Şimdi Ara

Hyundai Sonata 2.0Crdi'mi yoksa Skoda SuperB 1.4Tsi 125Ps'mi ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
26.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    iyide segmentleri bile aynı değilki neyi karşılaştırıyorsunuz sonata E segmenti bir araçdır super-b D segmenti bir araçdır..

    superb e sınıfı dır uzatılmış passat şasesi üzerindedir skoda d sınıfı octavia olarak geçer
  • yinede şu an superb gibi görünsede sonatanın yeni kasasını beklerdim görsel olarak daha başarılı duruyor. yeni kasayı inceler ve sonra karar verirdim
  • sonatanın yenisi gelirse 100 bin tl den aşağı olmıycakdır.. sonatanın şu anki kasası bence tam piyasasında değerinde altın gibi araç..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pritt31


    quote:

    Orijinalden alıntı: mscsi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pritt31

    Konu eski ama, 1.4 TSI - 2.0 CRDI tartışması olmuş.

    Size net söylüyorum, 2.0 CRDI 150 HP Otomatik vitesli Sonata 1.4 TSI 122 HP Düz Vites Passat'a ne kalkışta nede uzun yolda baş edemiyor.

    2-3 kez denedik Passat hep önde gidiyor.

    Ufak atında civcivler yesin. 122'lik passat benim eski aracım olan 1.6 Atmosferik elantram ile aynı gidiyordu. Elantra 115HP (Stok 105 HP)

    Yapma ya öylemi ? Senin hyundai ı 109 luk dizel focus ayırıyor o zaman Focus tsi passatıda geçer.

    Focus elantra kıyaslaması yapıyorsanız, focus dizel sadece kalkışta geçebiliyor, son süratte elantra 115'lik daha iyi.




    ~Hitler mode on~

    1.4 TSI 122HP, 2.0 CRDI 150HP Sonata'yı geçer.

    ~Hitler mode off~


    Das führer




  • Ben gayet ciddiyim hocam, inanıp inanmamak sana kalmış.

    2.0 CRDI 4 ileri otomatik Sonata çok ağır bir araç, üstünde ki şanzıman performansı çok törpülüyor ve araç çok ağır. Gerçekten pek gitmiyor kullananların yorumu da böyle. Aracın son hızı düz yolda 210 zaten ve zorla çıkıyor bu hıza. Sizin beğenmediğiniz 122'lik Passat 225 görüyor.

    Zaten teknik verilerde de Passat önde. Ha 100'den sonra herşey değişir diyeceksin, bende öyle düşünüyordum değişmedi maalesef. Passat 1.4 TSI 200'e kadar hiç naz yapmadan yürüyor, öyle 1.4 motor diye kesilme falan yok yani.
  • Siz bu testeleri NF kasa (2005-2008 - 140HP) ile mi yoksa NF2 kasa (2008-2010 - 150HP) ile mi yaptınız? Aralarında ağırlık ve HP farkı var, araştırmanızı tavsiye ederim.
  • bana pek inandırıcı gelmedi benim yiğenimde var sonata 2006 140 beygirlik bende kullandım uzun yolda araba bir kaç dakkada 140 çıkıyor ne olduğunu anlamadan 160-180 çok rahat çıkıp o hızda stabil gidiyor önemli olan bir hıza çıkmak değil o hızda stabil uzun km ler boyunca gidebilmekdir.
    Sonata gibi e segmenti araçlar kalkış kapış arabası değildir zaten.. Zevk keyif makam sınıfı araçlardır..
    1.4 tsi motor anlık çıkışlar dışında uzun ömürlü stabil o hızlarda gidemez.. biliyorum çünkü bizde 1.4 tsi golf de var kalkışı uzaması harika ama bir noktadan sonra motor şişiyor.. motor ufak birde iki turbo yüklendimi şişiyor.. biz işimiz gereği sık sık istanbul tekirdağ ankara git gel yapıyoruz..
    sonatada 2.0 dohc motor var turbolu o araba 180-200 ile tıklamadan istersen 500 istersen 900 km hızlarda turboyu açmadan bile atmosferik gider..
    sonatada basit bir yazılım uygulaması ile 170 beygire kadar çıkmakda unutmamak lazım..




