Şimdi Ara

Hukuk okumak bana gider mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle her şeyden önce maddiyat için tercih edeceğim elbette, durumumuz hiç iyi değil ve iyi olsa zaten felsefe okurdum.

İkincisi sayısal zekadan çok sosyal zekaya sahibim. Felsefe edebiyat tarih psikoloji sosyoloji gibi alanları severim ve kitap okumayla da aram iyi.

Üçüncüsü atak biri değilim, asosyalim ve fazla ağzım laf yapmaz, topluluk önünde konuşmaya çekinirim 50-100 kişi önünde.

Dördüncüsü ezberim iyi sayılır (lys edebiyatta 56'da 54 yaptım) ama ezberden ziyade öğrenme yoluyla çalışmayı seviyorum, şuana kadar ders çalışırken çoğu sosyal konuyu öğrenmeye çaba gösterdim salt ezbere değil. Böyle tuğla gibi hukuk kitaplarını ezberlemekten korkuyorum, 2500 sayfalık hukuk kitabı, hoca diyecek kitabı açmadan söyle 774.sayfanın 2.paragrafında ne anlatılıyor? Böyle durumlarda nutkum tutulur, 20 senede bitiremem sayfa sayfa ezberi.

Sizce hukuk aykırı mı bana? Atılgan biri değilim ama bunu ünide yenemez miyim sonuçta bir şeyler öğrendikçe onu dile getiririm ama bilgim olmadan sırf dilimi kullanarak adamın aklını çelemem?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu sayfadaki paragraf diye bir ezber hukukta yok. Ama asosyal olmanız meslek için dezavantaj.

• quote:

Orijinalden alıntı: adnan mersedes

Şu sayfadaki paragraf diye bir ezber hukukta yok. Ama asosyal olmanız meslek için dezavantaj.

Sosyal olan sürekli dışarıda orada burada dolaşan biri kendini nasıl derslere kitaplara verebilir ki asosyale göre? Bir de savunma avukatı olmayacağım o gerçekten yapıma aykırı ama ne bileyim masabaşı avukatlık tam bana göre, tüm gün oturup evrak işleri kıl tüy vb vb hayalimin işidir yeter ki masabaşı olsun. Ki hukuk mezunu illa avukat da olmuyor, devlette geniş bir kontenjan var hukuk kadrosundan memurluk için. Hukuku ayrıca hayatıma uygulamak için çok istiyorum, haksızlığa karşı direnebilmek için.

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Özelde dediklerini yapabileceğini pek sanmıyorum, yapsan bile maaş ne kadar tatmin eder şüpheli.

Devleti ben kendimde istiyorum ama girmesi çok kolay değil. Yinede sen bilirsin tabii asosyal var asosyal var. Sürekli o halde olmak var belli dönemlerde olmak var.

• 1-) Durumun iyi değilse amacın devlet yani bayabi çalışman gerek özelde insanın ilk bi cıvkını çıkarıyorlar staj+uzmanlaşana kadar yüksek miktarlar alamazsın ama devlet imkanları bu yönde daha iyi,

2-) 2 zekaya sahip kişilerde hukukta başarılı oluyor kendimden örnek vereyim sayısal zeka ve elektronikle uğraşırım şiir ezberle desen çok zorlanırım ama üni ort. 3,65 zaten hukuk salt ezber değildir bölümleri anahatları ile bilip mevzuatı nasıl yorumlayacağını bilmen lazım (sınavlar için ezber iyiyse genede avantaj)

3-) Özel olsun devlet olsun biraz konuşmak lazım topluluğa değilde bire bir konuşma veya avukatlar için soru sorma bize özellikle hukuki soru sorma için ödevler soruldu...

4-) Hiçbir hoca öyle birşey demez ama bazı hocalar nokta atışı yapar mesela evli bir çiftin evlat edinme şartlarını söyle der hatta bana bu sene 2 atış denk geldi birini yazayım;

Derste hoca hukukun işleyişini anlatıyor bende not alıyorum en önde yer vardı ordayım beni gösterdi hak nedir dedi ben bi an şok hak tamam hakta hak ne orda bir an boşlukta kaldım sonra insanın iradesi ile menfaatlerin başka insanları zedelemeden edimidir gibi bişeyler söyledim şok etkisi yarattı hoca bana

Ek olarak davalarda akıl çelme vs olayıda olmuyor law and order mantığı yok Türk hukukunda Amcam 20 yıllık büro avukatı karşı avukat ile hiç adamakıllı konuşmadığı davalar olmuş taraflar vekalet vermişler avukatlar gitmiş gelmiş...

