Slm arkadaşlar 1 aydır araba arıyorum focus du puntoydu vs vs derken bu hyundaimatrix e niyetlendim bugün lakin bi arkadaşım sanayi de çalışıyor bu arabanın bana gelmeyeceğini söyledi yedek parçasının pahalı ve fazla bulunmadığını söyledi ben sizlerin de yorumlarınıza göre hareket edecem bu arabayı kullanan ya da kullanmış arkadaşlar özellikle tavsiyelerinizi ve araç hakkında genel yorumlarınızı bekliyorum herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum ....,
quote:
Orijinalden alıntı: FAST3437
Slm arkadaşlar 1 aydır araba arıyorum focus du puntoydu vs vs derken bu hyundai matrix e niyetlendim bugün lakin bi arkadaşım sanayi de çalışıyor bu arabanın bana gelmeyeceğini söyledi yedek parçasının pahalı ve fazla bulunmadığını söyledi ben sizlerin de yorumlarınıza göre hareket edecem bu arabayı kullanan ya da kullanmış arkadaşlar özellikle tavsiyelerinizi ve araç hakkında genel yorumlarınızı bekliyorum herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum ....,
Aracı kullanmşlığım yok ancak Türkiye'de üretilen bir aracın yedek parça sıkıntısı olmaması gerekir diye düşünüyorum.
"Mini Panel Van sınıfında, 2008'in ilk yarısında Türkiye çapında en çok tercih edilen 2. araç olma başarısını gösteren Hyundai Matrix" diyor kaynaklar : )
bişey daha sorayım belki bilginiz vardır bu araç ruhsatta ne geçiyor hususi otomu yoksa başka türlümü yani vergisi ne kadardır bu aracın
Ford C-Max, Renault Scenic, Renault Modus...vs tarzı araçlar ne geçiyorsa Hyundai Matrix'te "O" geçer. Vergi oranıda motor seçeneği ve yaş ile orantılı olarak değişir. İşin özü, "Ticari" değildir.
normal matrix binek, bir de matrix space var onlar ticari geçiyor.
Ben 4 gün önce fiyat avantajından dolayı Matrix Space Prime, Dizel aldım, orta demiri çıkardım. 500 km. yi devirdim, araç bence mükemmel ötesi. Eşim ve ben konaklamalı gezmeyi sevdigimiz için araç benim için bulunmaz kaftan, sipariş üzerine üretmeye kalksam ihtiyaçlarımı bu derece karşılayan araç bulamazdım. Boyum 1.83 ve ön koltukları iyice öne çektigim takdirde, arkada kalan bölüme rahatça sığıp, uyuyabiliyorum. 2,5 saat uyuyarak test ettim :) Birini beklerken arka tarafı test edeyim demiştim, gelen kişinin camı tıklaması sonucu uyandım yoksa bütün gece uyurdum herhalde. Şimdilik ölçümlerime gçre 18 kuruş yakıyor ama daha net bir sonuç değil.
Matrix accent'e göre daha oturaklı ve ağır araç. Yerden yüksek olması nedeniyle mini SUV havası veriyor. İçi çok geniş, koltuk ısıtması dahil birçok konfor düşünülmüş. 1.6 benzinli motor da dizel olanı da denedim. Özellikle dizel olanın harika ivemelenmesi var. Yedek parça konusunda sıkıntı çekmezsin.
İçeriye felaket yol sesi alıyor. Bu donanımı da standart.
hız biraz yükselince virajlarda kanatlanma standart
quote:
Orijinalden alıntı: tamay_aytam
İçeriye felaket yol sesi alıyor. Bu donanımı da standart.
Bence birçok dizel araca göre içeriye yol sesi alması az. Opel combo kullanıyorum, matrixi çalıştırp geçince dizel mi diye düşündüm. Yolda ki ses almasıda bana iyi geldi. Başarısız olarak sayamayacağım.
Dış tasarım ve içi tasarım olarak bence kötü, ayrıca iç mekanda kullanılan malzeme o kadar iyi değil. Matrix yerine i30cw düşün derim. Yedek parçası ithal olduğu için pahalıdır ama muhteşem bir araç. İçeriye ses hiç vermiyor, güvenli, konforlu, güçlü şık bir tasarıma sahip
Yazın bu araçla ilgilenmiştik almaya niyetlenmiştik.Aracı baya incelemiştim kullanılan malzemeler filan gayet başarılı fiyatına göre.İçi çok geniş ve yüksek.Aile için uygun bir araç bol bol eşya saklama gözleri var.Biz almadık vazgeçtik biraz araç iş için kullanılacağı için ve genelde 1-2 kişi bineceği için gereksiz olduğu için getz almıştık.
Ben bu aracı tavsiye ederim uzun yıllar kullanmaya niyetiniz varsa alın. Ama çok uzun süre kullanmıyacaksanız ikinci eli sıkıntılı biraz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme