Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (372. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.461
Cevap
335
Favori
582.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
41 oy
Popüler Konular listesinde
50. Sırada  bugün en iyi #5
Giriş
Mesaj
  • harusenka H kullanıcısına yanıt

    Genel olarak sistemler aynı evet.


    Ben çoğunlukla Auto 1 seviyesinde 22 derecede kullaniyorum ısıtmada da soğutmada da.. Çok nadir Auto 2 ye çıktığım oldu.

    Ne kadar fazla ısıtmaya/soğutmaya çalışırsanız aracın enerji harcaması o derece çok olacaktır.

    Auto fonksiyonu iki şeyi kontrol ediyor. Birincisi fan hızı ikincisi sıcaklığı nereden üfleyeceğini.

    En optimal şekilde denge kurmaya çalışıyor.


    Yani asıl olay hedef sıcaklığın ne olduğu diyebilirim.


    Kışın özellikle ısıtmalı koltuk varsa onun faydası da çok oluyor.. Hava sıcaklığı 8-10 derecelerde iken çoğu zaman klimayı açma ihtiyacı bile duymadan koltuk direksiyon ısıtması yeterli oldu iş-ev arası kısa mesafede..


    Isıtma çok tüketim yapsa da klima o kadar fazla tüketim yapmıyor.. Yine hedef 22 derece.. Yani arabaya binince aman daha çok soğutsun diye hiç 18 e falan ayarlamayın bence.. En kötü ihtimal binmeden önce aracı kumandadan çalıştırıp biraz soğumasına izin verin.. sonra binin zaten hızla hedef sıcaklığa gelecektir.


    Ama yukarıda yazdıklarım tamamen kişisel konfor ve yaşadığım iklime bağlı şeyler.. .. Benim 22 derece evde de sürekli kullandığım sıcaklık..Hatta yatakodası 20 derece.. Daha üstünde bunalıyorum. Ama bazısına soğuk gelebilir. Ya da Antalyada Auto 1 yeterli gelmez mecbur auto 2 veya 3 yapmak gerekebilir.. Bu yüzden boşverin ne kadar tükettiğini, nerede keyif alyorsanız öyle kullanın..

    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gtagucu

    Öncelikle ordaki çalışan bunu kafasına göre söylemedi servis müdürüyle görüşüp ondan sonra söyledi. Kaldıki bu bakımların %90'ı Hyundai tarafından gerekli görülen bakımlar değil. Bayiler kazansın diye, bayi tarafından çıkarılmış bakımlar. Bakımlarda söylemezseniz bayiler silecek suyuna bile para alıyorlar.


    Yurtdışında Hyundai'ın gerekli gördüğü tek bakım soğutma suyu takviyesi, o da 100.000km.'de kontrol edilip azalmışsa eklemek şeklinde. Türkiye'de bile Hyundai ile %100 aynı olan Kia'nın elektriklileri bakımları 2 senede bir olacak şekilde yükseltti.

    Bakımda yapılacak olan işlemler ülkeden ülkeye değişir ve ülkenin konumuna göre bakım aralıkları da değişir. Aynı fabrikadan çıkan görünüşte farklı fakat alt yapı ve parçaları aynı olan araçların yedek parçaları bile aynı olmasına rağmen, yedek parça satış fiyatları yarı yarıya fark edebilir. Parça fiyatları, bakım aralıkları da marka stratejisi olarak belirlenir. Yetkili servisler kendi kafalarına göre bakıma yedek parça ekleyip çıkartamaz. Aracın garantisini aslen üretici belirler, fiilen ithalatçı firma uygular. İthalatçı sadece sarf malzeme kapsamındaki (cam suyu vs.) ürünleri servisin inisiyatifine bırakır. İthalatçı bu parçalar değişecek dediyse değişir. Burada şöyle bir durum var. Yetkili servisler eğer bu kabin filtresi gibi bir yedek parçayı kafasına göre bakım listesinden çıkartabiliyorsa, tek mümkün olasılık bu parçanın servis tarafından müşteriye sadece öneri olarak sunulması ve müşterinin bu öneriyi onaylaması veya onaylamaması şeklinde olabilir. Ancak ben otomotiv sektöründeki 20 yıllık ve 7 farklı marka tecrübemde böyle bir seçenek görmedim. Bakım listesinde olan ve müşteri isteğiyle değiştirilmeyen yedek parça var ise, o bakım eksik bakım olarak değerlendirilir. Sonucu net olarak bilemem ancak garanti kapsamında değişmesi gereken bir parça olduğunda olumsuz sonuçlar doğurabilir. Özellikle iki yıllık garanti süresi bittikten sonra firma inisiyatifinde olan iyi niyet garantisini devre dışı bırakabilir.

