Şimdi Ara

HUKUK KONTENJANLARI (EDİT:DEVLETTE 36 KONTENJAN ATTIŞI VAR.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ÖZEL HUKUK KONTENJANI 7180
    TOPLAM 16662

2019 KONTENJAN TOPLAMI 16097

DEVLET HUKUKTA DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK DRAMATİK BİR DÜŞME YOK

EDİT: DEVLET HUKUKTA BEKLENENİN AKSİNE DÜŞME DEĞIL 36 KONTENJAN ARTIŞI OLDU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İhsanoğlugaffur -- 21 Haziran 2019; 9:13:12 >

• Düme ne

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 100 bin baraj olayı ne zaman belli olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Airbus-

100 bin baraj olayı ne zaman belli olur ?
    2020 2021 dönemi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca; Yeni YÖK tarafından “Hukuk eğitiminde bir ilk olarak” geçen sene yeni bir proje
    başlatılmış ve 9 üniversitenin Hukuk Fakültesine öğretim üyesi yetiştirilmesi amacıyla 6
    üniversiteye doktoralı insan gücü yetiştirme misyonu verilmiştir.
    Bu üniversiteler Ankara Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Hacı
    Bayram Veli Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Marmara
    Üniversitesi olup bunların (kendine özgü durumu dolayısıyla, kontenjanı çok düşük
    olduğundan Galatasaray Üniversitesi hariç olmak üzere) kontenjanları toplam 230
    azaltılmıştır.

bu bu sene için mi
  • İyi üniversitelerin her birinin kontenjanı 230 azaltılmış, düşme var.
  • louloudi kullanıcısına yanıt
    Her biri değil ifade edilen metinde belirtilen üniversiteler için toplam 230 kişiden bahsetmiş. İnsanları umutsuzluğa sürüklemekten başka bir işe yaradığınız yok.

Toplam Hukuk kontenjanı ise 16420'den 16097'ye düşmüş yaklaşık 320 kişilik bir rakam ulta bir etkiye neden olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre0e -- 20 Haziran 2019; 18:35:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre0e

Her biri değil ifade edilen metinde belirtilen üniversiteler için toplam 230 kişiden bahsetmiş. İnsanları umutsuzluğa sürüklemekten başka bir işe yaradığınız yok.

Toplam Hukuk kontenjanı ise 16420'den 16097'ye düşmüş yaklaşık 320 kişilik bir rakam ulta bir etkiye neden olmaz.
    hocam ÖRNEK: ankara hukuk diyelim ki 300 kontenjandan 270e düşürüldü. o 30 kişi gitti istanbula girdi. istanbul da 300den 270e düşmüştü. bu sefer istanbula giremeyen 30 kişi hacettepe vs. vs. diye gidecek. bu sebeple sıralamalar yükselir diye düşünüyorum

• emre0e kullanıcısına yanıt
    Toplamının 230 azaltılması hiçbir şey ifade etmez, her biri olduğunu düşünüyorum. Yeni hukuk fakülteleri açıldığını düşünürsek 323lük fark oldukça normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: louloudi

Toplamının 230 azaltılması hiçbir şey ifade etmez, her biri olduğunu düşünüyorum. Yeni hukuk fakülteleri açıldığını düşünürsek 323lük fark oldukça normal.
    off TOPLAM DİYOR TOPLAM SEN ÖYLE DÜŞÜNMESEN NE OLACAK TOPLAM 230 DÜŞTÜ DİYOR O SAYILAN 6 7 OKULDA BİK BİK BİK YAPMA TROLLÜĞÜN LÜZMU YOK

• emre0e kullanıcısına yanıt
    Yeniden baktım, kusura bakmayın toplam diyor haklı olabilirsiniz ama toplam 230 luk bir azalma saçma olmuş.
  • aynen
  • Hangi üniversitenin kontenjanının ne kadar değiştiğinin tam olarak ortaya çıkmasını beklemek gerekir. Düşen kontenjanlar özel üniversitelere ait ise farklı sonuçlar ortaya çıkar. Üstelik yeni açılan 3 hukuk fakültesine ogrenci alınıp alınmayacağı da belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İhsanoğlugaffur -- 20 Haziran 2019; 18:45:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masturchiknaste

hocam ÖRNEK: ankara hukuk diyelim ki 300 kontenjandan 270e düşürüldü. o 30 kişi gitti istanbula girdi. istanbul da 300den 270e düşmüştü. bu sefer istanbula giremeyen 30 kişi hacettepe vs. vs. diye gidecek. bu sebeple sıralamalar yükselir diye düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Hocam bahsettiğiniz 30 kişilik kontenjan çok uçuk bir fark yaratmaz elbet bir miktar yükselir sıralamaları ama çok fark yaratmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre0e

Hocam bahsettiğiniz 30 kişilik kontenjan çok uçuk bir fark yaratmaz elbet bir miktar yükselir sıralamaları ama çok fark yaratmaz.

Alıntıları Göster
    hmm haklısınız

Bakalım hayırlısı olsun

• louloudi kullanıcısına yanıt
    Sen de haklı olabilirsin aslında zaten bu üniversiteler geçtiğimiz yılda bu kadar kontenjan azaltmıştı duyurulmamıştı.İfade biraz muallak ama toplam 230 daha ağırlıkta her birinden 230 azaltılsa total kontenjan daha az olurdu diye düşünüyorum.
  • Dr.Cocktail kullanıcısına yanıt
    Ben yeni fakülteler açıldığı için ona takılmamıştım.
  • Devlet hukukta dusme olmadigini nerden gordunuz

• Dün haber çıkmıştı 3 yeni hukuk fakültesi açılıyor diye. Kılavuzda bununla ilgili bir açıklama yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.