Şimdi Ara

HYUNDAİ i40 neden tutulmuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
17.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum sitede denk geldi. Toplamda 5 adet ilanı var piyasada da sadece 1 tane gördüm. D segmentlere kıyasla fiyatı gayet uygun fakat neden tutulmuyor abiler?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İ40, Elantra'nın ABD versiyonudur. İşçilik, donanım ve malzeme kalitesi olarak Elantra'dan üstündür. Bu nedenle ağırlığı daha fazladır.

ABD için benzinli 2.0 motorlarından itibaren 4 ileri otomatik şanzımanı vardır.

2.0 motorun üzerindeki ÖTV baskısı nedeniyle en düşük hacimli benzinli olan 1.6 motoru getirdiler. Zaten o da çok fazla satmadı.

GDI motor LPG'ye uyumlu değildir. Takılabilen kitlerin maliyeti yüksek, çalışma esnasında bir miktar benzin de yaktığı için ekonomisi düşüktür.

LPDİ sistemleri var ama döviz fiyatlarından sonra kit kaç para oldu bakmadım.

Dizel olarak'ta 1.7 motor yine ÖTV'nin hışmına uğradı. 1.6 Dizel Elantra ile arasında yanlış hatırlamıyorsam %50 fiyat farkı vardı. Yurdum insanı da ısıtmalı deri koltuklu İ40 yerine "param cebimi ısıtsın" deyip Elantra aldı.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Hyundai i40 Neden Tutulmadı?

Hyundai i40, 2011-2019 yılları arasında üretilen bir orta sınıf sedandır. Araba, geniş iç mekanı, güçlü motorları ve uygun fiyatı ile dikkat çekse de, Türkiye pazarında beklenen başarıyı yakalayamadı.

Hyundai i40'ın tutulmamasının birkaç nedeni vardır:

• Rekabetçi Pazar: Hyundai i40, Volkswagen Passat, Toyota Corolla ve Honda Accord gibi güçlü rakiplerle rekabet etmek zorunda kaldı. Bu rakipler, marka değeri, köklü geçmişleri ve güvenilirlikleriyle tanınıyorlardı.

• Benzersiz Özelliklerin Eksikliği: Hyundai i40, rakiplerinden onu farklı kılan benzersiz özelliklerden yoksundu. Diğer araçlarda bulunan gelişmiş güvenlik özellikleri, lüks iç mekanlar veya hibrit güç aktarma organları gibi özellikler i40'ta bulunmuyordu.

• Marketing Stratejisi Eksiklikleri: Hyundai'nin i40 için marketing stratejisi yetersiz kaldı. Araba, rakiplerine göre daha az tanıtıldı ve öne çıkan özellikleri vurgulanmadı. Bu da tüketicilerin i40 hakkında yeterince bilgi edinmesini ve ilgi duymasını engelledi.

• Hyundai Elantra ve ix35'in Başarısı: Hyundai'nin diğer modelleri, Elantra ve ix35, Türkiye pazarında i40'tan daha fazla ilgi gördü. Bu modeller, daha uygun fiyatlı olmaları ve daha küçük boyutları sayesinde daha geniş bir kitleye hitap etti.

Sonuç olarak, Hyundai i40'ın Türkiye pazarında tutulmamasının nedenleri arasında rekabetçi pazar, benzersiz özelliklerin eksikliği, marketing stratejisi eksiklikleri ve diğer Hyundai modellerinin başarısı yer alıyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • i40 İlk sizden duyduk,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redferrari R kullanıcısına yanıt
    sahibinden.com
    Hyundai / i40 / 1.6 GDI Prime / 2012 Model Hyundai i40 1.6 GDİ Prime - 40.000 KM sahibinden.comda - 606985333
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-hyundai-i40-1.6-gdi-prime-39.000-km-606985333/detay

Şöyle örnek ilan bırakayım o zaman hocam

• hyundai i40 ı ilk çıkardığında 1.6 benzinliyi sadece düz vitesle getirmeseydi, dizel otomatiği (elinde 1.6 dizel olmasına rağmen) 1.7 dizel ile pazara sürmeseydi gayet tutarda. araba kendi içinde harika. satış pazarlamacıların beceriksizliği.
  • texjrwillerjr kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Araba kesinlikle kendi çevresinde çok iyi. Tasarım donanım ve fiyat olarak hoşuma gitmedi değil.

• Halkımızın önyargıları yüzünden.” O kadar paraya hundayiye vermem az daha koyar temiz basat alırım” diyenler yüzünden tutulmuyor. Diğer örneği ise Renault Latitude

• Accent blue - Elantra arası bişey olmuş ama hoş duruyor yalan yok...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    S80 neden tutulmuyor??
    11 yıl önce açıldı
    Chery Neden Tutulmuyor ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SuperchargerrEgeaa S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız ne arabalar var ön yargı yüzünden unutulup gidiyor.