• dostum hukuk fakültelerinden kimler mezun oluyor görsen bu konuyu açtığın için kendine gülersin.
    Neredeyse her mesleğin geldiği nokta olduğuna inandığım çokluk=kıymetsizlik hukukta da artık tavan yapmış halde. sebebi de tabiiki üniversite ve mezun fazlası.
    ağzım laf yapmıyor vs falan bunlar artık hikaye. İnsanlar mahkeme düzenini veya işleyişini filmlerde izlediği gibi sanıyor. Ateşli savunmalar, tarafların birbirlerine karşı süslü cümleler, ukala umursamaz böyle havalı cool hareketlerle yalanlarını ortaya çıkarma çabaları falan sadece filmlerde dizilerde var. burası oyle değil işte. Artık herşey ezber cümlelerden ve matbu dilekçelerden oluşuyor. Çok nadir olarak bir dava ile ilgili olarak spesifik bilgi gerekiyorsa zaten işin uzmanına gidiyor o dava. (tahkim davaları gibi)
    Şimdi esas meseleye gelelim, maddiyat. Hazır bir düzen varsa, kurulu işleyen bir büro seni bekliyorsa, babamın bürosunda çalışacağım amcamın dayımın işlerine bakacağım abimin yanında çalışacağım diyen için meslek çok iyi. Hem işi öğrenirsin hem de para kazanırsın. Çevrende hazır olmuş oluyor bu sayede.Yaptığın işten de haz alırsın zevk duyarsın daha da çalışmak birşeyler öğrenmek için gayret gösterirsin. Çünkü verdiğin emek karşılığında seni mutlu etmektedir. Yok sıfırdan bu işe gireceksen hayal kırıklığı seni hem işinden hem hayattan soğutacak. yaptığın işe lanet edeceksin çünkü yaptığın iş para etmemektedir.
    Hukuk bütün bunlara rağmen çoğu kapıyı açan bir anahtar. Senin hukuktan maksadının avukatlık olduğunu anladığım için bunları yazdım. Yoksa hakim savcı daha bir sürü şey olmak da senin elinde.
    İnsanların verdiği extreme örnekler seni yanıltmasın. 100 avukattan birisi porscheye biniyordur bütün avukatları öyle zannederler. Kalan 70 tanesi büroda 2-3 bin TL ye çalışıyor desen inanmaz.

• para için tıp okumanı tavsiye ederim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp gelir mi?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeNoM

dostum hukuk fakültelerinden kimler mezun oluyor görsen bu konuyu açtığın için kendine gülersin.
    Neredeyse her mesleğin geldiği nokta olduğuna inandığım çokluk=kıymetsizlik hukukta da artık tavan yapmış halde. sebebi de tabiiki üniversite ve mezun fazlası.
    ağzım laf yapmıyor vs falan bunlar artık hikaye. İnsanlar mahkeme düzenini veya işleyişini filmlerde izlediği gibi sanıyor. Ateşli savunmalar, tarafların birbirlerine karşı süslü cümleler, ukala umursamaz böyle havalı cool hareketlerle yalanlarını ortaya çıkarma çabaları falan sadece filmlerde dizilerde var. burası oyle değil işte. Artık herşey ezber cümlelerden ve matbu dilekçelerden oluşuyor. Çok nadir olarak bir dava ile ilgili olarak spesifik bilgi gerekiyorsa zaten işin uzmanına gidiyor o dava. (tahkim davaları gibi)
    Şimdi esas meseleye gelelim, maddiyat. Hazır bir düzen varsa, kurulu işleyen bir büro seni bekliyorsa, babamın bürosunda çalışacağım amcamın dayımın işlerine bakacağım abimin yanında çalışacağım diyen için meslek çok iyi. Hem işi öğrenirsin hem de para kazanırsın. Çevrende hazır olmuş oluyor bu sayede.Yaptığın işten de haz alırsın zevk duyarsın daha da çalışmak birşeyler öğrenmek için gayret gösterirsin. Çünkü verdiğin emek karşılığında seni mutlu etmektedir. Yok sıfırdan bu işe gireceksen hayal kırıklığı seni hem işinden hem hayattan soğutacak. yaptığın işe lanet edeceksin çünkü yaptığın iş para etmemektedir.
    Hukuk bütün bunlara rağmen çoğu kapıyı açan bir anahtar. Senin hukuktan maksadının avukatlık olduğunu anladığım için bunları yazdım. Yoksa hakim savcı daha bir sürü şey olmak da senin elinde.
    İnsanların verdiği extreme örnekler seni yanıltmasın. 100 avukattan birisi porscheye biniyordur bütün avukatları öyle zannederler. Kalan 70 tanesi büroda 2-3 bin TL ye çalışıyor desen inanmaz.

