Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (837. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 835836837838839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Getz in üretimi kalkacak mı sorusuna en doğru cevabı Hyundai Türkiye müşteri hizmetleri verir. Ben açıkçası 1 süre daha Türkiyeye geleceğini düşünüyorum, i 20 ile arasında yaklaşık 3-4 milyar fiyat farkı var çünkü. Ayrıca eğer bütçeniz 23000 seviyesinde ise alın i20 yi, yok eğer düşükse yine alternatifiniz Getz, ben olsam 23000 Tl i20 ye vereceğime o özelliklerde dizel Getz alırım, gezmeme bakardım :)

    İkinci elde Getz in piyasası malum,üretimi kalkarsa fazla düşeceğini sanmıyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: gstmr

    bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olucak! hyundai i20 türkiyeye geldi! getz in durumu ne olacak üretilmeye devam edicekmi? şimdi sıfır getz almak mantıklımı? yardım eden arkadaşlara şimdiden tşk...
  • persembe ank-ist-ankara yaparken yolda bir suru hyundai tasıyan tır gordum.


    yarısında i20 yarısında getz vardı nerdeyse.

    once getzleri dusuk fiyattan bitirip sonda i20 satacaktir bayiler.

    23 binlik dizel getzde 21den satılır tahminimce
  • Hayır fiyat düşürmüyor bayiler, o kadar kişi düşük fiyattan almaya çalışıyor, araç yok ortalıkta :) Şuan Getzler zaten gayet iyi fiyatlarda satılıyor, ÖTV indirimi bitene kadar Getzleri bitirebilirler de :)
    i20 ile Getz arasında her açıdan çok fark var.İ20 Getzin muadili değil üst modeli gibi sanki, Getz i10 ile i20 arasında bir model olarak varlığını sürdürebilirde.
  • slm arkadaşlar benim son edindiğim bilgilere göre türkiyeye 400 tane i20 gelmiş bunlar mayıs ortasında butun bayilere şimdilik göstermelik olsun diye dayıtılcakmış getz üretimi devam edicekmiş..........
  • Getz üretimi 2010'nun sonuna kadar devam edecek. Zaten i20 nin fiyatı yüksek, yine satılır getz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xiamen

    Getz üretimi 2010'nun sonuna kadar devam edecek. Zaten i20 nin fiyatı yüksek, yine satılır getz.

    kaynak kesinmi?
  • Auto Show da Hyundai standında yetkili biri söylemişti, ayrıca bir başka bayideaynı şeyi söyledi. Tabiki kesin diye birşey yok ama adamlar satışa devam ettiğine göre tırla yeni getzler geldiğine göre üretim devam ediyor.
  • Arkadaşlar ben İstanbul'dayım.Cumartesi günü Uçar otomotivdeydim Altunizade'de.İ20 ler gelmiş bile.İçi bizim Geztlere çok benziyor sadece işçilik biraz daha kaliteli görünüyor.Genel dış dizaynı Toyata Yaris Getz Opel Corsa karışımı diyebiliriz.Ben önünü çok sevmedim ama arkası fena değil.Bu arada içine bindiğinizde bizim Getzlerdeki panaromik görüntü ferahlığı yine var ama biraz daha yeni dizayndan dolayı görüş farklı sanki bizde daha iyi bir görüş var daha çok opel corsaya binmiş gibi oluyosunuz ki Yeni Corsalarda özellikle bayanlar zorlanmışlardı görüş açısının kötülüğünden ama i20 daha iyi.Pedallar bizim Getzlere göre daha yumuşak.Sonuç olarak Hynudai bence yine iddasını sürdürür bu modelle.Ama getzle arasında atla deve kadar bir fark yok.Bu arada deneme sürüşü de yaptım yani boş anlatmıyorum ama kısa mesafeydi sadece istanbul trafiğinde 1.5 km kadar gittik toplam da.Araba zaten yeni olduğu için daha açılmamıştı sakin sessiz yumuşak gayet güzel bir araba.En alt donanım fiyatı 22 000den başlıyor haberiniz olsun ..SAYGILAR




  • şuan hangi marka lastik önerirsiniz?
  • eğer yazın uzun yol yapmayacaksanız yaz socaklarının geçmesini bekleyip almanızı öneririm yeni lastiklerde yaz sıcağını yemesin.

