< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 9 Temmuz 2020; 1:43:57 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 9 Temmuz 2020; 1:43:57 > |
Ya dostum çok abartıyorsun. Bahsettiğimiz okul Cambridge değil. Dershanede çok "tutuk" diyeyim, öyle bir çocuk vardı, İÜHF'ye gitti. Hakaret etmek için söylemiyorum ama yaptığı yorumların saçmalığını duysan herhalde sen ona da İÜ öğrencisi olamaz diyeceksin ama bizzat şahidim ki çocuk oradan avukat çıkacak. Biz aylarca geyiğini yaptık ulan İÜHF'ye nasıl gitti diye. Fakat gider yani. O zaman LYS vardı 48 tane edebiyat çöz, 80 soruda 45 matematik yap giriyordun İÜHF'ye. Ne sanıyorsun anlamıyorum ki İÜHF ve AÜHF öğrencileri tek başına memleketin aydınlanmasından mı sorumlu?
|
Bak küçük kardeşim, belli ki daha toysun. Ağzın da epey pis, maşallah pislik de akıyor. Senin dilinle sana hitap etmeyeceğim, sadece büyüklerinle nasıl konuşacağını öğretmeyen ailene haya eder geçerim. Beni öğrenci zannetmen ayrıca komiğime gitti.
İstanbul hukuk mezunuyum, 4 yıldır aktif avukatlık yapıyorum ve sana bir abi gibi yaklaşmıştım ama henüz bunu anlayacak merhalede değilmişsin. Ben yine mesajımı vereyim ki okuduğunu anlayan genç kardeşlerime yardımım dokunsun. Mesela alıntıdaki çıkıntı gibiyseniz aldığınız fakülte diplomasını büroda asar tüm gün inek gibi bakarsınız (tabi kendi büronuzu kurabilirseniz). İyi üniversite iyi diploma sahibi yapar ama sizi iyi bir hukukçu yapmayacak. Gerçekten istiyorsanız gidin, ne demek istediğimi stajınızı yaparken anlayacaksınız. Tabi bu sözlerimi hatırlarsanız ![]() |
Bak güzel kardeşim hala anlamıyorsun beni ve hakaret etmeye devam ediyorsun. Ben sana iyi bir yerde okuma demiyorum. Kanınız kaynıyor, okumadan anlamadan yazıyorsunuz. Ben diyorum ki bu yazdığınız bölümlerin size bir şey katması için sizde malzeme olması lazım. Çok soru çözmen veya iyi hocalardan ders alman seni iyi bir hukukçu yapmayacak.Okul farketmez demedim, okuduğunuz okuldan bağımsız iş sizde bitiyor dedim. Mezun olunca anlarsın takma kafana
![]() |
Auhf ve iuhf’nin genel ogrenci profili konu sahibi yazar gibi mi ?
|
Hiç değilse Cambridge'de ya çok zeki ya da aristokrat aile çocukları var diye öyle dedim hocam
![]() |
Konuda onlarca yanlış ifade var. İş hayatı için üniversiteyi aşırı önemsiz diyen de var, üniversiteyi aşırı derecede abartıp bazı okulları ilahlaştıran da var. Devlette Galatasaray Hukuk dışında öğrenci profili genel olarak iyi olan yoktur. İyiden kastım nedir : Uluslararası öğrenci yetiştirebilen, yabancı dil eğitimi iyi olan, sosyal ve sportif alanda öğrenciye iyi imkan sağlayan ki hukuk fakültelerinde olmayan kavramlardır bunlar. Ankara hukuk çok yazılmış ama gerçekten eskisiyle alakası olmadığını akademik kadrosundan anlayabilirsiniz. Sürekli değerli akademisyenlerini vakıf üniversitelerine kaptıran bir fakülte. Daha kötüsü ekol diyip sürekli rutubet yapan hukuk öğrencilerine kötü bir haberim var : O değerli akademisyenler yanlarında stajyerlerini de götürüyor. Yani sizin ekol diye övündüğünüz kavramın "sürekliliğini" sağlayacak, geleceğin akademisyenleri de hocalarıyle beraber gidiyor. Kalitesi sürekli düşüşte.Yine de taşra üniversitelerine göre çok iyi durumdadır. En azından dekanı falan veterinerlik mezunu falan değil. Taşra içler acısı. Oraya girersek çıkamayız. Tam bir skandal zinciri bu üniversiteler. Öylesine açılan, amacı eğitim olmayan bazı özel okulları söylemeye gerek yok. Zaten buranın öğrencileri fena gömüyor bu tayfayı. Dh derece öğrenci profili cidden son 3-4 yıl saymazsak aşırı iyidir. Her sene eşit ağırlıkta ilk 50 çıkaran bir yerdi bura. Zaten buranın adamı sayısalda ilk 5k yaparsa seneye ilk 100 bursu için eadan sınava girer :d Hukuk hakkında buranın derece öğrencilerinin düşüncelerini iyi okuyun. Direkt gaza gelmeyin sadece okuyun. Kararınızı kişisel hayatınıza göre verin zira buranın bazı öğrencileri de harbi manyaktır. Hiç matematikten test kitabı çözmeyip full çeken ardından saçma sapan öneri yapan deliler de var. Yani çok dikkatli olun burada milenyum doğumlu kardeşlerim ;)
Üniversiteyi günümüz için önemsiz diyenler de kısmen haklı. Harvard, Princeton, Yale gibi dünyada ilk 10'da olan üniversiteler şu an uzaktan eğitimin geleceği için aşırı kafa yoruyorlar. Yani çeyrek yüzyıl sonra üniversite anlayışı tamamen değişebilir. Yurtdışında bu değişim 25 yıl sonra ise Türkiye'de bu sayı 100 yıl olur. Malumunuz ülke olarak her konuda ne kadar geride olduğumuz gerçeğini unutmamakta fayda var. Yani ülke gerçeklerine göre düşünürsek şu an bizim gibi 3.dünya ülkelerinde üniversite normalinden daha değerlidir. Konuyu çok saptırmadan hukuk konusunda şunları söylebilirim : - Hakimlik ve savcılık mesleğinde fakültenin adı, puanı, akademik kadrosu önemsiz. Hatta %1 etkisi bile yoktur... Neyin etkisi olduğu söylememe gerek yok galiba. Yaşadığınız coğrafyaya göre tercih yapacaksınız. Sadece bu 2 meslek için bu argüman geçerlidir. Diğerlerine geçelim > - Avukatlık mesleği için üniversite aşırı önemli. Üniversitenin anayasa kürsüsü vb. çok önemlidir. Uluslararası hukukçu olmak isteyenler için gereken donanımları yukarıda söyledim. Devlette bu donanımlara sahip bir tek Galatasaray Üniversitesi'dir. Ankara ve İstanbul Hukuk okuyan biri olabilir mi? Olur ama çok az. Mezunların %4-5'i anca olur. Zaten bu kadar az yüzdelik dilimdeki insanlar çok eski tarihlerde mezun olmuş kişiler. Son 5 yıl için bu yüzde daha düşüktür. Daha da düşmeye devam edecek. Yine de hukuk çok geniş alandır. Bu 3 meslekten ibaret değildir. Konudakilerin çoğu tipik Anadolu kafası olduğu için çoğu bu meslekler dışında hukuk düşünmezler. Suç bunlarda değil. Ebeveynleridedir suç. Bu gözler taşrada hukuk okuyan kızını/oğlunu öyle bir öven tipler gördü ki şaşırırsınız. Kraliçe Elizabeth çocuklarını bu kadar övmemiştir. Zaten kazandıkları ilk 1-2 yıl aşırı övülmekten çocuklar bile şok olur. Öğrenci kendini adeta Hsk başkanı sanır. Konudaki muhtemelen fanatik çocuklar da bu ebeveynlerin çocukları. Fazla yüklenmeyin adamlara. Zaten 1-2 yıl yeter gerçeklerle tanışmalarına. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 9 Temmuz 2020; 2:3:15 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 9 Temmuz 2020; 11:31:47 > |
|