Aksine avukat olmak son isteyeceğim şey, en azından adliyede koşuşturma yapan türden. Savcı da olamam savcılık da haraketli bir meslek, Zaten önüne gelen olamaz artık. Daha doğrusu ben aksiyon değil fikir adamıyım, bir şeyi pratiğe geçirmeyi değil teorisini oluşturmayı severim.

Maddi sıkıntı çeken biri olarak elbette ki eş dost çevre vb yok, fakir bir aileden geliyorum ve bu fakirliği artık bir nebze olsun orta seviye hale getirmeyi istiyorum. Amacım hukuk okuyup devlet kademelerine KPSS yoluyla atanmak, zor ama imkansız değil öyle ya da böyle fakat masa başı iş yok mu hukuk mezunua göre esas mesele o? Diyorsunuz ki hukukta para yok, tamam ama neyde var TM alanında? Siyaset bilimi kamu yönetimi? Psikoloji? Başka da bölüm yok zaten doğru düzgün. Tanrı bize sayısal fensel zeka da vermemiş ki mühendis olalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

1-) Durumun iyi değilse amacın devlet yani bayabi çalışman gerek özelde insanın ilk bi cıvkını çıkarıyorlar staj+uzmanlaşana kadar yüksek miktarlar alamazsın ama devlet imkanları bu yönde daha iyi,

2-) 2 zekaya sahip kişilerde hukukta başarılı oluyor kendimden örnek vereyim sayısal zeka ve elektronikle uğraşırım şiir ezberle desen çok zorlanırım ama üni ort. 3,65 zaten hukuk salt ezber değildir bölümleri anahatları ile bilip mevzuatı nasıl yorumlayacağını bilmen lazım (sınavlar için ezber iyiyse genede avantaj)

3-) Özel olsun devlet olsun biraz konuşmak lazım topluluğa değilde bire bir konuşma veya avukatlar için soru sorma bize özellikle hukuki soru sorma için ödevler soruldu...

4-) Hiçbir hoca öyle birşey demez ama bazı hocalar nokta atışı yapar mesela evli bir çiftin evlat edinme şartlarını söyle der hatta bana bu sene 2 atış denk geldi birini yazayım;

Derste hoca hukukun işleyişini anlatıyor bende not alıyorum en önde yer vardı ordayım beni gösterdi hak nedir dedi ben bi an şok hak tamam hakta hak ne orda bir an boşlukta kaldım sonra insanın iradesi ile menfaatlerin başka insanları zedelemeden edimidir gibi bişeyler söyledim şok etkisi yarattı hoca bana

Ek olarak davalarda akıl çelme vs olayıda olmuyor law and order mantığı yok Türk hukukunda Amcam 20 yıllık büro avukatı karşı avukat ile hiç adamakıllı konuşmadığı davalar olmuş taraflar vekalet vermişler avukatlar gitmiş gelmiş...

Bir de şu var salt para için okumak istemiyorum, tamam onun da payı oldukça büyük kimse inkar edemez ama adaletsizlik eşitsizlik karşısında bir fikir sahibi olabilmek için de okumak istiyorum. Daha çok pragmatik sayılırım bunda da durum aynen bu. Hukuka ilgim felsefe psikoloji edebiyat siyaset kadar var değil ama hiç de yok değil. Bilmiyorum belki de siyaset bilimi bölümü bana daha uygundur mülkiye filan?

• Hukuk kazanacak puanı yapta ondan sonra düşün bunları.

• quote:

Orijinalden alıntı: salvatore.

Hukuk kazanacak puanı yapta ondan sonra düşün bunları.

Net bir hedef olmadan motive olamıyor insan, motive ise bu sürecin doping etkisi

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Net hedefin en kötü 10bine girmek olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.