Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (308. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.295
Cevap
247
Favori
1.095.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, kitapçıktaki hız limiti bilgisi fonksiyonunu (SLIF) ben yol bilgisayarında bulamıyorum, acaba bizim araçlarda o fonksiyon kaldırılmış mı? Bilgisi olan var mı?
    (Navigasyondaki hız limiti değil de gösterge panelindekini demek istiyorum? Kitapçığa göre sürüş yardımı sekmesi altında çıkıyormuş; ama ben bulamadım)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Makyajlı Avrupa Spec bugün duyuruldu.

Benzinli 1.6 artık yok. Yerine benzer güçte 2.0 benzinli geldi.
    Hibrid teknolojili 1.6 dizel 2019 da gelecek. Ayrıca 2.0 dizel de artık hibridli ve 186 hp.

https://www.hyundai.news/eu/model-news/designed-for-electrification-hyundais-new-tucson-offers-pioneering-48-volt-diesel-mild-hybrid-powertrain/
  • Torakoabdominal T kullanıcısına yanıt
    Serviste tabela okuma özelliğini açıyorlar servise gitmeniz gerekiyor

• yldrmm1 Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, servisi aradım işlemi yapacaklarını söylediler, ben de ne kadar zamandır ayarları kurcalayıp, fabrika ayarlarına döndürüp duruyordum

Navigasyon ayarlarından hepsini aktive ediyorum, yaya geçitlerinde ve okul geçitlerinde uyarı vermesine rağmen dönüşlerde uyarı vermiyor. Bunları da mı ayrıca serviste aktive etmek gerekiyor?

Bunun dışında servisin açacağı başka özellik var mı tekrar git gel yapmamak için öğrenmek istedim.

• Torakoabdominal T kullanıcısına yanıt
    Dönüş uyarıları navigasyondan yapabiliyoruz sanırım emin değilim. Serviste Cumartesi 30.000 bakımına girdim mutimedia ve şanzıman güncellemesi yapıldı aracıma şanzıman kararsızlık yaşamıyor artık 1 2 arasında kararsızlık vardı o gitti güncellemeyle kalkışlarda sorun yok artık multimediada ise ilk açılışta çıkan kabul et yazısı artık kendisi bikaç saniye sonra kayboluyor illa kabul et yazısına basmamız gerekiyordu önceden. Bide servise gitmişken 3. Stop lambanıza baktırın genelde arızalı olup yıkama sırasında su kaçıyor içine benimki garantiden değişecek örneğin

hangi şehir hangi serviste yaptırdınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coupe96 kullanıcısına yanıt
    Hatay da

• Arkadaşlar merhaba bende 2 aylık hundai tucson sahibiyim

Almanyada yaşıyorum

2017 model 1.7 turbo dizel 141psı otomatik 7 ileri
    Aracımda özellik olarak,
    Ön - Arka koltuk ısıtma
    Direksiyon ısıtma
    Şerit takip sistemi
    Otomatik park(henüz güvenip kullanmadım)
    Hız sabitleyici
    Panoramik açılabilir tavan
    Start stop
    Vs gibi özellikler mevcut

2 ay oldu 2150 km gördüm yakıt 7.5 lt şuanda 7.2 ye düştü henüz şehir dışı na çıkamadım ama kısa bi otoban deneyimim oldu orrtalama 25 sn 190km hızı gördüm .başka tucson kullanıcılarıda varsa bi kaç sorum olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdeasltr -- 6 Haziran 2018; 20:45:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Benimki en baştan beni otomatik olarak tabela oluyor

• Merhaba arkadaslar ben de son zamdan 1 gun once TGDI Elite 4x2 alarak araniza katildim. Bir sorum olacak. Yol bilgisayarinda sadece 1 yolculuga ait ortalama yakit tuketimi bilgisi verirken diger yolculuk bilgilerinde bu yer almiyor. Yani araci aldigim tarihten itibaren yakit tuketimi bir kenarda tutmak ve kaybetmemek isterken diger baska bir surus icin bunu goremiyor muyuz. Bilmiyorum derdimi anlatabildim mi.