• İ40, Elantra'nın ABD versiyonudur. İşçilik, donanım ve malzeme kalitesi olarak Elantra'dan üstündür. Bu nedenle ağırlığı daha fazladır.

ABD için benzinli 2.0 motorlarından itibaren 4 ileri otomatik şanzımanı vardır.

2.0 motorun üzerindeki ÖTV baskısı nedeniyle en düşük hacimli benzinli olan 1.6 motoru getirdiler. Zaten o da çok fazla satmadı.

GDI motor LPG'ye uyumlu değildir. Takılabilen kitlerin maliyeti yüksek, çalışma esnasında bir miktar benzin de yaktığı için ekonomisi düşüktür.

LPDİ sistemleri var ama döviz fiyatlarından sonra kit kaç para oldu bakmadım.

Dizel olarak'ta 1.7 motor yine ÖTV'nin hışmına uğradı. 1.6 Dizel Elantra ile arasında yanlış hatırlamıyorsam %50 fiyat farkı vardı. Yurdum insanı da ısıtmalı deri koltuklu İ40 yerine "param cebimi ısıtsın" deyip Elantra aldı.
  • Böyle arabalar olmalı ki milletin işi gorulsun, Avensis de bu kategoride. 2012 elegant extra Avensis aracım var , büyükşehir de yasamadigim icin otomatik ihtiyacım yok ve çok memnunum. Benim bütün ihtiyaçlarimi görüyor donanım ve güvenlik olarak. Bu da o tarz bir araba. Gayet de hoş görünüyor ama işte varsan baksan C sınıf Elentra ile aynı para :)

• emindoner09 E kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Avensis'te kesinlikle hak ettiğini değeri göremeyen araçlardan. Tasarım olarak bayılıyorum arabaya ama işte insanımız bir türlü sevemiyor

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

• i40'ı, ix35'te bile hayvan gibi yakan 1.6 gdi ile getirmeye kalkarsan tabii ki satmaz. ben galeride yıllar önce içine binmiştim. aslında çok kaliteli bir iç mekan vardı. o dönem ki (2012) passat'tan bile iyiydi diyebilirim. ama motor seçenekleri işte ya 1.6 gdi alacaktın (ki onda da yanılmıyorsam sadece manuel şanzıman mevcuttu otomatik yoktu) ya da 1.7 crdi alacaktın. istanbul'da ya bir ya da iki tane i40 görmüşümdür şimdiye kadar, o da ilk çıktığı yıllarda. son 3 senedir bir tane bile görmedim.

amerika gibi 2.0 motorla başlasa, ülkemizde benzin ucuz vergiler kıt olsa tabii ki satılırdı...

hyundai'nin 3.8 genesis gibi elinde patlayan diğer arabalarından birisidir i40.
  • Dünden beri kafayı bozmuştum 1.6 gdi almayı düşünüyordum 2-3 ay sonra. Biraz araştırınca lpg'ye uyumsuz olduğunu öğrendim. Yukarda bir arkadaşta belirtmiş zaten. Bende arayışa son verip ASX'te karar kıldım. Yazın bayağı rahatsız edeceğim sizi

• Hyundai nin bir deneyelim belki satarız mantığıyla getirdiği, alan 3-5 kişinin elinde patlayan son derece kaliteli bir araç.
  • Tek nedeni var, Kia Optima ile aynı kaderi paylaşıyor... TR'deki vergi sistemi yüzünden 1,6 yerine 1,7 dizel olması satış fiyatını gereksiz yere ciddi derecede etkiliyor.
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    istediğin kadar soru sor cevaplamaya hazırım
    bazı arkadaşlar ix35 hayvan gibi yakan GDİ motora sahip, GDİ motorlara lpg olmaz yada karma sistem takılır , o da benzin + lpg falan gibi yorumlar yapmış. 2 yıllık ix35 (manuel vites, 1.6 GDİ motor, ve sıvı sistem lpgli) kullanıcısı olarak bende yakıt bilgisi paylaşayım:
    --100 kilometre sabit hızda ortalama 6,4 litre benzin (şehir dışı) yaktı,
    --lpg de ve agresif kullanımda şehir içi 12 litre gaz, şehir dışı 9 litre gaz yaktı,
    --sıvı sistem lpg de sadece gaz yakarsınız, depoda gaz bitmediği yada siz manuel olarak benzine geçmediğiniz sürece gaz tüketirsiniz,
    --GDİ motorlara ister sıvı sistem ister karma sistem (benzinle çalışır motor ısınınca gaza geçer) lpg kit takılabilir,
    --hangi sistemi taktırırsanız taktırın, kiti takan usta çok önemlidir
    Attığınız örnek ilanı baz alarak konuşuyorum. 2012 model atmosferik benzinli motor ve manuel şanzımana sahip, donanımı yetersiz D segment bir araç. Nüfus cüzdanımda ismim i40 Prime olsa yine almam bu aracı. Sabahtan akşama kadar mantıksız bu araç insan neden alsın şunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armutsever -- 20 Şubat 2019; 11:30:0 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.