Şimdi Ara

Hugo Oyunları | Türkçe Dublaj Resmi Yamalar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
233
Cevap
73
Favori
26.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
225 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hugo Oyunları | Türkçe Dublaj Resmi Yamalar


    Merhaba sevgili üyeler. Aylardır "Hugo Oyunları" adlı bir arşiv projesiyle uğraşıyorum. Bu projeyi ülkemizde 15 yıl boyunca yayınlanarak popülerliğini korumuş, ancak maalesef artık terk edilmiş Hugo oyunlarını tekrar toplama ve arşivleme amacıyla başlattım. Yaklaşık 10 yıldır Hugo oyunları satın alıyor ve topluyorum. Sitede girdisini yaptığım 109 oyun bulunuyor. Bu oyunları güncel olarak satılmadığı ve firması tarafından artık desteklenmediği için (kısacası terk edilmiş yazılım/abandonware olduğu için) gönül rahatlığıyla indirebilirsiniz.


    Bu konuyu burada açmamın en büyük sebeplerinden biri (başka nereye açabileceğimi bilmemem hariç) Türkçe dublaj ve altyazılı olarak hazırlanmış, internet ortamında dahi bulunmayan Hugo oyunlarının sonunda gün yüzüne çıkmasını sağlamaktır. Sitede (şimdilik) indirebileceğiniz 63 oyunun yanı sıra 7 adet tamamen Türkçe dublaj ve altyazılı oyun bulunmaktadır. Bu oyunlar şunlardır:


    1. Agent Hugo
    2. Hugo: Bukkazoom!
    3. Hugo: Cannon Cruise
    4. Hugo: Vahşi Ada 1
    5. Hugo: Vahşi Ada 2
    6. Hugo: Vahşi Ada 3
    7. Hugo: Vahşi Ada 4


    Seslendirmelerden/Türkçe oynanıştan bazı örnekler:





    (Daha fazla Türkçe oynanışa videoların yüklendiği kanaldan ulaşabilirsiniz.)


    Hugo Vahşi Ada - Seslendirme Kadrosu


    Türkçe seslendirme MixDown/Jingle Box Stüdyoları tarafından yapılmıştır.

    Kayıt işlemi Uluğ Aydeniz, mastering işlemi Murat Oktay, Türkçe tercüme Yamaç Erdil tarafından yapılmıştır.


    • Hugo: Beyti Engin
    • Fernando: Ali Ekber Diribaş
    • Sila: Mine Turgay Oktay
    • Anlatıcı: Talat Bulut
    • Hugolina: Şükran Alpi/Mine Turgay
    • Egyptian: Ali Ekber Diribaş
    • Binder: Ali Ekber Diribaş
    • Croak: Murat Şenol
    • Buzzy: Murat Şenol
    • Stork: Ümit Eşitmez
    • Spike: Ümit Eşitmez
    • Trollerat (Rat): Berna Diribaş
    • Trollerut (Rut): Berna Diribaş
    • Croco: Ahmet Eres
    • Seagull: Ahmet Eres


    (Resmi Türkçe dil desteği görmenin neredeyse imkansız olduğu senelerde bu yerelleştirme

    çalışmalarının ortaya çıkmasında katkısı olan herkese -geç bile olsa- buradan teşekkür etmek istiyorum.)


    (Hugo: Bukkazoom! oyununu bana ulaştırdığı için Ahayri hocamıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

    Onun sayesinde Türkçe seri tamamlanmış oldu.)


    Türkçe dublaj oyunlara (ve diğer tüm Hugo oyunlarına) ücretsiz şekilde buradan ulaşabilirsiniz:

    GÜNCELLEME: Site 2022 sonu itibariyle masraflarını karşılayamadığım için kapanmıştır.

    Yakında tüm oyunları yeniden yükleyerek bu konu üzerinde paylaşacağım. (Ocak-Şubat 2023)


    Herkese iyi oyunlar dilerim!

