Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (839. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.937
Cevap
125
Favori
2.789.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 837838839840841
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SORSANDİS16
    getzimi alalı tam 1 ay oldu 2000 km yaptım.

    şehir içi 7,0-7,2 yakıyor. daha yukarısını hiç görmedim. ama 6,5 in altınıda hiç görmedim. uzun yolda ortalama 120km hızla gittiğim için yakıt tüketimi şehir içi tüketimden pek farkı yoktu.

    Benim uzunyol tüketimim şehiriçinden fazla çıktı. Şehiriçinde mümkün olduğu kadar boş saatleri tercih edip 80- 90'la gidiyorum. Otobanda 130- 140'la gidince şehiriçinden fazla yakmış oldum...
  • Yakıt kısmına değinmişken, aldığımdan beri toplamda 3,5 depo benzin aldım, benzine 350 milyon verdim, 350 milyona 1560 km gittim,sonra depoyu fulledim,depoyu fullemeden önce yol bilgisayarına göre 100 km daha yol gidebilecektim. :)
    yani takriben yakıtım 350/1650 = 0,212 tl, yani ortalama 100 km de 7,0-7,1 litre arası, tabi şehir içi, şehir ışı karışık :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ffmsahin


    quote:

    Orjinalden alıntı: JimBeam


    quote:

    Orjinalden alıntı: discrepancy

    Şehiriçi şehirdışı karışık 7,1 yaktım en son.
    Şehiriçinde kısa mesafede 9,0 görüdüm.Kısa mesafe dediğim geliş gidiş toplam 9 km yolda. Sonra trafiğe çıkınca 7,5-8 seviyesine iniyor tüketim.
    Şuan şehiriçi yaklaşık 220 ile 250 yakıyor sanırım km de . Ama kısa mesafede.
    Arabanın motorunun ısınmasının ne kadar önemli bir faktör olduğunu geçende anladım. Uzun yoldan Bursaya gelince depoyu fulledim,yol bilgisayarını sıfırladım, sonra şehir trafiğine daldım, ev yaklaşık 6 km uzaktaydı benzinliğe yolda açık sayılırdı. Yolda bir ara ort. tüketimi 4,9 gördüm :)
    Eve gelip arabayı park ettiğimde (ev biraz yokuş yukarsında ) 5,2 gösterdi bilgisayar.

    LPG'ye hiç gerek yok. Bende arabayı 1km gidiş 1km geliş kullanıyorum. Aynı değerleri yakıyor.

    1 km gidiş 1 km geliş mi eskiden derlerdi ki (ben arabayı almadan önce), araba alınca bakkala bile onla gidiyorlar.. gerçek oldu sayende.. iyi de dostum, arabayla gidip gelene kadar yürüyerek gitsen ya.. sabah işe gitmek, spor olur, nefesin açılır, vücuduna oksijen gider, zihnin oksijen aldığı için gün içinde iyi çalışır dinç olursun yorgunluk hissetmezsin, akşam gelirken de yorgunluğunu ve elektriğini atarsın, sağlıklı bi adam olursun, erken yaşlanmazsın, OKSİJENİN BOL OLSUN duasına mazhar olursun.

    Ama arada işim çıkıyor sağa sola gidiyorum. Buldunuz ufacık çocuğu bağırın bakalım




  • Araba aldık alalı biz de yürümeyi unuttuk yav... Allah'tan bu aralar bünye göbek yapmıyo. İlerde ne olur bilemem...
  • 2007 1.4 Otomatik Getz kullanmaktayım şu an 15 000 km'de şehir içi ortalama 23-25 kuruş yakıyor. İyiki Getz almışım arabamı çok seviyorum :) .
  • arkadaşlar i 20 yi gören varmı ben gördüm kasa fena değil ancak motor çok kötü verileri.90 bg 1.4 dizel motor 0-100 13.6 bumuydu yani yeni arabası.Şimdi hiç işim olmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semb

    quote:

    Orjinalden alıntı: ffmsahin

    quote:

    Orjinalden alıntı: semb

    İç mekanı, küçük bir arabaya göre oldukça geniş. Geçen yağmur yağdığı için çocuğu, park niyetine arabada oyaladım. Yatırdım koltukları kaydırak yaptı, zıpladı falan. Ayakta duruyo, kafası tavana deymiyo. Ben olsam buradan bir reklam konusu çıkarırdım...


    süper fikir, ben hyundai'ci olsam reklamcıya dünya kadar fikir parası verene kadar bi kısmını sana verir reklamı da üniversitelerin reklam bölümüne kendim yaptırırım, reklamcının parası da cebimde kalır, hem de öğrencilere ve okula bi faydam dokunur.

