Şimdi Ara

i20 troy neden tutulmuyor ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
418
Cevap
4
Favori
121.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Janissary.

quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

quote:

quote:

buda benden olsun. 10 yıl önce hyundai böyle kaliteli araç yapmıyordu ama işler değişti bu araçlarıda kendini kanıtlamasıdır.

http://www.nedenhyundai.com/

Kalite diye genesisin videolarını koymanız çok saçma aracın 202.000 lira fiyatı var. O fiyata bırakında kaliteli olsun.

bu kadar soyut yorumlaman asıl saçma olanı. 10 yıl önce hyundai bu tip araçlar üretmiyordu artık tüm araçlarında kaliteye geçti diyoruz. konuya hakim olmadan fikrin olmuş.

Bilmem ben bindiğim hiçbir hyundai de kaliteye dair hiçbir iz göremedim. Fuar da corsa ya da polodan inip i20 ye bindiğimden olabilir.

Amblemlerden olmasın senin beğenin? değiştir onu çıkar ona tak bu sefer diğerini beğenirdin

• quote:

quote:

quote:

Kaldı ki i20 corsa çakması i30 bmw 1 serisi çakması aynı şekilde genesiste ön ızgara hatlar vs s500 çakması. Genesis hariç diğer tüm modelleri(i10,i20,i30,getz,era) kullanmış test etmiş görmüş incelemiş biri olarak konuşuyorum.

corsa çakması demek için araç tıpa tıp olması lazım farları mı aynı? sisleri mi aynı? kaput mu aynı? önden arkaya hatları mı aynı? arka stoplar andırması corsa çakması mı demek gerekiyor

corsacılar bile çoğu i20 demiş

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=45133

Beni corsacıların ne dediği ilgilendirmiyor ki. Ben gidip kendim inceleyip sürüp test edip öyle yorum yapıyorum. Ayrıca paylaştığınız başlıkta kalite konusunda opelin kat kat üstün olduğunu herkes belirtmiş. Konumuzda kalite sanırım değil mi ?

site corsa bölümü kaliteli corsa diyecekler ne demelerini bekliyordun?

• Amblemle alakası yok. Opele özel bir ilgim zaten yok. Kendi aracımda satmadan önce mitsubishi colt'tu o aralar getz de bakıyordum marka takıntım pek yoktur. Tasarımı donanımı sağlamlığı hoşuma giden herhangi bir arabayı alabilirim. Ama kalite konusunda hyundai arkalardan takip eden bir marka. Kendim incelemiş test etmiş sürmüş biri olarak konuşuyorum netten resimlere bakarak konuşmuyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kaldı ki i20 corsa çakması i30 bmw 1 serisi çakması aynı şekilde genesiste ön ızgara hatlar vs s500 çakması. Genesis hariç diğer tüm modelleri(i10,i20,i30,getz,era) kullanmış test etmiş görmüş incelemiş biri olarak konuşuyorum.

corsa çakması demek için araç tıpa tıp olması lazım farları mı aynı? sisleri mi aynı? kaput mu aynı? önden arkaya hatları mı aynı? arka stoplar andırması corsa çakması mı demek gerekiyor

corsacılar bile çoğu i20 demiş

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=45133

Beni corsacıların ne dediği ilgilendirmiyor ki. Ben gidip kendim inceleyip sürüp test edip öyle yorum yapıyorum. Ayrıca paylaştığınız başlıkta kalite konusunda opelin kat kat üstün olduğunu herkes belirtmiş. Konumuzda kalite sanırım değil mi ?

site corsa bölümü kaliteli corsa diyecekler ne demelerini bekliyordun?

Tekrar edeyim kalite konusundaki tüm yorumlarım kendi gözlemlerimdir.

• boşver samet zihniyete baksana sen i20 corsa çakması i30 bmw1 çakması filan bu konuşma tarzındaki bi insana laf anlatamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 22 Ocak 2011; 22:46:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

boşver samet zihniyete baksana sen i20 corsa çakması i30 bmw1 çakması filan bu konuşma tarzındaki bi insana laf anlatamazsın

Konuşma tarzımda saygısız kaba herhangi birşey görmüyorum varsa da kusura bakmayın. Laf anlatmak zorunda değilsiniz. Zaten biliyoruz neyin ne olduğunu biz. İnceleyerek görerek, sürerek yorum yapıyorum. Tekrardan dediğim gibi kimse ayranım ekşi demez. Herkesin zevki, beğenisi farklıdır. Ama hyundai'ye kaliteli lafı 2 sene öncesinin fiyatlarıyla belki denilebilirdi. Fiyatına göre kaliteli anlamında ama şu anki fiyatlarıyla kalitesiz bir araç.
  • bence kaba,çakma değilde benziyor da diyebilirsiniz
  • quote:

