Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.697
Cevap
69
Favori
696.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu başlık daha önce açılımıştı ama yeniledim...
    Kapanan Fan Kulübümüz Yeniden açılıyor...
    Elantra başta olmak üzere tüm Hyundailere hizmet verecek sitemiz çok yakında yayında olacak...
    Sitemizde yer almasını istediğiniz dilek istelerinizi lütfen
    info@elantraclubtr.net adresinden veya bu forum aracılığı ile bize bildiriniz...
    Çok Yakında...
    www.elantraclubtr.net



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumurman -- 13 Ocak 2008; 4:02:44 >



  • çok saol dostum bende böyle birşey araştırıyordum.süper oldu.şu an için aklıma birşey gelmiyor ama geldikce yazarım
  • ben elantra ile megan arasında gidip gelen biri olarak elantranın cazip yönlerini ve artılarını daha doğrusu sizi elantra almaya iten sebepleri merak ediyorum saygılarla..
  • megane hakkımda çok bilgim yok açıkcası ama şunu söyliyeyimki bu özeliklerdeki bir megane ile bu araba arasında çok fiyat farkı var. ben arabamı 20000 ytl ye aldım. üstünde yaklaşık 1500 ytl lik(satan adama göre 2000 ytl) müzik setivar. birde park sensörü taktırmış. şimdi bu özelliklerde bir megane baktığında 20000 ytlden daha fazla verirsin vede modeli2005den aşağı olur. bana diyorlarki o paraya hyundaimi alınır. evet alınır. çünki 20000 ytl ye bir focus almaya kalktığında alacağın araba 2002-2003 model 70000-80000de oluyor. bu arabanın ise 3 sene garantisi var ve 2005 model 20000kmde . forumda yorum yapan arkadaşlar bu verdiğim fiyatları yüksek bulabilirler ama maalesef izmir ile istanbu arasında 1000-1500 ytl fiyat farkı oluyor bunuda unutmamak lazım.
    arabamdan şu anda çok memnunum. tek kötü yanı bence ses yalıtımı pek iyi değil ama bunun haricinde benim görüşüm çok güzel bir araba. bende isterdim 24-25 milyar verip güzel bir focusa binmeyi isterdim tabiki ama ayağımızı yorganımıza göre uzatmak lazım. fiyat performans oranı çok iyi bir araba bence




  • peki dostum yakıt nasıl kendi hesaplaman yada yol bilgisayarı neler söylüyor?
    quote:

    Orjinalden alıntı: maverick78

    megane hakkımda çok bilgim yok açıkcası ama şunu söyliyeyimki bu özeliklerdeki bir megane ile bu araba arasında çok fiyat farkı var. ben arabamı 20000 ytl ye aldım. üstünde yaklaşık 1500 ytl lik(satan adama göre 2000 ytl) müzik setivar. birde park sensörü taktırmış. şimdi bu özelliklerde bir megane baktığında 20000 ytlden daha fazla verirsin vede modeli2005den aşağı olur. bana diyorlarki o paraya hyundaimi alınır. evet alınır. çünki 20000 ytl ye bir focus almaya kalktığında alacağın araba 2002-2003 model 70000-80000de oluyor. bu arabanın ise 3 sene garantisi var ve 2005 model 20000kmde . forumda yorum yapan arkadaşlar bu verdiğim fiyatları yüksek bulabilirler ama maalesef izmir ile istanbu arasında 1000-1500 ytl fiyat farkı oluyor bunuda unutmamak lazım.
    arabamdan şu anda çok memnunum. tek kötü yanı bence ses yalıtımı pek iyi değil ama bunun haricinde benim görüşüm çok güzel bir araba. bende isterdim 24-25 milyar verip güzel bir focusa binmeyi isterdim tabiki ama ayağımızı yorganımıza göre uzatmak lazım. fiyat performans oranı çok iyi bir araba bence




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mavim1974

    ben elantra ile megan arasında gidip gelen biri olarak elantranın cazip yönlerini ve artılarını daha doğrusu sizi elantra almaya iten sebepleri merak ediyorum saygılarla..


    Ben de Elantra'yı beğenenlerdenim.. Bir dergiden aşağıdaki bilgileri okudum. Belki bir fikir verir..