    Gidiyim noterde onaylatayım bunu ben yaa... Özellikle "koltukların kaydırak olarak kullanılma" kısmını...


    elini çabuk tut dostum, basına yansımayalım sen onaylatmadan.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: semb

    Araba aldık alalı biz de yürümeyi unuttuk yav... Allah'tan bu aralar bünye göbek yapmıyo. İlerde ne olur bilemem...


    hele havalar az sıcaklasın o zaman görecem göbekleri
  • quote:

    Orjinalden alıntı: getz61

    arkadaşlar i 20 yi gören varmı ben gördüm kasa fena değil ancak motor çok kötü verileri.90 bg 1.4 dizel motor 0-100 13.6 bumuydu yani yeni arabası.Şimdi hiç işim olmaz.


    beygir önemli değil, tork önemli.. aracın motor hacmi büyüdükçe ani hızlanmaları-kasayı kaldırması, çabuk toplamaları iyileşir. büyüklerimiz daha iyi bilir bu konuyu.. büyüklerimiz der ki (kendim uydurdum) , ARABANIN İYİSİ POMPADA, ATIN İYİSİ ARPADA, BUNDAN DAHA İYİSİ DE RAMPADA BELLİ OLUR diye..

    motor hacmi küçük araçlar yük vurduğunda özellikle rampada çekmezler, performans düşüşü olur doğal olarak. bu demek değildir ki motor hacmi küçük araçlar daha az yakıt harcar, hayır. önemli olan yükü çekip çekemeyeceği. yükü (aracın ağırlığını) çekmekte zorlandığı anda yakıt fırlar.. motor çalışması gecikir, zorlanır, motor toplayamaz aracı (devirli ve seri çalışmayı).. doğal olarak da 0-100 arası 13.6 normal yani o araç için. daha iyi olması için motor hacmi arttırılmalı. en az dizel için 1.5, benzinli için 1.6 türkiye yolları için idealdir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: trocero

    2007 1.4 Otomatik Getz kullanmaktayım şu an 15 000 km'de şehir içi ortalama 23-25 kuruş yakıyor. İyiki Getz almışım arabamı çok seviyorum :) .


    trocero otomatik kullandığın için soruyorum. uzun yolda uzun süre araç son viteste 2000 devirden yukarda gittiğinde (2-3 saat sonra yani) sanki motorun veya kavrama organlarının sürtünme ve ısınmayla birlikte, belli bir mesafede sanki tekerin bir tur daha az döndüğünü (kavrama kaçırdığını) hissettinmi?
  • Günaydın arkadaşlar,
    Malum şuan bizim arabaların kalkıp yerine i20 geçeceği söylemi gerçekleşmekte, yanlız bugün hyundai fiyat listesini güncelledi ve bırakın indirim yapmayı ve i20 yi fiyat listesine sokmayı, halen zam yapıyor.Sanırım Getz 2010 a kadar varlığını sürederecek
  • evet arkadaşlar malesef hyundai dün itibariyle 400 TL zam yaptı..bende getz almayı düşünüyorum bakalım biz alana kadar nolacak ayrıca bayilerdede araba yok gelene kadar da yeni bir zam gelmeyeceği garanti değil..
  • HYUNDAI LİDERLİĞİ BIRAKMIYOR!
    08.05.2009

    Hyundai'nin 2009 yılının ilk 4 ayı itibariyle otomobil satışlarındaki ''birinciliğini'' sürdürüyor.



    Hyundai, 2009’un ilk dört ayında Türkiye’de 16 bin 122 adet otomobil satışı gerçekleştirip yüzde 15,4 pazar payı elde etti ve geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki 10 bin 28 adetlik satışını yüzde 61 oranında artırmış oldu. İkinci sıradaki marka ile arasında önemli bir fark yakalayan Hyundai, böylece yılın Ocak-Nisan döneminde “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otomobil Markası” unvanını korudu.

    Hyundai, 2009 yılı Nisan ayında 5 bin 936 adet otomobil satışı gerçekleştirerek, ilk üç ayda olduğu gibi yine en çok otomobil satan marka oldu. Hyundai’nin Nisan ayındaki toplam satışı ise 6 bin 150 adet olarak gerçekleşti. Ocak-Nisan döneminde toplamda 17 bin 456 adet araç satarak pazardan yüzde 11,7 oranında pay alan Hyundai, toplam satışlarda üçüncü sırada yer aldı. Otomotiv pazarında satışlar geçtiğimiz yılın ilk dört ayına göre yüzde 11,1 oranında daralırken Hyundai’nin yüzde 48,2 ile satışlarını en çok artıran marka olması dikkat çekti.