    ben lassa aldım ama 5 dilimliyi önermişti lastikçi bende uydum ama araları daha dar olduğundan taş sıkışması çok oluyor, bunun dışında kontrol ve yumuşaklık güzel fiyat da uygun önerebilirim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: anamur33

    yav bu üzerindeki lastikler eskimiyor.araba 44 bin oldu kala dişleri duruyor.önde ufak tefek kopmalar var ama az.arkalar ise öle duruyor.dişleri eskimediği için de değiştirmek boşa para vermek gibime geliyor.lastik satan bi arkadaş bu lastilerin özelliği böyle dişleri eskimez ama bir anda soyulur demişti.bende bekliyorum ne zaman soyulacak diye.
  • ben lassa impetus kullanıyorum çok memnunum ıslak kuru hiç fark etmiyor fiyatı 90 tl tavsiye ederim.....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xiamen

    Auto Show da Hyundai standında yetkili biri söylemişti, ayrıca bir başka bayideaynı şeyi söyledi. Tabiki kesin diye birşey yok ama adamlar satışa devam ettiğine göre tırla yeni getzler geldiğine göre üretim devam ediyor.


    getzin i20lerle beraber gelmesi, stokları tüketmek için i20nin yanında getzleri 1-2bine düşük fiyattan elden çıkarmak da olabilir.getzler elden çıkınca i20lerin fiyatını da 1-2bin lira yukarı çıkarabilirler. hyundai da diğer tüm markalar gibi her yıl mayıs ayının 15inde zam yapar en az %15. getz zaten tutulan araç olduğu için hyundainin, zam yapmayı da göze alabilir ilerleyen zamanda 1-2 hafta içinde. ötv bitmeye 3 hafta kala kadar da fiyatları aşağı çekebilir. işin enteresan tarafı 2006 yılının nisan ayının son iki haftasında olduğu gibi markalar arasında rekabet kızışırda eldeki tüm stoklar fiyat kırma nedeniyle azalıp koreden yeni hyundaileri isteyince maliyet yükseleceği için, tekrar diğer markalarla anlaşıp HEY DOSTLAR BU REKABET HEPİMİZE ZARAR VERİYOR GELİN MAYIS AYINA ZAMLI GİRELİM deyip zam yapabilirler. eldeki stoklar bitince bu adamlar daha da rahatlıyorlar, istedikleri gibi pazarlık güçleri oluyor, çünkü ortada araba yok risk yok, satılırsa kar eder satılmazsa stokda durmadığından zarar etmez... binbir senaryolar.

    türkiyedeki otomotiv satıcıları derneği bu konuda çok acımasız. ben bu sektörü 7 yıldır takip ediyorum, hemen hemen her yıl benzer senaryolar. perde önünde halkın ekonomik durumuna göre tercih ettiği araçlar var. perde arkasında bu araçlardan satılana zam yapalım satılmayana indirim gibi gösterip fiyatı az aşağı çekip donanımdan veya ekipmandan kısalım sonra donanımı veya ekipmanı düşük bulup donanımlı bişey isteyen müşteriye kaktıralım fiyatı üstüne. zaten donanımsız isteyen cıbıldak bi araç alacağı için ya satacak yenisini alacak 2 ay sonra, yada geticek ilk haftada ABİ BEN ALIŞAMADIM BUNA KULLANAMIYORUM veya İÇİM ISINMADI deyip rıza usülü araç geri verilip donanımlısı alınacak.
    yani biz tiyatronun önünde seyirciyiz hep, bize neyi hangi kampanyayla sunmak isterlerse biz ancak onu alabiliyoruz araç olarak, birey olarak rekabet gücümüz sınırlı, eşe dosta tanıdığa akrabaya bağlı. yada benim gibi iki bayi arasında 2 ay mekik dokuyup araca bakıp kredi hesaplattırıp her defasında bitürlü karar veremedim senden mi alsam ondanmı deyip ikisinden de fiyat kırmak. artık bu numarayı da yemiyorlar ama her gidişte biraz daha indirim yaptıkları için faydam olmuştu..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: derebeyii

    eğer yazın uzun yol yapmayacaksanız yaz socaklarının geçmesini bekleyip almanızı öneririm yeni lastiklerde yaz sıcağını yemesin.

    ben lassa aldım ama 5 dilimliyi önermişti lastikçi bende uydum ama araları daha dar olduğundan taş sıkışması çok oluyor, bunun dışında kontrol ve yumuşaklık güzel fiyat da uygun önerebilirim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: anamur33

    yav bu üzerindeki lastikler eskimiyor.araba 44 bin oldu kala dişleri duruyor.önde ufak tefek kopmalar var ama az.arkalar ise öle duruyor.dişleri eskimediği için de değiştirmek boşa para vermek gibime geliyor.lastik satan bi arkadaş bu lastilerin özelliği böyle dişleri eskimez ama bir anda soyulur demişti.bende bekliyorum ne zaman soyulacak diye.




