Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (516. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.344
Cevap
250
Favori
1.114.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 514515516517518
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu yapay zeka olabilir. 2026 olan araç şu an olan araca çok yakın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ne gerçek ne yapay günümüzde anlamak oldukça güç bir hale geldi

JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• MSefa23 kullanıcısına yanıt

Hocam neden eco mod kullanmayin diyorlar? Zaten cok yakiyor araç niye kullanmayalım ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

oraya bi sıvı falan dökülse sorun yaşanır mı acaba?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hotvote kullanıcısına yanıt
    Bende var 2017 Tgdi ,bagajda 1 litre yağ bulunduruyorum

JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• 2025 1.6 t-gdi 7-dct aldık

manuelden geçtim ilk defa 7 ileri çift kavramaları yarı otomatik şanzıman kullanıyorum. Nelere dikkat etmeliyim ?

Auto hold u her zaman açık mı bulundurmalıyım ?

Start stop sistemini sevmiyorum her zaman ilk çalıştırma da kapatmalı mıyım ?

Araç tanıtımı zayıf oldu bu tip şeylerden bahsetmediler. İlk başta önerileriniz var mı ?

Auto hold kullanmanızı öneririm. Trafikte düşük hizlarda giderken araç muhtemelen yarım debriyaj yapıyor konfor için o durumlarda manuel birinci yada ikinci vitese alıp giderseniz kavrama ömrü için iyi olur. Yada spor moda alırsanız geç vites atacağı için sürekli 1-2 vites değişmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiang -- 28 Ekim 2025; 10:54:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dream Machine

Yukarılarda kavrama konusu çok konuşulmuştu. Ben de aracımın tepkilerinden endişelenip servise gideceğimi söylemiştim. Servisin müdürü arkadaşımın tanıdığı olduğu için sağ olsun çok ilgilendi ama yapılan testlerde 1.viteste %72, 2.viteste %77 oran çıktığı için sistem onay vermedi. Müdür bey de sistem onay vermeyince (değişim için uyarı gerekiyormuş) bizim yapabileceğimiz bir şey yok dedi. Koreliler bu konuda çok hassasmış. O uyarı çıkmadıkça garanti işlemiyormuş. Usta bana aşınma ve titreme var, 2-3 ay sonra tekrar baktırın dedi.
    2 hafta sonra garanti bitiyor. Ben de yıllık bakım için götürdüğümde tekrar test isteyeceğim. Umarım değerler değişim seviyesine gelmiştir. Aracı normalde dışarı pek çıkarmıyordum ama özellikle son 1 ayda hep yoğun trafikte ve kısa mesafede çok kullandım. Bakalım sonuç ne olacak, eğer o seviyeye gelmediyse kavramanın ömrünü azalttığımla kalacak ve ileride çok masraf çıkacak.
    Bu yorumu aracı bakıma götürdüğümde güncellerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 28 Ekim 2025; 13:2:34 >

• auto hold sürekli aktif mi kalmalı veya kalıyor mu ? onuda her çalıştırmada aktif etmeliyim o zaman yada hep açık kalmalı değil mi ?

Spor mod da olabilir. Eco modda şuan

ayrıca 1 2 3 kısmını bilmiyorum bende direksiyonun altında kol P D N R var. Shifter dedikleri ise direksiyon'un sağ ve solunda. Onuda hiç bilmiyorum nasıl kullanılıyor 1. vites te devam etmesi için kullanabilir miyim bilmiyorum şu an çok yabancıyım

Direksiyon arkasindaki kulaklıkciklardan vites düşürüp artirabilirsiniz soldakine bastiginizda direk düşürür ekranda kaçıncı viteste olduğunuz görünür.bunlarda bisure sonra manuelden otomatiğe kendi geçiyor.kullandikca alışırsınız basit bir sistem ama direksiyonu cevirirken vites atamiyorsunuz kulakciklarda döndüğü için öyle bi saçmalık oluyor. Mesela ben dönüşlerde bire çekiyorum çünkü 3km hızla da donseniz 2. Viteste devam ediyor yarim debriyaj yapiyor o esnada. Bire cekincede direksiyonu toplayana kadar ikiye atmak zor oluyor

neden eco modun ne zararı var ?

