Şimdi Ara

i-Shift Şanzıman mı yoksa CVT mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
10.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Honda Jazz almayı planlıyorum. Otomatik olacak, Fun paket istiyorum uzun süre kullanacağım için dolu olsun diyorum da 2012 den sonra sanırım CVT şanzıman gelmiş ki o kasa daha güzel. Ancak hem ilan az hem fiyatlar aşırı fazla. Sanırım yeni araç geleceği için satılmamış herhalde.

CVT yi daha çok övüyorlar ancak kazalı vs olanlara gücüm yetiyor. 35000 lira bütçem var. 1000 lira oynayabilir.

Sizce bekleyeyim mi almak için yoksa fark etmez alayım mı ishift ?

• Biraz daha zorlayıp CVT almanızı öneririm hem daha güncel hem i-shift e göre daha konforlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnurD7 kullanıcısına yanıt
    hocam 35 bütçem ama 42 den başlıyor ikinci el cvt ler :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeniorAwesome

hocam 35 bütçem ama 42 den başlıyor ikinci el cvt ler :S
    bilgisi olan varsa yardıma ihtiyacım var
  • quote:

bilgisi olan varsa yardıma ihtiyacım var

Alıntıları Göster
    Valla i-shift'i bilmem ama CVT sorunlu oluyomuş. Daha çok Fordlarda oluyomuş bu sorun. Biz öyle duyduk.
  • Bütçeniz yetmiyorsa i-shift de alabilirsiniz Fun Jazz çok keyifli araba.

• Ford'daki CVT'nin sorun çıkarma nedeni yüksek torka dayanıklı olmamasıydı zaten Ford daha kullanmadı dizel CVT. Benzinli CVTlerde kolay kolay problem çıkmıyor Jazz olsun, Micra olsun sorunsuz araçlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda İ-Shift Nedir?
    16 yıl önce açıldı
    S tronic vites tam otomatik mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • OnurD7 kullanıcısına yanıt
    aynen hocam ailecek sevdik vallahi de cvt istiyor gönül baktım biraz da ishifte yönleneyim o zaman ben ? ileride kısmetse yeni jazz a bakarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Ford'daki CVT'nin sorun çıkarma nedeni yüksek torka dayanıklı olmamasıydı zaten Ford daha kullanmadı dizel CVT. Benzinli CVTlerde kolay kolay problem çıkmıyor Jazz olsun, Micra olsun sorunsuz araçlar.

Cevap için saol. Ford'da problem olduğu için CVT'yi sorunlu biliyordum. Yoksa Honda'da CVT problemi yokmuş.
  • Güncel

• Her iki şanzıman da sorunsuz. Cvt daha keyifli ve konforlu, i-shift yarı otomatik olduğu için vites geçişleri hissedilir ama yakıt tüketimi bir miktar daha düşüktür. Bütçeniz cvtye yetmiyorsa bence i- shift alabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bir kısım çok kötülüyor sebebini çözemedim ama honda sonuçta. En azından piyasası olan bir araç ve ileride satar yeni kasasını alırım diyorum.
  • Kötülenme nedeni yarı otomatik olmasından dolayı konfor cvt ye göre daha düşük. Ancak i-shift, mmt ya da easytronic gibi sorun çıkaran bir şanzıman değil. Aynı yanlış yargı pug ve citroenin yarı otomatikleri için de var maalesef.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tipi cok hos bir arac. Hele ki cam tavan varsa rengide beyaz ise..

Cok tatli cok :) herkes kucuk olmasina aldaniyor fakat ikinci elde hepsi cok yuksek kilometrelidir yani dusugunu bulmak zordur.

Ozellikle icide cok genis. Disaridan ufak bir araba gibi dursada ici cok kullanisli.

Simdiden alacaginiz arac hayirli ugurlu olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

Tipi cok hos bir arac. Hele ki cam tavan varsa rengide beyaz ise..

Cok tatli cok :) herkes kucuk olmasina aldaniyor fakat ikinci elde hepsi cok yuksek kilometrelidir yani dusugunu bulmak zordur.

Ozellikle icide cok genis. Disaridan ufak bir araba gibi dursada ici cok kullanisli.

Simdiden alacaginiz arac hayirli ugurlu olsun.
    2006 manuel Jazz aracımı sattıktan sonra yeni araba arayışı içinde son iki hafta içinde Astra 1.6 easytronic ve Jazz i-shift kullandım.Özellikle ilk iki viteste ciddi anlamda silkelyor diyebilirim.Tam vites geçişi esnasında hissedebilirseniz ayağınızı gazdan birazcık çekerseniz silkeleme az oluyor.Bunuda trafikte ilerlerken her vites geçişinde yapmak çok zor.
    Jazz larda ve 1.4 civiclerde kullanılan ishift lerde yazılım güncellmesi yapılarak silkeleme azaltılabiliyormuş.
    Yanlış bilmiyorsam cvt şanzımanın son vites oranı daha uzun.Şehirlerarası yolda daha az devirler aynı hızda ilerleyebiliyorsunuz.
    Kısa bir süre yaklaşık 2-3 yıl kullanılan ishift ve 10 yıl civarında aynı model araçlarda sorunsuz kullanılan cvt arasında seçim yapmak zor olmasa gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: yarimpower

