Şimdi Ara

Hyundai i20 1.4 MPI Otomatik Alımı Hk (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
59.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eski kasayı kastediyor eski kasada da eat6 öncesinden. 3008 için Dediklerinde haklı.
  • motor + yakıt hariç gayet güzel araç,
    ayrıca konudaki değerler İstanbul için doğru maalesef, 10 litre iyi bir ortalama bile olabilir güzergaha ve hıza göre,
    bunları umursamıyorsanız alın.

yakıt & performans ve buna bağlı 2.el değeri umrunuzdaysa uzak durun.

Not: değerler İstanbul içindir. Ve dağ bayır boş yollarda 2.0 larda zaten 8 litre yakıyor lakin 70-80 aralığında değil 100-120 aralığında (eğime göre)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meter90 -- 29 Mayıs 2017; 12:52:29 >
  • 11lt altı yakmaz diyen arkadaşları beraber gezmeye davet ediyorum. Araç sahibiyim yaklaşık 15aydır kullanıyorum şu an ortalamam 7.5lt inanmayana foto çekip yollayabilirim. Bu ortalamada yaklaşık 3 depo öncr sıfırlamıştım. Yarısını uzun yolda ywptım doğal olarqk etkiliyor ama şehir içi ortalamam 8.5 civarıdır. Ev-iş-aile üçgeninde kullanıyorum, istanbulu bilenler için halkalı-yeşilköy-fatih üçgeni. Genelde dur kalksız trafiksiz saatlerde yollardayım, sakin kullanırım aracı. Ani gazlanmalar hızlı kalkışlar falan yapılırsa ortalama artar buna katılıyorım.

Fanboy değilim , hatta yakında arabayı değiştirmeyi düşünüyorım.

ben alırken de yok onu alacağına bunu al şunu al 5 daha koy 10 yaşında bmw al diyenler oldu. Kimseyi dinlemedim içime sineni aldım, bununla rapid arasında kalmıştım, aynı paraya daha dolu bir araba aldım tipi dr daha çok hoşuma gitmişti.

Kimseyi dinlemeyin içinizr sineni alın, en azından iyisiyle kötüsüyle kendi kararınız olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeus4u -- 29 Mayıs 2017; 12:53:51 >

• Hyundai i20 1.4 MPI Otomatik ELİTE + SMART PAKET + PANORAMİK PAKET alınmıştır. Alır almaz BRC hyundai kit taktıracağım motor garantili . Kafa mis oh
  • metay51 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zvjezdan

Hayırlı olsun, güle güle kullanın..

Teşekkür ederim , aracı teslim alınca detaylı olarak bilgi vereceğim . Çünkü burada karmakarışık bilgi paylaşımları oldu , alacak olan arkadaşların soru işaretlerini gidermiş oluruz.
    Mutlaka bekleriz, kanıtlarla iyi bir inceleme; alacak arkadaşlara da ışık olur. Motor-Şanzıman olayı tartışılır ve bu tartışma bitmez ama kalan diğer konularda fiyat açısından en kaliteli 1-2 araçtan biri. Kazasız belasız sürüşler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: metay51

Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler, sanırım alacağım hayırlısı olsun.

6 ileri tam otomatik 110bg Peugeot 208 öneririm. EAT6 şanzıman çok güzel, şehir içi 6.5 litle tüketimim var.
  • Bende geçen sene aynı aracı aldım, tek farkı panoramik cam yok. Çok memnunum, alırken araştırmıştım baya. Bence sınıfının en iyi arabası, zaten satışlarda bunu kanıtlıyor çok tutulan bir araba. Yakıt olayını da anlamadım, istanbulda yaşıyorum ve bir kere 2000 km lik uzun yol yaptım araç 12000 de ve ortalama 7,5 lt yakıyor 13 lt ne demek
  • 66 bin verilmez o araca. İx 35 alırsınız 2. El.

Size seat, skoda veya wolksvagen öneririm. Dsg risk olsa da kullanımı çok zevkli.

Seat ibiza 1.2 tsi style Manuel araç ile şehir içi dur kalk trafikte ortalama 7 litre yakıyor. Fakat İstanbul trafiğinde olsaydı 8-9 olurdu dur kalk yapılan trafikte. Şehirler arası 4.8i görüyorum sakin kullanımda motor açılınca daha da düşecek.

Şimdilik 5.2 lt yakıyor 100 km de. saatte 90 ile gidersem 5 litre se oluyor. Yol pürüzsüz ve iyi ise, 4.4ü se görüyorsunuz düz yolda. Şehir içi her benzinli araç çok yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 29 Mayıs 2017; 16:14:27 >
  • Çok eski bir
  • 1.2 MT al paran cebinde kalır. hiç bir opsiyon alma
  • zeus4u kullanıcısına yanıt
    Hocam değiştirme sebebiniz memnun olmadığınız yada beklentilerinizi karşılamadığı için midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnryldz

Hocam değiştirme sebebiniz memnun olmadığınız yada beklentilerinizi karşılamadığı için midir?

Ailemiz büyüdü, sığmakta zorlanmaya başladık. Yaptığımız km de aylık olarak 1500 ü geçmeye başladı. Daha geniş ve daha az yakan bir araca geçmeyi düşünüyorum. Tabi bu süreç en az 6 ay sonra olacak. Yıllık 12000km den sonrası benzinli araçlar için ekonomik olmaktan çıkıyor şahsi hesaplarıma göre. Geçenlerde bir arkadaşım 1.0 motor ibiza aldı onun bilr ortalaması 6lt civarında.

