|
Genel olarak sistemler aynı evet. Ben çoğunlukla Auto 1 seviyesinde 22 derecede kullaniyorum ısıtmada da soğutmada da.. Çok nadir Auto 2 ye çıktığım oldu. Ne kadar fazla ısıtmaya/soğutmaya çalışırsanız aracın enerji harcaması o derece çok olacaktır. Auto fonksiyonu iki şeyi kontrol ediyor. Birincisi fan hızı ikincisi sıcaklığı nereden üfleyeceğini. En optimal şekilde denge kurmaya çalışıyor. Yani asıl olay hedef sıcaklığın ne olduğu diyebilirim. Kışın özellikle ısıtmalı koltuk varsa onun faydası da çok oluyor.. Hava sıcaklığı 8-10 derecelerde iken çoğu zaman klimayı açma ihtiyacı bile duymadan koltuk direksiyon ısıtması yeterli oldu iş-ev arası kısa mesafede.. Isıtma çok tüketim yapsa da klima o kadar fazla tüketim yapmıyor.. Yine hedef 22 derece.. Yani arabaya binince aman daha çok soğutsun diye hiç 18 e falan ayarlamayın bence.. En kötü ihtimal binmeden önce aracı kumandadan çalıştırıp biraz soğumasına izin verin.. sonra binin zaten hızla hedef sıcaklığa gelecektir. Ama yukarıda yazdıklarım tamamen kişisel konfor ve yaşadığım iklime bağlı şeyler.. .. Benim 22 derece evde de sürekli kullandığım sıcaklık..Hatta yatakodası 20 derece.. Daha üstünde bunalıyorum. Ama bazısına soğuk gelebilir. Ya da Antalyada Auto 1 yeterli gelmez mecbur auto 2 veya 3 yapmak gerekebilir.. Bu yüzden boşverin ne kadar tükettiğini, nerede keyif alyorsanız öyle kullanın.. |
|

Yeni Kayıt

2 Mobil
Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt