Merhabalar arkadaşlar; ben 18 yaşında 19'uma az kalmış bir üniversite öğrencisiyim. Covid-19 çıktıktan sonra getirilen kurallara harfiyen uydum. İşten eve gelip hava bile alamayan büyüklerim veya ancak 3 saat dışarı çıkmayla yetinen ve otobüse binemeyen benim yaşımdaki kardeşlerime bir soru sormak istiyorum: Biz, yani sözde "TÜRKİYE vatandaşları", yasaklara uyarken; bizim başımızdakiler niye güle oynaya, zurnalı hem de sosyal mesafeyi hiçe sayıp kongre yapıyor? Bu birinci sorum. ![]() İkinci sorumsa turistlerin veyahut zenginlerin (Dombili milletvekilleri başta olmak üzere) ne ayrıcalığı var da Uludağ'da otellerinde mışıl mışıl uyuyorlar da tatillerinin tadını çıkarıyorlar? ![]() Tabii ki bu bir soru değil. Reisimizden bugüne kadar az lafı evirip çevirmeyi öğrenmedim. Sağ olsun kendisi 18 yıllık kariyerinde 18 yaşındaki bana çok şey kattı. İşletmecilerin yüzü de gülmüş daha ne istiyorsunuz yahu Eee, tabii bizim vatandaş da boş durur mu bunları görünce hemen sahillere akın etti ama onlar suçlayacağımız en son kişiler çünkü doğru düzgün yasak koyamayan ve bunları denetleyemeyen bir hükümet varken o ülkenin eğitimsiz vatandaşlarına ne diyebilirsiniz? ![]() Malum insanların artık boğazına kadar geldi. Her şey pahalandı. Bir yağın fiyatı bir yılda 11 TL pahalanabiliyor (2019-2020 Eylül Ayı Yağ Fiyat Değişimi -- %21 Fiyat Artış Oranı). Asgari ücret de artık hiçbir şeye yetmiyor. Her şeye misliyle fiyat artışı yansıtılırken asgari ücrete 500 TL zam getiriliyor. Enflasyonu ve bu kadar fiyat artışını göz önünde bulundurduğumuzda hele bu zor zamanlarda bu asgari ücret zammı gerçekten çok komik. Brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş olan asgari ücretin KDV'si, ÖTV'si, sigortası, damga vergisi derken de 2825 lira 90 kuruşa düşmesinden hiç bahsetmiyorum. Emine Hanım'ın altın musluğuyla yaptığı aşureden biz vatandaşlarına gösterip vermemesi de bizi çok üzüyor ayrıca. O hafta ağlamaktan harap olmuştum. ![]() İnsanlarımız "ESNEK" çalışma saatleriyle boğuşurken ve az bir parayla çalıştırılırken Emine Hanım'ın 2019 Ally For Future organizasyonu kapsamında Afrika'dan gelen yoldaşlarını '1 milyon 163 bin TL' yle karşılaması da pek bir gurur vericiydi. Ha pardon özür dilerim 80 tane katılımcı da Türkiye'denmiş, neyse az olsun parayı kurtardık; saray da nasiplendi. ![]() Bu bakış açısından baktığımızda ne kadar halk masum gözükse de 'Bir ülkenin siyasileri o ülkedeki halkın yansımasıdır.' lafını da unutmamalıyız. Beni herhangi bir partiyle bağdaştıramazsınız çünkü hiçbirinin dediklerine inanmıyorum. Hepsi tahtlarına yerleştikten sonra orada kalmanın peşinde. Her neyse fazla uzattım, hadi iyi günler. Kaynaklar: https://www.bursadabugun.com/haber/bursa-da-vatandaslar-sahillere-akin-etti-1381541.html AKP kongresinde sosyal mesafe hiçe sayıldı - Son dakika haberleri (sozcu.com.tr) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 9 Şubat 2021; 18:3:32 > |
Hükümetin Laubaliliği

-
-
Cevabi cok basit arkadas Milletvekillerinin dokunulmazliklari var bu sebeple onlara Virus bile dokunamiyor. -
Bu Corona yaygarası ilk koptuğu sırada (Mart 2020 ortası) ben olayın sağlıkla hiç ilgisi olmadığı, sağlığın gerekçe gösterilerek bir yığın saçmalığın olacağını söyledim. O esnada herkes "virüsten öleceğiz, tedbiiir tedbiiiir" modunda olduğu için, tabi ki dediğim şeyi anlayacak durumda değillerdi. Medya, tüp ve TV den edindikleri bilgiler ile "iyi de hükümet neden böyle birşey yapsın, vatandaşlarını korkutsun? Corona gerçekten öldürücü bir virüs, ve Corona virüsten kaynaklı gerçek bi salgın yaşıyoruz, maskeni tak sokaga cıkma" vs şeklinde mantık yürütüyorlardı. Geçen 1 yılda o kişilerin bir kısmı uyanmaya başladı. Tabi ki 1 yılda toplumun ve ekonominin canına da okundu. Hala daha tam uyanmayanlar var.
