Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.069
Cevap
62
Favori
421.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xuye

Bende otomatik viteste fabrika verisine 1.5-2 litre konulmasını düşünürdüm. Çünkü bugüne kadar kullandığımız dizel ve benzinli otomatik araçlarda bunu gördük. Bizim i10'u hem ben hem de eşim kullanıyor ve şu kış koşullarında ve Eskişehir'in sıkışık ve bol ışıklı şehir içi trafiğinde yakıt tüketimimiz 7.1... Ben bunu beklemiyordum. Bu tüketim beni gerçekten şaşırttı. 2 Farklı kullanıcı olmamıza karşın. Hatta ben dizel olan aracımı değiştirirken yine Hyundai'nin benzinli bir modelini düşünmeye başladım bu nedenle.

Merhaba,

Sizde i10 1.0 otomatik mi var? Memnun musunuz? Ben de bu aracı düşünüyorum ama 1.2 ile arasında gidip geliyorum. Aradaki donanım farkında beni ilgilendiren tek şey park sensörü onu da ekletebilirim lakin motor konusunda çok kararsız kaldım. Arabayı hızlı ve atik kullanan biri değilim zaten çoğunlukla eşim kullanacak onun da maksimum yapacağı hız 90 km/h.

• quote:

Orijinalden alıntı: 03Hi20

öğretmen indiriminin devam ettiğine emin misiniz? 1 aralık itibariyle bitmiş olması gerekiyor zaten siteden de reklamı kalkmıştı.

Ptesi günü izmir çakırlar plazaya gittim, öğretmen (asker, sağlık çalışanı, polis vs) indirimi devam ediyordu. Yaklaşık 700 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bado6100 -- 12 Aralık 2013; 20:18:41 >

Orijinalden alıntı: bado6100

quote:

Bende otomatik viteste fabrika verisine 1.5-2 litre konulmasını düşünürdüm. Çünkü bugüne kadar kullandığımız dizel ve benzinli otomatik araçlarda bunu gördük. Bizim i10'u hem ben hem de eşim kullanıyor ve şu kış koşullarında ve Eskişehir'in sıkışık ve bol ışıklı şehir içi trafiğinde yakıt tüketimimiz 7.1... Ben bunu beklemiyordum. Bu tüketim beni gerçekten şaşırttı. 2 Farklı kullanıcı olmamıza karşın. Hatta ben dizel olan aracımı değiştirirken yine Hyundai'nin benzinli bir modelini düşünmeye başladım bu nedenle.

Merhaba,

Sizde i10 1.0 otomatik mi var? Memnun musunuz? Ben de bu aracı düşünüyorum ama 1.2 ile arasında gidip geliyorum. Aradaki donanım farkında beni ilgilendiren tek şey park sensörü onu da ekletebilirim lakin motor konusunda çok kararsız kaldım. Arabayı hızlı ve atik kullanan biri değilim zaten çoğunlukla eşim kullanacak onun da maksimum yapacağı hız 90 km/h.

Biz 1.2 aldık. Zaten o da sadece otomatik. Arada 3000 TL olunca hem donanım farkı hem de motor farkı için verilir dedim. Çekişi falan çok iti. Daha önce eşimde eski 1.1 66 beygirlik i10 vardı ama o yokuşlarda hızlanmada ve sollamada biraz insanı yoruyordu. Kasa ağırlıkları 1.0 ve 1.2 arasında çok yok. Bu nedenle 1.0'ın yakıtı ile 1.2'nin yakıtı çok fark etmez. Örneğin 1800kg bir araçta 1.6 motor 2.0 motora göre daha fazla yakar. Çünkü araçlarda yakıtın en çok harcandığı an kalkış anlarıdır. Yüksek hacimli motor zorlanmadan kalkar az yakar. Üstelik 1.0 ve 1.2 aynı vergi dilimindeler.

• Park sensörü ekletilir ama bence alt donanımda bagaj içi aydınlatmanın olmaması daha büyük bir sorun. Sordum takılması da biraz uğraştırır dediler.

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

İki test sonucu daha okudum. 1.0 manuel.

Ortalama tüketim 6.6 litre ve 7.2 litre.

Gerçek şartlarda ortalama değer belirlenmiş oldu. Bence 6.5-7.5 litre ortalama benzin.

1.0 otomatik için bu değerlere 1.5 litre ilave etmek gerekir. Fabrika şehir içi 7.5 litre olduğuna göre gerçek tüketim 8-9 litre olur.

Buna göre 1.0 manuel yakıt tüketimi bakımından avantajlı.

