Şimdi Ara

Hukukun Nerede okunduğu önemli midir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
2.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar İstanbul üniversitesini kazandım. 4yıl sonra iş bulma konusunda İstanbul veya konya mezunu olmanın çok bir farkı var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Koç ve Bilkent Hukuk mezunu onlarca tanıdığım var bunların arasında yurtdışına çıkanı mı dersin Türkiye’de prestijli hukuk firmalarında çalışanlar mı dersin hiçbiri burslu musun diye sorulduğunu söylemedi şaka gibi foruma biri gelip bi şey yazıyo herkes doğru zannedip artılıyor 😂 O arkadaşın zaten ezik psikolojisi var hep görüyorum yorumlarını burssuz girenleri küçümseyip Koç yazmış adamlar 5 bursluya 100 burssuz alıyor zaten he onlar salak zaten koçum mezun olunca almıyolar burssuz diye :D Özellikle hukuk işletme gibi bölümlerde ücretli girenler okul dışı aktivitelerde ve genel olarak daha sağlam bir çevreye sahip oldukları için daha avantajlıdır hatta. Eleman kendini teselli etme derdinde ciddiye alma

Soruna gelince evet nerede okuduğun önemli İstanbul/Ankara/Bilkent/Koç/Galatasaray ayrı ligde tutulur diğer okullardan. Burslu mu burssuz mu olduğun da asla sorulmaz soran yerden de hayır gelmez zaten ortalamanı yüksek tut yeter. Şu arkadaşı banlasalar da boş boş bilgi kirliliği yapıp durmasa keşke
  • Tabiiki var. Büyük büroların genel kanaatini söylüyorum bak benim değil iyi avukat ve büyük büroların kanaati şu: Galatasaray Hukuk, Koç hukuk( burslu mu soruyorlar) ve tabiiki istanbul hukuk. Ankara'yı söylemedi kimse ama onu da dahil edebilirsin. Durum bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen :ddd bi sen iş bulcan

• hakim savcı olmak istiyorsan öncelik zaten devlet ünv bunlardan da İst Ünv ve Ankara Ünv 1 tık öndedir onun haricinde bu meslekler için fark yok ama Avukat olacağım dersen nekadar iyi ünv okadar iyi istihdam fırsatı..

• tanıdığın varsa önemli değil. bitirince hemen yanında başlarsın 3 yıl orda çalıştıktan sonra bir şirkete başvurursun 3 yıl tecrübem var dersin. ankara hukuk mezununu almaz, tecrübenden dolayı seni alırlar. cv yi dolduracak şekilde kendini geliştirirsen zaten 2 3 - 0 önde başlarsın. ekşide okumuştum birisi üniversitede yapılan sahte dava etkinliklerine katıl diyordu ilerde lazım olabiliyormuş. sertifika veriyorlarmış vs vs.
  • benim çevrem avukat dolu bu yıl sınava gireceğim hedef 30k :D hukuk için yeterli çok kasmaya ihtiyacım yok yazın yanlarında staja giderim bayramda felan da konuştuk muhabbetini yaptık. belki kafam atar da güzel bir şehirde okuyum dersem hızlanabilirim. çıktıktan sonra işim hazır sayılır. senin tanıdığın yoksa kendini geliştirmeye çalış, cv ni doldur.

ilanları incelersen göreceksin, ilk şartları deneyim daha sonra dil.

• sifirbironalti S kullanıcısına yanıt
    Düşünüyordum ama vazgeçtim hocam İstanbul hukuk iyidir.

Okul yazmak yasak ilanda ama cv de bakıyorlar kötu okulları direk cope atiyorlar 30k dan aldığın hukuk Eğitimi yetersiz olur prof bile yoktur ilk başta 2 0 geride başlarsın isim olarak avukat çok olduğu için okul onemli ha direk kendi burom çevrem var dersen 30k için uğraşma 150k olsan yeter

• Koç ve Bilkent Hukuk mezunu onlarca tanıdığım var bunların arasında yurtdışına çıkanı mı dersin Türkiye’de prestijli hukuk firmalarında çalışanlar mı dersin hiçbiri burslu musun diye sorulduğunu söylemedi şaka gibi foruma biri gelip bi şey yazıyo herkes doğru zannedip artılıyor 😂 O arkadaşın zaten ezik psikolojisi var hep görüyorum yorumlarını burssuz girenleri küçümseyip Koç yazmış adamlar 5 bursluya 100 burssuz alıyor zaten he onlar salak zaten koçum mezun olunca almıyolar burssuz diye :D Özellikle hukuk işletme gibi bölümlerde ücretli girenler okul dışı aktivitelerde ve genel olarak daha sağlam bir çevreye sahip oldukları için daha avantajlıdır hatta. Eleman kendini teselli etme derdinde ciddiye alma

Soruna gelince evet nerede okuduğun önemli İstanbul/Ankara/Bilkent/Koç/Galatasaray ayrı ligde tutulur diğer okullardan. Burslu mu burssuz mu olduğun da asla sorulmaz soran yerden de hayır gelmez zaten ortalamanı yüksek tut yeter. Şu arkadaşı banlasalar da boş boş bilgi kirliliği yapıp durmasa keşke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4yilmezun -- 23 Ağustos 2019; 17:48:53 >

• garnçon attrayat G kullanıcısına yanıt
    Geçiyor zaten o eleman Koç yazdığı için istisnasız her konuda diğer sağlam okullara bok atıp kendi tercihinden duyar kasıyor. Yorumlarına bak anlarsın zaten nasıl bi tip olduğunu

Yok hocam bende istanbul hukuk yazdım ilk tercihimdi tuttu bu sebeple. Yanlış anlaşılmasın adli yargı sınavı alanında Ankara baya önde. Lakin özel hukuk bürolarında (büyük çaplı) genellikle Bilkent İstanbul Galatasaray tercih ediliyor. Serbest avukatlık kişiye bağlı ama bu üst düzey şirketler genellikle saydığım okulları tercih ediyor.

• Önemliyse önemli kardeşim.Ben savcı olmak istiyorum olmadı mı kurum avukatı olmak istiyorum. Yine mi olmadı o zaman kendi şehrim olan antakya da büro açarım. Konyadaki yaşam standartlarımın 100 de birine sahibim konya da okulumla evim arası 10dk yürüme mesafesiydi. İstanbul da 2.öğretimim akşam 20.50 de okuldan çıkıyorum. Gece 22.30 gibi anca yurda geliyorum. Başakşehir de insanlardan uzak sanayinin içinde yurttayım. Büyük şirketlerde istanbul da Ankara da çalışmak gibi bir düşüncem kesinlikle ama kesinlikle yok. Hakimlik savcılıkta üniversitenin adı önemli değilmiş zaten. Konya da abimle beraber kalabileceğim ev varken İstanbul da 2500 kişilik yurtta rezil şartlarda yaşamanın çok manası yok gibi

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.