey kötü performans ama i5 de pek iyi sayılmaz onda. Kısacası öyle slayt mlayt olmaz. Bir kaç ayarı düşürünce gta5'i de çalıştırır bf4'ü de. Bununla birlikte uygun fiyata temiz 2. el i5 bulunursa onu tercih etmek daha mantıklı tabii.

https://www.youtube.com/watch?v=QYWipPhDl-A

Alıntıları Göster
    Videodaki overclock edilmiş G3258 galiba overclock yapmak kolay mıdır ? Yoksa risk almadan bilgisayarcıya mı yaptırayım? Bir de videodaki test tahminen hangi ayarlarda yapılıyor? Gta V' te 20-25 fps almak istmemem lowda. Yorum yapan herkese teşekkürler. İkinci el almayı düşünmüyorum.

• 3220'nin stok hızıyla kapışmak için 4Ghz yapmak lazım 3258'i.

+4.0 Ghz sonrasında 3220'den daha güçlü olur diye düşünüyorum.

Tamamen teorik , pratikte öyle olur mu bilemem.
  • earth. E kullanıcısına yanıt
    Forumda bf4 multi testi var bi bakin hocam. Kendim de kullandim dual core ve i3 kullanim tecrubesine dayalidir. Singleplayer bilmem ama BF4 gibi oyuni single icin oynayan da yoktur ki. Oyunu aldiktan kac ay sonra, o da internet arzalandigi icin, single ini oynadim

• oc yapmak kolay mantığını öğrendikten sonra çok riskli bir durum yok.

Videodaki testler muhtemelen ultrada yapılmıştır.

şimdi işlemciyi övmüş gibi oldum -ki övülecek bir işlemci fiyatına göre- ama şöyle de bir gerçek var. Bu işlemciyle iyi bir ekran kartıyla bazı oyunlarda tam verim alınamıyor. Buna gta5 de dahil. Linkini verdiğim videoda crysis3te görülüyor bu durum. Dikkat edersen gpu kullanımı yerlerde i5e nazaran. Aşağıdaki videoda da göreceğin üzere i3 4130 gta5te epey üstün g3258e göre. ama başka bir oyunda da g3258 üstün gelebilir. bu durumlar değişiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=ZbglcO1QFjM

kısaca bence yeni çıkacak oyunları da düşünürsen yeni nesil bir i3 ya da i5 almak daha mantıklı. şuan bütçe yok bu bir süre idare etsin sonra değiştiririm dersen g3258i öneririm. iyi kötü bir şekilde götürür.

• Bu saatten sonra, Pentium gibi 2 çekirdek/thread işlemciler alınmaz.

Tabii i3'ün de, 3250 gibi yüksek hızlı bir modelini tercih edin. i3'lerde turbo bile olmadığı için, sadece bclk üzerinden az miktar overclock yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Temmuz 2015; 2:50:37 >
  • Herkese çok teşekkürler i3 4130 uygun göründü bana testlerini falan izledim. Bu arada pc bileşenlerini daha ucuza bulabileceğim yer var mı? Yoksa vatandan mı alayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhaz -- 10 Temmuz 2015; 21:27:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xhaz

Herkese çok teşekkürler i3 4130 uygun göründü bana testlerini falan izledim. Bu arada pc bileşenlerini daha ucuza bulabileceğim yer var mı? Yoksa vatandan mı alayım?

eksen bilgisayar veya inventus
  • 1-2 cahil çıkıp "slayt gösterisi" vs demiş. G3258 stok halde 25-30 , hız aşırtma ile 45+ kişilik odalarda sorunsuz oynanıyor .

• İ5 4460 tan G3258 e geçen biri olarak aradaki fark 1600 MHz Ram ile 1333 MHz Ram arası gibi yani ben birşey fark edemedim G3258 işlemci yi övmek değil amacım ama tek çekirdek performansı herkes bilir i7 4790K dan dahi üstündür, işlemciyi neden kötülediklerini halada anlamış değilim. Ama saygı duyarım.
    Cevabım sadece G3258 işlemciyi öldürmek isteyenlere cevap maiyetindedir ama polemik konusu olmasını istemem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.