    5 dilimli olması su tahliyesini sağlamada iyi olur. ama yol tutuşta zayıflığa sebep olmaz mı? yakıt durumu nasıl, azaldımı bu lastikleri takınca? kanallar fazla olduğu için lastik ömründen yemez mi, tabanın yol tutunma yüzeyi azalacağı için parça parça kopma olmazmı 20bin km gittikten sonra falan?




  • arkadaşlar kışın silecek suyu haznesini çatlattığımı söylemiştim, ağır kış koşulları nedeniyle.
    geçen ay erzuruma servise gittiğimde hazneyi değişmeye 40lira ve işçilik istediklerini de söylemiştim.

    nalburdan 2 lira verip 502 yapıştırıcı satın aldım. (çatlak yeri yama yapmak amacıyla)

    çamurluğun ön bölümünü söktüm (vida plastik, demir değil, çok zor çıkıyor, yalama oluyor)
    silecek suyu haznesinin üst bölümdeki vidasını (araçla birlikte verdikleri 10-12 orjinal anahtarla) söküp yanındaki hortuma olan plastik kelepçe bağlantıyıda gevşeterek çıkardım.
    haznenin üst bölümünü dik olarak yukarı çekince boğazına giren boru elime geldi.
    çamurluğun önünün üstünde dik olan hazne bağlantısını aynı anahtarla söktüm
    çamurluğun önünün yanında ana şaseye bağlantı vidasını aynı anahtarla söktüm
    çamurluğun önünün aracın ön tamponunun altına kıvrılan yerdeki bağlantılarını söktüm
    ön tamponun altına yattım, hazneyi destekli tutup sağa doğru gevşettim.
    sonra çamurluk önüne geçip hazneyi şaseye doğru devirerek ters yüz ettim (benden tarafa elektrik bağlantıları olduğu için başka tarafa devrilmiyor)
    hazne alt yanındaki elektrik motoru kablosunu çıkarttım. elektrik motorunu çıkarttım.
    elektrik motorunun hazneye giren borusunun içinde filtre düşmüş yere sonra buldum hiç farkedilmeyecek bişey..
    hazne elimde.
    hazne iki bölümden oluşuyor, üst ve alt bölüm. başka bişey yok. üst bölümle alt bölümü birbirini geçmeli tutturulmuş. hiçbir bağlantı elemanı veya yapıştırma yok.
    benim hazne kışın üste doğru basınç yapıp haznenin bağlantı yerinin bir tarafını kaktırmış açmış arasını ordan 1 mm kadar açıklık vardı.
    çıkartmaya ayırmayı denedim ama mümkün değil ayıramıyorsunuz. zaten çok zorlayıp ayırırsanız bir daha birleştirmenizin mümkün olduğunu sanmıyorum.
    bıçağın ucuyla bu 1mmlik açıklık alanın arasına sokarak yavaş yavaş gezdirerek arasına 502yi sürdüm, sürdükçe 2 pense yardımıyla sıkıştırıp baya bekledim, yapışmıyor meret bu plastiğe hemen..
    yapışınca 502 yi bir kat daha dışardan gezdirerek attım.
    sonra denedim içine su koyup bir süre sonra, akıntı yok bişey yok, tekrar taktım hazneyi yerine..
    ama sökerken 1 saatin takarken 45 dakkam gitti.. terletti meret. birde ters tarafta kalıyor teker ve tampon engel oluyor.
    sonuç: 2 liraya haznemiz oldu bu ekonomik krizde..




