Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (156. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7.761
Cevap
348
Favori
598.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
41 oy
Giriş
    videoyu daha detaylı izledim. kesinlikle i6 daki gibi matrix far sistemi bu araçta yok. karşıdan gelen için sadece sürücü tarafının uzunlarını kapatıyor. evet ifs yani akıllı ön aydınlatma sistemi var ama matrix far yok. bir de ioniq 6 daki matrix farların nasıl çalıştığına bakın, önde ya da karşıdan araç geldikçe piksel piksel ve kademe kademe nasıl karartma yapıp geri aydınlattığını göreceksiniz. yeni ioniq 5 teki far bu şekilde çalışmıyor.
    Schwaben - Checkeryoutube
    Hyundai IONIQ 6 LED Matrix Testdrive, Ausleuchtung, Reaktion, Lichtkegel, Streuung Fahrbericht
    https://www.youtube.com/watch?si=fUfNw0M9Ts4E0eDD&v=GkbIez_blSY&feature=youtu.be

AutoMotoTVyoutube
    Hyundai IONIQ 6 Intelligent Front-lighting System
    https://www.youtube.com/watch?si=jmxLxsaXkS5DE3DE&v=O7TCxCMK43U&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 11 Ekim 2024; 6:5:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• abide85 kullanıcısına yanıt

Türkiye piyasasında alım için en uygun dönem Kasım 15’den sonradır, ay ve yıl kapatma, diğer markalarla rekabet had safhaya çıkar.

Sonuçta bunun eskisini de bu fiyatlardan satmak için baya çabaladılar, sonra kampanya yaptılar. Olmadı %0 faiz verdiler, anca satabildiler.

Siz bayilerin burnundan kıl aldırmamasına bakmayın, satışlar bu ay çakıldı. Döviz fazla hareket etmezse 1700 den verirler. Beklemeye devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ancak 1800 tl lere alinacak bir arac degil ikisi de, bu kadar para verilecekse tesla, countryman gibi bircok ust sinif alternatif mevcut.

Yani dedem o ki fiyat performans araciydi fiyatina gore ancak malesef gecerliligini kaybettirdiler eylul ayinda 111 adet satis rakamindan da bu anlasiliyor.

Ben ioniq 6 ile aynı yazdım mı herhangi bir mesajda? Söylediğim gibi farklar olabilir ama sonuç değişmez performansı farklı olabilir ama teknoloji aynı sonuçta.

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

hocam burası ioniq forumu olduğu için i6 dan örnek veriyorum, matrix farların çalışma prensibi genel itibariyle aynıdır. ayrıca attığınız bu görsel resmi değil, active matrix headlights yazan hangi kafayla ya da kaynağa dayandırarak yazdı bilmiyorum. görseldeki siteye de baktım öyle bir ibare yok. sonuç olarak yeni ioniq 5 te ifs yani akıllı ön aydınlatma sistemi var ve bunu sağ ve sol farın uzunlarını duruma göre birini ya da ikisini aynı anda kapatarak yapıyor ama matrix far yok.
    kısacası
    soru: yeni ioniq5 te matrix far var mı? veya eskisine göre artısı nedir?
    cevap: matrix far yok ama trafiğe göre uzunları ayrı ayrı aç kapa yapan eskisinden daha iyi bir akıllı far sistemi var
    yeni ioniq 5 te matrix farın olmadığına sizi ikna edebilmek için daha ne yazayım ben de bilemedim

Sitesinde göremedim. Bu bilgiyi nereden aldınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartel1 -- 10 Ekim 2024; 20:59:12 >

Sanırım sizde eskisi var, yazdıklarınız için başka bir sebep göremiyorum.

Size göre batarya da artmamıştır, wltp menzili de çok fark etmemiştir, yazılım aynıdır, güvenlik özellikleri, otonom sürüş, çarpışma önlemenin yeni versiyonları, bunlar falan da önemsizdir.

Hyundai Motor Group'dan (HMG) aldığım linki koyayım, okursunuz.

İsterseniz sizin için global e mail de atayım, doğrulasınlar :)

Ioniq 5 PE'de IFS far var, sizin yok demeniz onu yok etmiyor. Ioniq 6'daki gibi değil demeniz de bir şeyi değiştirmiyor.

Genesis GV70'in (resimdeki araç) IFS i de ioniq 6 dan çok daha gelişmiş, o zaman onda da yok diyelim. Burada sistemin performansını değil varlığını tartışıyoruz, bilmiyorum farkında mısınız..

