Şimdi Ara

Hyundai i30 Style - Cee'd Concept (dizel - manuel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet kesin i30 alırken son bir karşılaştırma yapalım, Kia'da da indirimler oldu, şu an manuel dizelyeni cee'd concept 46 bin lira civarında, i30 style dizel ise 47 civarında...

Donanımlar benzer ama i30'un bir kaç artısı var, en önemlisi park sensörü onı da heralde Kia hediye eder muhtemelen...

Araçlar giriş donanımında ancak esp, hill holder, cruise control, 16" jant, elektrikli katlanır ayna, çift bölgeli elektronik klima, bluetooth, viraja duyarlı farlar, otomatik kısa farlar, elektrokrom iç ayna, yağmur sensörü, ön kol dayama, soğutmalı torpido gözü gibi donanımlara sahipler...

Ben Cee'd kullanmadım ama özellikle bu iki modeli de kullananların yorumları süper olacaktır
    Benim testlerden okuduğum genel olarak i30'un teknik açıdan bir miktar daha iyi bir araç olduğu, mesela süsp
    ansiyonun daha başarılı ve konforlu olduğu yazılmakta...
    Ancak iç ve dış tasarsım olarak cee'd çok övülüyor... 5 senelik kullanım için düşünülüyor araçlar en az, acaba cee'd çok problem olur mu ?

Siz ne dersiniz, 45-46 arasına Cee'di zorlasak gideri olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undefined2 -- 2 Kasım 2012; 22:04:45 >

• kia ceed bölümüne az önce yazdığım yazı;

arkadaşlar bugün ceed premium modelinin içinde bi hayli vakit geçirdim. söylemek istediğim çok şey var ancak bir kaç şeyler özetlemek istiyorum. fiyatı fazla yada az o kısma en sonunda değinecem, ancak aracın içi gerçekten muhteşem ötesi. açıkcası resimlerden gördüğümden çok daha güzel duruyor. yeni i30 dan daha şık bir kokpitin oldugunu söylemeliyim. c segmenti bir araca göre ön göğüs oldugundan daha büyük gözukuyor. bunun tasarımdan kaynaklanan bır durum oldugunu sanıyorum. gerçekten etkileyiciydi. kullanılan plastik kalitesine aşık oldum. özellikle elektronik el freninin yanındaki sürgülü gözün ( vw golfteki gibi ) plastik kalitesi bile harika ( yumuşak dokunuslu ) kol dayama yerının içindeki hazneli gözün yanları sert plastik tabanı kumaşımsı bir maddeyle kaplı. vw golfte yanlarda kumaşımsı bir maddeyle kaplı oluyor. çokda önemli bir detay değil açıkcası. bunun dışında aracın dokunmatık ekranı ufak olsada hassasiyeti çok güzel. 1.77 boyundaki arkadasımı öne oturttum ben 1.80 boyumla hemen arkasına geçtim. yaklaşık 4, 5 parmak daha yer kaldı. arkası birazcık dar gibi gelsede bence hissettirdiği darlık hissi astra J kasa kadar değil. korna sesi klasik koreliler gibi diiit değil daaaat diye ötüyor. kapı içlerine hafif bir yumruk attıgımda duydugum ses boş değil gayet dolu. cruze da yeni focus ta bu dediğimi yapın nasıl bir ses çıktıgını anlarsınız. kapı içlerinde kullanılan plastik suni deri üst kısımlar yumuşak plastik. ön göğüsteki plastik yine yumuşak dokunuslu ancak focustaki yumusaklık malesef yok. yinede işçilik ve malzeme kalitesi oldukça yeterli. tüm camlar tek dokonusla acılıp kapanabiliyor. tavandaki kumaş kaplama bence biraz daha kaliteli olmalıydı. klasik japon, kore kaplaması gibi. daha yumuşak bir kumaş seçilmeliydi. yinede takılı kalınacak bir konu değil. kapı kapandıgındaki tokluk hissi i30 ile aynı. ne iyi ne çok kötü. klasik c segmenti havasında. ama üst düzey değil. arka bagaj kapagı agır degıl kolay bır sekılde ındırılıp kapatılabılıyor. sürücü koltugunda 2 hafıza var. ve bu butonlar kapıda yer alıyor. harika gercekten. farkkettiyseniz ince noktalardan örnek veriyorum. çünkü benım ıcın guzellık detaylarda saklıdır..

gel gelelim 63 bin tl lik fiyat etiketine... arabada yok yok.. edermi düşünüyorum.. cift debriyaj yeni nesil otomatik vites,dizel, panaroma acılabılır cam tavan, elektrikli hafızalı koltuk, dokunmatık ekran, 17 jant vs..... eder kardesım eder bal gibide eder.. aynı donanımlarda golf7 alınmaya kalkılsa 75 den aşağı fiyat alınmaz. bence gayet mantıklı gibi duruyor. yinede rakipleride göz ardı etmeden onlarında incelenmesi gerektiği kanaatindeyim.

• iki araç tamamen zevk meselesi ikiside sizi üzmeyecektir hangisi hoşunuzuna gidiyorsa onu alın derim kalite olarak bire bir aynı araçlar
  • Hocam kia ceedin Düğme/performans; Düğme/fiyat; Düğme/HP değerleri segment ortalamasının çok çok üstünde...