    (Herkesin daha iyi bir deneyim elde etmesi için projeyle ilgili önerilerinizi lütfen paylaşmaktan çekinmeyin.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TelltaleGames -- 15 Ocak 2023; 22:42:4 >







  • Sen var ya çok büyük iş yapmışsın. Yüce gönüllü adamsın. Ekşi sözlüğe yazılması lazım. Çocukluğumuzun oyunu şimdi kendi yeğenime de oynayacağım. Maddi durumum şuan sallantı da olsa en kısa zamanda bir bağış yapacağım. Emeklerine sağlık. WhatsApp grubuma da linki atacağım.

    Yüklemenin gecikmesi tamamen benim yoğunluğumdan dolayı hocam. İşin en zahmetli kısmı tüm oyunları toplamaya çalıştığım on küsür yıllık süreçti. Oyunların (özellikle birden fazla platformdaysa) her birini farklı kaynaklardan edindim. Bir çoğunu elbette satın aldım (yurtiçi ve yurtdışından). Bunun dışında kalan oyunları bazen aracılar bularak, bazen de internete daha önce yükleyenler sayesinde edinebildim. Örneğin Dalgacı ve Dişlek oyunu Polonya, Almanya ve ABD'de, Sporty oyunu ise Danimarka'da daha önce piyasaya sürüldü. Dolayısıyla bu bilgiyi edindikten sonra ilk işim bu ülkelerden bu oyunları nasıl temin edebilirim veya bana ulaştırabilecek bir aracı bulabilir miyim diye bakmak oluyor (elbette biri daha önce internete yüklemediyse).


    Sitede farklı kategorilerde eksik olan veya eksik platformlu yüklenmiş bazı oyunlar var. Yeni yüklemelerde genel önceliğim Hugo: Vahşi Ada 3'ün Türkçe sürümü, eğitim oyunlarının hiçbir yerde bulunmayan İngilizce versiyonları, Dalgacı ve Dişlek, Sporty, mobil oyunlar (Java oyunları).


    Niyetim Haziran-Temmuz arası hem siteyi genel olarak güncellemek, hem de eksik oyunları eklemek. Bu sefer gecikme olmadan.  

    @U2ME2 Kime ve neye yazık olduğunu gelin bir tartışalım. Öncelikle kullandığınız rahat ve ironik üslup gereği bende oldukça rahat bir ağızla yazacağım.


    Sizin kim olduğunuzu, kaç yaşında olduğunuzu ve ne iş yaptığınızı bilemem. Beni bir forumda konu açtıktan sonra buraya yeterli ilgi vermemekle suçlamanız tam anlamıyla saçmalık. Neye ne kadar zaman harcayacağımı size mi soracağım? Siz kimsiniz? Ben DonanımHaber'de gezmek için para almıyorum, yeterli vakti ayırmıyorum veya ayırmak istemiyorum. İşim, sorumluluklarım ve (bakın buna şaşıracaksınız) tercihlerim var. Ben yıllarca bu oyunları toplamış ve aylarca belirli bir özen ve titizlik çerçevesinde hayalindeki websitesini kurmaya çalışmış, standart bir oyunseverim. Bu siteyi yapmak için 2020 yılının sonu ve 2021 yılının ilk çeyreği boyunca, oldukça yoğun olduğum bir dönemde tamamen kendi sorumluluklarımı iteleyerek bu websitesini açtım ve mümkün olduğunca çok insana ulaştırmak istedim. Çünkü bu oyunların ciddi çoğunluğu internet ortamında YOKTU.


