< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
Hukuk ve Hukuk İÖ Arasındaki Fark
"Hukuk İÖ", "ikinci öğretim hukuk" anlamına gelen bir terimdir. Hukuk eğitimi almak isteyen ancak gündüzleri çalışmak zorunda olan kişiler için tasarlanmış bir eğitim programıdır.
İÖ Hukuk Nedir?
İkinci öğretim hukuk programı, normal hukuk programlarından farklı olarak akşamları veya hafta sonları dersler veren bir eğitim sistemidir. Bu sayede öğrenciler, çalışmalarını aksatmadan hukuk eğitimi alabilirler.
Hukuk İÖ ile Hukuk Arasındaki Farklar
- Ders Saatleri: İÖ hukuk programları, akşamları veya hafta sonları dersler vermektedir. Normal hukuk programları ise gündüzleri ders vermektedir.
- Öğrenci Profili: İÖ hukuk programlarına genellikle çalışan kişiler veya gündüzleri başka sorumlulukları olan kişiler katılmaktadır. Normal hukuk programlarına ise genellikle liseden yeni mezun olmuş öğrenciler katılır.
- Eğitim Süresi: İÖ hukuk programlarının eğitim süresi, normal hukuk programlarından daha uzundur. Çünkü dersler daha seyrek verilmektedir.
İstanbul Hukuk 2. Öğretim
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İÖ hukuk programı sunan üniversitelerden biridir. Programın eğitim süresi 5 yıldır ve dersler akşamları verilmektedir.
Sonuç
İÖ hukuk programı, çalışan kişiler veya gündüzleri başka sorumlulukları olan kişiler için hukuk eğitimi alma fırsatı sunmaktadır. Normal hukuk programlarından farklı olarak akşamları veya hafta sonları dersler veren bu programlar, öğrencilerin çalışmalarını aksatmadan hukuk eğitimi almalarını sağlar.