Amblemle alakası yok. Opele özel bir ilgim zaten yok. Kendi aracımda satmadan önce mitsubishi colt'tu o aralar getz de bakıyordum marka takıntım pek yoktur. Tasarımı donanımı sağlamlığı hoşuma giden herhangi bir arabayı alabilirim. Ama kalite konusunda hyundai arkalardan takip eden bir marka. Kendim incelemiş test etmiş sürmüş biri olarak konuşuyorum netten resimlere bakarak konuşmuyorum.

sen test etmiş biri olarak diyorsun bende her iki markayada sahip biri olarak yazıyorum imzamdaki araçlar zevk için değil sahip olduğum için yazıyor.

öncelikle fanatik demen imkansız bu bir zaten değilimde.

2. benim için kalite aracın içindeki sıfır kokusundan ibaret değil 1 ay 2 ay kokar gider böyle bir rahatsızlığım olmadıda zaten.

3. elinde 35bin var gidip boş araca mı verilir yoksa adi kalitesiz görülen dolu hyundai'ye vermek mi mantıklı. dizel full paketine sahibim dijital klima. 6 hava yastığı. otomatik katlanır aynalar. soğutmalı torpido gözü. 16" alaşım jantlar. deri direksiyon vites. sürücü koltuğunda kolçak. büyük rahatlık sağlayan usb girişi. 4 teker disk fren. b sınıfı araçtan bahsediyoruz ve üst segment özellikler barındırıyor ve 5 yıl garanti sunuyor. çarpışma testinde sürücü ve yolcu yaralanma verileri ortada ne kadar iyi derece aldı biraz insaflı yorum yapın yazıktır.

• Çakma konusuna gelince ben bir tasarımcı olsam ve bana deseler ki corsa diye bir araba var çok tutuyor, tasarımını çaktırmadan ona benzetmemiz lazım deselerdi i20 nin tasarımı gibi bir tasarım yapardım sanırım. Tek tek parçalara baktığında corsayla çok yakın benzerlikleri yok gibi görünüyor ama genel tasarıma baktığında çizgiler neredeyse aynı. Hani ben bir türk mühendis gözüyle bakıyorum ama biraz google araştırması yaparsanız yurtdışındaki insanlarında aynı fikirlerde olduğunu görebilirsiniz.

i20 troy neden tutulmuyor ?

• quote:

quote:

Amblemle alakası yok. Opele özel bir ilgim zaten yok. Kendi aracımda satmadan önce mitsubishi colt'tu o aralar getz de bakıyordum marka takıntım pek yoktur. Tasarımı donanımı sağlamlığı hoşuma giden herhangi bir arabayı alabilirim. Ama kalite konusunda hyundai arkalardan takip eden bir marka. Kendim incelemiş test etmiş sürmüş biri olarak konuşuyorum netten resimlere bakarak konuşmuyorum.

sen test etmiş biri olarak diyorsun bende her iki markayada sahip biri olarak yazıyorum imzamdaki araçlar zevk için değil sahip olduğum için yazıyor.

2. benim için kalite aracın içindeki sıfır kokusundan ibaret değil 1 ay 2 ay kokar gider böyle bir rahatsızlığım olmadıda zaten.

3. elinde 35bin var gidip boş araca mı verilir yoksa adi kalitesiz görülen dolu hyundai'ye vermek mi mantıklı. dizel full paketine sahibim dijital klima. 6 hava yastığı. otomatik katlanır aynalar. soğutmalı torpido gözü. 16" alaşım jantlar. deri direksiyon vites. sürücü koltuğunda kolçak. büyük rahatlık sağlayan usb girişi. 4 teker disk fren. b sınıfı araçtan bahsediyoruz ve üst segment özellikler barındırıyor ve 5 yıl garanti sunuyor. çarpışma testinde sürücü ve yolcu yaralanma verileri ortada ne kadar iyi derece aldı biraz insaflı yorum yapın yazıktır.

Şimdi öncelikle f/p konusunda bende sizle hem fikirim zaten o yüzden gidip mitsubishi aldım(sağlamlık donanım vs). Gidip bomboş araca bende 35.000 vermem ama hyundainin şu anki fiyatları ederinin üstündedir.

