Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (311. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.231
Cevap
270
Favori
457.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ayrıntılı bilgilendirme için teşekkür ederim. Sözleşmemde 9kw yazıyor, zaten evden şarj etsem akşam 8-9 dan sonra veya gece başlatırdım hem evde elektrik tüketecek eşya sayısı azalmış olur.

Aylık elektrik faturam 400-450-TL civarında, yıllık ortalama 2100kw evde tüketim var. Evden 11kw alsam bile 9kw diye bildiğim kadarıyla da sorun olmuyormuş konutlarda. Yeni şarj cihazlarında şu saatte başlat gibi seçenekler de varmış taşınabilir olanlarda.

Aboneliği farklı firmaya taşıdığınızda 5000kw sınırı diye bir şey kalmıyor o zaman yıllık doğru mu yoksa yeni firmayla anlaşmaya mı bağlı?

Son söylediğiniz ısınma olayı şarjda olmadan da olabiliyor artık, sanırım makyajsız kasa ioniq 5lerde sadece şarjda iken bu özellik açılabiliyormuş, şuan ben ayarlayıp istediğim saatte açabiliyorum.

Açıkçası biraz da kasım indirimleri vs olur diye de bekledim. Takibimde olan taşınabilir 11kw şarj aletleri, kombinasyon panoları falan var kaçak akım rölesi olan, iyi fiyata denk getirirsem almayı düşünüyorum.

• Merhaba, 1 ay önce ioniq 6 aldım. Araç üzerinde yazlık hankook lastik var. Kar lastiği almak gerekir mi bilemedim. İlk defa arkadan çekişli aracım oldu. Acaba karlı, buzlu yolda sıkıntı yaşar mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bizim araç Michelin e primacy ile geldi. Geçen kış lastik almadan kullandım sıkıntı yaşamadık. Bu yıl kar lastiği ve 4 mevsim arasında kaldım ve 4 mevsim Conti aldım. Michelin kuru da bile çok kayıyormuş onu anladım bu yapışıyor patinaj 0 a yakın.

Sözleşme gücü 9 kW ise 11 kW ile şarj ederseniz sorun yaşarsınız muhtemelen.

Kullandığınız wallbox ayarlanabilir güç vermese bile, araç şarj ayarlarında AC şarj akımını ayarlayabiliyorsunuz (2025 Ioniq 5 de böyle eskileri bilmiyorum). Hatırladığım kadarıyla %90, %60 vb. şeklinde. %60 ayar ile 11 kW yerine 6.6 kW ile şarj ederseniz sorun yaşamazsanız.

Yıllık sınır için 3000kw konuşuluyordu 4000kw olmuş, ben binaya kurulum için malzeme alımına bakacağım artık bekletiyordum.

Hyundai BTK ya başvurmamış bile

• Herkese merhaba. Autohold kullanım izlenimiz hakkında bir sorum olacak. Be autohold u kullanmayı seviyorum ancak bizim araçlarda gaza yüklendiğinizde autohold kendini çok sert bırakıyor ve araç öne atılıyor sanki biri arkanızdan tutarken bir anda bırakmış gibi. Ne yaptı isem araç yumuşak kalkmıyor, ancak yokuşta ise yumuşak kalkışa denk geldim. Bu durumdaki sarsıntı hissi de huzursuz edici oluyor belki yolcular çok fark etmeyebilir ama beni çok rahatsız ediyor. Autohold kullanan arkadaşlarda durum nasıldır acaba izleniminizi merak ettim. Bugün benzinli skoda octavia da dendim autohold fonksiyonunu her seferinde çok yumuşak sarsmadan kalktı. Bizim araçta niye olmuyor merak ettim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Nereden aldınız bu bilgiyi? Global hyundai ye yazanlara daha bu hafta çalıştıklarını belirten telefon aramaları yapılmış. Ya da tüm hazırlıklar yapıldıktan sonra başvurular yapılacak gibi bir durum olabilir mi?

Sorunuz aklımdaki soruya yanıt oldu.

Diğer aracımda (jazz 2025) bu yüzden 'brake hold' kullanmıyorum. Bir de Ioniq'de devre dışı bırakmayı deneyeceğim.

2025 Ioniq 5. Benim arabada da aynı şekilde çalışıyor. Corolla Cross ta da benzer şekilde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Makyajsız advance ile mevcut Dynamic vision roof arasındaki farkları göz önüne alarak daha fazla konfor donanımı mı, yoksa daha büyük batarya kapasitesi, cam tavan vb. mi önceliğiniz?

Yıl sonunda aracın donanımı değişmeyecektir muhtemelen, şahsen fiyat düşüşü olacağını da sanmıyorum. Her ay başında 50 bin civarında zam geliyor. Belki sıfır faiz kampanyası olabilir.

2024 1800 ve sıfır 2150 olsa, arada 350 bin TL fark var. Düşük km, hatasız, düzgün kullanıldığından emin olduğunuz advance alınabilir bence.

Sıfırını da alsanız pişman olmazsınız. Benzer fiyatlara bu boyut ve kalitede EV seçeneği pek yok.

Autohold sabah kapattım.

Gaza basmadan frende ayağımı çekerek dar park yerinden daha rahat çıkabildim. Gaza basmadan sadece ayağı frenden kaldırarak yumuşak manevra sağlıyor.

Autohold Kapalıyken yokuş aşağı/yukarı durduğumuzda frene basmak gerekiyor, düz yolda trafik ışıkları vb de aynı şekilde, frende ayak basılı olmalı.

Ancak yokuş yukarı hareket edileceğinde araç geri kaçmıyor (autohold kapalıyken).

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben uzun beklemeler harici autohold kullanmıyorum. Manevralarda kapalı olmalı bence de.

Otomatik seviyede iken durduktan sonra sol kulakcigi çekince frene basmaya gerek kalmadı (düz zemin) bekleme sırasında.

Gazi verince de firlamadan yürüdü

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

Ayaklar serbest sol kulakçık duruş sonrası çekildi, ekranda stop yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.murphy -- 1 Kasım 2025; 18:7:55 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.