Şimdi Ara

Hürkuş-C Saldırı/Keşif Uçağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eğitim uçağı Hürkuş'un saldırı modeli

• Motoru yerli değilse işe yaramaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apollon

Motoru yerli değilse işe yaramaz.

Motor olarak 1600 Beygir Gücüne sahip olan PT6A-68T Pratt & Whitney Kanada malı motor kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 13 Haziran 2013; 9:25:01 >
  • 2. dünya savaşında bile bundan iyisi vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unpredictable72

2. dünya savaşında bile bundan iyisi vardır.

2.Dünya savaşında uçaklarla karıştırmayın bu uçağı. 2.Dünya savaşında uçaklar Radyal motora sahip . Bu uçaklara ise Turboprop motora sahip. Turboprop ne diye sorarsan Jet motoru ile aynı prensipte çalışır.
  • quote:

küçük görmeseniz olmz di mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırık Ok

quote:

2.Dünya savaşında uçaklarla karıştırmayın bu uçağı. 2.Dünya savaşında uçaklar Radyal motora sahip . Bu uçaklara ise Turboprop motora sahip. Turboprop ne diye sorarsan Jet motoru ile aynı prensipte çalışır.

Tamam bilgii kardeşim sen söle yıl 2013 bu uçak iş yapar mı?Bence yapmazEn iyi ihtimalle ziraatta falan ilaçlamada kullanılır gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence sayıların arttırılması lazım Terör ile mücadele sırasında bir operasyon için yüz binlerce lira harcayan üst düzey jet uçakları yerine bu tip güzel mühimmatla donatılmış uçaklar kullanılmalı
  • Ayrıcı şunuda söyleyeyim. Bu tarz uçakları kullanan tek ülke biz değiliz.

-Douglas A-1 Skyraider (ABD üretti Vietnam Savaşında kullanıldı.)
    -A-29 Super Tucano (Brezilya üretti ve ABD bu uçaklardan satın alıp A-10'ları bırakacak.)

aslında daha örnek verilebilir ama bunlar daha ön planda.
  • quote:

quote:

quote:

Tamam bilgii kardeşim sen söle yıl 2013 bu uçak iş yapar mı?Bence yapmazEn iyi ihtimalle ziraatta falan ilaçlamada kullanılır gibi.

Unpredictable72 kardeşim lütfen bilip bilmeden yorum yazma konu başında bir resim paylaştım o resme çok iyi bak lütfen.

1)Bu uçağın görevinde Hava-Hava çatışması yok. Hava-Kara çatışması var yani senin anlayacağın bu uçak havadan füze ve bomba atacak kara hedefleri imha edip piyadelere yakın hava desteği sağlayacak.

2) Uçağın kullandığı mühimmatlara bakarsan hep Hava-Kara mühimmatları var.

3) Brezilya Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan Super Tucano uçaklarını ABD satın alıp A-10 uçaklarını bırakacak. Nedeni ise A-10 uçaklarını havalandırmanın çok maliyetli olması.

Buda bahsettiğim Super Tucano:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 13 Haziran 2013; 10:04:26 >

• Eğitim uçağının saldırmasının mantığı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

Eğitim uçağının saldırmasının mantığı nedir?

Bu uçak eğitim uçağı değil. Resimde gördüğün uçak Hürkuş eğitim uçağın Silahlandırılmış ve güçlendirilmiş modeli.

Hürküş Eğitim Uçağı:

• Ayrıca birçok savaş uçakları yüksek hızları sebebiyle sadece elektronık olarak keşif yapabiliyorlar bunlarıda aldatmak bi okadar kolay bu tür düşük hızlı ve görerek keşif yapabilen uçaklar maliyet bakımından ucuz ve keşif amacı ile daha faydalı ve kullanışlıdır
  • Kara saldırısı için olduğu açık ama bu tip uçakların hızı ve manevra kabiliyeti belli. Uçaksavar ve güdümlü füzeler için kolay bir hedef olmaz mı? PKK'nın elinde stingerlar var.
  • alışacaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: flodd

Kara saldırısı için olduğu açık ama bu tip uçakların hızı ve manevra kabiliyeti belli. Uçaksavar ve güdümlü füzeler için kolay bir hedef olmaz mı? PKK'nın elinde stingerlar var.

