Şimdi Ara

hyundai i40 fiyat/performans hakkında yorumlarınız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
12.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hyundai nin d segment aracı i 40 hakkında düşüncelerinizi merak ettim arkadaşlar. şimdiye kadar birkez gördüm trafikte geçen hafta anadolu bulvarında. ülkemizde iki motor seçeneğiyle satışta. tutulmamasının sebeplerinide yazarsanız almayı düşünen forum üyelerine faydalalı olur düşüncesindeyim. türkiye geneli toplam 4 adet ikinci el ilanı mevcut.
    http://www.sahibinden.com/hyundai-i40

i40 1.6 GDI PRIME 66.950 TL
    i40 1.7 CRDi EXECUTIVE OTM 111.850 TL

teknik verileri;

1.6 benzinli motor
    Hızlanma (0 – 100km/h) (sn) 11,6
    Şanzıman Şanzıman Tipi 6 düz vites FWD
    Yakıt Tüketimi Yakıt Tipi Benzin
    Yakıt Tüketimi
    (Şehir İçi) (litre / 100km) 8,3

1.7 dizel motor
    Motor Tipi 1.7 U II CRDi
    Motor Strok Hacmi (cc) 1.685
    Maksimum Hız (km/h) 197
    Maksimum Güç (kW) 100 / 4.000
    Maksimum Tork (nm) 325 / 2.000~2.500
    Hızlanma (0 – 100km/h) (sn) 12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 13 Nisan 2013; 2:53:25 >

• Tasarımına veya donanımına bir şey diyen çıkmaz herhalde.

1.6 GDI fiyatı o kadar da uçuk olmamasına rağmen otomatik şanzıman seçeneği yok.

1.7 CRDi de aynı Kia Optima gibi vergiden kaybediyor. Böyle saçma sapan vergi sistemine kurban gitmiş araçlardan biri daha.

Bir de şu var. Hyundai ve Kia C sınıfındaki marka algılarını kırdı gibi. Sayıları her gün artan i30lar Cee'dler de bunu doğruluyor ama D sınıfında söz sahibi olmaları zaman alacaktır. i40'ın ikiz kardeşi Sonata da pek satmamıştı hani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elente -- 13 Nisan 2013; 3:01:50 >
  • İ40 ı yakından ilk kez İstanbul autoshow da incelemiştim kaliteli bir araba,donanım olarak gayet dolu yanlız dizel motorunun vergi dilimindeki talihsizliği sebebiyle fazla satılan bir model değil aslında benzinli versiyonunun fiyatı rakiplerine oranla uygun ayrıca araç çok yeni sadece ülkemizde değil dünya genelinde yeni piyasaya sürülen bir model diye biliyorum.Bundan dolayı şuan satışlarında fazla bir oynama olmuyor.Buna ek olarak i40 için yeterli reklam yapılmadığını düşünüyorum eğer hyundai bu araçta iyi bir reklam politikası izler ve donanım seçeneklerinde daha fazla esneklik gösterirse satmaması için hiçbir sebep yok aksine donanım,kalite ve tasırım olarak yollarda fazlaca görünmeyi hak eden bir model diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonatave6 -- 17 Nisan 2013; 15:13:13 >
  • Parasının arabası olabilir ama rakiplerinin gerisinde.

Hem tüp takılmasın, hem turbosu olmasın, hem kalite açısından rakiplerinden fark atamasın hem de aynı rakamlara satılsın. Kısacası hiç de mantıklı değil, bir Mondeo, bir İnsignia veya bir Passat dururken alınmaz. Satması için 10 bin lira ucuz olması lazım.
  • Rakiplerinden herhangi bir disiplinde artısı yok.
    Tasarım bana göre güzel değil.Önden Elantra ile ayırt etmek zor.
    Donanım dersen bu fiyata Insignia,Avensis gibi gayet dolu modeller alınabiliyor.
    Motor performans olarak pek iyi değil,ayrıca LPG'ye de uyumsuz.
    Dizel ve otomatik versiyon ölü.
    Fiyatı da daha uygun değil.

İkinci el,konfor,yalıtım istesem Passat alırım.
    Donanım istesem Insignia var,Avensis var.
    LPG desem yine Avensis.

Sonuç olarak almak için bir neden göremiyorum.
  • Insignia varken bakmam suratına

