Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.069
Cevap
62
Favori
421.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sariyeron

Sizin için dacia daha uygun olabilir ama bu hyundainin cok pahalı olduğu anlamına gelmez. Bence şuan ki piyasaya göre fiyati cok iyi. Satış rakamları da bunu gosteriyor zaten. Şuanki satış adedi 89, henüz 2 ay olmadı. Sınıfının en çok satan aracı.

89 tane de satar 189 tane de satar ben satamaz diye bir iddia da bulunmuyorum zaten. tamamen farklı yorumlarda bulunuyorum. belki bende yarın 1.0 otomatik alacam. ama benim yorumum sizin yorumladığınızın tam aksine olaya farklı bir açıdan bakıyorum. neyse çok uzatmaya gerek yok. alana alacak olana hayırlı olsun Allah pişman etmesin

Hocam bu araba aileye uygun değil. Hiçbir a a sınıfı araç aile için uygun değil. İhtiyaclar doğrultusunda sizin de dediğiniz gibi 2nci araç olarak çok ekonomik bir seçenek. Bugün yarisi inceledim. 47500 lira liste fiyatı olan yarisin malzeme kalitesi inanın i10dan farklı değil. Bence fiyat çok çok iyi, ne yapsın adamlar 30.000 altında a sınıfı araç yok piyasada. Dacia örneği de olmamış, gidip baktiniz mi o araca?

bu arada bilgi için piyasadaki diğer 30000 tl nin altındaki A sınıfı araçlar;

chevrolet spark 1.0 27,867 TL

skoda citigo 1.0 29,000 TL

30000 tl nin az üstündeki araçlar;

fiat panda 31500 tl

suzuki splash 31486 tl

kia picanto 30900 tl

fiyatlar düz vites araçlarındır.

• Arkadaşlar sınıfında alınabilecek en iyi araç şuan i10. Yenilerde bir skoda citigo var ama arka camları bırakın otomatiği, kelebek cam. Ayrıca şoför tarafında ön yolcu kapısının otomatik camını açıp kapamak için düğme bile koymamışlar. Eğilip yan kapıya öyle basmanız gerekiyor. ASG tek kavramalı yarı otomatik şanjman ise tam bir felaket. i10 Kapı tokluğunu yazmıştım neye göre 1- sınıfına göre 2- ilk nesil i10'a göre. Bizde takasta anlaştık. 1.2 otomatik için bayinin araç çekmesini bekleyeceğiz. Şuan yoğun şekilde Avrupa distribütörlerinin siparişlerini karşılamaya çalışıyorlarmış. İsteyenler Şubat ayı gibi çıkacak gazlı modelini de bekleyebilirler.

Orijinalden alıntı: xuye

Arkadaşlar sınıfında alınabilecek en iyi araç şuan i10. Yenilerde bir skoda citigo var ama arka camları bırakın otomatiği, kelebek cam. Ayrıca şoför tarafında ön yolcu kapısının otomatik camını açıp kapamak için düğme bile koymamışlar. Eğilip yan kapıya öyle basmanız gerekiyor. ASG tek kavramalı yarı otomatik şanjman ise tam bir felaket. i10 Kapı tokluğunu yazmıştım neye göre 1- sınıfına göre 2- ilk nesil i10'a göre. Bizde takasta anlaştık. 1.2 otomatik için bayinin araç çekmesini bekleyeceğiz. Şuan yoğun şekilde Avrupa distribütörlerinin siparişlerini karşılamaya çalışıyorlarmış. İsteyenler Şubat ayı gibi çıkacak gazlı modelini de bekleyebilirler.

katılıyorum sınıfında alınabilecek şu an için en iyi araç kia picanto ile birlikte

• _____________________________
  • Hocam bir sandero diyorsunuz bir picanto diyorsunuz. Chevrolet 1.0 versiyonu bayiler satmiyor, alirsan 1.2 lt veriyorlar 1.0 istiyorum dediğinde getirmemek için binbir takla atiyorlar. Para varsa picanto tercih edilir i10a bakilmaz arada motor ve performans farki var. Eğer bu sinifta bir arac dusunuyorsaniz ve butceniz elveriyorsa kesinlikle picanto alin. Manuel secenegini 29.500e kadar birakiyorlar. Otomatik i10 hem yakıt hem performans olarak birakin uzmeyi pişman eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam bir sandero diyorsunuz bir picanto diyorsunuz. Chevrolet 1.0 versiyonu bayiler satmiyor, alirsan 1.2 lt veriyorlar 1.0 istiyorum dediğinde getirmemek için binbir takla atiyorlar. Para varsa picanto tercih edilir i10a bakilmaz arada motor ve performans farki var. Eğer bu sinifta bir arac dusunuyorsaniz ve butceniz elveriyorsa kesinlikle picanto alin. Manuel secenegini 29.500e kadar birakiyorlar. Otomatik i10 hem yakıt hem performans olarak birakin uzmeyi pişman eder.

üstat bu konu hakkında son kez konuşuyorum ve kendi adıma marka model konusunu kapatıyorum. bir sandero bir picanto demiyorum. şu an A sınıfı araç alacaksanız ya i10 yada picanto diyorum. ama bunu genç arkadaşlar, yeni evliler ve evin 2. arabası olarak alacaklar için söylüyorum. ikinci elide düşünerek özelliklede manuel değil otomatik vites diyorum. ama diyorsanız ki ben 4 kişilik bir aileyim illa sıfır araba istiyorum esp de olsun cebimde de 30000 tl den az bir para var o zaman sandero diyorum. konu sadece bundan ibaret. umarım bu sefer açıklayıcı bir cevap verebilmişimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 23 Kasım 2013; 22:37:10 >

• quote:

Hocam bir sandero diyorsunuz bir picanto diyorsunuz. Chevrolet 1.0 versiyonu bayiler satmiyor, alirsan 1.2 lt veriyorlar 1.0 istiyorum dediğinde getirmemek için binbir takla atiyorlar. Para varsa picanto tercih edilir i10a bakilmaz arada motor ve performans farki var. Eğer bu sinifta bir arac dusunuyorsaniz ve butceniz elveriyorsa kesinlikle picanto alin. Manuel secenegini 29.500e kadar birakiyorlar. Otomatik i10 hem yakıt hem performans olarak birakin uzmeyi pişman eder.

Sadece manuele bakarak bu yorumu yapmak bu sınıf için yanıltıcı olabilir bence. Çünkü bu sınıfta daha çok satılan otomatik vitestir. 1000 motorun performansı da sizi üzmez. Biz aynı beygir gücünde 1.1 otomatiğini 5 yıldır kullanıyoruz. Şehirler arası da yaptık çok dik yokuş da çıktık. Performans isteği göreceli olabilir ama zaten bu sınıfı alan yüksek performans beklememeli. Tüketimimiz şehir içi 7.5'i geçmedi. Dediğim gibi 1-2 ay gazlısını da ekonomi isteyenler bekleyebilir. Ekonomiye 1. öncelik verenler Skoda Citigo'ya da bakabilirler. Chevrolet ise gerçekten çok yakar. Bir de yanılmıyorsam bagajı daha küçük.

• Hocam otomatik 1.0 i10 16.8 saniye 0-100 hizlanmasi, manuel yeterli olabilir belki ama otomatikse 1.2 almak lazim. Picanto manuel 0-100 hizlanma 11.4 saniye, neredeyse 1.6 c sınıfı araçlarla kapisir.

• Arac ic olarak cok kucuk degil bazi otomobil sitelerinde sinif olarak b yazilanlari bile gordum. Sonucta ic olculeri getz ile ayni bagaj da ayni. Fiyat olarakda bence fena degil tabi ulkemizdeki vergilerin ne kadar fazla oldugunu unutmamak lazim 30 binin altinda neredeyse arac yok. Bu arada yokus kalkis hakkinda bir duzeltme yapmam gerekiyor. Seyir halindeyken rampada durdugunuz zaman ayaginiz debriyajdayken 2 saniye geri birakmiyor sizi ama megimi az olan rampalarda algilamiyor.

2010 hyundai accent era 1.5crdi
    1996 uno70 sx
    2013 i10 1.0 style
  • Araci yerinde inceledim, dizayni cok iyi olmus, LPG uyumu var deniyor. Lpg markasini vs bilmiyorum ama 1500TLye takilabiliyor. 1.0 duz modeli icin aracta en iyi fiyat, bana soylenen 28binTL fakat piyasayi arastirinca alternatifler arasinda, 30binTL'ye Seat Ibiza 1.4 reference bana daha dogru bir secim gibi geldi. Motor eski teknoloji, LPG kiti uyumlulugu var ve daha ucuz. Sehirici 8lt, LPG tuketimi 10lt/100km olsa, hesapli bir cozum haline geliyor. Tam arastirmadim ama, bir 5bin km sonra LPG uygulanmasi tavsiye ediliyor. Hatta Ibiza Sportstourer da ayni motorda daha genis bir arac, style versiyonu fiyati 34bin.
    Turkiye'de A grubu araclar fiyat konumlamasi acisindan yuksek, ozellikle B grubu araclar satilmasi icin ozellikle yuksek tutuluyor bence...
  • selamlar. eşime 2011 yılında nissan micra almıştık 1.2 tekna otomatik. satışı yapan danışmanla da arkadaş olduk hep görüşürüz. dün yine onun yanına gittiğimizde hemen bitişikteki hyundai ye de uğradık. 1.0 style otomatik siyah vardı showroomda. biraz inceledik, beğendik. bagajı micrayla aynı büyüklükte. arka koltukta 11 aylık oğlumuzdan başkası oturmayacağı için diz mesafesine hiç bakmadım bile. zaten uzun yola gidecek başka arabamız da olduğu için garantisi temmuzda dolacak olan micrayı 29'a satıp üstüne 1.500 koyup 5 yıl garantili 0 araba alma fikri mantıklı gelmeye başladı. kayıplarımız otomatik klima, sis farları, hız sabitleyici (zaten kullanılmıyor) ve 15 beygir kadar motor gücü. kazançlarımız ise usb girişi, elektrikli arka camlar ve 5 yıl garantili 0 araç. gerçi micra da 2.5 senede 15.000 km anca oldu ama zaten satmayı düşünüyorduk.

siz ne dersiniz?

not: herkes fiyatlardan yakınmış ama i10dan daha ucuz otomatik vites araç olduğunu sanmıyorum. özellikle bizim gibi 2. aracı olacaklar için biçilmiş kaftan.

• quote:

Orijinalden alıntı: pof24

Ic mekan fena degil kullanisli direksiyonda muzik sistemini kontrol ediyorsunuz(sol tarafta ses alcatma yukseltme ve sessiz moda alma)direksiyonun sag tarafinda ise parca ve kanal degisme var ve mod degistirme var radyo dan mp3 gecmek icin bu dugmelerin hemen altinda tirip dugmesi ve reset dugmesi var. Km, anlik yakit tuketimi ,ortalama yakit tuketimi , kac km daha gidebileceginiz gibi olculeri gorebiliyorsunuz.
    ██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ████ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ████ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██

Anlık yakıt tüketimi var mı diye soracaktım. Var diye belirtmişsiniz.

Ciddi ciddi evin ikinci aracı olarak düşünüyoruz. 1.0 motor otomatik olanı istiyoruz fakat manuelle arasında 1.5 litre yakıt farkı var.

Şehiriçi 7.5 litre. Gerçek tüketimi düşünerek bir litre daha ilave edelim. 8.5 litre benzin.

• quote:

Orijinalden alıntı: diavoloo

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: diavoloo

Fotograflar için teşekkürler hocam:)
    Sürüş konforu ve yakıt tüketimi ile ilgilide yorumlar yaparsanız çok memnun oluruz:)
    Sizce b sınıfı bi araçtan farkıı varmı ? Mesela bi corsa polo fiesta 206 gibi araçlarla kıyaslama yapabilirmisiniz ?
    Kusura bakmayın ilk kez sıfır araç alıcam ve çok kararsızım peugeot 208 veya i10 alıcam. İki aracıda inceledim ikisinide çok beğendim ama test edemedik araç olmadığı için :(

Simdi surus zevkli ve eglenceli.
    Konfor olarak koltuklar rahat yanlardaki etler destek oluyor. Asfaltta biraz yol sesi geliyor motor sakin kullanimlarda oldukca sessiz 3000devirden sonrada benim hosuma giden yatli bir motor sesi duyuyorsun. Segmente gelince bir kac otomobil sitesinde b sinifi olarak geciyor. Ama bence b sinifi araclarin en bos baz modeli ile karsilastirilabilir.
    208 ile ilgilide objektif bir bilgi veremem tanimadim marka ve model . Bence secim yaparken gozune hos gelen ve ihyiyaclarini dusunerek yap.

Yakit olarak birsey soyliyemiyorum 1000km bi yapalim sonra ki degerler onemli olacak

Araba 100km/sa hizlanmasi fena degil bekledigimden daha iyi ama tabiki 1.0 sinirlari belli

teşekkürler, bende nihayet elite paketi inceledim çok hoş bir araç bence, en çok dikkatimi çeken ön koltukların arka döşemesi deri kaplı.

Style versiyonda da aynı. Gerçekten benim de dikkatimi çekti. Arka koltuğa oturdum gözüme öndeki koltukların üst kısmındaki deriler rastladı.

Sunduklarına baktım ve yaklaşık 28 BİN TL olan LİSTE fiyatına inanamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

Ic mekan fena degil kullanisli direksiyonda muzik sistemini kontrol ediyorsunuz(sol tarafta ses alcatma yukseltme ve sessiz moda alma)direksiyonun sag tarafinda ise parca ve kanal degisme var ve mod degistirme var radyo dan mp3 gecmek icin bu dugmelerin hemen altinda tirip dugmesi ve reset dugmesi var. Km, anlik yakit tuketimi ,ortalama yakit tuketimi , kac km daha gidebileceginiz gibi olculeri gorebiliyorsunuz.
    ██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ████ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ████ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██

Anlık yakıt tüketimi var mı diye soracaktım. Var diye belirtmişsiniz.

Ciddi ciddi evin ikinci aracı olarak düşünüyoruz. 1.0 motor otomatik olanı istiyoruz fakat manuelle arasında 1.5 litre yakıt farkı var.

Şehiriçi 7.5 litre. Gerçek tüketimi düşünerek bir litre daha ilave edelim. 8.5 litre benzin.

Bizde ilk nesil i10 var (1.1 benzinli otomatik) şehir içinde fabrika verisi kadar yakıyor. Yani verileri doğru. Bizde 1.2 elit otomatik kırmızı siparişi verdik aracı takas ile değiştireceğiz. 1-2 güne bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: qaiajan

selamlar. eşime 2011 yılında nissan micra almıştık 1.2 tekna otomatik. satışı yapan danışmanla da arkadaş olduk hep görüşürüz. dün yine onun yanına gittiğimizde hemen bitişikteki hyundai ye de uğradık. 1.0 style otomatik siyah vardı showroomda. biraz inceledik, beğendik. bagajı micrayla aynı büyüklükte. arka koltukta 11 aylık oğlumuzdan başkası oturmayacağı için diz mesafesine hiç bakmadım bile. zaten uzun yola gidecek başka arabamız da olduğu için garantisi temmuzda dolacak olan micrayı 29'a satıp üstüne 1.500 koyup 5 yıl garantili 0 araba alma fikri mantıklı gelmeye başladı. kayıplarımız otomatik klima, sis farları, hız sabitleyici (zaten kullanılmıyor) ve 15 beygir kadar motor gücü. kazançlarımız ise usb girişi, elektrikli arka camlar ve 5 yıl garantili 0 araç. gerçi micra da 2.5 senede 15.000 km anca oldu ama zaten satmayı düşünüyorduk.

siz ne dersiniz?

not: herkes fiyatlardan yakınmış ama i10dan daha ucuz otomatik vites araç olduğunu sanmıyorum. özellikle bizim gibi 2. aracı olacaklar için biçilmiş kaftan.

Kesinlikle sizinle aynı düşüncedeyim. Bundan daha uygun otomatik yok.

• Hyundai fiyat listesi şu an itibarıyla güncelleniyormuş. İ10'na okkalı bir zam gelmez galiba.

HYUNDAI MOTORS
    Hyundai Araç Fiyat Listesi, Hyundai Araba Fiyatları | Hyundai Türkiye
    http://www.hyundai.com/tr/tr/Shopping/Pricelist/index.html

Almadan önce bir sürü ünlü yabancı sitenin (autocar, autoexpress, whatcar, carbuyer, autobild, telegraph) yorumlarını okumuştum. Hepsinde istisnasız 5 üzerinden 5 şeklinde değerlendirmeler var. Merak eden mutlaka baksın. Test aracı olmadığından kullanmadan satın aldım. Fakat kullandıktan sonra şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Çok ciddi bir küçük sınıf araba üretmişler (hem de burnumuzun dibinde). Küçük sınıf derken A ve B segmentlerini beraber kastediyorum.

Malzeme ve işçilik kalitesi gerçekten yüksek, kapıların kapanma sesi neredeyse Golf gibi. Hassas ve hisli bir direksiyon sistemi var. Frenleri harika. Yol tutuşu B segmenti standartlarını rahatlıkla karşılar (yaris ve punto'dan çok daha iyi örneğin). İç mekanda motor ve yol sesi çok az duyuluyor.

Enteresan detaylarda ucuza kaçılmamış (unutmayın A segment bir araba bu):
    İç mekanda açıkta vida veya metal yüzey yok (Citigo, C1 ve 107'de var). 4 disk fren. Lastikleri continental (hyundai'nin diğer araçları veya ford gibi hankook değil-hankook kötü değil bu arada). 6 hava yastığı, ESP, TCS, lastik basınç monitörü standart. Tüm camları otomatik. Her iki anahtarı da uzaktan kumandalı ve sustalı yapıda. USB arayüzü ile iphone entegrasyonu mükemmel çalışıyor. Telefon hem şarj oluyor hem de direksiyondan müzikleri kontrol ediyorsunuz.

Bu özelliklerin kaç tane B segmenti arabada olduğunu bi düşünün. Ondan sonra fiyatı hesaba katın. (Ben 26500'e aldım)
    Kısacası boyutları ve fiyatı A segment, diğer tüm özellikleri kaliteli bir B segment araba olmuş. Şahsen iç mekan genişliğini ve performansını yeterli bulan herkese şiddetle tavsiye ederim.

Bu arada ben devlet memuruyum. Herhangi bir ticari ilişkim yok. Hyundai çalışanı, yetkili bayisi filan değilim. Çok övdüm ama reklam amaçlı anlaşılmasın.

• drbrk D kullanıcısına yanıt
    Objektif değerlendirme olmuş. Kapının kapanma sesi gerçekten bu sınıf için etkileyici.

Yalnız bu araçta iki hava yastığı var.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.