2006 manuel Jazz aracımı sattıktan sonra yeni araba arayışı içinde son iki hafta içinde Astra 1.6 easytronic ve Jazz i-shift kullandım.Özellikle ilk iki viteste ciddi anlamda silkelyor diyebilirim.Tam vites geçişi esnasında hissedebilirseniz ayağınızı gazdan birazcık çekerseniz silkeleme az oluyor.Bunuda trafikte ilerlerken her vites geçişinde yapmak çok zor.
    Jazz larda ve 1.4 civiclerde kullanılan ishift lerde yazılım güncellmesi yapılarak silkeleme azaltılabiliyormuş.
    Yanlış bilmiyorsam cvt şanzımanın son vites oranı daha uzun.Şehirlerarası yolda daha az devirler aynı hızda ilerleyebiliyorsunuz.
    Kısa bir süre yaklaşık 2-3 yıl kullanılan ishift ve 10 yıl civarında aynı model araçlarda sorunsuz kullanılan cvt arasında seçim yapmak zor olmasa gerek.

Hocam iki üç yıl kadar kullanacağım. O kadar olumsuz mu yaklaşıyorsunuz? Soeun çıkarmasın alışırım bence. Bende mondeo vardı ram otomatik onda da hissesiyordum vitesleri

• quote:

quote:

Hocam iki üç yıl kadar kullanacağım. O kadar olumsuz mu yaklaşıyorsunuz? Soeun çıkarmasın alışırım bence. Bende mondeo vardı ram otomatik onda da hissesiyordum vitesleri

Alıntıları Göster
    Cvt şanzımanlı motorum var.Şehiriçi ve hatta şehirlerarası kullanımda konfor olabilecek en üst seviyede olacağı için sürüş zevki de buna paralel oluyor.

i-shift şanzıman yanlış bilmiyoram bazı büyük kamyonlarda yokuş yukarı vites geçişini kaçırmaması avantajı için kullanılıyor.

http://www.volvotrucks.com/trucks/na/en-us/products/powertrain/ishift/pages/ishift_ILF.aspx

Eğer az yaksında silkelemesi önemli değil hatta şehiriçi fazla kullanımda debriyajı erken bitirmesini göze alıyorsanız alınabilir.Aracı ne amaçla kullanacağınıza göre tercih değişebilir.
    Ben şehiriçi motosiklet kullanıyorum arabayla uzun yola sık giderim benim için az yakması benim için daha önemli o yüzden tercihim i-shift olurdu.

• quote:

Cvt şanzımanlı motorum var.Şehiriçi ve hatta şehirlerarası kullanımda konfor olabilecek en üst seviyede olacağı için sürüş zevki de buna paralel oluyor.

i-shift şanzıman yanlış bilmiyoram bazı büyük kamyonlarda yokuş yukarı vites geçişini kaçırmaması avantajı için kullanılıyor.

http://www.volvotrucks.com/trucks/na/en-us/products/powertrain/ishift/pages/ishift_ILF.aspx

Eğer az yaksında silkelemesi önemli değil hatta şehiriçi fazla kullanımda debriyajı erken bitirmesini göze alıyorsanız alınabilir.Aracı ne amaçla kullanacağınıza göre tercih değişebilir.
    Ben şehiriçi motosiklet kullanıyorum arabayla uzun yola sık giderim benim için az yakması benim için daha önemli o yüzden tercihim i-shift olurdu.

Alıntıları Göster
    i-Shift lerde baskı balata bitebiliyor.

CVT şanzıman ise açıkcası ben tercih etmem, arabanın vites atma sesini duymak isterim.

Tam otomatik şanzıman seçeneği varsa ne ala...

• yarimpower kullanıcısına yanıt
    ben motor kullanıyorum hocam biz yılda 3-5 bin km yaparız en fazla. Dükkan alışverişleri pazar gezmeleri vs dışında yatar araba. Az yakması çok önemli donanım tip çok önemli. Şu an için tercihim bu yönde. 6 litre yakıt bence çok iyi. İleride belki lpg ile devam ederim ya da yeni kasaya geçiş yaparım. iShifte de alışacağımı düşünüyorum...
  • quote:

ben motor kullanıyorum hocam biz yılda 3-5 bin km yaparız en fazla. Dükkan alışverişleri pazar gezmeleri vs dışında yatar araba. Az yakması çok önemli donanım tip çok önemli. Şu an için tercihim bu yönde. 6 litre yakıt bence çok iyi. İleride belki lpg ile devam ederim ya da yeni kasaya geçiş yaparım. iShifte de alışacağımı düşünüyorum...
    Birer tane alalım o zaman.Hayırlı olsun şimdiden.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.