Not: Bu değerler yine de kişilerin kullanım tarzı vb. durumlara göre değişebilir.

Bu değerler gerçekten ilginç.

Şehir içi 1.2 motor fabrika verisi 8 litre benzin.

Sizin tüketiminiz ise bunun çok altında.

Bu tüketime göre ortalama hızınız ne acaba!

Ortalama hız 23 km diyelim. Bu ortalama hıza göre 1.2 motor için 7.5 litre yakıta razıyım. Böyleyse hemen 1.2 motor alev kırmızısı siparişini vereceğim.(1.2 motor test tüketim sonuçlarına ulaşamadım.)

• Herkeze merhabalar ben İX35 formundan Coşkun Uçar, kısmet olursa öğlenden sonra 2011 model 1.6 Style Plus İX35'i verip bi tane oğluma 1.0 Style bi tane kendime 1.2 otm Elit olmak üzere 2 tane İ10 alacağım, biliyorum küçük gelir felan diyeceksiniz ama test sürüşü yaptım ve çok hoşuma gitti hiç sıkıntı duymadım sonuçda evlat sevgisi İX35 sevgisinden ağır bastı ne yapalım katlanıcaz artık...

İzlenimlerinizi paylaşırsınız galiba.

Öncelikle merak ettiğim 1.2 motor yakıt tüketim değerleri.

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

İzlenimlerinizi paylaşırsınız galiba.

Öncelikle merak ettiğim 1.2 motor yakıt tüketim değerleri.

Tabi'ki...test sürüşünde hem motor soğuk hem hava çok soğuk 9.5 litre cıvarında bir değer aldım bence normal...
    Aracın maliyetini bilecek konumdaysanız sektörün içinden yada setköre yakınsınız demektir, o halde sizden ilgi yardım rica ediyoruz. Grup olarak bu aracı almayı düşünebiliriz eğer fiyatı uygun olursa.

Yok sektörden değilseniz 24 bin lira fiyata neden şaşırdığınızı cidden anlamadım...
  • Hemen hemen dediğiniz gibi 24 km ortalama hızımız. Kalkışlarda gaz köklemiyoruz. Sakin kullanıyoruz. İlerde kırmızı ışığı görmüşsek ayağımızı gazdan çekiyoruz. Araç ayağı gazdan çekince hemen hız kesmiyor. Önceki i10'da sanki tekerlekleri tutan birşey var gibi hemen hız kesilirdi ayağı gazdan çekince. Ama bu süzülüyor

Orijinalden alıntı: nicknick

Aracın maliyetini bilecek konumdaysanız sektörün içinden yada setköre yakınsınız demektir, o halde sizden ilgi yardım rica ediyoruz. Grup olarak bu aracı almayı düşünebiliriz eğer fiyatı uygun olursa.

Yok sektörden değilseniz 24 bin lira fiyata neden şaşırdığınızı cidden anlamadım...

aracın maliyetini bilecek konumda değilim. ama yıllardır hem kendime hemde çevremdekilere sıfır araç almaktayız. bireysel araç alımında bayinin yapacağı iskonto bellidir. mesela i10 için konuşursak 26 bin gibi rakama alanlar var. ama bu çok uç bir fiyat. geneli indirimli-kampanyalı olarak 27-27.5 seviyesi bu araca sahip oldular. benim aldığım fiyat 27.5 öğretmen indirimli. yukarıda arkadaş sürücü kursları 24 binden aldı demiş. bu fiyat bireysel alımda çok zor. filo indirimi uygulanırsa belki 50 araç baz alınırsa mümkün olabilir. ama bunu da çok zor görüyorum. ayrıca işin şöyle bir esprisi var filo aracı tek kişinin üstüne olmak zorunda. bir de ikinci bir durumda hadi diyelim 50 kişi toplandınız bayiye gittiniz 24 binden de anlaştınız büyük ihtimalle hiçbir bayi bir seferde 50 aracı çekemez. çünkü stok belli üretim belli. sürücü kursları bu fiyata aldı diyen arkadaşla iletişime geçin. hangi şartlar altında bu fiyata alınmış öğrenin. şunu da unutmayın liste fiyatı 29 bin olan bir araç 24 bine alınıyorsa özel şart yada sadece sürücü kurslarına özel bir kampanyadır. hyundai siz yada herhangi bir yakınınız öğretmen değilse sizi indirim kampanyasından yararlandırmıyor. o yüzden mutlaka o sürücü kursu konusunda bir şart vardır.