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

• Kartel1 K kullanıcısına yanıt

Instagramda reklam çıkmışlar, orada sormuş birisi, resmi hesap 1920 yazmış.

Donanım listesi de aşağı bırakıyorum.

Kia Yeni EV6 | Kia Türkiye

Ioniq'den farklı hafızalı koltuk, arka ısıtma , açılır cam tavan Relaxation özellikli sürücü koltuğu gördüm ilk bakışta.

• ifs yok demedim ki matrix yok. ifs akıllı far sistemi işte çeşitleri var adamlar illaki matrix kullanacak diye bir kaide mi var. ioniq 6 da matrix tip kullanmış, ioniq 5 te projeksiyon tip yani tek mercekli. ayrıca ioniq 6 progressive kullanıcısıyım. olmayan şeye var demenizin sebebini ise ben çözemedim, pardon daha doğrusu matrix var demekten döndünüz de sanki ben ifs yok diyormuşum da siz var diyormuşsunuza çevirdiniz işi ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 10 Ekim 2024; 22:12:53 >
  • hatta burda diyorumki eskisinden daha iyi bir akıllı far sistemi var yenisinde. burdan eskisini övdüğüm ya da eskisinin sahibi olduğum izlenimine nasıl kapıldınız ki? sonuç olarak ioniq 5 te matrix far yok nokta.

Kia yeni versiyonda batarya kapasitesinde bir değişikliğe gitti mi acaba. Bu fiyatlara çıkıldığı zaman alternatif çok araç çıkıyor ortaya (mini, tesla) gibi. Bu fiyatlara zor gibi duruyor.

IFS=Matrix far, aksini ispatlaman lazım, yukarıda görselde ingilizce yazıyor ne işe yaradığı. IFS'in matrix olmayanı yok nokta.

hocam yanlış anladığınız nokta tam da burası, siz ifs ile matrix’i aynı şey sanıyorsunuz ama değil. her ifs matrix yapısında olmak zorunda değil, aynı yeni i5 teki gibi tek bir mercek yapısıyla da ifs özelliği olabiliyor. adamlar daha basit ve maliyet olarak uygun bir akıllı far sistemi geliştirmiş, eski i5’tekine göre kat kat iyi bir far ama dediğim gibi mercek ve led yapısı matrix far özelliği taşımıyor.

Kia/Hyundai zaten 1 e 1 aynı otomobil. Motor, batarya, şarj aynı elektrikli altyapı tarafında. Süspansiyon farkları var bir miktar.

Teslaya bir şey diyemem onun alıcısı ayrı ama Ioniq 5 / Ev6 miniye on çeker. Ix1 Ix2 countryman aynı araçlar, test sürüşü yaptım bu araçlarla, beş para etmez.

Premium diye dandik countryman i satıyorlar, bizim türk milleti gösterişi sever, bu yüzden alıyor.

Nisan'da Türkiyeye gelen ilk minilerden görmeden almıştım, gittim içine oturdum paramı hemen iade aldım, tam bir fiyasko.

Elektrikli otomobil olarak bu fiyatlarda 2 seçenek var Ioniq 5 / Ev 6 ve Model Y, gerisi hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreq -- 11 Ekim 2024; 9:29:0 >

Test sürüşü yaptığınızda gerçekten Ioniq6 ile EV6'yı aynı mı buldunuz? Biraz açar mısınız?

Ioniq 5 / Ev6 aynı, ioniq 6 in karşılığı yok kia’da. Biraz karışık yazdım sanırım.

hocam son yazışmalarınıza biraz baktım şöyle açıklayayım önceki aracım sportage gtline dı ondada ıfs var ama matrix far değilde cansızdı .. ama ıfsydi virajlarda sağa sola dönerdi yukarı aşağı hareket ederdi.. kore araçlarında bu şekilde oluyor

ama i6lardaki matrix farlar tek tek led şeklindeöndeki araca göre ledleri azaltıp çoğaltabiliyor tek tek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearuq -- 11 Ekim 2024; 11:2:42 >
    Çok etken var hocam fabrika verisiyle konuşursanız doğru hesap fakat uzun yolda yük ağırlıkları yolcu sayısı yolun eğimi hız sürücü tarzı bir çok etken var. Yolda da değişiyor bu koşullar. O nedenle 15km dedim. Uzun yol planlamasının iyi yapılmadığı koşullarda elbette ki 5 km bile çok önemli. Fayda faydadır her zaman.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.