  • merhaba arkadaşlar. uzun araştırmalarım sonucunda xenon taktırmaktan vaz geçtim. muayenede sorun çıkma ihtimali varmış. ayrıca merçeksiz ve far yıkamasız olmaması gerekliymiş. xenon yerine OSRAM H4 NIGHTBREAKER %90 FAZLA + %10 BEYAZ siparişi verdim. bugün elimde olacak. bu far ampullerini kendim takabilir miyim. daha önce hiç böyle birşey yapmadım. far ampulu takmayı bilen arkadaşlar anlatırlarsa sevinirim. nereleri nasıl sökmem gerekiyor bilmiyorum.
  • Arkadaşlar yeni Megane Hatcbackhleri gördünüz mü? :Arabaya arkadan dikkatli bakın hafif arka çaprazdan desem daha doğru SEAT Leon bu kadar mı taklit edililir ya..Bu reanultdan araba almam kesin..zaten ispanya da üretilmiş bu arabalar.Leonun memleketi..Leona özeniyosun madem o zaman neden bambaşka bi şey yapmıyosun ..
  • 5 dilimli ama dilimler inceliyor sonuçta temas yüzeyinde bir fark olduğunu sanmıyorum. yol tutuş güzel yakıt ta araç yeniyken nasılsa öyle oldu eskileri çıkarınca.
    dilimler ince olduğundan yıpranmaları daha kolay olurmu bilemiyorum deneyip göreceğiz.
    ama lastikçi bunu önerdi bende uydum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ffmsahin


    quote:

    Orjinalden alıntı: derebeyii

    eğer yazın uzun yol yapmayacaksanız yaz socaklarının geçmesini bekleyip almanızı öneririm yeni lastiklerde yaz sıcağını yemesin.

    ben lassa aldım ama 5 dilimliyi önermişti lastikçi bende uydum ama araları daha dar olduğundan taş sıkışması çok oluyor, bunun dışında kontrol ve yumuşaklık güzel fiyat da uygun önerebilirim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: anamur33

    yav bu üzerindeki lastikler eskimiyor.araba 44 bin oldu kala dişleri duruyor.önde ufak tefek kopmalar var ama az.arkalar ise öle duruyor.dişleri eskimediği için de değiştirmek boşa para vermek gibime geliyor.lastik satan bi arkadaş bu lastilerin özelliği böyle dişleri eskimez ama bir anda soyulur demişti.bende bekliyorum ne zaman soyulacak diye.




    5 dilimli olması su tahliyesini sağlamada iyi olur. ama yol tutuşta zayıflığa sebep olmaz mı? yakıt durumu nasıl, azaldımı bu lastikleri takınca? kanallar fazla olduğu için lastik ömründen yemez mi, tabanın yol tutunma yüzeyi azalacağı için parça parça kopma olmazmı 20bin km gittikten sonra falan?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: martygetzfly
    Arkadaşlar yeni Megane Hatcbackhleri gördünüz mü? :Arabaya arkadan dikkatli bakın hafif arka çaprazdan desem daha doğru SEAT Leon bu kadar mı taklit edililir ya..Bu reanultdan araba almam kesin..zaten ispanya da üretilmiş bu arabalar.Leonun memleketi..Leona özeniyosun madem o zaman neden bambaşka bi şey yapmıyosun ..

    O zaman naapıyoruz, Hyundai alıyoruz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semb

    quote:

    Orjinalden alıntı: martygetzfly
    Arkadaşlar yeni Megane Hatcbackhleri gördünüz mü? :Arabaya arkadan dikkatli bakın hafif arka çaprazdan desem daha doğru SEAT Leon bu kadar mı taklit edililir ya..Bu reanultdan araba almam kesin..zaten ispanya da üretilmiş bu arabalar.Leonun memleketi..Leona özeniyosun madem o zaman neden bambaşka bi şey yapmıyosun ..

    O zaman naapıyoruz, Hyundai alıyoruz...





  • quote:

    Orjinalden alıntı: JimBeam


    quote:

    Orjinalden alıntı: semb

    quote:

    Orjinalden alıntı: martygetzfly
    Arkadaşlar yeni Megane Hatcbackhleri gördünüz mü? :Arabaya arkadan dikkatli bakın hafif arka çaprazdan desem daha doğru SEAT Leon bu kadar mı taklit edililir ya..Bu reanultdan araba almam kesin..zaten ispanya da üretilmiş bu arabalar.Leonun memleketi..Leona özeniyosun madem o zaman neden bambaşka bi şey yapmıyosun ..

    O zaman naapıyoruz, Hyundai alıyoruz...




    bu süper işte




  • 
Sayfa: önceki 835836837838839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.