Şimdi Ara

Hybrid crossfire saçmalığını test ettim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H (rev. 1.0) anakart üzerindeki onboard ATI Radeon HD 4200 ile
    ATI Radeon HD 2400 Pro (PCI Express x16 Fansız pasif soğutucu)
    Hybrid Crossfire yaptım.
    Passmark Performans testi yaptım.

Ekran kartı performansı çok az arttı. Genel sistem performansı çok az düştü.

ATI Radeon HD 2400 Pro'yu tek başına bağladığımda ATI Radeon HD 4200 den daha düşük performans gösterdi. Kart boşta bile cayır cayır yanıyordu. 60 derece falan.

ATI Radeon HD 4200 tek başına hem ısınma sorunu yok, hem de daha iyi.

Hybrid Crossfire yapıldığında ise 2400 Pro pek ısınmıyor. Ama hiç getirisi olmadığı gibi genel sistem performansını da düşürdü. Ben de geri söktüm kartı.

Sonuç: Ekran kartına para vermek istemediğim için sanırım onboard ATI Radeon HD 4200 overclock yapılabiliyormuş denemeye karar verdim.

• Ben faydalı paylaşım yazacaktım ama anlamadım: 4250 ile 2400 nasıl hybrid crossfire oldu, 2400 crossfire tablosunda bile yok:

http://game.amd.com/us-en/content/images/crossfirex/CF_combo_chart.jpg

Belkide yapamadın...
  • Yaptım kardeş oldu. Hatta kartı taktım. windows açıldığı anda catalyst yazılımı direkt açıldı crossfire etkinleştirmek istermisiniz gibilerinden soran bir sihirbaz açıldı. Aygıt yöneticisinde her iki kartı da gördüm. catalyst arayüzünde crossfire işaretliydi. crossfire iptal etmek istediğimde çentiği kaldırdım bana iptal etmek istiyormusunuz diye sordu. Ayrıca passmark yazılımı aygıt bölümünde 4200'ü primer aygıt olarak, 2400 pro'yu da seconder aygıt olarak görüyordu.

Ekleme: Beni de şüpheye düşürdün ya. tekrar mı denesem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoca05 -- 6 Nisan 2011; 1:59:28 >
  • Tamam, boşuna uğraşma arkadaş, zaten fayda alamamışsın, yaptım diyorsan yapmışsındır, işin kötü yanı hybrid crossfire denen olayı amd kendi bile unutmuş vaziyette, sanırım bu teknolojiyi geliştirmenin maliyeti faydasından daha fazla yada en baştan kötü fikirdi...

Faydalı paylaşım...
  • Zaten şu ana kadar hybrid crossfire yapıpta aman ne güzel oldu diyen görmedim daha. Geleiştirilmesi gereken bir özellik bence. Aslında faydalı olabilir ama üzerinde çalışılmalı.
  • Hybrid crossfire olayına söyle yaklaşmak lazım atıyorum 6950 ekran kartınız var bunun işlem kapasitesine
    100 desek on board GPU nun işlem kapasitesi ancak 1 olur. İkisini hadi %100 verimle birleştir ne değişecekki

NVIDIA 'da sadece Fizik hesaplamak ayrı bir kart kullanılabiliyor ama oda çok verimsiz okuduğum karıyla
    yapanlar pek verim alamıyorlar
  • Zaten hybrid cf ın kötü taraflarından biride sadece 64bit lik bazı modeller ile uygulanabiliyor olması. Mesela HD5770 ile yapamıyorsunuz, ancak kısıtlı sayıda kartla yapılabiliyor. Aslında bu performansın arttığını hissettirmesi açısından mantıklı. Düşük seviye bir karta ob gpu desteği ile güç kazandırma fikri her ne kadar güzel olsada pratikte pek bir fayda sağlamıyor anlaşılan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hybrid cf'da 2d modunda ob karta geçme, 3D'de slotta olan karta geçme gibi bir özellik olsaydı tadından yenmezdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssenginss

Hybrid crossfire olayına söyle yaklaşmak lazım atıyorum 6950 ekran kartınız var bunun işlem kapasitesine
    100 desek on board GPU nun işlem kapasitesi ancak 1 olur. İkisini hadi %100 verimle birleştir ne değişecekki

NVIDIA 'da sadece Fizik hesaplamak ayrı bir kart kullanılabiliyor ama oda çok verimsiz okuduğum karıyla

Kardeş sen yeni ayakkabı aldığın zaman bir günlüğüne emanet ver de bi vesikalık çektireyim ben.

6950 alacak durumum olsa ne işim var onboard oc ile. Sen armutla üzümü karşılaştırıyorsun. Ben bu cf olayında en azından %20 lik bir performans artışı beklerdim. Makineye ek olarak kocaman bir kart takıyorum. Üstelik kart boştayken cayır cayır yanıyor ama bi numara yok. Bu iki GPU da aynı seviyede sayılır. İkisi beraber çalışacaksa performansta biraz artış olması lazım.

• Elimde HD 2400 pro ve HD 3450 var.
    ATI Radeon HD 2400 Pro 512 mb (PCI Express x16 Fansız pasif soğutucu)
    ATI Radeon HD 3650 512 mb (PCI Express x16 Fansız pasif soğutucu)

Bu kartların hangisi daha iyidir?
    Bu kartların hangisi hybrid crossfire için daha iyidir?
  • 3450 daha iyi gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoca05

quote:

Orijinalden alıntı: ssenginss

Hybrid crossfire olayına söyle yaklaşmak lazım atıyorum 6950 ekran kartınız var bunun işlem kapasitesine

Kardeş sen yeni ayakkabı aldığın zaman bir günlüğüne emanet ver de bi vesikalık çektireyim ben.

6950 alacak durumum olsa ne işim var onboard oc ile. Sen armutla üzümü karşılaştırıyorsun. Ben bu cf olayında en azından %20 lik bir performans artışı beklerdim. Makineye ek olarak kocaman bir kart takıyorum. Üstelik kart boştayken cayır cayır yanıyor ama bi numara yok. Bu iki GPU da aynı seviyede sayılır. İkisi beraber çalışacaksa performansta biraz artış olması lazım.

Seni rencide edicek bişi yazmak istemedim, eğer öyle bir anlam çıktıysa. Elindeki kartları (onboard olanıda dahil) performans açısından bilirim
    yaptığın hybirt cf perfomansını öğrenmek için konuya baktım ve eğer söyle güncel bir kartla hcf yapılsa ne kadar anlamsız olur gibi bir yazı yazdım ki,
    sizin yaptığınız denemeye yapılan bir yorum değildi zaten.

• Arkadaşlar 790 chipset bir anakartta 3450 ile hybrit crossfire bende 2 yıla yakın bir süre önce test ettim fakat verim artması gibi birşey tespit edemedim crysis oynarken hybrit olarak oyunda hiçbirşey göremedim onb olarak hd3300 daha verimliydi.şimdi ise 880 chipset bir anakartım var hybrit ile uğraşması hiç mantıklı değil 2 ekran kartı crossfire yapması daha mantıklı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.