PKK'nın elinde Stinger'mı var ? Lütfen beni güldürmeyin

Bu tarz uçaklar deneyimli bir pilot tarafında kullanılırsa düşmana göz açtırmaz sürekli düşmanın tepesinde olursun

Hızları düşük olabilir zaten bu tarz uçaklar 570-580 km/h hıza sahiptir. Uçaksavar veya Füzelerin olduğu yere bu tarz uçakları yollamassın zaten bu uçakları düşman ve düşman zırhlı araçlarını imha etmede (Tank,ZPT vb.) kullanırsın. Bu uçaklar füzelerden kurtulabilirmi peki ? diye sorarsan bu uçaklarda Flare(Alev topu) var füzeleri hedefinden saptırmak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 13 Haziran 2013; 11:57:47 >

• quote:

quote:

Kara saldırısı için olduğu açık ama bu tip uçakların hızı ve manevra kabiliyeti belli. Uçaksavar ve güdümlü füzeler için kolay bir hedef olmaz mı? PKK'nın elinde stingerlar var.

Bu tarz uçaklar deneyimli bir pilot tarafında kullanılırsa düşmana göz açtırmaz sürekli düşmanın tepesinde olursun

Hızları düşük olabilir zaten bu tarz uçaklar 570-580 km/h hıza sahiptir. Uçaksavar veya Füzelerin olduğu yere bu tarz uçakları yollamassın zaten bu uçakları düşman ve düşman zırhlı araçlarını imha etmede (Tank,ZPT vb.) kullanırsın. Bu uçaklar füzelerden kurtulabilirmi peki ? diye sorarsan bu uçaklarda Flare(Alev topu) var füzeleri hedefinden saptırmak için

PKK'nın elinde stinger var evet. İlk olarak 97-98 yılları arasında skorskylerimizi düşürmüşlerdi. Yaşın küçük mü büyük mü bilmiyorum. O dönemde gündemi epey meşgul etmişti. Büyüksen hatırlaman gerek. Halen ellerinde sınırlı sayıda da olsa mevcut.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=-18629&p=2

Flare sistemleri karadan güdümlü füzelerde ne yazık ki pek etkili değildir.

Bu hava araçları maliyet ve kaynak yetersizliğinden mecburen kullanılır. Başka da bir sebebi yoktur zaten.

• quote:

quote:

Flare sadece "Isı Güdümlü" füzeleri saptırmak için kullanılır.Peki AIM 120 (AMRAAM) için bir koruma yokmu flare varsa "Chaff"'da vardır umarım Chaff nedir diye sorarsan metallerden oluşan bi toz gibi bir bulut AIM 120 Pitbull olduğunda saptırmak için kullanılıyor umarım vardır ??

• Teknolojiye bir şey diyemem de bizim ürettiğimiz araba, kamyon, minibüs, otobüs, uçak gibi araçların neden tipleri hep ofsayt? Daha klas bir tasarım olamaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Ares.

quote:

quote:

Flare sadece "Isı Güdümlü" füzeleri saptırmak için kullanılır.Peki AIM 120 (AMRAAM) için bir koruma yokmu flare varsa "Chaff"'da vardır umarım Chaff nedir diye sorarsan metallerden oluşan bi toz gibi bir bulut AIM 120 Pitbull olduğunda saptırmak için kullanılıyor umarım vardır ??

Hürkuş'da Chaff sistemin olduğunu düşünmüyorum. Ama istenilirse kanatlarının altına ECM ( Electronic countermeasure ) takılabilir.

ECM:

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.