  • Araç 2008 model 150 HP. Başkası gelip bana söylese 1.4 TSI Passat Sonata'dan daha iyi kaçıyor bende git burdan der gülerdim. Ama gerçekten öyle arkadaşlar, Sonata her denemede geri kalıyor. Manuel olanı geçer Passatı ama otomatik olanı geçemiyor maalesef. Konya'ya giderken çekmiştim.
     Hyundai Sonata 2.0Crdi'mi yoksa Skoda SuperB 1.4Tsi 125Ps'mi ?
  • Otomatik vitesle manuel vitesi kıyaslamak da güzel.
  • Resimdeki Gösterge Makyajsız Kasanın Göstergesi. O Araç 150 Hp De Değil..

    Makyajlı Kasanın Göstergesi Farklı
     Hyundai Sonata 2.0Crdi'mi yoksa Skoda SuperB 1.4Tsi 125Ps'mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diagrams -- 21 Aralık 2011; 20:01:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pritt31

    Araç 2008 model 150 HP. Başkası gelip bana söylese 1.4 TSI Passat Sonata'dan daha iyi kaçıyor bende git burdan der gülerdim. Ama gerçekten öyle arkadaşlar, Sonata her denemede geri kalıyor. Manuel olanı geçer Passatı ama otomatik olanı geçemiyor maalesef. Konya'ya giderken çekmiştim.
     Hyundai Sonata 2.0Crdi'mi yoksa Skoda SuperB 1.4Tsi 125Ps'mi ?



    Enbaşda bir düzeltme ile yazıma başlıyım resimdeki araç 140 beygirlik sonatanın göstergesidir makyajlı 150 liğin göstergesi değil..
    bak dediğin kelime mühim kaçmak sonata aslında passattda buna dahil bu işlerin araçları değiller sonata 150 beygirdir h-matic biraz ağır kalır doğrudur. ama yolu kapadımı gider bak resmide çekmişsin 200 e dayamışsın sürmüşsen bilirsin o araç o 200 de istersen 900km de rahat gider motor kaldırır çünkü kuvvetli dohc motor var o araçda aynı motor yük taşıma amaçlı starexlerde kullanılıyor düşün artık o kadar sağlam motor..
    passatın 1.4 tsi iyi kaçabilir ama yukarda dediğim gibi 1.4 tsi motor bizdede var golfde uzun yolda sonata 2.0crd gibi gidemez..
    sonata ile 200 ile 10 saat aynı hızda gidersin araba banamısın demez ama 1.4 tsi ile o hızda bırak 10 saati 3 saat gidemessin motor şişer aradaki farkı anlarsak sorun ben geçdim sen geçemedinden çıkar anlamassak ben geçdim sen geçemedinden öteye gidemez..

    sonatanın üstündeki 2.0 crd motor çok kaliteli bir motor korelilerin amerikalılarada verdiği dizel motor.. amerikalılar malum dizel motor teknolojisini korelilerden alıyorlar bu gün avrupa ve türkiyede satılan bütün 2.0crd ve 3.0crd amerikan araçlarının motorları korelilerin motorlarıdır.. amerikalılarda motor konusunda çok titizdirler öyle araçlarına her motoru koymazlar.. piyasada bir sürü motor satan firma varken fiat pug grubu renault gibi gidipde korelilerden alıyorlarsa vardır bir bildikleri..

    mercedesde uzun yıllardır korelilerle dizel teknolojisinde arge çalışması yapmakda ssangyong larda misal mercedes-kore ortak argesi olan motorlar vardır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 21 Aralık 2011; 20:00:11 >




  • Starexde 2.5 CRDİ Motor Vardır , Kia Sorento İle Aynı :) Sonatadaki Motorla Aynı Değildir Evet Sağlamdır Uzun Süre Gider .
    Ek Olarak CRD Motorlarla Hyundainin İlgisi Yoktur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ersin-C

    Starexde 2.5 CRDİ Motor Vardır , Kia Sorento İle Aynı :) Sonatadaki Motorla Aynı Değildir Evet Sağlamdır Uzun Süre Gider .
    Ek Olarak CRD Motorlarla Hyundainin İlgisi Yoktur

    sanırım bir açıklama gerekiyor 2.5 motor ile 2.0 motor aynı motordur gömlekleri farklıdır sadece motorun çoğu şeyi aynıdır..
    kia nın sahibi biliyorsunuzdur hyundai idir..
    kore nin en tek motor üretici firması hyundaidir..
    Amerikalılar dizel motorlarını korelilerden alır araştırabilirsiniz..
    crd motorlar korelileirn motorlarıdır..

    hdi pug grubuna aittir.. dci renault gurubuna aittir.. almanlar tdi cdti derler.. crdi teknoloji tamamen korelilere aittir..