Üniversiteliler bu Corona saçmalığında cok ağır bir mağlubiyet aldılar. Güya toplumun aydınlık kesimi olacak üniversiteleri Corona yaygarası sınavında, istisnalar hariç hepsi 0 aldı. BÜ birşeyler yaptı ama o Coronaya değil, rektöre.
Esnaf şimdi 1 Martta kepenk açacağız diyor. toplumun muhalefet duruşunu artık ünversiteliler değil esnafa mı devralıyor yoksa :) Hahah.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Corona salginini hafife almayin, sakasi yok. Bugune dek sizleri veya sizlerin yakinlarinizi kötü etkilememis olmasi bir sans, dua edin hep öyle sansli kalin. Zira kötü hastalanan birine sahit olsanizda inanmayacaksiniz ya neyse yinede iyi niyetle uyarmak istedim. Bu is böyle uzarsa herkese haftalik test zorunlulugu getirilir.
-
Covid-19'un yayılımını etkileyen diğer önemli etken eğitim seviyesidir. Eğitim seviyesi yüksek olan yerde insanlar daha önem gösterdiği için vaka sayısı az. Eğitim seviyesi düşük olan yerlerde insanlar aynen tayyibin toplantılarda ki gibi önem göstermedikleri için daha fazla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"Bugune dek (corona) sizleri veya sizlerin yakinlarinizi kötü etkilememis olmasi bir sans, dua edin hep öyle sansli kalin."
%99'u etkilememiş ise bu şans değil, norm'dur. %99'u ve yakınlarınıcorona virüsün değil. anlamsız sert tedbirler etkiledi. Dolayısıyla "şans sonucu" dua edecek bir durum yok, sadece anlamsız sertlikteki tedbirlere bir eleştiri durumu var, sen "haftalık test" diyerek anlamsız tedbirlere yeni boyut eklemeye çalışıyorsun. Sağlık personeli olduğun için anlayışla karşılıyorum, ne de olsa mesleğiniz böyle şeylere bağlı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dünyada milyarlarca insanın ve tarih boyunca 10binlerce yıl boyunca sayısız insanın kalan az insanları kandırmaya çalıştığını, bunun planlı olduğunu sanan insanlara göre bu tarz şeyler.
Çelişkilerde olsa, yalan yanlış şeyler de olsa internette öyle yazdığı için ve sadece bu özel kişilerin okuyup araştırma yeteneği olduğu için bu kişiler asla sorgulanmamalı. Dedikleri her şey mutlak doğru olarak kabul edilmeli.
-
Hastalik cok kisiyi ve bircok aileyi etkiledi. Yakin cevremden birkac kisiyi kaybettik. Hastalik bir gercek hayatta hersey duzmece degildir. Insanoglu elbet kontrolu elinde tutmak ister ama basaramaz. Bu isler o derece kolay degil. Birileri mutlaka dunyada birseyleri kontrol etmek istiyordur. Onlarin bu istekleri
ve planlari tikir tikir islemez bircokkez. Bu sebeple hersey oyun derken cok gercekleri kaciriyor olabilirsin. Haftalik test benim istegim degil kacinilmaz bir ongorumdur. Surekli genel yasak uygulamak yerine haftalik test iygulamasina gecilebilir. Bu sayede okullar kontrollu olarak acilir ve esnaf surekli kepenk kapatmak zorunda kalmaz. Eger bu is daha uzayacak olursa bu uygulamaya gecilecektir. Virusun degisim gecirmis yeni tipi karsisinda bu bile cozum olmayabilirde. Gelecek sene zorlu gececek. -
Dediğim gibi, sağlık personeli olduğun için corona propagandası yapman normal. Herkes covidten ölüyor diyeceksin tabi ki.
virüsün değişim geçirmiş yeni tipi. ahaha.
Evet Covid sayesinde son Model Ferrariye biniyorum Hatta senide korkutup asilamayi basarirsam bana bir Villa hediye edecekler.
Saka bir yana bir duzeltme yapayim ben saglikci degil Medikal Bilisimciyim. Hastalik hakkinda bende bir donem komplomu diye dusunuyordum oyle olmadigini gordum. Virolog ve doktorlarla gorustum gerci sana gore onlar yalanci ama keske inandigin gibi olsa. Bizler tum yasaklara ragmen herzaman isimizin basinda olmak durumundayiz yani kacarimiz yok eger kaderimizde varsa. Tek yapabilecegimiz elimizden geldigince insanlari tedbirli olmalari konusunda uyarmaktir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 11 Şubat 2021; 0:20:33 > -
Bu virüs galiba mekan seçiyor. Kongre serbest okul kapalı.
Derslerimizi kongre salonlarında yapsakta okulları açsanız olur mu acaba ?
