Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.062
Cevap
62
Favori
409.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EVET BANA BUGÜN YAHU SEN SU MOTORU ALMIŞIN DİYEN KENDİ KARDEŞİM ÇOK GÜVENDİĞİ YARİSLE BENİM ARKAMDAN İ 10 UN EKSOZ KOKUSUNDAN NASİBİNİ ALDI TOYOTACILAR KIZMASIN AMA BEN ŞOFÖR HATASINA VERİP BÜYÜKLENMEDİM AMA NE YALAN SÖYLEYEYİM ONUN ADI HYUNDAİ İ10 DEĞİL ATOM KARINCA
    BU ARADA KİMSE 140 - 150 YAPMAYIN SİZLER BİZE LAZIMSINIZ UZUN YILLAR İ10 KULLANALIM VE 90 KM Yİ AŞMAYIN ESKİ Bİ MISIR FİRAVUNU DER Kİ

ACELE VE HIZLI GİDEN YA ECELE GİDER YADA BENZİNCİYE

quote:

Orijinalden alıntı: xuye

Karşıyaka'dan vazgeçmiyorsun bakıyorum bir türlü
    İllaki istersen onuda ekleyeceğim

Bu arada bu bayram izmite i10 ile gidip geldik. Yine bir 140 yaptım. Aracın son hızı 142 zaten (otomatik vites) 140'a gelince arac hız kesiyor, gaza bassanızda yukarısına izin vermiyor. Belki yokuş aşağı falan olursa daha üstünü görebilir. Dediğiniz gibi 140 ile arabaları sollayınca şaşkın şaşkın bakıyorlar Bu arada hız felakettir. Galeyana gelmemek gerek. Bende bölünmüş yolda uzun düzlükte kısa süreliğine arabamı hareketlendirmek için denedim.

quote:

Orijinalden alıntı: GÖÇMEN35

EKSİK BİLGİ VERMEYEYİM 1.1 TEAM MANUEL - KARŞIYAKA-İZMİR

• bende forma yazı yazdıktan sonra ön sağ kapıya birşey ile öyle bir vurmuşlarki sadece boya kalkmamış aynı zamanda hafif göçmüşte bir önceki yazımda park halinde olan çiziklerden yakındığımı duyan site sakinleri kızmış bana anlaşılan, ayrıca bayramın 2. günü benzin istasyonunda tozu gitsin diye otomatik yıkamaya girdim (daha öncede girmiştim) ancak makine arkadan öne tekrar gelirken arka sileceği kaptı ve paramparça etti. Oradaki çalışan eleman ilk kez böyle birşey olduğunu söyledi silecek koptu ve o kısım göçtü :( sanırım i10 um benden bir 60-70 TL harçlık alacak :) benzincide ki yıkamalara giren sürücüler dikkat! çizikleri rötüşletip bende branda almak taraftarıyım. Bu konuda bir araştırma yapayım senide bilgilendiririm.
  • Öncelikle aramıza yeni katılanlara araçlarını iyi günlerde kullanmasını diliyorum.Arabamdan genel olarak memnunum fakat ön camda görüş açısı konusunda sizlerle hemfikir değilim.Şöyleki;her sabah ışıklı bir kavşakta sola dönerken soldaki tavandan ön kaputa uzanan çıta görüşümü engelliyor.Bu konu daha önce aklımdaydı ama bir türlü söylemeye fırsat bulamadım.Ayrıca birşey daha dikkatimi çekti,geçen hafta havalar soğudu yağış felan oldu,iç kabin gürültüsü müthiş bir şekilde artış gösterdi.ama şu günlerde hava tekrar ısınınca gürültü daha da azaldı.Bunun nedenini bilen var mı acaba?
  • Araçlarınızı kesinlikle benzincilerdeki yıkama makinelerine sokmayın. Hiçbirşey olmasa bile en azından çizilir. Ayrıca araçlarınızı köpük dedikleri ve aracın üzerine sıkıp 1 dk bekleyip duruladıkları kimyasallada yıkatmayın. Çünkü köpük baziktir ve içindeki kostik madde boyanızı bir süre sonra matlaştırır (özellikle koyu renkli araç sahipleri dikkat etsin) ve de aracın cam kenarındaki plastikleri beyazlatır lastikleri çatlatır. Ayrıca cam kenarlarından kapı içine sızan köpük kapı içlerinin paslanmasına neden olur. Aracınızı az tazyikle ve normal şampuanla ve microfiber bezle yıkayın yıkatın. Böyle yıkama yerlerine örnekte verebilirim ama reklam olmasın. Dileyene özel mesajla iletirim.
  • getireceklerini sanmıyorum ben. küçük araçların sunrooflu modellerini nedense getirmiyor hyundai ..