    Buyrun wiki pedia dan..

    Ashok Leyland's CRS Engines (used in U Truck and E4 Busses)
    BMW's D-engines (also used in the Land Rover Freelander TD4)
    Daimler's CDI (and on Chrysler's Jeep vehicles simply as CRD)
    Fiat Group's (Fiat, Alfa Romeo and Lancia) JTD (also branded as MultiJet, JTDm, Ecotec CDTi, TiD, TTiD, DDiS, Quadra-Jet)
    Ford Motor Company's TDCi Duratorq and Powerstroke
    General Motors Opel CDTI
    General Motors Chevrolet VCDi (licensed from VM Motori; also branded as Ecotec CDTI)
    Honda's i-CTDi
    Hyundai-Kia's CRDi
    Isuzu's iTEQ
    Mazda's MZR-CD (1.4 MZ-CD, 1.6 MZ-CD manufactured by joint venture Ford/PSA Peugeot Citroën) and earlier DiTD
    Mitsubishi's DI-D (recently developed 4N1 engine family uses next generation 200 MPa (2000 bar) injection system))
    Nissan's dCi, Infiniti uses dCi engines, but not branded as dCi.
    Proton's SCDi
    PSA Peugeot Citroën's HDI or HDi (1.4HDI, 1.6 HDI, 2.0 HDI, 2.2 HDI and V6 HDI developed under joint venture with Ford)
    Renault's dCi and earlier dTi
    SsangYong's XDi (most of these engines are manufactured by Daimler AG)
    Subaru's Legacy TD (as of Jan 2008)
    Tata's DICOR & CR4
    Toyota's D-4D
    Volkswagen Group: The 6.0 V12 TDI, 4.2 TDI (V8), 2.7 and 3.0 TDI (V6), 1.6, 2.0 TDI (L4) and 1.2 TDI (L3) engines featured on current Seat, Skoda, VW and Audi models use common rail, as opposed to the earlier unit injector engines.




  • Yahu Bana Neyi Anlatmaya Çalışıyorsunuz Benim Dediğimle Sizin Dediğinizin Uzaktan Yakından Alakası Yok. Bende Sayayım Size Tüm Markaların Dizel Motorlarını.. O Zaman 1.5 CRDİ İle 2.5 CRDİ De Aynıdır.. Yok Öyle Bir Olay. Yakıt Sistemleri Çalışma Sistemleri Aynıdır Ama Aynı Motor Değildir Takın Bakalım Parçaları Uyacakmı Birbirine..

    CRD İle CRDİ Farklıdır Common Rail Oluşlarının DIşında Bir Benzerligi YOktur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pritt31

    Araç 2008 model 150 HP. Başkası gelip bana söylese 1.4 TSI Passat Sonata'dan daha iyi kaçıyor bende git burdan der gülerdim. Ama gerçekten öyle arkadaşlar, Sonata her denemede geri kalıyor. Manuel olanı geçer Passatı ama otomatik olanı geçemiyor maalesef. Konya'ya giderken çekmiştim.
     Hyundai Sonata 2.0Crdi'mi yoksa Skoda SuperB 1.4Tsi 125Ps'mi ?


    Bu araç 2006 yada 2007 :)

    Siz daha aracın modelini, motor gücünü bilmezken nasıl iddia edebiliyorsunuz? Ayrıca H-Matic 'de D konumunda randıman alamazsınız. NF kasalar ağırdır ama NF2 kasalar daha hafiftir. NF2 kasa 150'lik sonata 50kg daha ağır olduğu 122'lik passatı çıtır çıtır yer. Bilginiz olsun NF2 2.0 CRDI ile 240km hızı gören arkadaşlarımız mevcut hyundai forumunda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34
    sanırım bir açıklama gerekiyor 2.5 motor ile 2.0 motor aynı motordur gömlekleri farklıdır sadece motorun çoğu şeyi aynıdır..