Ben "virolog ve doktorlar yalancı" hiçbir zaman demedim ki? Dediğim yeri göster. Daha dediğim şeyleri bilmiyorsun, yorum yapıyorsun. Ben sağlıkçısın da demedim. Sağlık personelisin dedim. Sağlık sisteminden paranı kazanıyorsun. Hadi Sağlık Destek Personeli diyelim tam olsun. Sağlık üzerine meslek edinmişsin, hastaneyi mesken edinmişsin sonuçta Corona yaygarası sana para olarak dönüyor. Hah Ferrariye mi binecekmiş. Sağlık adı altında boş işler yaptığın halde maaş veriyorlar ya o zaten sana Ferrari gibi geliyordur.
Uludağ'daki tatilcilere de bulaşmıyor bu virüs.
Ben bu şeyleri, Mart 2020'de bu Corona yaygarası ilk koptuğunda söylüyordum :)
Yaptigim is evrensel sadece hastaneye özel degil. Direkmen hastaneye bagli degilim suanlik görev yerim orda ve ücretimide hastane ödemiyor. Saglik adi altinda bos isler sözüyle güldürdün beni, bugun bizler olmasak birakin saglik sistemini hicbir isletme ayakta duramaz. Cunku sistem buna dayali, ha evet bos is dogru diyorsun bir yandan. Bana soracak olursan insan ihtiyaci kadar yiyecek ve bir barinak icin calismali. Bizler topraktan uzaklastikca barinak ve yiyecek edinmek icin öyle dolayli isler yapmaya basladikki olayin özünden koptuk. En dogrusu bir dag basinda kücük bir kulübede doga icinde yasamak ve yiyecek bulmak icinde gunde 8 saat Bilgisayarlar veribankalari yazilimlar donanimlarla ugrasmak yerine doga icinde avlanmak. Eger sende böyle yasamiyorsan senin yaptigin iste bos istir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153
Dediğim gibi, sağlık personeli olduğun için corona propagandası yapman normal. Herkes covidten ölüyor diyeceksin tabi ki.
virüsün değişim geçirmiş yeni tipi. ahaha.Sağlık personelliğiyle ne alakası var. Ben sağlık personeli olmamama rağmen covite yakalanan ve ölen çok insan tanıyorum.
Arkadas demek istiyorki sen saglik personelisin ve Covidden nemalanip daha cok para kazaniyorsun
. Halbuki durum tam tersi öncelikle saglik personeli degilim,diger yandan bulundugum ülkede agir lockdownlar uygulandi ve yaptigim ek isleri yapamadim bu süre zarfinda kazancim nerdeyse yari yariya düstü. TR deki gibi hafatsonlari kapanma yasagi olmadi tam olarak heryer aylarca kapali kaldi ve halen dahada ayni pek fazla birsey degismedi. Ama gelde anlat, birkere inanmislar doktorlar ve saglik personelleri salgindan para kazaniyorlar diye. Halbuki onlar icinde durum benimkinden pek farkli degil, daha cok is daha cok nöbet daha az para, üstüne üstlük salgina yakalanma tehlikeside cabasi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 11 Şubat 2021; 15:22:5 > -
Oho sağlık personeli kıraathanesine dönmüş burası.
Heh covite yakalanan ve ölen çok insan tanıyormuş. DSÖ websitesinde yayınladı,PCR testi yanlış ve yanıltıcı sonuç veriyor PCR'e güvenmeyin dedi yani 1 yıldır elinizde PCR kitleriyle kapı kapı dolaşıp insanların burnuna borular sokup yaptığınız tüm testler yanlış ve yanıltıcı ki bunu ben başta söylemiştim zaten, DSÖ söyledikten sonra dediğim doğrulandı. 1 yıldır insanları yanlış yere covitli ilan ettiniz hala daha konuşuyorsunuz.
Evet hocam siz diyince aklıma geldi, ben sağlık personeliyim şimdi hatırladım. Arada unutuyorum sağlık personeli olmayan insan taklidi yapıyorum. Hatırlattığınız için teşekkürler. Covid propagandası yapan bir sağlıkçı olduğum için insanlardan özür diliyorum.
Çekilir çile değil, laubalilik tanımı yetersiz kalmakta, işkence ve toplumsal hafızaya saldırı gibi olmaya başladı, halka rağmen halka karşı dedikleri şeyi kendileri yapıyor...
Eğitimli, bilinçli, farkındalığı yüksek insanların beyninde Quantumsal birikim yapan bu dansözcül halleri her düşündüğümde kan kokusu geliyor burnuma, bunlar ortak çıkarları için katil oldukları, birbirlerini sattıkları için gevşemiş ve laçka olmuşlar 🤮🤮🤮
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Cevabi cok basit arkadas Milletvekillerinin dokunulmazliklari var bu sebeple onlara Virus bile dokunamiyor.
|
Sağlık personelliğiyle ne alakası var. Ben sağlık personeli olmamama rağmen covite yakalanan ve ölen çok insan tanıyorum. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X