    Şimdi gelelim ilgi ve alakama. Bu siteyi hazırlamak, elimdeki tüm oyunları oynanabilir hale getirmek veya ilgili desteği sağlamak için AYLARCA uğraştım. Siteyi açtıktan sonra karşılaştığım mutluluk verici yoğun ilgi karşısında da gelen mail ve mesajlara yanıt vermeye devam ettim. Sizin bahsettiğiniz, bana elindeki oyunları ulaştırmak isteyen birçok arkadaş ile zaten özel mesajlardan veya Instagram gibi sosyal medya araçlarında görüştüm. Elimde olan oyunların bağışlarını ise kabul etmedim ve yalnızca teşekkür etmekle yetinebildim. Kendi elindekini paylaşmak isteyene de hiçbir zaman hayır demedim. Oyunların çalışmamasıyla ilgili yazabileceğim veya yardımcı olabileceğim tüm detayları websitesinde belirttim, ki okumuş olsaydınız son düzenlemede oyunların oynanabildiği işletim sistemleri açıkça sayfalarda belirtiliyordu. (Bu konuda da, sitede de ve gönderdiğim tüm maillerde de belirttiğim üzere oyunların çalışmaması tamamen işletim sistemi uyumsuzluklarından kaynaklanıyor. Sitede yazdığım yönergeler zaten bu uyumsuzluğu olabildiğince bypass etmek üzerine yazılmış uygulamalar. Yani oyunların çalışmama gibi bir durumu yok. Tabii yazdığım gibi, okumuş olsaydınız bunu bilirdiniz.)


    Hata olarak kabul edebileceğim tek bir şey varsa, o da site düzenlemeleri için zaman aralıkları vermekti. Aslında hedefim siteden elde edilen gönüllü bağışlarla, siteyle düzenli olarak ilgilenecek birini bulmaktı. Ama site 2 yıllık süreç boyunca sadece 2 bağış aldı. Biri konunun açıldığı tarihin gecesinde, biri de geçtiğimiz yaz. Projeye olan katkılarından dolayı o kişilere buradan tekrar teşekkür ederim. Ben siteyi açık tutmak için sürekli hosting, domain ve bakım ödemeleri yapmaya devam ettim. Üzerime düşen en büyük sorumluluk da buydu. Projemi ayakta tutmak için elimden geleni yaptım. Bu yüzden sizin yazdığınız gibi ilgi ve alaka göstermediğimi kesinlikle kabul etmiyorum.


    Site şu anda herkesin görebileceği gibi inaktif. Ekonomik koşullar çerçevesinde ücretini ödeyemedim ve kapandı. Tamamen gönüllü bir proje olmasından dolayı kimseden çıkıp bu zor zamanlarda para istemek gibi bir yüzsüzlükte bulunmak istemedim.


    Günün birinde siteyi yeniden açmayı çok isterim. Ancak o zamana dek elimdeki tüm oyunları yakın zamanda içinde terkedilmiş yazılımları da barındıran "archive.org"a yükleyeceğim. (Tüm metin, açıklama ve yönergeleriyle.) Tüm oyunları yüklediğimde linklerini konuya ekleyeceğim.


    -


    @Shawarpers Empati dolu güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Keşke bazı insanlar da sizin bu empati yeteneğinize sahip olabilseler.

  • Şu an bulutların üstündeyim, eline koluna sağlık gardaşım, çoğunu ben bulamıyorum internette
  • Elinize sağlık faydalı bir çalışma.

  • Öncelikle elinize sağlık. Birde merak ettiğim bir konu var. Yıllar önce hügo ya küfür eden çocuk sizmiydiniz.
  • Sen var ya çok büyük iş yapmışsın. Yüce gönüllü adamsın. Ekşi sözlüğe yazılması lazım. Çocukluğumuzun oyunu şimdi kendi yeğenime de oynayacağım. Maddi durumum şuan sallantı da olsa en kısa zamanda bir bağış yapacağım. Emeklerine sağlık. WhatsApp grubuma da linki atacağım.
  • Müthiş olmuş gerçekten, çocukluğumuzun oyunu Hugo ve Tolga Abi :)

    Elinize, ağzınıza sağlık..

  • Teşekkürler. Güzel bir çalışma olmuş.

  • Yalnız hocam dünden beri indiremedim, indirme linkibe tıkladığımda siteye bağlanmıyor bi türlü, napmam lazım
  • Skærmtrolden Hugo oyununda hata alıyorum, oyuna giremedim :/


    Hugo Oyunları | Türkçe Dublaj Resmi Yamalar
  • Arşiv için teşekkürler. Dalgacı ile dişlek ve atlet bir çekirge vardı sporty miydi neydi... Bunları hiçbir yerde bulamadım. Sizde var mıdır acaba?
  • Nostaljik bir çalışma olmuş. Emeğinize sağlık. Teşekkürler.