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzinlisini alırsan 2 senede 20 bin dizelini alırsan 50 bin zarar edersin. üzüntüden kanser olursun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende Bi kac gundur inceliyordum yeni i40 lari sifir ayarinda ikinci elleri 55.000 tl ye satiliyor sahibinden de bana cok mantikli geldi sonucta donanimi yeterli ve gercekten dunya capinda tutuldu bu arac.ayrica motoru tum guncel teknolojilere sahip yani bugun modern bi benzinli motorda olmasi geren direk enjeksiyon ve emme manifoldu ile egzos manifoldu degisken zamanlamali vvt.bide turbo olsaydi zaten kimbilir kac beygir olurdu bu motor ama yinede tuketim ve performansi orta duzeyde.5 yil/100.000km garantiside guven veriyor bana zaten hangi hyundai sahibini taniyorsam hepsi cok memnun.tabi bu soylediklerimden hyundai cok iyi araba,dunyanin en iyisi anlami cikarilmasin ama bence alinabilecek bir arac.
  • Hyundai yeni 1.6 Turbo 204 PS motorunu ve çift kavrama otomatik şanzımanı DCT'yi şu araca koysa (Veloster'da var olan ikili) ilk müşterisi ben olurum; ama bu haliyle ölü maalesef.
  • her açıdan çok beğeniyorum ama 1.6 gdi 200 hp otomatık versiyonu gelmelı fiyatı da 75 bin tl civarı olmalı .
  • Çok güzel araç ama 1.7 motor çok mantıkız olmuş,ülkemizdeki vergi dilimini bile bile o motorla Türkiyeye getirmek satmaması için en önemli sebep...
  • Tamam vergiden gitmiş ama 2.0 dizeli de olsa pek şansı yok o fiyatlara s60,a4 de alınabiliyor. Bence çok yakışıklı bir araba ama Avensis'ten pahalı olmamalı en azından biraz satıp piyasa yapana kadar. 5-10 bin lira ucuz olmalı.
  • Araç iyi ama Türkiye pazar yapısına uygun değil. Bu araçtan en çok İskenderun ve Hatay da gördüm ben. İskenderun PALMAL alışveriş merkezinin otoparkında aynı anda 3 tane görmüştüm istnabulda bu güne kadar sadece 1 veya 2 tane gördüm.
  • i40i showroomda inceleme firsatim olmustu arac cok kaliteli parasinin hakkini veriyor bence tasarim olarak o neon farlariyla insignia ve passattan daha yakisikli donanimlari arasinda en cok begendigim ise uzak kumandali klima sistemi zaman ayarli kisin veya yazin sabah arabaya oturdugunuzda klima coktan ortami sizin istediginiz sicakliga getirmis oluyor aracin ulkemizde kaybetmesinin nedeni ise marka algisi ve vergi sistemi zaten yurtdisinda sonata adiyla iyi bir satis rakami yakalamis azera ve sonata amerika pazarini domine etmis

• Hep aynı yorumlar;
    -Passat, A4, İnsignia varken alınmaz
    -Hyundai'ye o para verilmez
    -2. eli para etmez
    ....vb
    Şu önyargı ve 2. el takıntımız yüzünden farklı araca binemeyecek milletimiz.
    Hyundai belliki kaliteli belkide yukarıdaki saydığım araçlardan daha iyi bir ürün ortaya çıkarmış.
    Ama önyargılar gözümüzü kör ediyor. Dünya kabullendi Hyundai'yi bir biz beğenemiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukubat

Hep aynı yorumlar;
    -2. eli para etmez
    ....vb
    Hyundai belliki kaliteli belkide yukarıdaki saydığım araçlardan daha iyi bir ürün ortaya çıkarmış.
    Ama önyargılar gözümüzü kör ediyor. Dünya kabullendi Hyundai'yi bir biz beğenemiyoruz.

+1
  • 1.7 CRDi ile direk kaybetti zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Rakiplerinden herhangi bir disiplinde artısı yok.
    Tasarım bana göre güzel değil.Önden Elantra ile ayırt etmek zor.
    Donanım dersen bu fiyata Insignia,Avensis gibi gayet dolu modeller alınabiliyor.
    Motor performans olarak pek iyi değil,ayrıca LPG'ye de uyumsuz.
    Dizel ve otomatik versiyon ölü.
    Fiyatı da daha uygun değil.

İkinci el,konfor,yalıtım istesem Passat alırım.
    Donanım istesem Insignia var,Avensis var.
    LPG desem yine Avensis.

Sonuç olarak almak için bir neden göremiyorum.

Herseyi ozetlemişsiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ukubat

Hep aynı yorumlar;
    -2. eli para etmez
    ....vb

Önyargı öyle bir şeydirki gözünüzün önündeki dünyadan alıkoyar sizi alsında baksanız da göremezsiniz. Vw başkanının i30 u incelerken ağzından çıkan cümleler otomobil dünyasındaki uzak doğu devrimini çok iyi anlatıyor aslında tabi görebilenlere ve burda bahsi geçen araç i40 ki ama maalesef hala geçmiş versiyon yorumlar var bu aracın arge çalışmalarında elde edilen başarıları hiç de küçümsenecek gibi değil tabi bunu hyundainin şimdiki distribitörü de reklam olarak bile yapamayınca işte böyle son derece parasını hak eden arabalar hak ettiği yerleri göremiyor tabi bu bizim gibi ülkelere has bir durum.

• sürü psikolojisi diyelim... Çoğunluk wv hastası olunca millet mecburen hastası oluyor.Yoksa çoğu biliyorki vw'den iyi ne arabalar var hem de daha uygun fiyata ama satarken en rahat satılan sürünün en çok tuttuğu model oluyor. Akrabam hyundai'ye hiç sıcak bakmaz hatta iki alternatifi vardı ya golf ya a3 ama gel görki geçen sıfır i30 aldığını söyledi şok oldum. Herkes sürüden ayrılacak kadar cesaretli olsaydı sürü tanımı olmazdı zaten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.