Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (517. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.344
Cevap
250
Favori
1.114.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 514515516517518
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Devir derken 6 7 binlerden bahsetmiyorum hocam zaten. Araca kalsa 2 binde atar vites. Sürekli düşük devirde motor sağır olabilir. Tabi bunlari test etmedim bende😂
    Kışlık geçen hafta falken 25 bin e aldım basıncta sorun olmadı takıldığı gibi duruyor. Imkan varsa jant takımıyla alınabilir uzun yıllar biniyorsunuz madem. Hem hoşunuza giden bişey takarsınız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Lastik basınçlarını ölçen sensör cant içinde bu nedenle lastik değişimi ile sensör değişmiyor ,yani sabit.

Kışlık lastik değişimi yapılınca aynı şekilde, aynı cantı kullanmaya devam edebilirsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• vezir kullanıcısına yanıt

nasıl jantın içinde ? Yani oem yada çıkma ürün taksam bu durumda lastik basınç ölçer işi sorun yaratır mı ? Yada lastik değişiminde bu sensörün kırılma vb. sorunu olur mu ?

çıkma tucson jant buldum cnc yapmışlar 25k istiyor nakit

diğer türlü jant, kışlık yazlık değişimlerinde çok fazla hırpalanıyor çiziliyor zarar görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 28 Ekim 2025; 22:9:12 >

trendyol.com
    Genel Markalar Hyundaı Sensör Lastik Basınç Tucson 10-15/ix35 10-15/sportage 10-15 (TPMS) - Fiyatı, Yorumları
    https://www.trendyol.com/genel-markalar/hyundai-sensor-lastik-basinc-tucson-10-15-ix35-10-15-sportage-10-15-tpms-p-852530779?boutiqueId=61&merchantId=452138

Yukarıda vermiş olduğum ürün birebir tucsona uyumlu olmayabilir ,fikir vermesi için ilettim

Ancak resmi sitedeki OEM sensör için linkten daha doğru sonuç alınabilir bu fiyat ile diğer ilettiğimin alâkası yok tabii
    https://www.hyundaipartsdeal.com/oem-hyundai-tpms_sensor.html?vin=&make=Hyundai&model=Tucson&year=2017&submodel=Gas&extra1=&extra2=&filter=()

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 28 Ekim 2025; 23:58:50 >

• vezir kullanıcısına yanıt
    Peki değiştirmeden önce kullanımı çok etkileyen belirgin sorunlar var mıydı?

• Dream Machine kullanıcısına yanıt
    belirgin bir sorun yok ama vites değişimi sonrası gaza basınca kaçırma yapıyor ,bunu hissediyorsunuz .

süreç şu şekilde ilerliyor
    fren balata aşınması ile çok yakın tepkiler olmakta .

Nasıl fren iyi tutsa da kontrolde belirli bir kalınlık altına inerse değişimi gerekir ise ,baskı balata da benzer süreci takip ediyor .

Farkı şurada fren balatası aşınması teker sökülerek kolayca tespit edilebilir iken ,baskı balata yani DCT de bunu araç bilgisayarı ile ölçtürerek anlayabiliyoruz.

Denilen doğru ise ölçümde 60 değeri görüldüğünde değişim için ileriye yönelik bütçe ve zaman planlamasının yapılması lazım .Tabii garanti süresi bitmiş ise .

şahsi görüşüm yüzde 50 ye kadar dikkatli kalkışlar ile idare edilebilir ama sonrasındaki sürede baskı balata aşınma hızı artacaktır ve risk katlanacaktır .

Nasıl riskler olur ,
    kötüden iyiye doğru yazayım

Baskı balatalardan birisi çatlayabilir ve hızlı dağılımı olabilir

Baskı balatanın pimlerine kadar aşınır ise pim volanı çizer,volan değişimi ile ekstra 20000 TL masraf çıkar .

Baskı balatalar eşit aşınmamışsa bizi yanıltır ,"daha idare eder " görüşü oluşur .Balatalar tek ve çift vites de görev yaptığı için farklı aşınabilir .Yüzde 60 a ulaşan herhangi bir balata var ise değişim gereklidir .

Baskı balata biter ise ( herhangi birisi ) vites geçişinde sıkıntı olur ,mesela 2 den 3 atacağına ,4 .vitese atar .Birinci vitesten ikiye geçmeden üçe atar gibi..