  • Teşekkürler. Bir tane gameboy oyunu Türkçe çıkmıştı adını sanını hatırlamıyorum onu bulabilirmisin.

    ve sitede keşke Türkçe katagorisi oluşturulsaydı böyle karışık olmş biraz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 13 Şubat 2021; 17:17:14 >
  • @HaciTTOR Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bu çalışma aylarca ve yıllarca süren bir süreç sonunda ortaya çıktı. Böyle yorumlar gördükçe harcadığım her dakikanın ne denli boşa geçmediğini çok daha iyi anlıyorum. Tekrar sağolun.


    @3keko1 Tekrar kontrol edebilir misiniz? Güncellenen linkler haricinde diğerlerinin çalışıyor olması lazım. (İndirme linkleri (şimdilik) MEGA'ya yönlendiriyor.) Veya çalışmayan oyunun linkini bırakabilirseniz hemen ilgilenmeye çalışırım.


    @snoppy Bildirdiğiniz için teşekkür ederim, hemen kontrol ediyorum. Ben çalıştırdığımı hatırlıyorum ama dosya hatalı yüklenmiş olabilir. Kontrol eder etmez tekrar buraya yazacağım.


    @rewold Evet, o oyunlar da mevcut. Henüz site beta aşamasında olduğu için eksik ve güncellenmesi gereken oyunlar var. Tahmin ediyorum en geç bu ay sonunda sitede yerini alacaktır.


    @soneday Türkçe Gameboy oyunu çıktığını hatırlamıyorum. (Yanılmıyorsam ilk oyun hariç diğerleri zaten çok sınırlı bölgelerde yayınlanmıştı.) Ancak muhakkak araştıracağım. Türkçe mobil oyunların (Java) vaktinde yayınlandığını hatırlıyorum, belki bahsettikleriniz onlar olabilir. Türkçe kategorisi açmamamın nedeni genel bir arşiv oluşturmak istememdendi. Ancak belki de ileride "Dil Seçenekleri" olarak ayrı bir yer açabilirim, böylece ziyaret edenler kendi dillerinin bulunduğu oyunları daha ön sıralarda görebilir.


    Tüm güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Umuyorum yakın zamanda eksiklikleri tamamlayabileceğim.





  • Son zamanlarda, hatta son 10 yılda gördüğüm en iyi paylaşım. Benim gibi yaşı 30'a gelmiş Hugo severlerin arayıp da bulamayacağı bir konu.

  • @TelltaleGames valla yalan olmasın 2006 yıllarında gördüğümü hatırlıyorum.

    ve ben teşekkür ederim , bizim gibi 30lu yaşlarda insanlar için değerli bir konu

    ve site için Türkçe filtre eklenmesi hoş olur.

  • Şu bukkazoom'u çocukluğumda ne oynardım eski külüstür bilgisayarımda. Sonra aradım bulamamıştım oyunu maalesef. Bu çok iyi oldu teşekkür ederim size

  • TelltaleGames kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim. Zamanında cine5 ve kanal 1 den her gün takip ederdim, hat düşsün de televizyonda oynayayım dedim nasip olmadı. Şimdi bununla bir nebze olsun amacımıza ulaşırız.

  • Çevirmeli telefonla oynanabiliyor mu ?
  • Çok teşekkürler. Genç olmama rağmen küçükken oynardım.

  • Bazıları için efsane oyundur. Bir kaç sene önce bende aramıştım, cep telefonları için şu mağarada labirent tarzındaki oyunu bulmuştum fakat çok fazla mikro ödeme istiyordu. Buna rağmen bayağı oynamıştım.


    Ülkemizde insanlara video oyun kavramını geniş kitlelere taşıyan bir yapımdır Hugo.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.