• Coşkun Uçar kullanıcısına yanıt
    Üstat öncelikle hayırlı olsun. Üstadım ne yaptın sen 9.5 görsem kafayı yerim ben. O belki test aracının verisidir. O araçların canını çıkarıyorlar sonuçta. Üstadım ben verilerimi sürekli paylaşıyorum ve şuan yeni i10'un yakıt tüketimi beni hayrete düşürmüş durumda. 10 yıldır Hyundai kullanıyorum. 1 düz vites getz 1 otomatik getz 1 otomatik i10 ve 1 i30 dizel otomatik ve en son yeni i10 1.2 otomatik sahibi olarak ilk kez fabrika verisini yakalayan ve hatta daha da düşük değerleri üstelik daha rodaj döneminde bir araçta görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 12 Aralık 2013; 16:16:32 >

Üstat öncelikle hayırlı olsun. Üstadım ne yaptın sen 9.5 görsem kafayı yerim ben. O belki test aracının verisidir. O araçların canını çıkarıyorlar sonuçta. Üstadım ben verilerimi sürekli paylaşıyorum ve şuan yeni i10'un yakıt tüketimi beni hayrete düşürmüş durumda. 10 yıldır Hyundai kullanıyorum. 1 düz vites getz 1 otomatik getz 1 otomatik i10 ve 1 i30 dizel otomatik ve en son yeni i10 1.2 otomatik sahibi olarak ilk kez fabrika verisini yakalayan ve hatta daha da düşük değerleri üstelik daha rodaj döneminde bir araçta görüyorum.

teşekkürler hocam zaten 22 ile açılış yaptı... yola çıkarken sıfırlamıştım, o kadar kısa zamanda 9.5 düşmesi gayet başarılı, zaten yolun bir kısmıda bayır idi, düz yol olsaydı daha da düşerdi diye düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun Uçar -- 12 Aralık 2013; 17:09:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

yukarıda arkadaş sürücü kursları 24 binden aldı demiş.

"sakatlık" indirimi olmadan 24.000 mümkün değil isterse 500 tane alsınlar, daha bu gün filo indirimiyle zar zor 27'e aldım üstelik o bayi'nin 6 yıllık müşterisiyim toplu iğne bile alamadım hediye olarak bişi istiyeyim dedim masasından kovdu..., meslek indirimi ise %2 - 3 zaten araç da yok ha olmayan araca verirler o fiyatı ama almaya gittiğinizde yok şu kadar zam geldi yok bu kadar zam geldi, maksat müşteriyi tutmak inanmayın o verdikleri fiyatlara boşu boşuna kendinizi üzmeyin...
  • arkadaşlar i10u çok beğenmeme rağmen bagajının küçük oluşu ve 2.elinini zayıf olacağı düşüncesi beynimi tırmalıyor.Biraz önce 27bin fiyat aldım bir bayiden öğretmen indirmi ile.Bir başka bayiden de park sensörü dahil 26500 fiyat aldım ama neyapacağımı bilemiyorum.Aracı da test edemedim henüz.Sizce sabredip 2.eli düşerse test edip öylemi almalıyım yoksa o fiyatlara başka araç mı düşüneyim.

Orijinalden alıntı: Coşkun Uçar

quote:

yukarıda arkadaş sürücü kursları 24 binden aldı demiş.

"sakatlık" indirimi olmadan 24.000 mümkün değil isterse 500 tane alsınlar, daha bu gün filo indirimiyle zar zor 27'e aldım üstelik o bayi'nin 6 yıllık müşterisiyim toplu iğne bile alamadım hediye olarak bişi istiyeyim dedim masasından kovdu..., meslek indirimi ise %2 - 3 zaten araç da yok ha olmayan araca verirler o fiyatı ama almaya gittiğinizde yok şu kadar zam geldi yok bu kadar zam geldi, maksat müşteriyi tutmak inanmayın o verdikleri fiyatlara boşu boşuna kendinizi üzmeyin...