    _____________________________
    Ioniq 5 4X4




  • Aygunist A kullanıcısına yanıt
    Bende de vardı. Balans ayarı yapıldı ve titreme geçti

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Aygunist A kullanıcısına yanıt

    Ben geçen yıl Haziran'da aldım, farklı şehirden akşam 5 gibi teslim alıp yola çıktıktan sonra farkettim, geri dönmedim. Sonra kendi yaşadığım şehirdeki servise götürdüm, tam çözülmedi. Nadiren uzun yol yaptığım ve yoğun olduğum için bir daha gitmedim. Geçen hafta yine 110 ve üzeri hızda titrediğini farkettim. Haziran'da bakım var, gidince tekrar kontrol ve çözüm isteyeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Ioniq 5 imizi teslim alarak kulübe katıldık.. Herkese selamlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun. Doğru tercih hocam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Synchronous S kullanıcısına yanıt

    Titreme birkaç farklı sebeple oluşabilir ve bu durumun neredeyse %99 sebebi (çukura girip jantı eğmediysen) lastik kaynaklıdır. Öncelikle yetkili servis ve/veya servisin önerdiği bir lastik servisine gidilmelidir. Sorun lastik kaynaklı olabilir. Bunu sadece titreme olarak düşünmeyin, bizim yollarda test etmesi çok zor olsa da sağa sola çekme de olabilir. Ancak yollarımızdaki garip eğimleri çok iyi analiz etmeniz gerekir. 40-50 km hızla giderken aracım çekme yapıyor söylemi de anlamsız olacaktır. Otoban ortamında yaklaşık 90 km/h civarında düz yolda ve orta şeritte giderken aracınız çekme yapıyorsa bunu düşünmeniz gerekir. Yeni üretim bile olsa lastiklerde çok az bile (%1-2) olsa üretim kaynaklı sorunlar olabilir.

    _____________________________
    Ioniq 5 4X4
  • mhmthntr kullanıcısına yanıt
    Teşekkür

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • atillabalci kullanıcısına yanıt

    Sağa sola çekme yok, muhtemelen lastik kaynaklı. Göreceğiz bakalım, Haziran'da servise gidince gelişmeleri yazacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • acquiles A kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, sağlık ve keyifle kullanın. Güzel bir tercih yaptınız  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Synchronous S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gobris G kullanıcısına yanıt

    teşekkürler, bu güncellemeyi denedim aslında ama güncelle butonu aktif olmuyor. usb okunuyor, medya bulunamadı diyor ve sonrası yok.

    updater ın indirdiği dosyalar bunlar. acaba eski versiyon mu indiriyor yada aktive olmamasının başka bir sebebi mi var. Tur_2023.ver dosyası da kafa karıştırdı.

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR
    _____________________________
  • acquiles A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • mvd23 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni ioniq 6 için bir bilgi var mı? Fiyatı veya ne zaman satışa sunulacak vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • yekzadee kullanıcısına yanıt
    Test aracı trafikte görüldü. Haziran sonu temmuz gibi deniyor.
    Donanım bilgisi yok. Matrah nedeniyle fiyatlar çok sıkıştı, donanımi ayarlama noktasında nasil bir aksiyon gelir göreceğiz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni bir ioniq 6 kullanıcısı olarak herkese merhaba. 2007 Toyota Corolla'dan geçtim. Şu an uçuyorum.

    _____________________________
  • kadobjk kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Zala_ kullanıcısına yanıt

    Merhaba durumumuz tamamen aynı. mesajınız üzerinden epey bir süre geçmiş nasıl bir karar verdiniz, değişiklik yaptınız mı? ben ev6 almayı düşünüyorum ancak emin olamıyorum. kendimi ikna etmek için bahaneler arıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler.

    _____________________________
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.