İyi düşünün mazallah sonra şöyle bir durum olmasın;

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Pop6ZbS_67g#t=257s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exantric -- 2 Kasım 2012; 22:21:43 >
  • i30
  • Ben de sizin gibi bu 2 araç arasında gidip geliyorum ama benim gönlüm i30 dan yana sebebi ise diğer teknik detaylardan farklı olarak cedd'in ön konsolunun bana çok genç işi veya cafcaflı geelmesi( kimisi çok sever ama ön konsolda fazlası ile bulunan parlak siyah hakimiyeti bana hoş gelmedi)

iki aracıda 46-47 civarı alabiliyoruz..

ama hala kararsızlık durumu var elbet...zor bir durum
  • teşekkürler, birde hyundai ve kia türkiye'nin genel servis ve garanti anlayışları konusunda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2016 Toyota Auris Active
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ikiside aynı fabrikada üretiliyor... ikiside aynı süre ( 5 yıl ) garantiyi veriyor... Nerdeyse sadece tasarım olarak farklı diyebiliriz.. birde servis olanakları olarak farklılıklar var... Sanırım hyundai biraz daha önde bu konuda ama bana kia nedense daha güvenilir geliyor... Zira az müşterileri var ve elindeki müşterilere memnuniyet adına elinden ne geliyorsa yapıyolar...

Senin bu konuda seçim yapman gereken tek husus tasarım ( bana göre )... Hangisi gözüne hoş geliyosa o konuda seçim yap derim...

Ben ceed aldım memnunum.. umarım senin içinde hayırlısı olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: undefined2

Evet kesin i30 alırken son bir karşılaştırma yapalım, Kia'da da indirimler oldu, şu an manuel dizelyeni cee'd concept 46 bin lira civarında, i30 style dizel ise 47 civarında...

Donanımlar benzer ama i30'un bir kaç artısı var, en önemlisi park sensörü onı da heralde Kia hediye eder muhtemelen...

Araçlar giriş donanımında ancak esp, hill holder, cruise control, 16" jant, elektrikli katlanır ayna, çift bölgeli elektronik klima, bluetooth, viraja duyarlı farlar, otomatik kısa farlar, elektrokrom iç ayna, yağmur sensörü, ön kol dayama, soğutmalı torpido gözü gibi donanımlara sahipler...

Ben Cee'd kullanmadım ama özellikle bu iki modeli de kullananların yorumları süper olacaktır
    Benim testlerden okuduğum genel olarak i30'un teknik açıdan bir miktar daha iyi bir araç olduğu, mesela süsp
    ansiyonun daha başarılı ve konforlu olduğu yazılmakta...
    Ancak iç ve dış tasarsım olarak cee'd çok övülüyor... 5 senelik kullanım için düşünülüyor araçlar en az, acaba cee'd çok problem olur mu ?

Siz ne dersiniz, 45-46 arasına Cee'di zorlasak gideri olur mu

Kardeşim senin bu i30 alma organizasyonu ne oldu?
    Ben sağlam 3 kişi tamamlamış gibiyim.
    Muhtemelen bununla ilgili konu açarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence tasarim olarak butunluge bakarsaniz bence I30 derim...Ceed'in arka stoptalarini gorunce fenalik geciriyorum...Bunun disin da yapilan testler de i30'in daha iyi bir iscilige sahip oldugu ve yol tutusun ve sesizligin daha iyi oldugu yazilmisti bir cok dergi de...Hayirli olsun simdiden...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceed in koltuk kalitesi çok zayıftı oturmamla kalkmam bir olmuştu...aynı iki aracı inceleyip i30 alma arifesinde olan ben de size i30 öneririm
  • http://forum.donanimhaber.com/m_67633675/tm.htm

yukarıdaki konuda araştırdığım garanti durumu yüzünden kia yı eledim arkadaşlar...
  • dış tasarım olarak ben i30 u daha çok seviyorum.teknik özellikler olark zaten i30 önde ben olsam i30 tercih ederdim.
  • Ben iki aracı da kullandım. Ceed premium aldım, cok memnunum. Malzeme kalitesi olarak karsilastirma yapmak gerekirse, test araclarinda i30 direksiyonunda asiri soyulma gözlemledim.
    Ben ceed sahibi olarak kesinlikle ceed derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ancestor

Ben iki aracı da kullandım. Ceed premium aldım, cok memnunum. Malzeme kalitesi olarak karsilastirma yapmak gerekirse, test araclarinda i30 direksiyonunda asiri soyulma gözlemledim.
    Ben ceed sahibi olarak kesinlikle ceed derim.

Otomatik mi arac?Otomatigi sehirici 9 lt yakiyor diyorlar.Dogru mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki aracında otomatik versiyonlarını test ettim, aralarında bariz şu kıstas ile i30 ceed den iyi yada tam tersi diyebileceğim bir durum olmadı sürüş dinamikleri açısından.
    Fakat tasarım işin içine girince ceed bir adım önde bana göre, hele ki iç tasarımı mükemmel. GM araçlarındaki gibi aracı çalıştırınca göstergeler sizi selamlıyor, bu ayrı bir güzellik. Fiyat artısıda olacak söylediğinize göre. Bence ceed..
  • Benim 1.6 crdi premium, otomatik.
    Karma tüketimim suanda 5.9 l. Bu degerler icin ortalama hız 40 km/h. Yaklasik 1000 km'lik bir ortalama, sehir ici ve 30 km gidis gelis (uzun yol) karmasi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ancestor

Benim 1.6 crdi premium, otomatik.
    Karma tüketimim suanda 5.9 l. Bu degerler icin ortalama hız 40 km/h. Yaklasik 1000 km'lik bir ortalama, sehir ici ve 30 km gidis gelis (uzun yol) karmasi.

ben 9,3 olan bir ceed premium otomatik görmüştüm 2000 km ortalaması buydu aracın, gözüm korkmuştu sizinki iyiymiş cidden
  • 1.6 dizel 9.3 litre ortalama tüketim...
    Premium donanımda manuel neden yok, illa otomatik mi alcaz kia?
  • Üst donanım seçeneklerinde de düz vites olsa düşüneceğim araçlardandı ama sadece otomatik seçeneği var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.