Şimdi Ara

Hukukçular ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Alanında iş bulamayanlar: Hukuk mezunu
    https://www.youtube.com/watch?v=Gqndk7vwVAQ&feature=youtu.be

Durum vahim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 140journoss(?) da yanlış hatırlamıyorsam 2 sene önce bu tip bir video atmıştı. Benim düşüncem parayı bulan yine bulur. Ama çevresi varsa mesela ailemden biri avukat olsa ben de hukuk okurdum çünkü müşterim hazır olacaktı. Ancak çevre yoksa maalesef işler zor gibi geliyor bana.

Edit: kelime hatasını düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceratosaurus -- 5 Ocak 2020; 14:6:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayni videoyu paylasip duruyorsunuz 550 kisilik bolumden 1 kisi boyle cikmis(daha fazlasi vardir bilemem) tıp ve top muhendislikler haric her okul ve bolumden cikar boyle.

• Kendini gelistirmelisin her alansa univeriste okumak bir sey ifade etmiyor onemli olan hakkıyla okumak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eafur

Ayni videoyu paylasip duruyorsunuz 550 kisilik bolumden 1 kisi boyle cikmis(daha fazlasi vardir bilemem) tıp ve top muhendislikler haric her okul ve bolumden cikar boyle.
    1 kişi mi böyle çıkmış ? emin ol durum bundan daha kötü.
    bizzat ankara hukuk mezunu tanıdığım şuan 600 TL'ye staj yapıyor (arkadaşlarının büyük çoğunluğu da 500-1000 lira arasına yapıyormuş) ve stajı bitenlere de 2500-3000 lira teklif edildiğini söyledi.

ayrıca kendi büromu açar keyfime bakarım dönemleri de geçti bence. eğer babanız iş adamı değilse, aile olarak belli bir sosyal statüde değilseniz iyi davaları zor bulursunuz. zaten büroyu açacak parayı da bulamazsınız.
    devlet sağolsun her yer avukat kaynıyor, 4 sene sonra 200.000 avukatı geçecek diyorlar. türkiyede böyle bir ihtiyaç yok, avukatlık doktorluk gibi değil ki. hangimizin şimdiye kadar avukata ihtiyacı oldu ?

edit: kendinizi geliştirin lafı türkiyenin son 5-10 yıldır üniversite öğrencilerine söylediği büyük yalandan ibaret. kendinizi istediğiniz kadar geliştirin, nüfus o kadar fazla ve yapılacak iş o kadar az ki torpilliler ve zenginlerden size sıra gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 5 Ocak 2020; 15:6:33 >

• Bu kadar dar açıyla düşünmek kime ne kazandırır anlayamıyorum.. Hukuk=Avukat özdeşliğini kim ortaya attı hele onu hiç kavrayamıyorum... Dostum, ülkeler bürokrasi ile yönetilir. Bürokrasinin öznesi olmak isteyen birey, mutlaka hukuk ve hukukun kollarından (Kamu yönetimi vb.) gibi bölümlerden mezun olmak zorundadır. Devletin idaresi, denetlenmesi gibi temel ihtiyaçların tamamını bu bölüm mezunları yapar. Dolayısıyla sonsuz bir yelpaze sunulmuştur hukuk mezunlarına.

Ha ama senin; yurt dışı deneyimin, ofis programlarını kullanma yetin, en az 1 yabancı dilin, normal eğitim süresince işi görüp sahada tanıyabileceğin tecrüben yoksa seni kim ne yapsın? Kaldı ki bu dediklerim avukat adayları için geçerli. Devlete çalışacak olan hukukçuların bunları yapmasınada gerek yok. İlgili sınavı geçmeleri yeterli.

Sonuç olarak, hukuk avukatlıktan ibaret değildir. İstanbul Barosu 'na kayıtlı avukat sayısının New York Barosu 'na kayıtlı avukattan çok daha fazla olduğunu göz önünde tuttuğumuzda, bu mesleği ifa etmek isteyen kişilerin zaten bu rekabet ortamını hesaba katıp yola çıkmaları gerekirdi. Yine de benim düşüncem: ana akım üniversitelerinden mezun olanlar kendilerini yetiştirmedikleri için işsiz ya da komik ücretlere iş buluyor. Yoksa her türlü iş garanti bence.

• eafur E kullanıcısına yanıt
    Ülkenin durumu iyiye gitmiyor hocam. 4-5 yıl sonra ne duruma düşeceğiz kim bilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abim hukukta babamın çevresi sayesinde güzel bir yerde daha üniversite okurken staj yapabildi. çoğu işte olduğu gibi çevren varsa iyi yerlerde bulunabiliyorsun çevren kötüyse geride başlıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: almanyalidoktor

abim hukukta babamın çevresi sayesinde güzel bir yerde daha üniversite okurken staj yapabildi. çoğu işte olduğu gibi çevren varsa iyi yerlerde bulunabiliyorsun çevren kötüyse geride başlıyorsun.
    maalesef durum böyle. avukatlıkta en tepedeki %1'lik avukatlar çok iyi kazanıyor geri kalanlar sadece günü geçiriyor.

millet de sanıyor ki kendini geliştireceksin, çevre yapacaksın ıvır zıvır... piyasada 200.000 avukat olacak 4 sene içinde, sadece sizin mi aklınıza geliyor bu dahiyane fikirler ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.