Şimdi Ara

Hukuk tercih etmeyi düşünenlere yardımcı olabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
7
Favori
11.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hukuk tercih etmeyi düşünenlere yardımcı olabilirim

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bu yıl bitirdim. Hukuk alanının geleceği, dersler, fakülte, üniversite ve yatay geçiş hakkında soru sorabilirsiniz.

Sorulan sorulardan yola çıkarak bilgiler ekledim.

Hukuk fakültelerini incelerken nasıl bir yol izlemeleyiz?
    1)Şehir faktörü: Küçük şehirlerde kendini geliştirmen, sosyalleşmen daha zor oluyor. İzmir, Ankara, Eskişehir, İstanbul, Antalya, Adana, Diyarbakır, Gaziantep bu açıdan avantajlı. Samsun asla yazmayın derim. Fakülte ilçede çünkü.
    2)Akademik kadro: Çok fazla profesör olmasından ziyade her alanda en az bir doçent ya da yardımcı doçent olmasına dikkat edin derim. Örneğin bir fakültede 4 profesör vardır bunların 3'ü cezadır 1'i icracıdır, kalan alanlarda yardımcı doçent dahi yoktur, dışarıdan hoca geliyordur. Ama bir fakültede hiç profesör yoktur, ama her alanda en az bir tane yardımcı doçent varsa bu fakülteyi tercih edin derim.
    Akademik olarak Çukurova'da eksikler var. Cezacımız ihraç edilince boşluk oluştu, diğer alanlar fena değil. Hala eksikler var.
    İstanbul Ankara ve İzmir'deki fakülteler dışında akademik olarak yazılacak fakülteler Akdeniz, Selçuk, Anadolu, Dicle, Kocaeli, Erciyes, Erzincan, Uludağ.
    Sakarya, Süleyman Demirel, Kırıkkale, Yalova, Çukurova da fena değil.
    3)Öğrenci sayısı: 800 kişilik bir sınıfta okumaktansa 200 kişilik bir fakültede okumayı tercih edin derim. Tüm sınıfla sosyalleşmeniz, hocalarla bire bir iletişim kurmanız daha kolay olacaktır. İstanbul hukukta birbirini hiç tanımayan yüzlerce insan var. Ben fakültenin tamamını tanıyorum mesela.

Avukatlıkta üst düzey İngilizce'nin ne gibi artıları var?
    Uluslararası bir alanda avukatlık yapmak istiyorsanız gerekir. Uluslararası deniz ticaret hukuku, uluslararası ticaret gibi.
    Onun dışında şirkette çalışmak isterseniz de gerekli olabilir. Bu alanlar dışında doğrudan çok önemli değil, ama kendinizi geliştirmeniz için epey önemli.

Yatay geçiş nasıl oluyor? Ösys puanımız etkili mi?
    Yüksek ortalama ile (4 üzerinden 3.50 gibi) başvuruyorsun. Genelde üniversiteler ösys puanına da bakıyor. Ondan dolayı kendi üniversitenden çok yüksek yerlere geçiş yapman çok zor.

İyi bir derece ile hukuka gitmek yerine başka bir bölüme gitmek mantıklı mı?
    Bilkent, ODTÜ, Galatasaray, TOBB, Koç gibi üniversitelerde İşletme İktisat gibi İngilizce bölümleri tercih edebilirsin. İş imkanı çok daha iyi olacaktır. Ancak hukuk idealinizse ve diğer bölümler çok ilginizi çekmiyorsa hukuk yazın derim.

Dersler çok zor mu?
    Dersler ağır. Kolay bir bölüm değil. Vize ve finallerden 1 ay önce çalışmaya başlarsan halledebilirsin diyeyim. Bir sınav döneminde ortalama 2-3 bin sayfadan sorumlu olup onları birkaç kez okuyarak özümsemek zorunda olduğun zamanlar olacak.

İş imkanı nasıl?
    İş imkanı serbest avukatlıkta çok iyi değil. Kurum avukatlığı, hakimlik savcılık ve özel sektörde ya da diğer kamu kurumlarında farklı pozisyonlarda çalışma fırsatları hala çok iyi.