    Yok öyle bişey, 2.5 ve 2.0 'nin motor blokları tamamen ayrıdır, biri size çok yanlış bir bilgi vermiş. Hyundai ve kia hakkında kulaktan dolma bilgiler forumlarda havada uçuşuyor, millet bilmediği araba hakkında atıp tutuyor. Ayrıca CRDI teknolojisi hyundai'ye ait değildir, satılan lisans'ın adı CRDI'dır. Başka firmalara satarken haliyle ismi değiştirilir, başka isimle satılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mscsi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pritt31

    Araç 2008 model 150 HP. Başkası gelip bana söylese 1.4 TSI Passat Sonata'dan daha iyi kaçıyor bende git burdan der gülerdim. Ama gerçekten öyle arkadaşlar, Sonata her denemede geri kalıyor. Manuel olanı geçer Passatı ama otomatik olanı geçemiyor maalesef. Konya'ya giderken çekmiştim.
     Hyundai Sonata 2.0Crdi'mi yoksa Skoda SuperB 1.4Tsi 125Ps'mi ?


    Bu araç 2006 yada 2007 :)

    Siz daha aracın modelini, motor gücünü bilmezken nasıl iddia edebiliyorsunuz? Ayrıca H-Matic 'de D konumunda randıman alamazsınız. NF kasalar ağırdır ama NF2 kasalar daha hafiftir. NF2 kasa 150'lik sonata 50kg daha ağır olduğu 122'lik passatı çıtır çıtır yer. Bilginiz olsun NF2 2.0 CRDI ile 240km hızı gören arkadaşlarımız mevcut hyundai forumunda.

    Araç kuzenimin, bana 150 HP demişti. 2008 model, hadi 140 HP olsun. Ben kullandığım Sonata'dan bahsediyorum her türlü 122'lik Passattan geride kalıyor hocam. Bana inanmıyorsanız youtube'da birkaç video buldum videolar belki pek inandırıcı değildir ama en azından bilgi sahibi yapabilir. Gördüğünüz gibi araç pek gitmiyor.



    Ayrıca bizim aracımız 140 HP sonradan çıkanlar 150 HP diyelim. NF2 diye bahsi geçen 150 HP Sonatanın da hem 0-100 hızlanması hemde son hızı Passattan daha kötü.(Otomatik için konuşuyorum)
    Bu da Passatımızın 0-130 km/h hızlanması.




  • 2009 sonunda açılmış bir konuda bir önceki kasa araçtan bahsetmişsiniz, burada verilecek bilgiler normal olarak ilgili yılın kasası ile alakalı olmalı. Boş bilgi vermeyin, 2009-2010 yıllarında satılan sonata'lar 150 hp ve 1520kg ağırlığında. Öncedende dediğim gibi performans olarak üstün passat'tan. Yıl olmuş 2012, zaten artık yeni kasa sonata ile kıyaslamak mümkün değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arınç

    Peki 1.4 Tsi 2.0Tdi Motoru aratır'mı ? Yokuş performansı vs. olsun.
    Opel İnsignia 1.4T alın bence 58.000 TL'ye full alabilirsiniz. Aralık ayı araba alımı için fırsat ayı. Yok ben sadece ikisi arasından seçim yapıcam derseniz Hyundai 2.0'lık dizel motoruyla önde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35turka -- 22 Aralık 2011; 10:06:10 >
  • bende leon 1.4 tsı 125 bg var. ani hızlanma, sollama, şehiriçinde vs süper. uzun yolda ekonomisi fena değil ama bastınmı 200 yapan bir motor değil bu. bence yetersiz kalıyor. kimse atıp tutmasın. sonatayı kullanmadım ama 2.0 dizel araç kullandım. bence sonata daha konforlu ve motor olarak daha iyi.superb de kasa değiştirecek. bence çok eskidi. sonatanın yenisini superb ile kıyaslamak yanlış. ama iyi bir indirimle şimdiki sonata alınsa uzun zaman binilir. yeni sonata vergi geçirmesi ile pahalıya gelecek.kim alır o paralara bilinmez.zaten ilk station olanı gelecek demişlerdi yanlış isem düzeltin.

    leon bana çocuk nedeni ile yetersiz geliyor. geniş bir araç arıyorum sonata düşünülebilecek bir araç.boş bir araç değil. hyundai artık 15 yıl önceki hyundai de değil.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.