sunroof isteyen i20 veya getz vs.. alsın mantığındalar sanırım
  • hiç otomatik araç kullanmadım ama tam otomatik olan bir aracın yokuşta kaydıracağını sanmıyorum. otomatik kullanan arkadaşlar daha isabetli yorum yapacaklardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: syakincil

Uzun araştırmalarım sonunda sanırım 1-2 ay içinde otomatik i10 alacağım.Bugüne kadar hiç otomatik vitesli araç kullanmadım.Yokuşlarda kalkamama problemim yüzünden düz vitesten soğudum.Ancak bir iki kişi otomatikte yokuşta kayar dediler.Gerçekten böyle birşey varmı merak ediyorum.i10 sahibi arkadaşlarda böyle bir olay oluyor mu ?

tam otomatiklrde ayağını frenden çekmeye başlayınca zaten hareket etmeye başlar, yani en azından benim bindiklerimde öyleydi. Ama otomatikleştirilmiş şanzımanlarda (....tronic türevi) yokuş kalkış desteği yoksa yokuşta kayar.
  • arkadaşlar aracım 4000 e geldi.bugün benzin aldım 278 km de 61tl lik yaklaşık 18,5 litre benzin aldım.i10 team b/t .şehir içi nasıl?daha standartlarına ulaşmadı gibi.ne dersiniz.
  • Arkadaşlar bayiye incelemek için gittim.Ancak ellerinde kalmamış onun için bakamadım.Sizlere sorum,boyum 183,kiloda var biraz.Araç nasıl rahatmı?eni biraz dar galiba rahat sığabilir miyim acaba?Ka ile i10 arasında kaldım ama KA'nın otomatik vitesi olmadığı için 2.seçeneğe düştü.Ka'nın içi dahamı sıkışıktır?
  • fizmen,
    aracınız şuanda 100 km de 6.6 litre benzin tüketiyor ki bu şehir içi kullanımda fabrika verilerine çok yaklaştığınız anlamına geliyor. Bence gayet iyi. Bu arada tüketim testini deponuzu her 2 doldurmada da taşma noktasında mı doldurdunuz. Çünkü aksi halde tüketim testiniz yanıltıcı olur. Servislerin de tüketim testi bu şekilede oluyor.

kuncu,
    aracın yüksekliği sizin için çok ideal. i30 aracım ile ya da golf ile karşılaştırılmayacak kadar yüksek, bu açıdan rahat edersiniz. Ama en konusunda bişey diyemem. Benim kilo 93 ve 3-4 saatlik uzun yolculuklarda bile i10 beni yormuyor.
  • istasyonum aynı ve pompa atınca özellikle doldurtmuyorum.aynı yerden aldığım için sorun olmaz diye düşünüyorum.yani ölçüm hatası olmaz gibi.her doldurduğumda fulluyor ve trip a yı sıfırlıyorum.klimayı kullanmıyorum galiba ondan düşüş oldu.teşekkürler.
  • Pompa farkı ya da pompa doldurma hızı ki pompacılar iş yoğunluklarına göre bunu sürekli değiştirirler bu ölçüm yöntemi sizi yanıltır. Yakıt tüketim testini benzin taşma noktasında hatta aracı sallayarak iyice doldurup 100-200 km gidip yine aynı şekilde doldurarak ölçmelisiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: fizmen

istasyonum aynı ve pompa atınca özellikle doldurtmuyorum.aynı yerden aldığım için sorun olmaz diye düşünüyorum.yani ölçüm hatası olmaz gibi.her doldurduğumda fulluyor ve trip a yı sıfırlıyorum.klimayı kullanmıyorum galiba ondan düşüş oldu.teşekkürler.
  • xuye biliyorsun çiziklerden muzdaribim ayrıca başıma gelen bu olaylardan sonra artık benzincide de yıkatmam aracı, avrupa yakasındayım varsa örnek yıkama yeri söylersen sevinirim.

quote:

Araçlarınızı kesinlikle benzincilerdeki yıkama makinelerine sokmayın. Hiçbirşey olmasa bile en azından çizilir. Ayrıca araçlarınızı köpük dedikleri ve aracın üzerine sıkıp 1 dk bekleyip duruladıkları kimyasallada yıkatmayın. Çünkü köpük baziktir ve içindeki kostik madde boyanızı bir süre sonra matlaştırır (özellikle koyu renkli araç sahipleri dikkat etsin) ve de aracın cam kenarındaki plastikleri beyazlatır lastikleri çatlatır. Ayrıca cam kenarlarından kapı içine sızan köpük kapı içlerinin paslanmasına neden olur. Aracınızı az tazyikle ve normal şampuanla ve microfiber bezle yıkayın yıkatın. Böyle yıkama yerlerine örnekte verebilirim ama reklam olmasın. Dileyene özel mesajla iletirim.

