Şimdi Ara

Hukuk Mesleğinin Geleceği (Çok önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
3.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ankara Hukuk 1.sınıf (an itibariyle) 3.24 ortalama ile bitti. İyi seviye ingilizceye hakimim. Kültür ve Turizm Bakanlığında staj yaptım ancak ''düşük ücretle çalışan avukat'' meselesi canımı sıkıyor. Gelecekteki beklentim yüksek maaş. Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne geçme fikrim var. İki bölüme de ilgim var zorlanmam, sizce anlattığım bilgiler ışığında gitmeli miyim yoksa kalmalı mıyım? Tek kriterşm ekonomik kazanç. Hangisi bana daha fazla gelir getirir?

• Avukatlar fikirlerini belirtirse çok sevinirim
  • Ben de ilk 10daki bir devlet ünisindeyim, 3. Sınıfa geçeceğim. 1. Sınıfta sizin gibi 3.25 ortalama yapmıştım, bunları düşününce okuldan soğuyarak ortalamamı çok düşürdüm. Siz bu hatayı yapmayın diye yazmak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç kurtul

• Hangi bölüme gitsen rızkını yiyeceksin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İühfyi bitirdim. Oyum boun ybs'ye.

• salih uçan S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben boun ekon kazandım bu yıl ama hazırlıktan sonra iühfe geçerim belki diyordum. Hukukta iş imkanları kötü mü? Maaşlar nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: louloudi

Hocam ben boun ekon kazandım bu yıl ama hazırlıktan sonra iühfe geçerim belki diyordum. Hukukta iş imkanları kötü mü? Maaşlar nasıl?
    Avukat enflasyonu çok fazla. Bu meslek bildiğin esnaflık gibi bişey. Çevrenin geniş olması ve kendini pazarlamana bakıyor. Bende 2 özellik de kısıtlı. Stajyer avukatlar 1500–2000 alıyor. Sonrasında işçi avukat olarak devam edersen 3 4 olur. Zamanla da 5leri bulur belki.
    Hazırlıktan sonra geçmen mantıklı olabilir. Dilinin iyi olması fazlasıyla fark yaratır. Ben yine de bounda kalmayı tercih ederdim heralde. Beyaz yakalı olmak daha güzel geliyor.
    Popülee avukatlardan birisi geçen twit atmıştı. İstanbul barosunda 45.000 faal avukat var. Ancak baro artık aylık 1000 kişiye ruhsat dağıtır seviyeye gelmiş. İyi düşünüp tartman gerekir. 4–5 yıl sonra mezun olduğunda bu rakam ne seviyelere gelmiş olacak.

• salih uçan S kullanıcısına yanıt
    Anladım, çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: louloudi

Anladım, çok teşekkür ederim.
    Ne demek, başarılar

• Her tarafa hukuk fakültesi açarak hukuk'u iyice ayağa düşürdüler. Ankara, İstanbul, İzmir, Konya dışında hukuk okuyorsanız geçmiş olsun.

Üniversite tercihi yaparken hukukta iş imkanı fazla derler. Evet fazla, ancak mezun da fazla. Ancak hakimlik savcılık ve avukatlık dışındaki işlere İİBF ve Sosyal Bilimler ve Siyasal bilimler mezunları da alanına göre gidebiliyor. Hatta bu mezunlar aldıkları bilgi birikimi nedeniyle çoğu zaman hukuk mezunu yerine tercih ediliyor.

Mezun olanların çok az bir kısmı düzgün bir işe yerleşirken çoğunluğu asgari ücretle işçi avukatlık yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    En büyük korkum Yargı Reformu ile hukuk mezunlarına iktisat ve işletme mezunlarının iş alanlarına da girebilcek yetki veren diploma programı sağlanması. Bir hukuk öğrencisi olarak, hal hazırda sıkıntıda olan İİBFyi kökten öldürür
  • Hangi sınıftaydın Cdeysen normal kolaydı busene

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.