Şimdi Ara

Hybrid ve elektrikli araç mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar abilerim, bu bölümün yaş ortalaması fazla olduğu için ve sorumun otomobil ile ilgili olduğu için buraya sormak istedim.

Nasipse önümüzde 2 ay içinde başka bir ülkeye göçerek gidiyorum ve üniversite okuyacağım. Üniversitede 2 bölüm arasında çok kaldım.

Birincisi normal bildiğimiz bilgisayar mühendisliği

İkincisi ise Elektrikli ve Hibrit araç mühendisliği

Bölümün içeriği:

Mekatronik Sistem Tasarımı
    • Mekatronikte Bilgisayar Sistemleri
    • Mekatronik Sensör ve Aktüatör
    Sistemler
    • Otonom Araç Yapımı
    • Otomasyon Sistemleri
    • İyonik ve Fotovoltaik
    • Ultra Hafif Araç Gövdeleri
    • Araç Yapıları ve Çökebilirlik
    • Otonom Araçların Seyri
    • Araç Bilgi Sistemleri
    • Taşıtlarda Enerji Toplama
    • Elektrikli ve Hibrit Taşıtların Teşhisi
    • Gelişmiş Elektrik ve Hibrit Kontrolü
    Sürücüler
    • Araç Geri Dönüşümü

Broşür olarak böyle bırakayım.

Hybrid ve elektrikli araç mühendisliği

Bir arkadasımla görüştüm türkiyeye dönmek zorunda kalırsan işsiz kalırsın dedi e haklı da ama bu bölümü okuyup yurt dısında açıkta kalır mıyım o da bir kararsızlık

• yerli otoda çalışırsın kendini geliştirirsen, niye işsiz kalasın

yurt dışında cv si kabarık olanları çağırıyorlar. orda bir süre çalış sonra gel emekliliğini yaşa.
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomobilleri sevmekle otomotiv alaninda muhendis olmak benzer seyler degil. Bunun farkina vararak git. Drift dersleri, kontra verme dersleri yok. Kaldi ki ozellikle elektronik ve makine elemanlari cok zor dersler.

Biz seni tanimiyoruz etmiyoruz ama dedigim gibi ben araba kullanmayi seviyorum bu yuzden bolume severek gidicem diye bir sey olmaz. 1-2 neyse de ozellikle 3.sinifta saclari birakirsin.

Otomotiv alani neredeyse her disiplini icinde bulunduran bir bolum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 10 Ocak 2020; 19:45:34 >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Yok hocam dediklerinizden %1 aklımdan geçmedi drift vb zaten yorum için teşekkürler

• Yukarıda arkadaşlar bahsetmiş biraz ancak ben tekrara düşsem de söyleyeyim. Bahsedildiği gibi otomobilleri ya da araçları sevmekle bunun mühendisliğini yapmak bambaşka şeyler, yani otomobili severken çalıştığınız yerden ya da hali hazırda yaptığınız işten nefret edebilirsiniz bunlar bambaşka konular. Öncelikle yurtdışında okuyacağınız için otomatikman yabancı dili hallettiğinizi farz ediyorum. Bu durum otomatik olarak firmalar açısından sizi bir aday yapıyor.

Yurt içinde işsiz kalacağınız fikrini öncelikle aklınızdan çıkarın, Türkiye'de otomotiv alanında ciddi olarak mühendis eksiği var, ancak insanların anlamak istemediği şu bu sektörde ingilizce ve mümkünse bir yabancı dil herşey. Çatpat konuşarak ya da iyi seviyede yabancı dil sahibi olmadan bu sektörde ancak basit firmalarda üretim mühendisi olabilirsiniz o da ne maaş ne de kişisel tatmin açısından sizi mutlu etmez.

Özellikle kur krizinden sonra Türkiye'de yetişmiş otomotiv mühendisleri kitleler halinde global firmalara geçtiler, jaguara, ford werkeye, mercedese, volvoya geçen birçok arkadaşımız var. Türkiye'de yetişen mühendisler için yurt içinde global firmanın Türkiye ayağında çalışıp cv yapmadan direkt olarak yurt dışında iş bulmak gerçekten zor ancak siz direkt olarak yurtdışında okuyacağınız için bu konuda da avantajlı olabilirsiniz.

Üniversite ismi belirtmemişsiniz ancak sanırım balkanlar ya da doğu avrupada bir üniversite diye tahmin ediyorum. Otomotiv sektörü özellikle doğu avrupada ucuz iş gücü ve teşvikler sayesinde de gelişiyor okuduğunuz ülke bu trendi yakalayan bir ülke olursa bu konuda da avantajlı olabilirsin.

Son olarak elektrikli ve hybrid araç mühendisliği biraz fazla popülist geldi bana üniversitenin imkanları ve bu konudaki yeterliliğini de mutlaka gitmeden araştırın.

• edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Balkan değil hocam orta avrupada :) ( gogılın yalancısıyım orta avrupa konusnda)
    Varvoşa teknoloji üniversitesi bu arada. Aslında dediğiniz gibi otomobil kullanmaktan daha çok ben de mühendislik için konuşmuştum. Duydunuz mu bilmiyorum mesela irlanda 2030 da elektrikli ve dizeli komple yasaklayacağını söyledi. Sanki gelecekte daha çok değerli olacakmış gibi hissediyorum elektrikli ve hibrit arabalar o yüzden aklıma düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 28 Temmuz 2020; 10:49:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar mühendisliğinde tam olarak ne okutuyorlar bilmiyorum ama yazılım ağırlıklı okursan daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Yazılım ağırlıklı hocam zaten
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Biz otomotiv sektöründe doğu avrupaya dahil ediyoruz polonyayı. Ancak hızla otomotiv endüstrisini geliştiren bir ülke çok yüksek nakit teşvikler ile firmaları ülkesine çekiyor. LG wroclawda elektrikli ve hybrid araçlar için batarya fabrikası kuruyor, polonya gerçekten birkaç ülke ile büyük bir yarış vererek yatırımı kaptı. 2022de 65-70 GWh büyüklüğünde bir batarya fabrikası olacak ki bu da polonyayı yatırım için ayrı bir cazibe merkezi yapıyor. PSA yeni opel fabrikasını gliwiceye kuracak, toyota hybrid araç fabrikasını polonyada gerçekleştiriyor. Zaten hali hazırda ellerinde bulundurdukları fabrikalarda var.

Yani polonya doğru tercih. Elektrikli ve hybrid araç konusuna gelirsek önümüzdeki asgari 10 yıl hybridlerin devri olacak ve davamı elektrikli araçların. Dizel otomobillerin 2023-2025 gibi sıfır üretiminin çok çok kısıtlanması ile bu boşluğu hybrid araçlar dolduracak bununla birlikte sıkılaşan CO2 sınırları ile de firmaları salt benzinli araçları azaltmaya itiyorlar.

Gideceğin ülke doğru tercih, bölümde konjonktür gereği doğru tercih, geriye üniversite hakkında bilgi edinmek kalıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.