üstad insanlar bayilerin arka bahçeleri araç dolu satamıyorlar diye düşünüyorlar. Hiç sıfır araba almamış bayiye gidip pazarlık yapmamış insanlar için şu fiyata alınır demek kolay. Cebinizde paranız olsun bayiye gidip araç yok diyorlarsa yoktur. Isterseniz aracın 10 bin tl fazlasını teklif edin. Yoksa yoktur. Bayiler 100 tl indirim için bile insanı kıvrandıriyor. Sizin gibi ilgili bilgili insanlar konussun da nedir ne değildir insanlar öğrensin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ototube

arkadaşlar i10u çok beğenmeme rağmen bagajının küçük oluşu ve 2.elinini zayıf olacağı düşüncesi beynimi tırmalıyor.Biraz önce 27bin fiyat aldım bir bayiden öğretmen indirmi ile.Bir başka bayiden de park sensörü dahil 26500 fiyat aldım ama neyapacağımı bilemiyorum.Aracı da test edemedim henüz.Sizce sabredip 2.eli düşerse test edip öylemi almalıyım yoksa o fiyatlara başka araç mı düşüneyim.

bu güne kadar Mercedesinden Tofaş'ına kadar yaklaşık 150 tane araç değiştirdim, son 6 yıldır Hyundai'ye biniyorum, İX35'imi verdim 2 tane İ10 aldım biri oğluma biri kendime, 27'ye hiç durmayın alın 26.500'e verene de üstüne güzel bi yemek ısmarlayın derim çünkü bu fiyatlara bir daha kimse alamıyacak hele 26.500'e mümkün değil zaten arabada yok ben otm elit olanı şansa aldım araba yoktu bi bayide kredisi çıkmayan bi müşteri vardı öle denk geldi aynı şeyi 64.500 iken İX35 içinde söyledim kimse dinlemedi şimdi millet 66.5 bile almaya razı...bu arada aldığınız fiyatlara trafik sigortası dahil'mi...

• quote:

üstad insanlar bayilerin arka bahçeleri araç dolu satamıyorlar diye düşünüyorlar. Hiç sıfır araba almamış bayiye gidip pazarlık yapmamış insanlar için şu fiyata alınır demek kolay. Cebinizde paranız olsun bayiye gidip araç yok diyorlarsa yoktur. Isterseniz aracın 10 bin tl fazlasını teklif edin. Yoksa yoktur. Bayiler 100 tl indirim için bile insanı kıvrandıriyor. Sizin gibi ilgili bilgili insanlar konussun da nedir ne değildir insanlar öğrensin

Sayın üstadım, 2 tane istedim Style olanından 2 tane vardı biri beyaz biri bordo oğlan önce bordo dedi ayırttım ertesi gün hanım beyazı görünce illa beyaz olsun dedi peki dedim arkadaşa hanım beyazı istiyor dedim geçmiş olsun abi dün sen gittikten sonra verdik dedi, zar zor üç - beş yeri aradı bi tane zor buldu onunda kredisi çıkmamış yoksa oda gidiyormuş bende 1.2 istedim ellerinde yok p.tesi fabrikadan çekilecek oda 1 tane kontenjanı kalmış onu verdi bu bayi benim 6 senelik bayim, satış müdürü çok yakın arkadaşımdır sahiplerinide çok iyi tanırım düşünün yani...
    Bu yıl planlanan 1000 taneydi 300 içeri 700 dışarı 300'ü satmışlar yalvar yakar dış piyasaya gidecek arabalardan bir miktar daha kaydırmışlar araba yok satıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun Uçar -- 12 Aralık 2013; 17:47:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun Uçar

quote:

Orijinalden alıntı: ototube

arkadaşlar i10u çok beğenmeme rağmen bagajının küçük oluşu ve 2.elinini zayıf olacağı düşüncesi beynimi tırmalıyor.Biraz önce 27bin fiyat aldım bir bayiden öğretmen indirmi ile.Bir başka bayiden de park sensörü dahil 26500 fiyat aldım ama neyapacağımı bilemiyorum.Aracı da test edemedim henüz.Sizce sabredip 2.eli düşerse test edip öylemi almalıyım yoksa o fiyatlara başka araç mı düşüneyim.

bu güne kadar Mercedesinden Tofaş'ına kadar yaklaşık 150 tane araç değiştirdim, son 6 yıldır Hyundai'ye biniyorum, İX35'imi verdim 2 tane İ10 aldım biri oğluma biri kendime, 27'ye hiç durmayın alın 26.500'e verene de üstüne güzel bi yemek ısmarlayın derim çünkü bu fiyatlara bir daha kimse alamıyacak hele 26.500'e mümkün değil zaten arabada yok ben otm elit olanı şansa aldım araba yoktu bi bayide kredisi çıkmayan bi müşteri vardı öle denk geldi aynı şeyi 64.500 iken İX35 içinde söyledim kimse dinlemedi şimdi millet 66.5 bile almaya razı...bu arada aldığınız fiyatlara trafik sigortası dahil'mi...

cevabınız için teşekkürler.daha önce sıfır araba almadım.26500 fiyat veren herşey dahil dediydi ama 27bin olana sormadım ama muhakkak onda da dahildir.

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.