• quote:

bence kaba,çakma değilde benziyor da diyebilirsiniz

Evet bu konuda haklısınız kusura bakmayın.
  • quote:

quote:

quote:

Şimdi öncelikle f/p konusunda bende sizle hem fikirim zaten o yüzden gidip mitsubishi aldım(sağlamlık donanım vs). Gidip bomboş araca bende 35.000 vermem ama hyundainin şu anki fiyatları ederinin üstündedir.

bir araç alırken f/p bakmayan zaten fanatik birisidir 4 teker direksiyondan ibaret bir araç bile olsa gider ona verir. bu donanımlarda corsa polo vs. araç yok mu var ama türkiye'de yok sadece kağıt üzerinde var. hem olsa bile 40 bini aşan fiyatlara kim alır bu yüzden o markalar getirmiyor full araçlarını.

• sana şunu deyim vw city van alırken mitsubishi alacaktık ama o dönemlerde internet ile haşır neşir olma imkanı yoktu çevre baskısı önerisi ile vw aldık pişmanmıyız değiliz ama bu dönemde halen çevre baskısı ile araç alan kişiler var. marka abi opel ford vw al hyundai alana kadar neler alınır ooo klasik halk yargısı. donanım motor gücü garantiyi söyleyince sesler kesilir alıştık artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 22 Ocak 2011; 23:27:03 >
  • quote:

quote:

bence kaba,çakma değilde benziyor da diyebilirsiniz

Evet bu konuda haklısınız kusura bakmayın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bir araç alırken f/p bakmayan zaten fanatik birisidir 4 teker direksiyondan ibaret bir araç bile olsa gider ona verir. bu donanımlarda corsa polo vs. araç yok mu var ama türkiye'de yok sadece kağıt üzerinde var. hem olsa bile 40 bini aşan fiyatlara kim alır bu yüzden o markalar getirmiyor full araçlarını.

+10000

• quote:

senin tepkin neye mitsubishi kim kötü dedi? yan hava yastıklarıyla 5 yıldız almak mümkün değil diye kim dedi? eğer benim lafım olan yan hava yastığı olmayan araç 5 yıldız alamaz demem üzerine söylüyorsanız zıt şeyler söylemiş oluyorsunuz.

Yukarıda Ncap'e herkes en full paketli aracıyla giriyor, aksi olsa kimse 5 yıldız alamaz denmiş. Ben de diyorum ki Mitsubishi kerizmiş o zaman. En full değil.. En baz modelle girmiş. 2 hava yastığı ile 4 yıldız alabilmiş diyorum.

quote:

Allah kimseye kaza bela vermesin ama senin yorumunda da ön yargı zirve yapmış durumda getz olsaydı ayvayı yemiş olmak falan eleştirdiğin kişilerin yolundan ön yargı ile gittiğinin farkında değilsin. yan hava yastığı her kazada açılmaz sizin vurduğunuz araç yerinde siz olsaydınız biri size yandan vurup süreklediği zaman yan hava yastığının önemini anlarsınız. bahsini ettiğiniz kazada yan hava yastığınız olsa bile zaten açılmayacaktı anlatabildim mi?

İnanın önceki mesajları okuyan birçok kişi i20 sahiplerinin mesajlarıyla markaya sempatisi varsa da soğur. Sebebini de yukarıda açıkladım.

Yan hava yastıklarının ne şartlarda çalıştığını biliyorum. Benim bahsettiğim olay yan hava yastığı olmayan bir Fiesta'ya çarptım. Üstelik benim kendi aracım da 4-5 yıldızlık bir araç değildi.. Bildiğin 2005 Corsa 1.2 Essentia'ydı.. Ancak kağıt üzerinde güvensiz gibi görünen ve önceki mesajlarda Ncap'ten 5 yıldız alamamış bu araçlar 4 kişinin hayatının kurtulmasına vesile oldu. Bakın az buz değil ben hız sınırını aştım ve 110'la gidiyorum, karşı taraf da kırmızı ışıkta çıkıyor ve yandan hava yastığı olmadığı halde büyük bir kazayı burnu bile kanamadan atlattı.. Getz örneğini şunun için vermiştim.. Getz'in piyasada genelde boş modelleri var.. Fiesta gibi Getz de boş model olarak o kazada karşımda olsaydı Fiesta gibi dayanabilir miydi bilemiyorum demek istedim.

Bu noktada aktif güvenlik tedbirleri kadar aracın karoseri ve şase yapısı, kullanılan çeliğin sağlamlığı gibi faktörler devreye giriyor..

Ben bunları zaten kime yazmışım? Ncap Ncap diye burda diğer modelleri hurdaya çıkartmeye çalışanlara yazıyorum.

Bu arada Hyundai'ye karşı reklamlarından kaynaklanan bir gıcık olma durumum hasıl oldu son zamanlarda.. Sanırım burada yazıp durmamın asıl sebebi bu.. Getz ile diz mesafesi hiş değişmemişken, hatta baş mesafesi azalmışken.. Reklamlarda 2 oda 1 salon tabirini kullanmaları bence yanıltıcıdır. Kandırmacadır.