    "Hyundai Elantra - Fazla dikkat çekmeyen bir örnek"

    Eğer Elantra'da dikkat çeken bir şey varsa o da güvenilirliktir.
    Tasarımında öyle fazla göze batan yeniliklerin olmaması, fazla dikkat çekmeyen ağırbaşlı günlük kullanım araçları arasındaki yerinden birşeyler kaybetmesine neden oldu. Ön kaputunun altında da heyecan verici yenilikler bulunmuyor: Ne yazık ki iki benzinli motor da boğuk çalışıyor ve vasat itme gücü sağlayabiliyor.
    Elantra'nın benzinli motorları, türlerinin en güvenilir örnekleri arasında yer alıyor. İlk Elantra kuşağının aksine güncel Elantra'yla ilgili olarak en küçük bir okur şikayet mektubu bile bulunmuyor. Ayrıca burada, triger kayışlarının aşınmaya oldukça yatkın olduklarını da hatırlatmak gerekiyor.
    Akü ve immobilizer bazen çalışmayı engelleyebiliyor
    Tüm güvenilirliğine rağmen bir Elantra yine de çalışmıyorsa sorun 1.6 lt'lik versiyonda büyük bir ihtimalle akünün zayıflığıdır. Çünkü zayıf akü, çoğunlukla kısa mesafelerde kullanılan versiyonlarda biraz fazla zorlanıyor. İkinci bir çalıştırma problemineyse immobilizer neden oluyor. Ancak bunların, oldukça nadir rastlanan sorunlar olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Benzer bir saptama, 2001 yılında piyasaya çıkarılan CRDi motorun common-rail enjeksiyon borularında yaşanan kaçaklar için de geçerli. Bu ender problemin dışında sakin çalışması ve yüksek çekiş gücüyle Hyundai'ın dizel motoru, Avrupalı ileri teknoloji dizellerinin karşısında çok iyi bir alternatif. Diğer taraftan bu motor sadece Euro3 normunu karşılayabiliyor. Elantra yolcuları, başarılı koltukları sayesinde en uzun yolculuklarda bile rahatlık sağlıyor. Ancak bu konforda süspansiyonun payı o kadar da yüksek değil. Çünkü başarılı yol tutuşunu Elantra, süspansiyonunun yersiz sertliğine borçlu. Diğer taraftan süspansiyon sertliği konusunda beğeniler çok farklı olabiliyor. Örneğin kimileri, sportif süspansiyonu standart fiyata satın almayı faydalı bir özellik olarak kabul edebilir.

    Arka akstaki çubukların inceliği sık sık ayarlama gerektiriyor.

    Sensörler kirlendiğinde ABS'de arızalara neden olabiliyor.

    Alternatör ve akü, sık sık devre dışı kalabiliyor.

    Satın almadan önce tüm aks körüklerini kontrol edin.

    Paslanmalar, el freninin zamanla çözülmesini engelleyebiliyor.

    Kontrol listesi

    Model Tarihi

    09/91 Koreli üreticinin sedan modeli, Lantra adıyla Avrupa pazarlarında piyasaya çıktı.
    09/95 Lantra'nın (Elantra) ikinci kuşağı tanıtıldı.
    01/96 Elantra SW tanıtıldı.
    08/00 Yeni model (sedan ve hatchback karoserlerle) tüketicinin beğenisine sunuldu; station versiyon ürün yelpazesinden çıkarıldı. ABS, ön ve yanhavayastıklarının standart olduğu otomobilde 1.6 lt (107 HP) ve 2.0 lt'lik (139 HP) benzinli motorlar görev yapıyordu.
    03/01 2.0 lt 113 HP'lik common-rail dizel motor seçeneği tanıtıldı.

    Zayıf noktalar

    V kayışı, genginliği azaltığında ses yapabildiğinden dikkatli olmak gerekiyor.

    Klima, yoğunlaşma suyunun iç mekana sızmasına, böylece zemin halılarının ıslanmasına neden olabiliyor.

    Akü, özellikle kısa mesafelerde kullanılan ADAC'nin istatistiklerinde çalıştırma problemlerinin en önemli nedeni olarak gösteriliyor.

