Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (518. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.394
Cevap
249
Favori
1.121.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
27 oy
Sayfa: önceki 516517518519520
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Motor ısıgı dediginiz hangisi acaba.

sadece egzos duman işareti yanıp sönüyor da.

araç da gaz yemiyor 3bin deviri gecmiyor cok sacma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankMartin87 -- 31 Ekim 2025; 23:37:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Normal modda da 2.vitese geçiyor. Dönüşlerde manuel 1 e alamıyorum, mecbur sport da kullancaz. Sport severim ama motor soğukken yüksek devir de çevirmesini istemem. Isındıktan sonra olabilir tabi ama Motor ısınana kadar normale alacağım sanırım yada manuel oynayacağım yine. Gerçi çabuk ısınıyor motorda. 1.6 Dizele göre daha iyi ısınması.

Park ederken, önce frene basıp N'ye alıyorum. Sonra elfrenini çekip ayağımı frenden kaldırıyorum. Sonra tekrar frene basıp P 'ye alıyorum. Bu şekilde kapatıyorum sizce doğru mu ?

Göstergeler ile tuşlara alışmam lazım. Ayrıca sinyal verdiğimde açılan kamerayı görmek zor oluyor yada benim alışmam lazım.

4 LOCK tuşunuda sanırım karlı zeminlerde filan basmam gerek. Asfalt yolda gerek yok galiba.

Bluetotuh ile carplay bağladım. Ön panelden şu ayarı aç vb. diyebileceğiniz var mı ? Bagaj kapağının orada bekleyince oto açılma durumunu aktif ettim.

Lastik olarakta hankook düşünüyorum. Ağırlıktan dolayıda sanırım jant işine giremeyeceğim.

Sahler paspas aldım mükemmel. Orjinal kauçuk paspaslarıda var ancak onları satacağım galiba. Sahler 4.5 D boyutlu.

Bu kadar dolu donanımda Topido soğutma, üst tarafta gözlük yerleştirme yeri ve ayak aydınlatmalarınıda koysaymış efso olurmuş. Ek olarak bu ambiyans aydınlatması rengi değişiyor mu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 3 Kasım 2025; 23:36:54 >

• Merhabalar,

Ben de araç alma ve araştırma dönemindeyim. Tucson ve sportage ikisili de radarımda. Birkaç gündür fiyat güncelleniyor yazıyordu sitede, yeni fiyatlar gelmiş. Bir de 180 beygirlik yeni motorlar da gelmiş prime ve prime plus a ama elite ve elite plus a gelmemiş. Bu motorun 160 beygir olanla farkı var mı daha mı yeni?

Ben elite plus 4x4 düşünüyordum tucson alırsam eğer.

ben geçen ay teslim aldım artık hep 160 lık geliyor, 180 gelmiyor demişlerdi. 4x4 elite plus aldım bende, performansı çok iyi. Imkan varsa başka donanıma bakmayın full 4x4 alıp geçin :)

180 motorlar da gelmiş

4x4 elite plus düşünüyorum ben de alırsam.

Siz ne kadar almıştınız acaba ??

fiyat listesinde yazıyor belki ama almaya gitseniz renk seçeneği vb veya stok çok az gelmiş olabilir. Bence günceli 160 hp 4x4 alıp geçin :)

Full donanım araç çok iyi oluyor gerçekten.

Hocam düşüncem o şekilde, yaş zaten 46 oldu 2 çocuk da büyük. Küçük bir araba kurtarmaz bizi.

Hyundai aklımda özellikle 4x4 elite plus.

Siz kaça almıştınız peki bayiler kaça bırakıyor ??

özelden yazdım size hocam

Teşekkürler.

Aklımı karıştıran sadece seneye falan tamamen yenisinin çıkacak olması, motor da şanzıman da değişiyor diye biliyorum.

Şu an almak ne kadar mantıklı olabilir ondan emin değilim.

Bir de ben 20 yıldır honda cvt şanzıman araba kullandım. Bu çift kavramaya uyum sağlamak konusunda endişeliyim.

evet 2026 temmuz ağustos gibi gelecek sanırım yenisi

7 ileri dct 'yi bırakıyorlar.

Aynı şeyleri bende düşündüm fakat ülkede aldığınız kar kalıyor.

geçen seneye göre 1m zam almış araç. Tercih yine sizin beklemek istiyorumda diyebilirsiniz ama dolar, kur vb. ne olacağı belli olmuyor. Keşke alsaydım da diyebilirsiniz.

En kötü Yenisi gelince değişirim diye düşündüm bende, o nedenle aldım geçtim.

Yeni kasayı beğenmeyedebiliriz bu ihtimalde var. Bu kasa şu an oturmuş bir kasa. Tasarımı hoşuma gidiyor.

Tek düşündüren nokta 7 ileri şanzımanın ileride masraf açması. Bende kullanıma dikkat ediyorum 2.vitese geçmemeli o nedenle sport moda aldım. Bende yeniyim bu konuda bir önceki yazılanlara göre ilerliyorum aslında :)

debriyaj yok, sizin yerinize debriyajı biri yönetiyor ama 2. vitese geçip yarım debriyaj yaptığı için çabuk bitiyor anladığım kadarıyla, o nedenle dönüşler ve sıkışık trafikte spor modda 2. vitese geçmesini engelleyerek ömrünü uzatabilriz yada sport modda yüksek devir çevirdiği için2.vitese geçmesi engelleniyor.