    Hyundai’nin en başarılı modeli ise Accent Era oldu ve ilk dört aydaki 10 bin 348 adetlik satışla “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otomobili” unvanını elde etti. Tek başına 49 markanın dört aylık toplam satışlarını bile geride bırakıp tüm araçları geçen ve tam bir Türkiyeli olduğunu ispatlayan Accent Era, 2009’un ilk dört ayında “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Aracı” oldu.

    arabam.com dan aldım




  • Bugün bayiye gittim, Getzlere baktım birde ne göreyim, Getzlerde usb li mp3 cdçalar radyo yok, sadece bir tane kapak.Baktığım araba start da değildi bu arada ,, hy klm idi, şaştım kaldım

    quote:

    Orjinalden alıntı: ibismus

    evet arkadaşlar malesef hyundai dün itibariyle 400 TL zam yaptı..bende getz almayı düşünüyorum bakalım biz alana kadar nolacak ayrıca bayilerdede araba yok gelene kadar da yeni bir zam gelmeyeceği garanti değil..
  • Merhaba arkadaşlar bende kulübe katılmak üzereyim bir getz sahibi olarak. kullanıcılarn bir fikrini alayım dedim ilk başta
    2004 model otomatik secenek 41000 de vizesi yeni yapılmış, servşs bakımlı ve 40000 bakımıda yapılmış 2. el bir getz almayı dusunuyorum . fiyat 14.600 e inebildim en sonunda .
    nasıl fiyat?
    1,3 gls modeli bu arada
    ayrica bunlara lpg kiti takıldığında nasıl bir sonuç olur.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Sadece 5.2 lt/100 km oldu yakıt.Bana da çok enteresan geldi,onun için zaten bütün hikayeyi yazmıştım.
    Düşündüm de bunun sebebi-daha yavaş ve de sürekli sabite yakın hız.Ayrıca irtifa farkını da gözönüne almak lazım.
    Hayırlı geceler...
    quote:

    Orjinalden alıntı: JimBeam


    quote:

    Orjinalden alıntı: opxito

    Merhaba,Cumartesi İstanbul-Lüleburgaz yolculugu yaptm.Arabada 4 kişiydik.Ortalama 100 km gibi bir hızım oldu fakat zaman zaman 140' a kadar da çıktım.Herhalde havaların ısınmasından lastiklerin şişmesiyle sanki arabanın o yumuşaklıgı pek yok gibi oldu.Giderken TEM den gittik.Dönüşte Çorluya ugradık.Oraya kadar ortalama 6 lt gibiydi 100 km de sarfiyat.Yolcularımdan birinin orada oturan arkadaşına ugradık.Baya şişman bir kişiydi.130 kg mış.Fakat herşey güzel de demesin mi ki ben de İstanbula sizinle geleyim.Tabi nezaketen ''Olmaz''diyemedim.İçimden ''Eyvah'' demeden duramadım amma.
    Neyse fazla uzattım galiba.Çorluda sarfiyatla ilgili degeri yeniden sıfırladım.Çünkü merak ediyordum yeni ort. deger nasıl çıkacak diye.Fakat İstanbula geldigimizde oluşan degeri sizin tahmin etmenizi istiyorum.Çünkü sarfiyatla ilgili bu forumda baya meraklı arkadaşlar oldugunu biliyorum.
    Evet soru şu.Çorludan aldıgımız ek yük sonucu Oluşan yeni deger kaçtır tahminizi bekliyorum.
    Hoşçakalın.

    8lt/100km




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nrenda

    Merhaba arkadaşlar bende kulübe katılmak üzereyim bir getz sahibi olarak. kullanıcılarn bir fikrini alayım dedim ilk başta
    2004 model otomatik secenek 41000 de vizesi yeni yapılmış, servşs bakımlı ve 40000 bakımıda yapılmış 2. el bir getz almayı dusunuyorum . fiyat 14.600 e inebildim en sonunda .
    nasıl fiyat?
    1,3 gls modeli bu arada
    ayrica bunlara lpg kiti takıldığında nasıl bir sonuç olur.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.





    lutfen bana bir cevap verirseniz sevinirim 1 hafta icinde aldim aldim arabayi yoksa bir daha bulamam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nrenda


    quote:

    Orjinalden alıntı: nrenda

    Merhaba arkadaşlar bende kulübe katılmak üzereyim bir getz sahibi olarak. kullanıcılarn bir fikrini alayım dedim ilk başta
    2004 model otomatik secenek 41000 de vizesi yeni yapılmış, servşs bakımlı ve 40000 bakımıda yapılmış 2. el bir getz almayı dusunuyorum . fiyat 14.600 e inebildim en sonunda .
    nasıl fiyat?
    1,3 gls modeli bu arada
    ayrica bunlara lpg kiti takıldığında nasıl bir sonuç olur.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



    O fiyat yüksek geldi bana. 13.000 eder o araç fazlasını verme bence.



    lutfen bana bir cevap verirseniz sevinirim 1 hafta icinde aldim aldim arabayi yoksa bir daha bulamam.




  • Bana da benzinli için fazla geldi, ne kadar temiz olsa da 14000 den fazla verilmez gibime geliyor.
  • tesekkur ederim degerli gorusleriniz icin. 2 -3 haftadir piyasalaa bakiyoırum ama otomatik o km de arabalar 15500 den baslayinca bende fiyati iyi gormustum. sadece sahibinden e bakiyorum daha fazla alternatifin oldugu bir site falan varmi arkadaslar. dediginiz fiyatlarda bulabilirmiyim.
  • 
Sayfa: önceki 837838839840841
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.