Şimdi Ara

İ20 1.2 (1248 cc) SENSE YAKIT TÜKETİMİM (RESİMLİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Resimleri yükledim, 200 tl benzin almıştım ve 653 km yol yaptım.. Depoyu tekrar doldurmadan önce sizlerle paylaşmak istedim….
    30 km daha gidebileceğimi düşünüyorum (tecrübem onu gösteriyor) lakin depoyu doldurduğumda içinde yine o civarda benzin olduğu için km üzerine eklemiyorum…
    Hesaplarsak 200/650 = 0.3076 yapıyor… Yani km de 30-31 krş ….

Aracı kullandığım 653 km zarfında;
    * Araç ta %10 oranında tek kişi, %60 oranında 2-3 kişi , %30 oranında 4-5 kişi bulundu…
    *Toplam 1 saat civarı klima açık kaldı… ( Genelde Şehir içi kullandığım için cam açıyordum ama camın fayda etmediği yerlerde klima kullandım )
    *Şehir dışı kullanımım yok ama kısa süreli 80 km civarı otobanda kullandım hızım 90-100 km civarıydı…
    *Bayram nedeniyle Eskihisar- topçular arabalı vapur kuyruğunun ikamet ettiği yer olan istasyona kadar uzanmasından dolayı 40 dk boyunca sürekli dur –kalk yaptım... Ve arabada 5 kişiydik…
    * Stajda olan öğrencileri kontrol için çok fazla Taysad organize sanayi ve Gebze organize sanayiye gittim…Adamlar hız yapılmasın diye 100 metrede bir kasis koymuşlar....

Yoğun olarak aracı şehir içinde( gebze,istasyon, darıca civarında )kullandım...Bilenler bilir bizim yolların nasıl olduğunu… Yerleri bilerek söyledim bilen arkadaşlar illaki olacaktır...Mesela istasyon ışıklar bölgesindeki trafiği bilen bilir...

Uzun lafın kısası aracımın tüketim değeri bana çok iyi geldi...
    Çalıştığım okulda 60 civari araç var. Karşılaştırma imkanını fazlasıyla buldum... Mayıs ayında okulda b segmenti polo 1.2(artık üretilmiyor), fiesta 1.25, clio4 1.2,corsa 1.2, fabia1.2 hepsiyle kıyaslamıştık en az yakan araç İ20 di... Aynı zamanda performasta da İ20 ile fiesta en öndeydi zaten beygir ve tork değerleri ortada....

Afaki konuşmuyorum marka holiganlığı da yapmıyorum değerlendirmem sadece tüketim ve performans bazlıdır...
    Tüketim/Performans olarak bu motor hacminde şiddetle tavsiye edebileceğim bir araç..

Aracı ocak aynıda aldım o zaman ilk depoda 38-39 krş yaktı.. Zamanla değer düştü ..İnşallah daha da iyi olacak... Bilgilerinize...

İ20 1.2 (1248 cc) SENSE YAKIT TÜKETİMİM (RESİMLİ) İ20 1.2 (1248 cc) SENSE YAKIT TÜKETİMİM (RESİMLİ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muallim_25 -- 6 Ağustos 2014; 1:24:42 >

• Aynı aracı bir yıldır kullanıyorum ve ancak uzun yolda 90'a sabitleyerek 27-28 kuruş civarı görebilmiştim. Şehir içinde 50 kuruşun altına inemedim henüz ki genel sürüş açısından agresiflikle uzaktan yakından ilgim yoktur. Aracınız kaç kilometrede?
  • Manuel mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 lt tüketim fena değil ama ulaşılmaz da değil. O sınıf araçların çoğu benzer değerlere inebiliyor.

Siz km.de 30 kuruş yakmışsınız ama zaten ayda yaptığınız yol 650 km (7 Temmuz'da benzin almışsınız); 7 lt tüketip 35 kuruş yaksa ayda 30 TL fark eder. Hal böyle olunca yakıt tüketimi araç tercihinde son sıralara düşer.
  • Bence benzinli bir araç için çok iyi bir değer.

Millet benzinli arabayla 4 litre yaktığı için beğenmemiş.
  • Değerler fena değil ama Jazz kullanmanızı öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • normal zaten aynı aracı kullananlarda aynı yakıyor,abartılacak birşey yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2004 model citroen c3 benzinli düz vites
    eski nesil motor yani
    şehir içi/dışı karışık 32 kuruş, şehir dışında 28 kuruş filan yakıyor.
    tabi bunlar 3000 deviri geçmeyen sakin kullanımlarda.
    bastığın zaman her motor çok yakar. isterse şu yeni çıkan 0,9 motorlar olsun.
  • bende logan 1.2 yle ortalama 6.5
    i 20 daha az yakar

• quote:

Orijinalden alıntı: m.k.o.

6 lt tüketim fena değil ama ulaşılmaz da değil. O sınıf araçların çoğu benzer değerlere inebiliyor.

Siz km.de 30 kuruş yakmışsınız ama zaten ayda yaptığınız yol 650 km (7 Temmuz'da benzin almışsınız); 7 lt tüketip 35 kuruş yaksa ayda 30 TL fark eder. Hal böyle olunca yakıt tüketimi araç tercihinde son sıralara düşer.

ben ayda 650km yapsam tereddütsüz 560sec-v8 land cruiser-740il gibi araçlar alır sürüş keyfinin dübine vururdum açıkçası...

• Aynı aracı aralık ayında aldım. Şu anda 10.000 Km'de. Şehir içinde 6 litreye kolaylıkla inebiliyorum. Çevreyolları ve şehir dışında 4, 4.5 lt. çok kolay oluyor. Anlayacağınız tam fabrika verilerini tutturuyorum (6,1, 4.2 lt.) Lakin ben gerçekten çok sakin kullanıyorum ve az yakmak için her türlü şeye dikkat ediyorum. Atmosferik motorlarda bu hacimde güç ve tüketim olarak rakipsiz bir motor diyebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.