• quote:

sana şunu deyim vw city van alırken mitsubishi alacaktık ama o dönemlerde internet ile haşır neşir olma imkanı yoktu çevre baskısı önerisi ile vw aldık pişmanmıyız değiliz ama bu dönemde halen çevre baskısı ile araç alan kişiler var. marka abi opel ford vw al hyundai alana kadar neler alınır ooo klasik halk yargısı. donanım motor gücü garantiyi söyleyince sesler kesilir alıştık artık.

Benim çevremde söylenen şudur..

İyi kaçsın dersen Astra al..
    Parçası ucuz olsun dersen Reno al..
    Sorunsuz olsun dersen 98 model corolla al..

Al da al..

Neyse.. Hyundai en azından satılıyor.. Türkiye'de üretiliyor.. İlerisi için bir şansı var..

Satış tamam.. Güvenliği de kıvırmaya başladılar.. Artık Tasarım ve Servis olayını da hallederlerse sanırım ileride Hyundai'cilerle tartışmaya girilemeyecek.. Yanlız Hyundai'in reklamları gerçekten gıcık..

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

senin tepkin neye mitsubishi kim kötü dedi? yan hava yastıklarıyla 5 yıldız almak mümkün değil diye kim dedi? eğer benim lafım olan yan hava yastığı olmayan araç 5 yıldız alamaz demem üzerine söylüyorsanız zıt şeyler söylemiş oluyorsunuz.

Yukarıda Ncap'e herkes en full paketli aracıyla giriyor, aksi olsa kimse 5 yıldız alamaz denmiş. Ben de diyorum ki Mitsubishi kerizmiş o zaman. En full değil.. En baz modelle girmiş. 2 hava yastığı ile 4 yıldız alabilmiş diyorum.

quote:

Allah kimseye kaza bela vermesin ama senin yorumunda da ön yargı zirve yapmış durumda getz olsaydı ayvayı yemiş olmak falan eleştirdiğin kişilerin yolundan ön yargı ile gittiğinin farkında değilsin. yan hava yastığı her kazada açılmaz sizin vurduğunuz araç yerinde siz olsaydınız biri size yandan vurup süreklediği zaman yan hava yastığının önemini anlarsınız. bahsini ettiğiniz kazada yan hava yastığınız olsa bile zaten açılmayacaktı anlatabildim mi?

İnanın önceki mesajları okuyan birçok kişi i20 sahiplerinin mesajlarıyla markaya sempatisi varsa da soğur. Sebebini de yukarıda açıkladım.

Yan hava yastıklarının ne şartlarda çalıştığını biliyorum. Benim bahsettiğim olay yan hava yastığı olmayan bir Fiesta'ya çarptım. Üstelik benim kendi aracım da 4-5 yıldızlık bir araç değildi.. Bildiğin 2005 Corsa 1.2 Essentia'ydı.. Ancak kağıt üzerinde güvensiz gibi görünen ve önceki mesajlarda Ncap'ten 5 yıldız alamamış bu araçlar 4 kişinin hayatının kurtulmasına vesile oldu. Bakın az buz değil ben hız sınırını aştım ve 110'la gidiyorum, karşı taraf da kırmızı ışıkta çıkıyor ve yandan hava yastığı olmadığı halde büyük bir kazayı burnu bile kanamadan atlattı.. Getz örneğini şunun için vermiştim.. Getz'in piyasada genelde boş modelleri var.. Fiesta gibi Getz de boş model olarak o kazada karşımda olsaydı Fiesta gibi dayanabilir miydi bilemiyorum demek istedim.

Bu noktada aktif güvenlik tedbirleri kadar aracın karoseri ve şase yapısı, kullanılan çeliğin sağlamlığı gibi faktörler devreye giriyor..

Ben bunları zaten kime yazmışım? Ncap Ncap diye burda diğer modelleri hurdaya çıkartmeye çalışanlara yazıyorum.

Bu arada Hyundai'ye karşı reklamlarından kaynaklanan bir gıcık olma durumum hasıl oldu son zamanlarda.. Sanırım burada yazıp durmamın asıl sebebi bu.. Getz ile diz mesafesi hiş değişmemişken, hatta baş mesafesi azalmışken.. Reklamlarda 2 oda 1 salon tabirini kullanmaları bence yanıltıcıdır. Kandırmacadır.

Bu temsanın basiretsizliği. Sınıfının çok ötesinde diz ve baş mesafesine sahip colt için böyle bir reklam yapmıyorlarsa ne diyelim işte hyundainin kafa çalışıyor. Bizim temsa yerinde sayıyor.

• pahalı
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.