• B.Spider B kullanıcısına yanıt
    Başka sürüşler için yakıt tüketimini ayrıca görmenin bir yolu yok bildiğim kadarıyla. Ancak her kontak kapattığınızda son sürüşünüzün yakıt tüketim bilgisini ekranda geçici olarak gösteriyor, sonra kayboluyor.
    Bu gösterdiği bilginin de ne zaman sıfırlanacağını yol bilgisayarındaki ayarlardan değiştirebiliyorsunuz.

• B.Spider B kullanıcısına yanıt
    Hiç dikkat etmedim ama sanki en baştan beri yani 0km den beri ortalama yakıt bilgisi gibi birşey görmüştüm kurcalarken bi bakmak lazım,bilgi edinirsem paylaşırım

• Birde ben bu start stop olayını çözemedim,kendi kndine aktif olup kendi kendine pasif oluyor,hiç beklemediğim anda araba oşıkda stop ediyor,bununda kalkışda negatif eksisini görüyorum ,burda bazı ışıklar 5 sn yanıyor heleki arkadaysan kalkana kadr tekrr kırmızıya yakalanıyorsun .

Bu konuda bilgiai olan varsa yardım beklerim

• uzun yoldan gelmiş biri olarak kısa bilgiler paylaşayım...

1- direksiyon 120-130 km üzerinde sertleşiyor. tek parmak direksiyonad 170-180 km/h süratte aracı kontrol edebiliyorsunuz. eski araçlar gibi çift el sımsıkı tutmanıza gerek yok. bu büyük bir artı konfor tabi yine de elinizi direksiyondan ayırmayın.

2- cruise control fren destekli. yani yokuş aşağı inerken hafif frenleme yapıyor, çıkarken de yetiyorsa aynı viteste, yetmiyorsa bir alt viteste devirlenerek sizi kaydettiğiniz hıza götürüyor.

3- anlam veremediğim çat çut sesler duydum acaba plastik aksamda gerilme gevşeme mi oluyor bilemedim. kronik bir ses değil, çok nadir geldi bu ses...

4- navigasyon yurtdışında çalışmıyor. harita yüklü değil. ama oncar ile birlikte samsung telefonu ekrana yansıttık ve googlemaps'i (ve tüm telefonu) navigasyon ekranından takip ettik.

5- maximum hızı test ettim, 207km'ye kadar çıktım (dümdüz yol) sanki daha giderdi ama aracın yüksekliğinden ötürü fazla da güvenemedim. (yer yunanistan otobanı)

6- toplam 1000km'lik yolu 2 depo benzinle bitirdim. ortalamayı sıfırlamadım ama türkiye çıkışına kadar 9,6'ya düşen ortalama (genel) yunanistanda 170-180 km hızlarda gezindiğim için 10,6'ya dayandı... araç henüz 2000km'yi yeni devirdi, 2500'e dayandı. sanırım yeni olmasının yakıt tüketimine etkisi büyük.

7- aracın stabilitesi çok iyi, 160 km hızla giderken sanki 90-100'le gidiyormuşsunuz gibi his veriyor.

aracın uzun yol tecrübesini merak edenler için fikir vermiştir umarım.

kazasız belasız günler

edit: cruise control fren destekli değilmiş, başka bir platformda beni uyardı devamlı kullanan arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karotcuabi -- 19 Haziran 2018; 8:31:4 >

• karotcuabi K kullanıcısına yanıt
    Çat çut sesler arka üçlü koltuktan yada bagaj tutamak kısmından yada suntooftan geliyo olabilir aracınız yeni sunroof değilde diğer kısımlardandır muhtemelen