    İmmobilizer ise çalıştırma problemlerine neden olmakta ikinci sırada yer alıyor.

    Fren sistemi, sportif kullanım için biraz zayıf kaldığından diskler ve kaliperlerde erken aşınmalar görülebiliyor.

    Sonuç
    Kendi değerini otomobiliyle bağdaştırmaktan kaçınanlar, Elantra ile rahatça yaşayabilir. Bu Koreli otomobil de Alman mükemmelliyetçiliğinden ya da Japonların güvenilirliğinden uzak olmasına rağmen, fiyat seviyesi bu iki gruptan çok daha aşağıda. Piyasada pek sık bulunmayan bir model olduğundan, pazarda bulunması da zor olabiliyor.




  • arkadaşlar elantra avrupada yenilendi..mevcut kasa, artık avrupa standartlarına uymadığı için üretilmiyor...

    Bence başka markalara yönelirseniz sizin için daha avantajlı olur...
  • yeni kasayı beklesek olmazmı siz hyundai araçları pek sevmiyorsunuz galiba
    quote:

    Orjinalden alıntı: hackersun

    arkadaşlar elantra avrupada yenilendi..mevcut kasa, artık avrupa standartlarına uymadığı için üretilmiyor...

    Bence başka markalara yönelirseniz sizin için daha avantajlı olur...
  • Elantra gerçekten çok güzel bir araba ayrıca megane kadar ekonomik. Ve megane la karşılaştırılırsa daha iyi denebilir. Çünkü fiyetı çok uygun ve megane dan daha çok donanımı var.
  • ya bu elantra funclub sayfası ne oldu??? bu konuda fanclup hariç herşeyi konuştuk:) kim yapacak bu sayfayı :)
  • Ben yapıyorum fan kulübünü...
    İnşallah yakında hizmete girecek bekleyin...
    Yalnız buradan istek ve önerilerinizi sunarsanız çok sevinirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumurman -- 4 Ocak 2007; 17:05:54 >
  • çok klasik olacak belki ama herkezin aracının resimlerinin vede özelliklerinin olduğu bir bölüm ; ondan sonra diğer web sitelerinde elantrayla ilgili olan sayfalara linkler 2. el vs gibi şeyler olabilir bence
  • Hyundai elantra fan kulübü açıldı...
    Şimdilik eksikler var...
    Hep beraber tamamlayacağız umarım...
    Buyrun burada...
    www.elantramania.com.tr.tc
    www.elantra.fankulubu.com
  • kardeşim ellerine sağlık çok güzel olmuş sitede buraya modifiye elantralarıda koyabilirsin yapan çok az ama bulursan çok güzel olur bi arkadaşımdada elantra skyline benzetti arabasını

    Ben size bikaç resim koyayım


     HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ




  • H-WALKER arkadaşım bu bulduun yazı eski araca ait elantrada tek motor kullanılıor oda 1.6 dohc 105hp
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ELcordobes

    kardeşim ellerine sağlık çok güzel olmuş sitede buraya modifiye elantralarıda koyabilirsin yapan çok az ama bulursan çok güzel olur bi arkadaşımdada elantra skyline benzetti arabasını

    Ben size bikaç resim koyayım

    />

     HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ


    ben de tam bunu diyecektim..modifiye acayip yakışıyor elantralara..bence hoş araba..güzel özellikleri var..ne yazikki marea ile kader ortağı..




  • iyi yapmışsın dostum...ben de aldım bir elentra...
  • arkadaşlar ben de 2005 elantra aldım...İşallah kazasız belasız sorunsuz bineriz...yalnız forum gerçekten aktif değil...marea sayfasını görseniz...her sorunu adamlar internet üzerinden çözüp buluşmalar bile ayarlıyorlar
  • arkadaşlar elantra fankulübü kapadım ben....
    hiçkimse girmioduki...
  • ee nolcak şimdi kapanınca..biz ortak bir platforda buluşamayacak mıyız...Dertleşip sorunlarımıza çözüm getiremeyecek miyiz...yollarda elantra denke gelince onlarla mı muhabbet edecez ışıklarda.....yok mu bilinen başka buluşma noktası...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.