Şimdi Ara

HUKUK MEZUNLARI YURT DIŞINDA İŞ YAPABİİLİRMİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
10.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HUKUK MEZUNLARI YURT DIŞINDA İŞ YAPABİİLİRMİ?



  • Tabi ki hayir.Yurt disinda hicbir uni denklik vermiyor.Cunku turkiyenin ceza hukuk sistemi ile yurtdisinin ceza hukuk sistemi ayni degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanmiyorum çünkü hukuk kurallari cezalari ülkeye özgüdür.yurtdisinda yapman icin bence orda universite okumalisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her memleketin hukukî sistemi kendine hastır .

    Dolayısiyle yapamazsın . O memleketin hukukunu baştan öğrenmen lazım .

    Sadece roma hukuku - islam hukuku - hukuk sosyolojisi/felsefi - anayasa hukukunun genel teorisi gibi bütün dünyada okutulan dersler müstesna .

    Bu dersleri de bizim memleketde yapıldığı gibi yabancı dille okutamazsın . Kıytırıktan avustuyada bile ders vercek olcak illa almanca olarak öğretmen lazım olcak . Bu da o memleketin lisanını onları kabul edeceği derecede akademik bir seviyede bilmen lazım olcak .

    Buna rağmen yine de kendi memleketinin adamlarına iltimas yapcaklar .

    Hiç gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forum adam -- 14 Ağustos 2015; 12:00:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o durumd eğişir insan hakları mahkemesi gibi yerlerde evet bilkent mezunu biri yurt dışındaydı
    ama genel olarak hayır o gidenlerde çok nadir insanlar
  • Yapabilirsin. Yabancı şirketler türkiye hukukunu analarının karnında öğrenmiyor. Bu tip durumlarda danışmanlık yapabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapabilir. Göçmenler çöpçü, gazete dağıtım elemanı, fast food zincirlerinde eleman olabiliyorlar.
  • Denklik ile alakalı bişey muhtemelen roma hukuku fln gibi dersler denktir denk olmayan dersleri alırsan ana dilinde Türkçe olduğu için ekstra bir dil sertifikası ile (avrupada çoğunlukla ingilizce yeterli) çalışabilirsin o ülkede ekstra olarak Amerikada bu işi yapmak için 4 sene daha okuman gerekir her dersi ile çünkü hukuk tarzı apayrı bişey...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi yurtdışında çalışman için bir kaç yöntem var.Ben sana kısaca onları anlatiyim İngiltere ile ilgili kısımları biliyorum çünkü bütün hukuk-ticaret ilişkileri dünyada Londradan dönüyor.

    1) Türkiyede hukuk okuyup ingilterede master yapmaya gidiyorsun.(Masterın kaç yıllık olduguna emin değilim 1 diyen de var 3 diyen de yanlışım olmasın ama ben 1 diye biliyorum). İngilterede hukuk masterını yaptıktan sonra baro sınavına girmeye hak kazanıyorsun. Oranın hukukunu komple öğrenip baro sınavını geçersen ingilterede avukat olma şansı yakalıyorsun.

    2) Türkiyede işletme-ekonomi tarzı bir bölüm okuyup üstüne İngilterede 3 yıllık hukuk eğitmi alıyosun.İngilterede eğitim 3 yıl. 3 yıl hukuk okuduktan sonra orada yine Baro Sınavına girip avukat olabiliyorsun.Birinde 1 sene Uluslararası Hukuk,Deniz Hukuku vs bunlardan birinde uzmanlaşıp baro sınavına giriyorsun,3 yıl eğitim alınca bütün İngiliz Hukukunu öğrenip sınava giriyorsun.Yani 3 yıl okuyup baro sınavına hazırlanman diğeri seçenekten daha az efor istiyor.Ekonominin alanı geniş oldugu için o tercih ediliyor.Hukuk-ekonomi de bağlantılı diye.Baktın ingilterede olmadı Türkiyeye dönüp ekonomi üzerine çalışıyorsun :)

    3) Türkiyede hukuk okudun, İngiltereye mastera gittin ancak baro sınavı falan seni baya kastı "bunla mı uğraşacam lan ben ?" dedin. Dünyadaki bütün uluslararası hukuk firmalarının bir İngiltere-Londra ayağı vardır. Şirket evlilikleri, şirket anlaşmaları vs yapan büyük hukuk firmalarının İngiltere ayağı olabilirsin.Yani şöyle anlatiyim;

    Türkiyede A hukuk firması var bunun İngilterede bir şubesi var. İngilterede B firması ile Türkiyedeki C firması anlaşma yapıcak,Türkiyede işe girecek,şirketi birleştirecek vs vs.Sen bu İngilteredeki B firmasına danışmanlık yapıyorsun,Türkiye ile bağlantıyı,connectionı sağlıyorsun.Türkiye hukuku üzerine bilgiler verip danışman görevi görüyorsun bir nevi.

    Bir tek İngiltere hakkında bilgim var, Avrupa-Amerika konusunda bilgisi olan varsa paylaşabilirse iyi olur.Yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

    Eğer yanlışım varsa birileri düzeltirse sevinirim :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LevonSerkis -- 14 Ağustos 2015; 14:50:35 >




  • Denklik yok diyenler mavi diploma olayını araştırsın.


    Hukuk mmezunu hemen hemen bütün uluslararası firmalarda kendine bir iş bulabilir. Türk Hukuku da yabancı hukuklardan çok farklı değil çünkü Fransız Alman ve Isvicre örnek alınarak hazırlanmıştır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uluslararasi hukuk alanında çalışırsan olabilir. Ceza hukuku, borçlar hukuku gibi alanlar her ülkeye özgüdür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen bazı üniversiteler mavi diploma veriyor. Yurtdışında da geçerliliği var, ama belirli sınavlardan geçmek lazım
  • Evet yapabilirsin ama bunun icin universitenin bir belge vardi onu vermesi lazim.Hazirlik olan universitelerde mesela veriliyor.Benim abim almisti

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AİHM falan olabilir aslında.
  • evet mesela yurtdışına kaçabilirsin
  • Hukukta mavi diploma yok, yurtdışında Tr ile alakasız hkuki bir işte çalışacaksan bu akademisyenlik olabilir. Diğer türlü KKTC'de çalışabilirsin. Onun dışında arkadaşların dediği gibi Türkiye'yi temsilen bazı şirketlerde çalışabilirsin veya AİHM, CAS gibi yerler olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okanius

    Tabi ki hayir.Yurt disinda hicbir uni denklik vermiyor.Cunku turkiyenin ceza hukuk sistemi ile yurtdisinin ceza hukuk sistemi ayni degil.

    Tıpta nasıl?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.