• i10 un iç hacmi çok geniş senin ölçülerinden daha iriyim ama sığmak gibi bir sorun aklıma dahi gelmedi, ayrıca ka ile i10 arasında bana göre uçurumlar var kıyaslama yapılamayacak kadar farklılar

quote:

Orijinalden alıntı: kuncu

Arkadaşlar bayiye incelemek için gittim.Ancak ellerinde kalmamış onun için bakamadım.Sizlere sorum,boyum 183,kiloda var biraz.Araç nasıl rahatmı?eni biraz dar galiba rahat sığabilir miyim acaba?Ka ile i10 arasında kaldım ama KA'nın otomatik vitesi olmadığı için 2.seçeneğe düştü.Ka'nın içi dahamı sıkışıktır?

• anladım.teşekkürler.ya bi sorum var.acaba sizin i10 larında debriyajı yüksek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: karaion

i10 un iç hacmi çok geniş senin ölçülerinden daha iriyim ama sığmak gibi bir sorun aklıma dahi gelmedi, ayrıca ka ile i10 arasında bana göre uçurumlar var kıyaslama yapılamayacak kadar farklılar

quote:

Orijinalden alıntı: kuncu

Arkadaşlar bayiye incelemek için gittim.Ancak ellerinde kalmamış onun için bakamadım.Sizlere sorum,boyum 183,kiloda var biraz.Araç nasıl rahatmı?eni biraz dar galiba rahat sığabilir miyim acaba?Ka ile i10 arasında kaldım ama KA'nın otomatik vitesi olmadığı için 2.seçeneğe düştü.Ka'nın içi dahamı sıkışıktır?

• Arkadaşlar reklam olur diye marka söylemek istemiyordum ama kendi deneyimlerimi de yansıttığı için sizlere bir tavsiyemi aktaracağım. Eskişehir de olduğum için istanbul vb. yerlerdeki özel yıkama yerlerini bilmem. Benim yıkattığım yer hemen hemen her ilde ve bazı ilçelerde şubesi olan ve
    gerek yıkama ve gerekse boya koruma vb. işler için önerebileceğim yegane yer sonax olacaktır. Sonax iç-dış yıkama 15 lira (+-2 TL) ve köpük kullanmıyorlar kesinlikle. Aracının kirini suyla akıtıp microfiber bezlerle ve kendi cilalı şampuanlarıyla yıkıyorlar. En son durulamadan sonra araç ıslakken üzerine ıslak cilalarından sıkıyorlar ve o cilayı da yedirerek kuruluyorlar. Aracınızda boya koruma yoksa bile boya koruma yapılmış gibi parlayarak çıkıyor. Boya üzerinde her ne kadar kalıcı olmasada bir cila katmanı oluştuğundan daha geç kirleniyor. Üstelik aracını köpüğün yıpratıcı etkilerinden, fırçanın çizici etkilerinden koruyorsunuz. Ben i30 aracımı da eşimin i10'unuda burada iç - dış koruma, motor koruma , cam su kaydırıcı ve jant-lastik koruma (komple koruma) yaptırdım. 1 ay önce eskişehirde yoktu ama memlekete gittiğimde eski aracım da dahil olmak üzere yıkatma vb. işlerimi orada yaptırıyordum. Eskişehire açılır açılmaz, i30 uma 3 ay önce başka bir yerde boya koruma yaptırmama rağmen burada tekrar yaptırdım. i10 umuzunda bundan mahrum kalmaması için hemen ardından onada uygulattım.

Başka yerlerde de yıkatsanız kesinlikle tavsiyem köpükle dedikleri yıkatmayı yaptırmamanızdır. Köpüğün aracınıza verdiği zararları anlattım, tekrar söylemeye gerek yok. Kimi yıkamacı size organik bizim köpük falan derler ama bunun organiği falan yok tamamen bazik kostik bir kimyasal. Bazıları kostiği az atıyor bazısı özellikle de benzincilerde kararını bilmeden çok atıyor ama olan arabanıza oluyor.

quote:

Orijinalden alıntı: karaion

xuye biliyorsun çiziklerden muzdaribim ayrıca başıma gelen bu olaylardan sonra artık benzincide de yıkatmam aracı, avrupa yakasındayım varsa örnek yıkama yeri söylersen sevinirim.

quote:

Araçlarınızı kesinlikle benzincilerdeki yıkama makinelerine sokmayın. Hiçbirşey olmasa bile en azından çizilir. Ayrıca araçlarınızı köpük dedikleri ve aracın üzerine sıkıp 1 dk bekleyip duruladıkları kimyasallada yıkatmayın. Çünkü köpük baziktir ve içindeki kostik madde boyanızı bir süre sonra matlaştırır (özellikle koyu renkli araç sahipleri dikkat etsin) ve de aracın cam kenarındaki plastikleri beyazlatır lastikleri çatlatır. Ayrıca cam kenarlarından kapı içine sızan köpük kapı içlerinin paslanmasına neden olur. Aracınızı az tazyikle ve normal şampuanla ve microfiber bezle yıkayın yıkatın. Böyle yıkama yerlerine örnekte verebilirim ama reklam olmasın. Dileyene özel mesajla iletirim.

• Arkadaşlar i10'lar bence fazla ekonomik değil sebebine gelince sınıfındaki diğer araçlara göre 100 kg civarı daha ağır olması.Tabiki bu ağırlığın arabanın yol tutuşuna ciddi olumlu katkısı var ancak devir ekonomi devri ve bu sınıftaki araçlarda az yakıt tüketmeleri için varlar. Ben fabrika verilerine dayanarak lpg taktırmadım aracıma ve şimdide 5 yıllık garanti kapsamında taktıramıyacağım.Bana göre i10'ların ya dizeli yada motor hacmi ve beygir gücü biraz daha yüksek benzinli motorları getirilmelidir. Yakıt tüketimi dışında aracımdan memnunun ama dediğim gibi devir ekonomi devri.
  • aracım(1.1otm team) 1700km civarında.2 defa depoyu taşana kadar doldurdum ve sonuçlar şu şekilde;
    1.sonuç>110 tl yakıt ile 425km--kmde 0,2588 tl (100kmde 7,9lt)
    2.sonuç>104 tl yakıt ile 462km--kmde 0,2251 tl (100kmde 6,9lt)

iki sonuç arasında bu kadar fark olması gerçekten şaşırtıcı. kullanım şekli ile bunun farkettiğini düşünüyorum.özellikle otomatik araca sahip olan arkadaşlar sakin kullanımda bu araçlar gerçekten ekonomik ancak gerek kalkışta gerekse seyahat esnasında gaza biraz yüklendiğinizde gerçekten fazla yakıyor. ülkemizdeki benzin fiyatlarını da göz önünde bulundurduğumuzda birçok tüplü aracın yakıtına benzinli araca biniyorsunuz. donanım açısından da yeterli olduğunu düşünüyorum. ancak gözüme batan bir eksik pencere açma düğmelerinin gece aydınlatmasının olmaması.
  • Baştan beri yazıyorum ya otomatik vitesli arabayı; gaz pedalının altında yumurta varmışcasına kullanacaksınız Arabanın kendince devirlenerek hızlanmasına zaman tanımalısınız.
    Aracınızla uzun yol yapmanızı da tavsiye ediyorum. Özellikle arabanın çekişi uzun yoldan sonra çok değişiyor. Ben bayramda 450 km yol yaptım şimdi araba uzun yol öncesi çok farklı... Bir de biz 2 kuruş farkı veriyoruz 97 oktan alıyoruz. Oda çekişi ve tüketimi etkiliyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: chesirecat

aracım(1.1otm team) 1700km civarında.2 defa depoyu taşana kadar doldurdum ve sonuçlar şu şekilde;
    1.sonuç>110 tl yakıt ile 425km--kmde 0,2588 tl (100kmde 7,9lt)
    2.sonuç>104 tl yakıt ile 462km--kmde 0,2251 tl (100kmde 6,9lt)

iki sonuç arasında bu kadar fark olması gerçekten şaşırtıcı. kullanım şekli ile bunun farkettiğini düşünüyorum.özellikle otomatik araca sahip olan arkadaşlar sakin kullanımda bu araçlar gerçekten ekonomik ancak gerek kalkışta gerekse seyahat esnasında gaza biraz yüklendiğinizde gerçekten fazla yakıyor. ülkemizdeki benzin fiyatlarını da göz önünde bulundurduğumuzda birçok tüplü aracın yakıtına benzinli araca biniyorsunuz. donanım açısından da yeterli olduğunu düşünüyorum. ancak gözüme batan bir eksik pencere açma düğmelerinin gece aydınlatmasının olmaması.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.