Yolda kalırsınız ,araç gaza basarsınız hızlanmaz veya kaydıra kaydıra kalkar .Zaten bu durumda volanı da harcamış olursunuz .Bu aşama son noktadır, herkes aracında ciddi bir sıkıntı olduğunu anlar .Çekici getirtir aracı servise gönderirsiniz.Tabii bu senaryo aslında en kötüsüdür ama önceden bu durumu ölçtürerek veya kavrama kaçırmasından bilmiş olmanız gereklidir .

Peki ben neden bunu sona yazdım çünkü balatası aşınmış olan on araçtan birisi bu durumda kalabilir de ondan .Aracını tanıyan birisi bu aşamaya gelmeden müdehale edecektir .

Ancak bu tür vakalar özellikle aracı başkasına verdiğinizde olur çünkü (istatiksel olarak) başkası sorunu bilmeden gaza yüklenir veya şehir dışı dağ bayır yola çıkar ise ,bu durum olduğunda maalesef araç en kötü şartta bulunur .Mesela ,karlı ortamda araç sürüşü ,yüklü araçla tırmanış esnasında ,arazide yol alma , aşırı yoğun trafikte 2 saat araç sürüldüğünde veya şehirler arası dağ tepe çıkarken .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 29 Ekim 2025; 13:22:7 >

• mob411 kullanıcısına yanıt

Gercekten lastik değişimi mahvediyor jantları. Ucuz olsun diye mahalledeki lastikçide çoluk çocuğun elinde heba oluyor jantlar. Ankarada lastik degisim için ostim civari onerisi olan var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• sokak arasındaki bilinmedik lastikçilerde ucuz olsun diye değişim yaptırmıştım mahvediyorlar balans ta tutmuyor. Sakın gitmeyin büyük yerlere gidin . Hatta bi tanesi civada düşürmüş lastik ile jant ın hava dolduğu bölüme, sesi bulmak için uğraştık

Ata 'da da değiştirdim ama çok kalabalık oluyor. Yetkili serviste alan dar. Bütün gün orda yiyoruz. Şaşmazda dunlop'cu var Ümitköy istikametinden gelip batıkent sanayi yada ist yoluna doğru giderken, ilk şaşmaz köprüyü inerken sağ aşağıda kalıyor tabi köprüye çıkmadan aşağıdan girmeniz lazım. Orda değiştiriyorum yine iyi değişiyorlar. Yıpranıyor ya değişcekte o kaçınılmaz.

Ek olarak modül lastik hankook cu iyi değişiyor ama yoğunluk olunca oda gelme diyor.

O yüzden jant almak mantıklı geliyor da şimdide lastik+jant ağır olcak bakalım kararsızım da bilemedim. Almasak çizilcek, alsak ağırlık.

Orjinal jantın tanesi 50.600 TL yetkilide %15 yardımcı oluruz dedi. 170k 'ya gidiyor 4 tanesi fena

@tahtaci @vezir

• MSefa23 kullanıcısına yanıt
    Sürekli normal mod kullanılırsa sorun olur mu spor modu pek bize göre değil.

Ben çoğunlukla normal mod kullanıyorum ancak rampa olunca spor mod ve Manuele geçiyorum daha az vites değişimi oluyor ve kavrama daha az yıpranıyor. Artı yoğun trafik oluncada bunu yapıyorum. %70 normal mod, %30 spor mod gibi düşünün.

Ama sürüş keyfi güzel.
    2025 olanlar yakıt olarak daha az yakıyor.
    Yıllık km ye göre dizel mi benzinli mi buna karar vermeniz lazım. Kısa mesafe ve yılda 10 bin civarı ise benzinli, 20 bin civarı kullanımınız varsa dizel alın.

• Arkadaşlar bugün arabayı yıkarken fark ettim 2024 dizel elit plus 1 yıllık 20000km de araba, öyle çok araba yıkayan birisi de değilim. Sizce bu amblem soyulması kullanıcı hatası mı üretim hatası mı ?

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)

• Aracım daha 1000 km de ve dizel partikül hatası veriyor.
    Ne yapmam gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

15 günlüğüne şehir değiştirdim ve gittiğim şehirde eds yüzünden her yere 70km 7. Vites sabit hızla kullanmak zorunda kaldım yaklasık 500km de partikül ışığı yandın, bir daha bu hataya düşmedim sorunda yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonu -- 31 Ekim 2025; 22:23:36 >
  • 
Sayfa: önceki 514515516517518
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.