Şimdi Ara

Huxley'in ''Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret''teki Öngörüleri Gerçekleşiyor Sanki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huxley bu kitabında dünya nüfusu hızla artacak diyor. 1980-1990'larda dünya nüfusu 5.8 milyon civarı olacak diyor ki, bu da tutuyor. Yine aynı şekilde dünyada tek bir sisteme gidiş var diyor, teknoloji gelişiyor, iletişim cihazları ve insanlar ilerlemede diyor. Bunlara da tamam. Annelik babalık mefhumunun biteceğini böyle cam kuvözlerde suni bebekler doğacak diyor ki bunlar da çok ilginç geldi bana.


    Sizin düşünceleriniz neler arkadaşlar?




  • ne huxleyi kardeşim george orwellin 1984 kitabında yaşıyoruz. yakında buralarda yasaklanacak düşünmek suç olacak

  • 90 larda Dunya nufusu 5.8 milyon olacak diyerek zaten hata yapmis.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Nüfusun artacağını, hem de inanılmaz artacağını biliyordu sadece rakamı tutturamamış.

  • O kitabı okumuştum ama 5.8 milyon demiş mi hakikaten? Hiç hatırlamıyorum. Gerçi unutkanlık da var bende, ondan olabilir. Huxley öyle demişse "Nüfus azalacak" anlamında demiş olması lazım. Tabii buradan bakınca aklıma "dink" denen bir mesele geldi. Kimi şirketler milleti gay/lezbiyen yapmaya çalışarak ürün satışlarında kâr elde etmeyi planlıyorlarmış ama insan azalınca müşteri de azalır. Herhâlde şirketler "aga 8 milyar insan var, müşteri hemen bitmez" diyor ellaam (kullanıcı notu: sırf bu yüzden LGBTİ düşmanlığına meyletmem, meyletmedim de).

    Yanlış hatırlamıyorsam bir tane ABD'de 'anne' kelimesini kullanan bir ebenin görevinden ihraç edildiğine dair bir haber görmüştüm. Woke kültürü gerçekten yayılırsa, bu deliler gerçekten ebeveynliğe dair kelimeleri yok etmeye çalışır. Twitter'da çok görmüşüzdür yabancıların "she/her" yahut "he/him" şeklinde ibareleri. Mesela trans olmayan düz ( ) kadınlar için kadın/woman ibaresi kullanmamak için kırk takla "rahimli" diye kelime icat eden "cinsiyet çalışmaları" var. Ahmet Kaya gibi kıllı kıllı erkekler kanlı iç çamaşırı giyip "biz de adet geçiriyoruz" diye slogan atmışlardı.

    O değil de ne enteresan bir devirdeyiz ha.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.