Şimdi Ara

I-III ve IV isaretleyip Yalniz II cikmasi (soru iceride)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya hani anlarim 1-3 isaretlersin yalniz 2 cikar da bu nedir ya? 1-3-4 isaretleyip yalniz 2 cikmasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrFlackoJodye -- 26 Şubat 2015; 23:25:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Resim atmiyor soruyu yaziyorum.

İnsana ait bir protein molekulunun hidrolizi sonucu aciga cikan monomerler ayni bireyde uretilen,

1) DNA
    2) Ribozom
    3) Steroit
    4) ATP

seklindeki yapi ve molekullerden hangilerinin sentezinde yapi tasi olarak kullanilabilir?

• tsmf diye gidiyorum ts toplam 65 dakikada bitiyor. sonra matematik sonra fen yapıyorum.

fende mesela a şıkkı yalnız 1 b şıkkı yalnız 2 c şıkkı 1 ve 2, d şıkkı 2 ve 3, e şıkkı 1,2 ve 3.

olay şu, c şıkkına bakıyorum, 1 ve 2. öncül doğru. d şıkkına bakıyorum, 2 ve 3. öncül doğru. normal olarak hepsinin doğru olması gerekli yani e şıkkı 1, 2 ve 3 ama ben o mallıkla gidip c ya da d işaretliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geleceginmuhendisi -- 26 Şubat 2015; 23:29:18 >
  • Dna ve ATP nin yapısında protein bulunmadığı için onlar olamaz. Steroit zaten bir tür yağ bunda da olamaz. Ama ribozomların yaklaşık 1/3 ü protein olduğu için yalnız 2.
  • Tam bir muhendis kafasi.

• proteinin hidrolizinde aminoasit açığa çıkar aminoasitlerde sadece ribozomda kullanılır
  • bu soruyu sanki bi denemede çözmüştüm. soruyu anlamam baya zamanımı almıştı

orda ilk cümlede aminoasitten bahsediyor onu anlamıştım sonra baktım hangisi aminoasitlerle ilgili bi tek ribozom vardı işaretledim geçtim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Control II | PS5 | ANA KONU
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: euprathes

bu soruyu sanki bi denemede çözmüştüm. soruyu anlamam baya zamanımı almıştı

orda ilk cümlede aminoasitten bahsediyor onu anlamıştım sonra baktım hangisi aminoasitlerle ilgili bi tek ribozom vardı işaretledim geçtim

Fem 10'lu olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: nasituygun

proteinin hidrolizinde aminoasit açığa çıkar aminoasitlerde sadece ribozomda kullanılır

Orada anahtar kelime "yapi tasi" sanirim.

• Kesinlikle
  • soru güzelmiş :D biri açıklasın
  • kolay soru, şunları bilmen gerekir:
    proteinin yapı taşının aminoasit olması ve ribozomun yapısına aminoasit katılması
  • quote:

Orijinalden alıntı: wendez2

kolay soru, şunları bilmen gerekir:
    proteinin yapı taşının aminoasit olması ve ribozomun yapısına aminoasit katılması

Onları biliyorum da ben proteinden enerji üretilir, fazla protein de yağa dönüşür diye düşündüm. DNA'nın dışında da histon proteinleri olduğu için o şıkkı işaretledim. Sanırım saçma düşünmüşüm biraz. 😄

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HACI SINAV ZORDU YA H kullanıcısına yanıt
    Sınavdan sonra notunu resimli bir şekilde foruma koy bir görelim bakalım SALAK olmayanlar nasıl yapıyormuş..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.