dönüşte kulakçıklardan azaltmak için zor ya arkanın boş olması benim yavaşlamam lazım vs onu bilemedim. Biraz nazlı şanzıman sanırım

o zaman hep auto hold da kalsın böyle kullanırım

işte ilk 7 -dct kullandığım için zarar verir miyim vermez miyim onu bilemiyorum

bayon var tork konvertorlu daha rahat gibi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 28 Ekim 2025; 14:5:53 >
    Rodaj sürecinde olduğu için dedim hocam araba devir çevirmeyebilir. Kavramali olunca insan bi çekiniyor benimde önceki araç cvt idi. Çokta umursamamak lazım ama sonuçta 5 yıl garanti var ve 5 yıl binermiyiz o da meçhul

DCT değişimi , rulman ve tamir takımı parçaları ,şanzıman yağı dahil (OEM) 48.000 TL

Volan değişimi 20.000 TL

Toplam 68.000 TL işçilik dahil ,

Özetle DCT için ne kadar ehemniyet verilmesi gerektiğini maliyetler ortaya koymaktadır .

Aynı işlem serviste kaça mal olur bilemiyorum ancak en az yüzde 40-50 pahalı olur diye tahmin ediyorum .

İlk değişim garantiden değişmiş idi ,bana maliyeti olmadı .Ama volan değişmemiş olduğu için ikincide komple değişmesi gerekti .

İleride maliyet analizi yapmak için usd çeviriyorum ki karşılaştırma için referans olsun

Dct ve aksesuarları 1140 usd
    Volan 480 usd

Toplam 1620 usd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 28 Ekim 2025; 16:36:10 >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Şehir içi dur kalk trafikte spor modu tercih ediniz ki daha yüksek devirlerde vites değiştirsin ,DCT ömrü uzayacaktır .

Tork konvertörlü modellerde hiç bir sıkıntı olmaz ,yani aşınan şey olmayacağı için sadece yağ değişimi bakım için yeterlidir ama Tucson DCT olanlar için maalesef değişim gerektiğinde masraf kaçınılmazdır

Bu nedenle garanti süresini iyi kullanın ve garanti geçmeden değişimini servisten talep edin ve aşınma oranını ölçtürünüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 28 Ekim 2025; 16:43:47 >
  • rodaj süresince devir çevirmemesi daha iyi değil mi genelde 6000 km sakin kullanım daha iyi diyebiliyorum klavuzda da fazla zorlamayın diyor

ama sıkış dur kalk trafikte spor moda alırım tabiki en azından 2.vitese geçmez dediğiniz gibi

genelde araçlara 10 yıl ve üstü biniyoruz biz hocam.

@vezir öyle bi durumda şanzımanın aşınma durumunu ölçerler mi bilemedim. Ankara 'da ATA yetkili servis çok dolu oluyor sadece bakım yapıyorlar, diğer servislerde çok iyi çalışmıyor diye biliyorum

dışarıda değişim fiyatıda fazlaymış, ki yetkilide 100k dan aşağı olmaz sanırım

Ben de servise gittiğimde ATA hyundai gidiyordum ve orada ölçümlerimi yaptırmıştım .Garantiden değişim de aynı serviste olmuştu .Standart bakımlarda ölçüm yapmazlar, ama siz araç kalkışlarda titriyor diye servise kayıt açtırırsanız mecburen ölçmeleri gerekir .

Tabii ki bu söylediklerim ilk 3 yıl sonrasında veya km belirli bir km yaptıktan sonra kaale alınır sanıyorum .

• teşekkür ederim cevaplar için. @vezir @Kiang

Birde lastik basınç sensörü var ama lastiğin içinde mi ? kışlıklara geçerken yani lastik değişiminde sorun yaratır mı ? Veya yeni jant ve lastik alıp yazlıkları hiç bozdurmadan mı devam etmeli ?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.