• Merhabalar, Aracım 2 haftalık. Birkaç seferdir ilk çalıştırmada ön çarpışma sisteminin devre dışı kaldığı ile ilgili hatalar veriyor. 10dk sonra kendiliğinden düzeliyor. bu problemi yaşayan oldu mu ? yazılım sürümleri ile alakalı olabilir mi benimkinin sürümü 240703 ile bitiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Eğer ortalama ve dikkatli olarak kullanılırsa kabaca 4-5 sene ,şehir içi kullanımı olarak ömrü var .

Dolayısı yeni araç için volan değişimi olmayacağını varsayarsak

1200 usd /5 =
    240 usd /yıl civarında masraf olur .

Eğer bunun değişeceğini düşünerek kenara yılda 250 usd atarsanız hiçbir sıkıntınız olmaz .Çünkü değişim sonrası araç sıfır gibi oluyor ,bunu sarf malzemesi olarak görmek gerekli ,zihin bu masrafı zamanla kabulleniyor .

Araç alım fiyatını düşünürsek 5 yılda 1200 usd çok bir tutar değil tabii ki dolar aşırı artmaz ise .

Aynen 5 yılda 4 teker değişim masrafı gibi gelecekte değişeceğini bilmek ve buna göre bütçe ayarlamak ,karar vermenizi kolaylaştıracaktır .

Tabii araç garantisi içinde bunu planlayabilir ve servise kabul ettirirseniz ilk değişim de garanti kapsamında bedavaya geliyor.

Bu nedenle DCT araç alma kararını değiştirecek bir konu değildir .Sadece alırken 4-5 yıl sonrasını planlamak yeterlidir .Sıfır araç için planlama yapıp o kadar parayı bulabilen kişi ,5 yıl sonra 1200 usd tutara DCT değişim parasını da planlar diye düşünüyorum .

JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• vezir kullanıcısına yanıt

Hocam masrafı da tabii göz önünde bulunduruyorum ama daha çok dct ye alışma ve konforu açısından endişeliyim.

Sıkışık trafikte rampada vs. nasıl yapmalı spor modda mı manuelde mi, okuduklarım bu yönde hep.

Kullanımı ile ilgili de ve konforu yani kullanırken titremesi vs. ile de endişelerim var sadece masraf açısından değil.

• Hyundai tam hibrit, tork konvertörlü versiyona Elite Plus donanım getirecek mi bilen var mı acaba? Sadece Elite versiyon satılıyor ve Elite ile Elite Plus arasında benim için olmazsa olmaz güvenlik donanımları var

Titreme sorunları DCT balata aşınması sonrası başlıyor öyle hemen de olmaz en az 2 ile 3 sene sonra başlayabilir ,o da sıkışık trafik kullanımı ve sık vites değiştirmeden dolayı olmakta .

Bu aşınmayı azaltmak ve aracın dur kalk esnasında daha az vites değiştirmesi için SPORT modu öneriyoruz. Evet daha fazla yakar ama araç devirini bulduktan sonra vites attığı için kullanım zevki verecektir .

Yokuşta ise benzer bir durum olabilir yokuşunda bağlı Nasıl manuel viteste yokuşu çıkarken daha küçük viteste çıkarsanız ,benzer şekilde 1.5 tondan ağır olan aracı da sport modu aktif hale getirerek daha küçük ve devirli olarak rahat çıkışı sağlarsınız .Hele ki yokuşta dur kalk işi varsa ,bu DCT nin balatalarını daha fazla zorlayacağı için ekonomi modu sıkıntılı olabiliyor ,çünkü araç 2000 devirde hemen üst vitese geçiyor.

Özetle kullanımı kolay ama küçük dokunuşlar ile sürüş keyfi sağlamak mümkündür .Endişeye gerek yok çünkü DCT sistemi klasik otomatik sistemin eksiklerini baz olarak geliştirilmiştir .Tek dezavantajı aşınan DCT değişiminin ,manuel vites baskı balatadan 3 kata yakın pahalı olmasıdır.

Almadan önce artısını, eksisini bilmek iyidir

JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• ArchAngeL07 A kullanıcısına yanıt

180 lik euro 7 motor diyolar sanki , videoyu paylaşıyorum , 180 lik gelmeyecek demişlerdi

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)kamertubeyoutube
    Herkese Merhaba! Donanım özellikleri anlamında çok dolu olan Hyundai Tucson Comfort, şimdi yeni motor tipi ile sizlerle. 1.6 T-GDI 180 PS 4X2 DCT şanzıman ile Tucson'un başlangıç donanımı Comfort, sunduğu özellikler ve teknoloji ile 'bu nasıl başlangıç paketi' sorusunu akıllara getiriyor. Yakından incelediğimiz yayınımızda düşüncelerinizi ve fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz. Kanalımıza abone olursanız çok seviniriz. İyi seyirler. Detaylı bilgi için danışmanlarımız ile görüşebilir (0362) 266 58 88, KamerTube Whatsapp hattından bizlere ulaşabilirsiniz 0543 040 19 39 00.00 - Fragman 00.10 - Giriş 01.35 - Tucson Comfort'da Neler Var 👇🏽SON YAYINLARIMIZA BAKMAK İSTERSENİZ 👇🏽 HYUNDAI INSTER CROSS 2025 SHOWROOMA GELDİ https://youtu.be/JXBvvgbQQyM YERLİ OTOMOBİL SINIFINDA HYUNDAI ARAÇLARI https://youtu.be/Ek_S7tW60TQ BU VİDEODAN SONRA KONA ELEKTRİKLİ ALACAKSINIZ https://youtu.be/RjAfgBpUPUI .......... #hyundai #hyundaitucson #tucson #tucsoncomfort
    https://www.youtube.com/watch?v=NYLh8FdkaWE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 6 Kasım 2025; 21:12:10 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.