Hangi fakülteden mezun olduğumuz çok önemli mi?
    Ufkunun genişlemesi, hukuka olan inancının artması, hukuk fakültesi ciddiyetiyle eğitim alman, zor bir fakültede çalışma disiplini edinmen açısından fakülte elbette önemli. Ancak ortalama bir fakültede, farklı kaynaklardan çalışarak ve sosyal açıdan kendisi geliştirerek iyi fakültedeki öğrencilere fark atabilirsin. Kişisel çaban %70-80 fakülte %20-30 önemli bence.

Kendimizi nasıl geliştirebiliriz?
    İngilizce öğren, Erasmus yap, ortalamanı yüksek tut, sosyal çevre edin, bol bol kitap oku, kulüplere projelere katıl, mezun olduktan sonra yurt dışında öncelikle olmak üzere yüksek lisans yap...[simage][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi to let myself go -- 17 Temmuz 2017; 0:1:5 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hukuk Eğitimi Düşünenlere Kılavuz

Hukuk alanında kariyer yapmayı düşünüyorsanız, yolda sizi neler beklediğini bilmek çok önemlidir. Bu makale, hukuk eğitimi almaya karar vermeden önce göz önünde bulundurmanız gereken önemli faktörleri inceleyecektir.

Hukuk Eğitiminin Zorlukları

Hukuk eğitimi, yoğun bir çalışma ve bağlılık gerektiren zorlu bir süreçtir. Dışarıdan hukuk okumak, geleneksel kampüs içi programlara kıyasla daha fazla çaba ve özveri gerektirir. Ancak, uygun motivasyon ve özveri ile başarı mümkündür.

Uygunluk Koşulları

Hukuk fakültesine girmenin belirli şartları vardır. Genellikle bir lisans derecesine, yüksek bir not ortalamasına ve LSAT sınavından kabul edilebilir bir puana sahip olmanız gerekir. Dışarıdan hukuk okumak için ek gereksinimler olabilir, bu nedenle araştırmalarınızı dikkatlice yapmanız önemlidir.

Program Seçimi

Dışarıdan hukuk programları sunan çeşitli okullar vardır. En iyi programın ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi karşıladığından emin olmak için kapsamlı bir araştırma yapmalısınız. Programın itibarı, öğretim yöntemleri ve esnekliği gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.

Öğrenme Süreci

Dışarıdan hukuk okumak, geleneksel sınıflara girmeyi ve profesörlerle yüz yüze etkileşim kurmayı içermez. Bunun yerine, ders materyallerine çevrimiçi olarak erişir ve ödevleri uzaktan tamamlarsınız. Öz disiplin ve etkili zaman yönetimi becerileri, başarılı olmanız için çok önemlidir.

Kariyer Olanakları

Bir hukuk derecesi ile iş olanakları çoktur. Avukatlık, yargıçlık ve kamu görevi gibi geleneksel kariyer yollarına ek olarak, hukuk mezunları kurumsal hukuk, uyumluluk ve danışmanlık gibi çeşitli alanlarda da çalışabilirler.

Sonuç

Hukuk eğitimi zor olsa da, ödüllendirici ve kişisel olarak tatmin edici bir deneyim olabilir. Dışarıdan hukuk okumak, kariyerinize devam ederken hukuki bilgi edinmenin esnek bir yolunu sunabilir. Uygun araştırma, özveri ve kararlılık ile hukuk alanında başarılı bir gelecek inşa edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Atatürk Üniversitesi hakkında bi bilgin var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/hukuk-ogretim-gorevlileri--127635013#127637071

https://forum.donanimhaber.com/hukukla-ilgili--127611304#127632798

Konularıma bakıp yorumlarinizi belirtir misiniz acaba? Çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: SLaYerr444

Atatürk Üniversitesi hakkında bi bilgin var mı?

Eğitim kalitesi olarak normal. Ne iyi ne kötü.
  • Üniversitenizi nasıl buluyorsunuz?
    Bu sene sakarya ile çukurova arasındayım tavsiyeniz ne yöndedir?
    İstanbulda oturuyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: deyimlersözlügü

Üniversitenizi nasıl buluyorsunuz?
    İstanbulda oturuyorum..

