Şimdi Ara

Hukukçu varmı acaba arkadaşlar birşey sormam lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• cvplamaya hazırım
    ister burdan yaz ister özelden
  • yardımcı olabilirim
  • Sorunu sorarsan yardımcı olacak birileri çıkar elbet
  • Sor kardes hukuk satiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şimdi biryerde arsa var burası dedemin, kardeşinin, ve diğer kardeşlerinin oğlu'nun.Şimdi buraya ev yapılacaktı dedem alzheimer oldugundan dolayı imza atamadı ve annem vasilik aldı onun yerine.Evin yapımı da iptal oldu tabiki bu süreçte.Şimdi geçenlerde bir davet mektubu geldi adliyeden işte diğer kardeşlerinin oğlu dediğim burada %50 pay sahibi o izalei şuur davası mı ne varmış onu açmış.Dedemi (yani vasi annemi), dedemin kardeşini adliyeye çağırarak orada anlaşılacak ama bu kağıt 1 gün önce geldi annemde İstanbulda arsa ise eskişehirde yani gidemedi dava'ya anlıyacağınız.Şimdi bazı duyumlar aldık o arsa'da eve başlandığına dair.Acaba böyle birşey mümkünmüdür annemin izni olmadan oraya tek çivi bile çakılamaz diye düşünüyorum.İzalei şuur davasından gelen herhangi bir para'da yok.Acaba annem dava görülürken gitmediği için arsa'daki pay hakkı düştü mü.Açıkcası kanunların alzheimer'lı bir insanın hakkını koruyamaması beni oldukça üzdü.Size göre nasıl yapılır nasıl bir yol izlenir.

Teşekkürler

• Ceza üzerinde bir danışma olsa ücretsiz yardımcı olurdum ama hukuk benim alanıma girmiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne olduğunu bilen var mı
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcuk

Arkadaşlar şimdi biryerde arsa var burası dedemin, kardeşinin, ve diğer kardeşlerinin oğlu'nun.Şimdi buraya ev yapılacaktı dedem alzheimer oldugundan dolayı imza atamadı ve annem vasilik aldı onun yerine.Evin yapımı da iptal oldu tabiki bu süreçte.Şimdi geçenlerde bir davet mektubu geldi adliyeden işte diğer kardeşlerinin oğlu dediğim burada %50 pay sahibi o izalei şuur davası mı ne varmış onu açmış.Dedemi (yani vasi annemi), dedemin kardeşini adliyeye çağırarak orada anlaşılacak ama bu kağıt 1 gün önce geldi annemde İstanbulda arsa ise eskişehirde yani gidemedi dava'ya anlıyacağınız.Şimdi bazı duyumlar aldık o arsa'da eve başlandığına dair.Acaba böyle birşey mümkünmüdür annemin izni olmadan oraya tek çivi bile çakılamaz diye düşünüyorum.İzalei şuur davasından gelen herhangi bir para'da yok.Acaba annem dava görülürken gitmediği için arsa'daki pay hakkı düştü mü.Açıkcası kanunların alzheimer'lı bir insanın hakkını koruyamaması beni oldukça üzdü.Size göre nasıl yapılır nasıl bir yol izlenir.

Teşekkürler

Öncelikle davanın adı izale-i şuyu yani ortaklığın giderilmesi davası. Bu arsaya 3 kişi paylı mülkiyet şeklinde sahip oldukları için rızai bir paylaşım yapılamıyorsa paydaşlardan biri bu davayı açabilir. Bu davada hakim, arsa aynen taksime uygunsa öncelikle bu yöntemi uygulayacaktır. Bahsettiğiniz taşınmaz arsa olduğu için aynen taksime uygundur diye düşünüyorum. Aynen taksim öz olarak, ortaklığın giderilmesi istenen taşınmazın satışı yapılmadan parçalara bölünerek pay sahiplerine payları oranında özgülenmesidir. Annenizin duruşmaya katılması zorunlu değil, herhangi bir hakkı kaybı söz konusu olmaz. Bahsettiğiniz evi yapan kişi, kendisine özgülenmesini istediği yere bu evi yapıyor olabilir. Hukukta en basit görünen şeylerin bile püf noktaları olduğundan dosyaya bir avukat müdahalesi gerekir bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Iustinianus

quote:

Arkadaşlar şimdi biryerde arsa var burası dedemin, kardeşinin, ve diğer kardeşlerinin oğlu'nun.Şimdi buraya ev yapılacaktı dedem alzheimer oldugundan dolayı imza atamadı ve annem vasilik aldı onun yerine.Evin yapımı da iptal oldu tabiki bu süreçte.Şimdi geçenlerde bir davet mektubu geldi adliyeden işte diğer kardeşlerinin oğlu dediğim burada %50 pay sahibi o izalei şuur davası mı ne varmış onu açmış.Dedemi (yani vasi annemi), dedemin kardeşini adliyeye çağırarak orada anlaşılacak ama bu kağıt 1 gün önce geldi annemde İstanbulda arsa ise eskişehirde yani gidemedi dava'ya anlıyacağınız.Şimdi bazı duyumlar aldık o arsa'da eve başlandığına dair.Acaba böyle birşey mümkünmüdür annemin izni olmadan oraya tek çivi bile çakılamaz diye düşünüyorum.İzalei şuur davasından gelen herhangi bir para'da yok.Acaba annem dava görülürken gitmediği için arsa'daki pay hakkı düştü mü.Açıkcası kanunların alzheimer'lı bir insanın hakkını koruyamaması beni oldukça üzdü.Size göre nasıl yapılır nasıl bir yol izlenir.

Teşekkürler

Öncelikle davanın adı izale-i şuyu yani ortaklığın giderilmesi davası. Bu arsaya 3 kişi paylı mülkiyet şeklinde sahip oldukları için rızai bir paylaşım yapılamıyorsa paydaşlardan biri bu davayı açabilir. Bu davada hakim, arsa aynen taksime uygunsa öncelikle bu yöntemi uygulayacaktır. Bahsettiğiniz taşınmaz arsa olduğu için aynen taksime uygundur diye düşünüyorum. Aynen taksim öz olarak, ortaklığın giderilmesi istenen taşınmazın satışı yapılmadan parçalara bölünerek pay sahiplerine payları oranında özgülenmesidir. Annenizin duruşmaya katılması zorunlu değil, herhangi bir hakkı kaybı söz konusu olmaz. Bahsettiğiniz evi yapan kişi, kendisine özgülenmesini istediği yere bu evi yapıyor olabilir. Hukukta en basit görünen şeylerin bile püf noktaları olduğundan dosyaya bir avukat müdahalesi gerekir bana göre.

teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Iustinianus

quote:

Teşekkürler

teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

Önemli değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.