Bildirim
hukuk mu inşaat mühendisliği mi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Son senesindeyse biraz zor LYS fen derslerini toparlaması, ama 11deyse olabilir. Yine de bir FM öğrencisinden çok daha fazla çalışması gerekiyor.
Eğer karar verir de çalışmaya başlarsa fizik dersinde başarılı olup olmadığını mutlaka iyi analiz etsin, çünkü inşaat mühendisliği tamamen fiziğin statik ve dinamik dalları üzerinedir, zemin etüdü, malzeme vb.dersler hariç tabii. Eğer fizik sorularını çözmekten keyif almıyorsa üniversite eğitimi esnasında zorlanacağını düşünüyorum. Mümkünse inşaat müh.okumuş/okuyan biriyle de konuşmaya çalışsın eğer halihazırda yapmadıysa
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: regortaz
Son senesindeyse biraz zor LYS fen derslerini toparlaması, ama 11deyse olabilir. Yine de bir FM öğrencisinden çok daha fazla çalışması gerekiyor.
Eğer karar verir de çalışmaya başlarsa fizik dersinde başarılı olup olmadığını mutlaka iyi analiz etsin, çünkü inşaat mühendisliği tamamen fiziğin statik ve dinamik dalları üzerinedir, zemin etüdü, malzeme vb.dersler hariç tabii. Eğer fizik sorularını çözmekten keyif almıyorsa üniversite eğitimi esnasında zorlanacağını düşünüyorum. Mümkünse inşaat müh.okumuş/okuyan biriyle de konuşmaya çalışsın eğer halihazırda yapmadıysa
Hukuk okumak isteyip de inşaat Mühendisi olmuş birisi olarak benim de söyleyeceklerim var. Biraz içimi dökeyim :)
Çocukluğumdan beri hep hukuk okumak istemiştim hatta lisede tm'ye kaydoldum ama aile ve çevre baskısıyla 1 hafta sonra fm'ye geçtim. Lise bittiğinde ise gelecekle ilgili hiçbir planım yoktu. Gene çevrenin etkisiyle inşaat mühendisliğine girdim. Tabi girdiğimde meslekle ilgili hiçbir bilgim yoktu.Lafı uzatmayalım uzatmalı da olsa bitirdim ve şuan işimden son derece memnunum, özellikle iş bulma hususuna baktığımda iyi ki böyle olmuş diyorum. Ailemde 3 Hukukçu var, ikisi avukat ve dava alamamaktan yakınıyor, birisi ise 32 yaşında ve bu yaşına kadar her senesi sınavlarla geçti ve en son bu sene hakimliği kazandı. Çevreniz geniş değilse Hukuk dalında tutunmak zor. Ben memurum ama çevremde (ailemde benim haricimde bir inşaat mühendisi var, tabii okul çevresini de dahil etmek gerek) daha işsiz kalan inşaat mühendisi görmedim.
İş durumu bu, okul durumuna gelince mühendislik tm öğrencisini zorlar, çoğunlukla analitik düşünmesi gerekecek. regorta'ın dediği gibi çoğunlukla fiziğin dinamik bölümüyle uğraşacak çok az da olsa kimya görecek (malzeme bilgisi vs).
Eğer kardeşin bu konularda kendine güveniyorsa kesinlikle inşaat mühendisliği için zorlasın. Hele bir de işi seviyorsa benden çok daha iyi bir mühendis olacaktır ve benden daha mutlu olacaktır._____________________________
-
5 yıllık inşaat mühendisiyim ve gazi ünv. uluslararası ilişkiler 1.sınıf öğrencisi olarak(bu sene kazandım :) ) ben hukuku seçmesini tavsiye ederiim eğer idealistsen hukuk mezunu olarak aklının alamayacağı yerlere gelebilirsin ama inşaat mühendisi isen en fazla geleceğin yer bir şirketin proje müdürlüğüdür onun için de bir 20 seneni şantiyelere vermen gerekiyor .. _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: thestar52
arkadaşlar kardeşim tm de okuyor ama bu günlerde aklında inşaat mühendisliğine karşı bir ilgi var sizce fizik biyoloji kimya çalışıp sınava mf den mi girsin yoksa tm den mi devam etsin hukuk için
biraz daha fazla çalışsın mimarlık okusun.tmcilere cazip gelir mimarlık fln :D bak arkadaş fiziği-mekanik olayları işte binanın dayanıklılığı, kolon kalınlığıydı fln ilgisi varsa inş. Müh. İyidir. Hukuk dipl. Herkes alır ama hepsi avukat olamaz ve avukat olanlarda 30undan sonra olur. Tanıdığm inş. Müh. Hemen iş buldu. Diğer yandn ankara hukuk okuyn 3yıldır hakımlk sınavı,mülakatıyla uğrasıyor. Çevre meselesinde bile.Abicım ben tanıdık diye 2yıllık avukata iş yaptırmam.ortada bi dünya tecrübeli avukat varken.fkt tanıdk diye 2yıllık mimara,müh. E iş yaptırırım. Farka dikkat et.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: ottoman26
5 yıllık inşaat mühendisiyim ve gazi ünv. uluslararası ilişkiler 1.sınıf öğrencisi olarak(bu sene kazandım :) ) ben hukuku seçmesini tavsiye ederiim eğer idealistsen hukuk mezunu olarak aklının alamayacağı yerlere gelebilirsin ama inşaat mühendisi isen en fazla geleceğin yer bir şirketin proje müdürlüğüdür onun için de bir 20 seneni şantiyelere vermen gerekiyor ..
hocam nedn böyle yaptnz? İdeallerinizden dolayı mı? Hemde 5yıllık inş. Müh.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
dalgamı geçiyon tabiki hukuk _____________________________ Önemli olan zihniyet..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler