Merhaba sevgili üyeler. Aylardır "Hugo Oyunları" adlı bir arşiv projesiyle uğraşıyorum. Bu projeyi ülkemizde 15 yıl boyunca yayınlanarak popülerliğini korumuş, ancak maalesef artık terk edilmiş Hugo oyunlarını tekrar toplama ve arşivleme amacıyla başlattım. Yaklaşık 10 yıldır Hugo oyunları satın alıyor ve topluyorum. Sitede girdisini yaptığım 109 oyun bulunuyor. Bu oyunları güncel olarak satılmadığı ve firması tarafından artık desteklenmediği için (kısacası terk edilmiş yazılım/abandonware olduğu için) gönül rahatlığıyla indirebilirsiniz. Bu konuyu burada açmamın en büyük sebeplerinden biri (başka nereye açabileceğimi bilmemem hariç) Türkçe dublaj ve altyazılı olarak hazırlanmış, internet ortamında dahi bulunmayan Hugo oyunlarının sonunda gün yüzüne çıkmasını sağlamaktır. Sitede (şimdilik) indirebileceğiniz 63 oyunun yanı sıra 7 adet tamamen Türkçe dublaj ve altyazılı oyun bulunmaktadır. Bu oyunlar şunlardır:
Seslendirmelerden/Türkçe oynanıştan bazı örnekler: (Daha fazla Türkçe oynanışa videoların yüklendiği kanaldan ulaşabilirsiniz.) Hugo Vahşi Ada - Seslendirme Kadrosu Türkçe seslendirme MixDown/Jingle Box Stüdyoları tarafından yapılmıştır. Kayıt işlemi Uluğ Aydeniz, mastering işlemi Murat Oktay, Türkçe tercüme Yamaç Erdil tarafından yapılmıştır.
(Resmi Türkçe dil desteği görmenin neredeyse imkansız olduğu senelerde bu yerelleştirme çalışmalarının ortaya çıkmasında katkısı olan herkese -geç bile olsa- buradan teşekkür etmek istiyorum.) (Hugo: Bukkazoom! oyununu bana ulaştırdığı için Ahayri hocamıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Onun sayesinde Türkçe seri tamamlanmış oldu.) Türkçe dublaj oyunlara (ve diğer tüm Hugo oyunlarına) ücretsiz şekilde buradan ulaşabilirsiniz: GÜNCELLEME: Site 2022 sonu itibariyle masraflarını karşılayamadığım için kapanmıştır. Yakında tüm oyunları yeniden yükleyerek bu konu üzerinde paylaşacağım. (Ocak-Şubat 2023) Herkese iyi oyunlar dilerim! (Herkesin daha iyi bir deneyim elde etmesi için projeyle ilgili önerilerinizi lütfen paylaşmaktan çekinmeyin.) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TelltaleGames -- 15 Ocak 2023; 22:42:4 > |
Hugo Oyunları | Türkçe Dublaj Resmi Yamalar
Hugo oyunları, dünya çapında milyonlarca oyuncunun keyif aldığı klasik platform oyunlarıdır. Bu oyunlar, sevimli bir orman trolü olan Hugo'nun rolünü üstlendiğin, çeşitli engelleri aşarak hazine aramak amacıyla çıktığın maceraları konu alır.
Hugo Oyunları İçin Resmi Türkçe Yamalar
Oyunun orijinal dilinde oynamak istemeyenler için, Hugo oyunları için resmi Türkçe yamalar mevcuttur. Bu yamalar, oyunun arayüzünü, diyaloglarını ve alt yazılarını Türkçe'ye çevirerek oyunu Türkçe anlayabilen oyuncular için erişilebilir kılar.
Hugo Vahşi Ada ve Diğer Türkçe Dublajlı Oyunlar
Hugo Vahşi Ada, Hugo oyun serisinin en popüler oyunlarından biridir ve Türkçe dublajlı olarak da oynanabilmektedir. Oyun, Hugo'nun bir grup korsan tarafından kaçırılan kız arkadaşı Penelope'yi kurtarmak için çıktığı bir macerayı konu almaktadır.
Hugo oyunları, PC, mobil cihazlar ve oyun konsolları dahil olmak üzere çeşitli platformlarda oynanabilir. Hugo Börtü Böcek Oyunu Oyna, Hugo Oyna ve Hugo Vahşi Ada 2 İndir gibi aramalarla ilgili oyunlara ulaşabilir ve Türkçe dublajlı yamalarını indirebilirsiniz.
Resmi Türkçe Yamaları İndirme ve Kurma
Resmi Türkçe yamalarını Hugo oyunlarının resmi web sitesinden veya güvenilir üçüncü taraf kaynaklardan indirebilirsiniz. Yalnızca güvenilir kaynaklardan indirme yaparak bilgisayarınızın güvenliğini koruyabilirsiniz. İndirdiğiniz yama dosyasını oyunun kurulu olduğu klasöre kopyalayarak ve yamayı etkinleştirerek oyunu Türkçe oynayabilirsiniz.
Türkçe yamaların kullanımı, Hugo oyunlarını Türkçe anlayabilen oyuncular için daha keyifli ve erişilebilir bir deneyim haline getirir.