Şimdi Ara

Hukuk sözel?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hukuk sözele geçecek deniyor bilgisi olan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtemtemte3 -- 13 Ekim 2017; 18:53:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Duyum nerden hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir uzman böyle olması gerek demiş ben de duydum ama geçeceğini sanmıyorum

• Hocam temel lisedeyim müdür yök toplantısına katılmış orda söylemişler hocalarımız falanda 6 yıldır bunun yolunu açmaya çalışıyolar falan diyor böyle bi ihtimal varmış mantıklı düşününcede sosyal bilim (felsefe tarih )çözmeden hukuk gibi bir bölüme girmek mantıksız geliyo fikirleriniz neler ?

• Bugün ben de dershanede böyle bir şey duydum
  • yekta saraç hukuk eşit ağırlıkta olacak dedi ama

• quote:

Orijinalden alıntı: mtemtemte3

Hocam temel lisedeyim müdür yök toplantısına katılmış orda söylemişler hocalarımız falanda 6 yıldır bunun yolunu açmaya çalışıyolar falan diyor böyle bi ihtimal varmış mantıklı düşününcede sosyal bilim (felsefe tarih )çözmeden hukuk gibi bir bölüme girmek mantıksız geliyo fikirleriniz neler ?

Felsefe,sosyoloji ve psikoloji gibi dallar hukukla daha ilişkili matematiğe göre bence mantıklı olur.Hukuk tm3 puan türündeydi şimdi tek puan türü oldu.Eskisinde edebiyat ve coğrafyanın etkisi daha fazlaydı.Belki bu yüzden sözele geçer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hukuk
    8 yıl önce açıldı
    ODTÜ FELSEFE
    8 yıl önce açıldı
    Bilkent Felsefe
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yök baskanina ozellikle hukuk soruldu tm dedi adamlar matematik mantigi diyip duruyor ne sozele gecmesi

• Mat-2, Hukuk isteyen biri için zorunlu olmamalı. Temel Yeterlilik yeter Hukuk için. Ayrıca tarih, felsefe, coğrafya-2 çözmeyen adam mat-2 bilerek hukuk okusa neye yarar? Bu sene değil ama seneye filan geçmesi gerekiyor sistem böyle devam edecekse.

• Çok doğru söylüyorsunuz bende böyle düşünüyorum mantıklı düşününce böyle olmalı

• Sözele geçerse 10 kişiden 4ü avukat olur aq
  • Puanları yükselir sözeli fule yakın yaparlar temel matematiğide yüksek yaparlar temel matematik belirleyici olur ama dediğin gibi biraz kolaylaşır ama bu durumdaki eşit ağırlık puan türünde hukukla alakalı bir sınav yok hukuk alakasız kalıyor.

• Hukuk sozele geçerse Tyt'de 38 Tr 35 mat yapar üstüne giderim ikinci oturumu fullerim. Çoğu kişi de yapar. Geçmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuk sözele geçerse 10kişiden 4’ü Hukuk kazanamaz. Temel Matematik’te 30-35 üstü yapamayanın girmesi zor olur rekabet artacağından ve Temel Matematik’in de ayırt edici özelliği artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mannis -- 13 Ekim 2017; 20:23:42 >
  • https://youtu.be/6pRO5KVr3jQ 26.19

• Böyle bi açıklama yapılmış eşit ağırlık kalacak galiba.

• sözel çıkıslı bır ogrencı TM secerse orta ogretım basarı puanı kırılıyor mu ?
  • yekta saraç dedikten sonra değişmez hukuk tmde kalır

• Gençler tamam mat sıkıntınız vardır olabilir ayıp günah bi şey değil fakat böyle saçma sapan iddialar ortaya atmak aptalca geliyo bana-konuyu açan arkadaşa lafım yok burda-ben de duydum bu iddiamsıyı ama 3 saniye düşündükten sonra olamayacağını en az 3 farklı mantıksal argümanla kendi kendime açıkladım. İşte matematik size hukukta işe yaramayacak falan gibi geliyo ama matematiksel düşünmek budur yani başka bi şey değil matematik bilmeyen düşünme kabiliyetinden yoksun sosyal türkçeden başka ders çözemeyen elemanlar ortaya atıyo böyle iddiaları. Hatırlayın daha geçwn hafta tmden fen kalkıyo ama mfde sosyal olucak üstüne tmye sosyoloji psikoloji mantık eklenecek yaww diye dolaşan bissürü ahmak vardı ortalıkta (fenin kalkacağı mantıksızdı ama öngörülemez bir şey değildi şimdi fen kalktı işte lan diyecek olanlar için) bunlara prim vermeyin işte şimdi o bitti hukuk ts len mqq diye dolanmaya başladılar amip çünkü bunlar başka bi şey değil kendilerine hayırları yok etrafı bulandırıyorlar üstelik

Üstte bi arkadaş da hukuk için psiko sosyoloji mantık tarih daha çok işe yarar mat2 den demiş. Tarih bilmeyen bırakın hukukçuyu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaması lazım işin esasında fakat psikoloji ve sosyolojiyi tarihle aynı kefeye koymak yukarıda bahsettiğim ahmaklarla aynı şeyi yapmak, onların ekmeğine yağ sürmektir. Şimdi size soruyorum bi tıpçı eczacı dişçi ftr vs vs mat2 ile hangi işini halledecek sizce? Doktor ameliyatta türevi integrali hangi yerde hangi zamanda kullanacak? Cevap basit kullanmayacak. E o zaman mf den de kaldırsınlar mat2 yi nasıl olur sizce? Hatta sadece mühendis olacak elemanlar girsin mat2 ye bence en isabetlisi bu saçma bakış açısına göre. Lütfen daha fazla uzatmayın şöyle saçma sapan şeyleri de herkes kendi yoluna baksın

• Şuan için hukuk sözele geçebilirdi böyle bi imkan vardı mat1de analitik düşünmeye yeterliydi ve sosyal bilimlere girerek daha alakalı olurdu ama diş hekimliği vb. sayısaldan başka puan türüne geçemez puan türü yok köklü değişim gerekir ona

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.