Aracımdan memnunum sınıfının en yakışıklısı ve iç hacim olarak en genişi. Donanım olarak da aynı fiyattaki rakiplerine göre full donanım alaniliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeus4u -- 29 Mayıs 2017; 18:5:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metay51

Hyundai i20 1.4 MPI Otomatik ELİTE + SMART PAKET + PANORAMİK PAKET alınmıştır. Alır almaz BRC hyundai kit taktıracağım motor garantili . Kafa mis oh

Hayırlı olsun kazasız belasız
  • Sayın VW avukatı geç kaldın ya.......
  • dur kalk trafikte otomatik benzinli arabanın 9 litre yakması sürpriz bir olay değil ki.

1.2 MPI var bende manuel yeni kasa , İzmir içi 5.8 litre yakıyor. Uzun yol yapmıyorum. i20 şehir içi kullanım için gayet ideal. hem donanımı hem boyutu hem yakıtı normal bence.
  • zeus4u kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim kazasız belasız olsun.
  • Öncelikle bu aracı almayı düşünenlerin büyük bir çoğunluğu, tam otomatik olduğu ve eşiyle çocuğuyla ortak kullanmak için alıyor. Ama bu forumda kimse insanlara alma amacını,niye bu aracı düşündüğünü sormuyor.

Konuyu açan arkadaş 9 lt yaksın. Göze aldım diyor. Çünkü tam otomatikte yüksek modelde araç seçeneği çok çok az. Herkes halen daha yakıt tüketimine takmış.

Bu aracı almayı düşünen arkadaşlar gidin test sürüşü yapın. Ben 5 km bir yolda ortalama 8.8 lt yaktım ki yolun yarısı trafikti. Ben araç üzerinde abuk sabuk hareketler yapmam, her dur kalk trafikte 3000 devire kadar gaza basmam, ateşi başına vurmuş tipler gibi araç sollarken soldan sağa makaslamam, belli bir devirde sakin araç kullanırım derseniz bu araç 8,5-9 lt yi geçmez. O yüzden forumlarda kafanızı yormayın.

Test sürüşü yapın. Ortalama tüketimi sıfırlayın. Sürüş tarzınıza göre ne yaktığınızı görün. Ben gittim, gördüm, kullandım ve alacağım. Kim ne kadar konuşursa konuşsun. Yok 13 litre yaktı. Yok 19 litre yaktı. Başkalarının ne kadar yaktığıyla ilgilenmeyin. Yoksa bu forumdakiler size az yakıyor diye DSG aldırır. 40-50 bin kilometrede kavrama bitirince ya da dikkatsiz kullanım sonucu arıza sebep olduğunuzda, forumdakiler bu sefer de size DSG yi kötüler. O yüzden dikkat ediniz. Arkadaşım 1.2 TSI DSG ile 8.5 lt yakıyor. Yani DSG az yakmıyor. Sadece kağıt üzerinde düşük tüketime sahip. İş pratiğe gelince herşey değişiyor.

Çift kavrama tek kavrama tork konvertörü gibi tüm otomatik viteslerle ilgili bayağı araştırma yapıp, ciddi bilgiler edinmiş biri olarak şunu tavsiye ederim.
    istanbul'da kullandığı aracı eşiyle çocuğuyla paylaşan kişiler kesinlikle ve kesinlikle adı her ne olursa olsun çift kavrama içeren otomatik araçları almasınlar.
    Çift kavramalı otomatik araçları tam otomatik gibi kullanamazsınız. Alanların büyük çoğunluğu öyle kullandığı için forumlarda inim inim inliyor. O yüzden nasıl kullanılacağını iyi bilmek lazım. Attım D'ye unuttum gitti vitesi dersen geçmiş olsun. O sana kendini bir süre sonra bayağı iyi hatırlatacaktır.

Kullanım amacınız çoğunlukla şehir içiyse bu araç kaliteli bir lpg dönüşümü ile 7 yıl 80 bin km de garantisiyle uzun yıllar binilebilecek bir araçtır. Kaldı ki Hyundai diğer markalar gibi lpgli araçları servisten kovmuyor. Aracın motor hariç garantisi devam ediyor. Motor içinde lpg şirketleri yılda 100-150 liraya motor sigortası yapıyorlar.

Araç piyasada çeyrek altın gibi alınıp satılıyor, style paketinin ikinci eli 60 bin lirayı aştı. Burda halen daha yok şöle yakıyor. Yok böle yakıyor.
    Ben i20 active elit modelini alacağım. Ne yakarsa yaksın. Az yakacak diye donanımsız dizel manuel arabalara binmeyeceğim. 8 hava yastığı ve Ncap 4 yıldızı ile güvenlik konusunda da çok iyi bir araç.

Bu aracı kim alıyor diyenler olmuş. Bu aracı kafası rahat otomatik arabaya binmek isteyenler, gönül rahatlığıyla eşiyle çocuğuyla aracı paylaşanlar, 50 bine gelince dsg elimde kalacak korkusuyla arabasını satmak istemeyenler alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 18 Ocak 2018; 17:0:28 >

Dizel i20 olabilir. Yada o fiyat aralığında 95'lik premio Fiorino'da bakabilirsiniz. Sakin sürerseniz 4.3-4.5 lt, 200 nm torku alacam ben derseniz 7.8-9.8 lt arası yakar. 1.4 crdi i20'de 6.8 litre istanbul şehir içi verisi aldım. 1.2 benzinlisini de kaskodan ikame araç olarak almıştım ona dikkat etmedim ama iki i20 de yaklaşık 800 km'de 0 araçlardı. İlk başta biraz fazla yakar.

Fio'da ilk depoyu 250 km'de bitirdik mesela. 2. Depoda normale döndü.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.