• Ben de az önce 675 km ilk uzun yolumu bitirmis olarak yukaridski yorumlarin hepsine aynen katiliyorum (ses haric). Arac normal mod.da hissiz olmakla beraber sport moda alinca agresiflesiyor. Normalden sport moda aldigimda aniden cok seri hizlanmasi iste turbo budur dedirtiyor. Ben otoban haric (yolun yarisi) sakin kullandim, 110-120 km ile ilerledim, yakit ort.si karma 9.1 gordum. Arkadasin dedigi gibi aracin km.si ilerledikce biraz daha dusecektir herhalde. Yol konforu ve direksiyona bayildim. Genelde direksiyon elestirilmis yorumlarda ama ben aksine cok begendim cok basarili. Aracin sessizligi ise 10 numara. Ön taraf zaten cok rahat ama arkada yolculuk eden annem ve iki cocugum da inanilmaz rahat oldugunu soylediler bu beni mutlu etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Spider -- 8 Haziran 2018; 16:39:56 >
  • karotcuabi K kullanıcısına yanıt
    Tucsonun motoru kaç beyfendi? 9.1 leri 10 ları konusuyorsunuz merak ettim

Bende 1.7 dizel 7.2 de

• quote:

Orijinalden alıntı: mdeasltr

Tucsonun motoru kaç beyfendi? 9.1 leri 10 ları konusuyorsunuz merak ettim

Bende 1.7 dizel 7.2 de
    Benim aracin motoru 1.6 tdgi. Henuz 1.000 km.yi asmadim. Cok yeni arac alinali 1 hafta yeni oldu.

• Alakasız ama aklıma gelmişken sorayım ,olaki ihtimalde aküye bağlantı kablosu atmak sakıncalı mı bu tür araçlarda

• Aracımı alalı tam bir ay oldu. Araçla ilgili epey bir soru birikti. Forumu gereksiz meşgul etmemek adına soruları biriktirdim. Buradaki soruların doyurucu bir cevabını, ne forumda ne de klavuzda tam olarak bulamadığımı belirtmek isterim. Cevapların tüm forumdaşlarıma katkı sağlayacağını düşünüyor, cevap verenlere şimdiden teşekkür ediyorum.

1- Serviste değişen arka kol bağlantısının konfora ve ya yol tutuşa hissettiğniz bir katkısı oldu mu? (Konforda çok az bir iyileşme hissettim ama psikolojik de olabilir, bilemiyorum :) )

2-Önceki arabamda dikiz aynasından 12V elektrik alarak araç kamerası takmış, yıllarca bu şekilde kullanmıştım. Benzer bir uygulama yapan var mı? Zararı olur mu?

3- Tavan perdesini genelde açık mı kullanıyorsunuz, kapalı mı? Güneşte aracın ısınmasına etkisi nedir?

4- Arkadan gelen trim sesleri için ilk önce nerelere bakmam gerekir ve ne yapılmalı?

5- 120 -130 km hızlarda oluşan hafif rüsgar sesi mevcut. Alınacak cam rüzgarlığın, bu sese olumlu veya olumsuz katkısı nedir?

6- Stepnedeki LPG tankına ses izolasyonu yapmayı düşünüyorum. Hangi malzemeyi, nasıl uygulamalıyım?

7- Jantta sürtmeden dolayı çizik ve boya deformasyonu olan yerler var. Tamir olurmu ? Olursa risk taşıyor mu?

8- Araçtaki Autohold özelliği, konforu arttıran ve sürekli kullandığım bir özellik. Araca her bindiğimde aktif etmek yerine aracı çalıştırınca aktif olmasını sağlayacak bir yol var mı?

9- Vitesin yanındaki gösterge plastiğini (P, R, N, D harflerinin olduğu yer.)kalitesiz buluyorum. Hafif bir yıpranma da mevcut. Bunun la ilgili alternatif bir ürün var mı?

Not: Facebook sayfasındaki kendi mesajımdan alıntıdır.

• 
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.