Çukurova üniversitesi kampüs imkanları olarak gayet iyi. Ama fakülte kampüsün biraz dışında, ulaşımı zor. Adana şehir olarak İstanbul'dan sonra seni tatmin etmeyecektir ama ortalamanın üzerinde bir şehir.
    Fakülte olarak da ne iyi ne kötü diyebilirim. Eksikleri hala var ancak Sakarya yerine tercih edebilirsin. Hem şehir hem fakülte olarak Çukurova hukuk daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: to let myself go

quote:

İstanbulda oturuyorum..

Çukurova üniversitesi kampüs imkanları olarak gayet iyi. Ama fakülte kampüsün biraz dışında, ulaşımı zor. Adana şehir olarak İstanbul'dan sonra seni tatmin etmeyecektir ama ortalamanın üzerinde bir şehir.
    Fakülte olarak da ne iyi ne kötü diyebilirim. Eksikleri hala var ancak Sakarya yerine tercih edebilirsin. Hem şehir hem fakülte olarak Çukurova hukuk daha iyi.

Teşekkür ederim.
    Şimdi sanırım önünüzde 1 yıllık stajyerlik var sonrasında ne düşünüyorsunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: to let myself go

quote:

İstanbulda oturuyorum..

Teşekkür ederim.
    Şimdi sanırım önünüzde 1 yıllık stajyerlik var sonrasında ne düşünüyorsunuz?

Staj sonrası yurt dışında yüksek lisans, dönüşte doktora ve avukatlık.
    Yurt dışında yüksek lisans olmazsa, yurt içinde yüksek lisans + doktora ve avukatlık.

• Yardım almak isteyen arkadaşlar için güncelleyelim.
  • to let myself go kullanıcısına yanıt
    Hocam avukatlıkta üst düzey ingilizcenin ne gibi artıları var ayrıntıyla açıklarmısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Magdur12

Hocam avukatlıkta üst düzey ingilizcenin ne gibi artıları var ayrıntıyla açıklarmısınız

Uluslararası bir alanda avukatlık yapmak istiyorsanız gerekir. Uluslararası deniz ticaret hukuku, uluslararası ticaret gibi.
    Onun dışında şirkette çalışmak isterseniz de gerekli olabilir. Bu alanlar dışında doğrudan çok önemli değil, ama kendinizi geliştirmeniz için epey önemli.
  • sayın hocam çukurova hukuk hakkında genel bilgileriniz paylaşırsanız..yıllık dönemlik farkı,geçme notu..hoca öğrenci iletişimi vs. burda paylaşırsanız bizde oluşturduğumuz başlıkta link olarak koyalım lütfen..

başlığımız burda
    donanımhaber forum
    HUKUK FAKÜLTELERİ HAKKINDA GENEL BİLGİ » Sayfa 1 - 9
    https://forum.donanimhaber.com/hukuk-fakulteleri-hakkinda-genel-bilgi--127585863

• Hocam çukurovadan mezun olan kuzenim var, çukurovaya gitme dedi malum olaydan dolayı hocalar ihraç edildiği için

Ve 21515 tm3 sıralamam akdeniz,selçuk,anadolu gibi ünilerin gelme durumu nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Roj.cks

Hocam çukurovadan mezun olan kuzenim var, çukurovaya gitme dedi malum olaydan dolayı hocalar ihraç edildiği için

Ve 21515 tm3 sıralamam akdeniz,selçuk,anadolu gibi ünilerin gelme durumu nedir?

Her üniversiteden hocalar ihraç edildi. Diğer fakültelerde de durum aynı.
    Zor gibi oralar. Selçuk İÖ gelebilir.
  • Var mı yardım isteyen?

Hocam 12.943 siralamam var marmara hukuk io gelir değil mi ? Geçen sene 13.500 ms

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertbey3310

Hocam 12.943 siralamam var marmara hukuk io gelir değil mi ? Geçen sene 13.500 ms

%50 gelir %50 gelmez.

Hocam neden öyle diyorsun ki gecen seneye gore 557 sira ondeyim

• 12.652 sıralamam var marmara hukuk iö mi dokuz eylül mü önerirsin

hocam çukurova hukuk istiyorum sıralamam 21413 gelme ihtimali nedir. ayrıca yurtdışı yüksek lisans yapacağım demişsiniz benimde aklımı kurcalayan bişey bu konuda bildiklerinizi anlatırsanız sevinirim .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.