Şimdi Ara

Hücre füzyonu - Hybrid Animals (melez hayvanlar) - Koyçi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir eşek ve bir atın çiftleşmesinin ürünü olan katır gibi melezler, bu iki hayvanın çiftleşmesinden doğabilirler. bunun nedeni olarak benzer kromozomların varlığı gösteriliyor? (ancak melezler üreyemezler) çok uzak akraba olmasalar da? evrim akla geliyor hemen neyse bir koyun ve bir keçi doğal olarak çiftleşemezler ama elin oğlu bunu yapmış. genetik akrabalıkları? nedeniyle deneye tabi tutulmuşlar ve (sene 1983) bir koyunun kıvırcık tüylerine, bir keçinin de boynuzlarına sahip bir "koyçi" oluşturmuşlar. bunu hücre füzyonu ile başarmışlar. bir koyun embriyosu ile bir keçi embriyosu dört hücreye bölündüğü safhadalarken kaynaştırılmış ve taşıyıcı annelik yapacak olan bir koyunun rahmine aktarılana dek besinlerle dolu bir test tübünde bekletilmiş. bu kaynaştırmalarda sonuç pek tahmin edilemez, yani genlerin kromozomlar üstünde nerede yer alacağı ve hangi hücre vericiden hangi özelliklerin (suretin ve benzeyişin) alınacağı tamamen şansa bağlıdır. genetik mühendislik çalışmalarına deva ediyor. bu koyçi' nin orjinal ismini bulamadım ama resmini buldum gibi. doğrusu ismi de bu melez hayvanın varlığından da yeni haberdar oldum..


     Hücre füzyonu - Hybrid Animals (melez hayvanlar) - Koyçi



    forumda genetik okuyan biri vardı sanki.. genetikçileri de bu konuya alalım..


    ya resime bakınca photoshop var gibi sırıtıyor adeta ama konu kaynağı bir kitaptan yani okuyarak yazdım. galiba bu koyçilerden vazgeçtiler, sonraki aşama klonlamaya mı geçtiler nedir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 19 Ocak 2012; 0:09:33 >







  • bu koyçi şimdi üreyebilecek mi?birde akla evrim geliyor derken evrimin olduğunu mu olmadığını mı kast ettiniz acaba?
  • bu akraba ilan edilen canlıların spermlerini ya da başka birşeylerini gündelik hayatta ya da laboratuvar ortamında birbiriyle arkadaş edeceğiz derken birgün birşey çıkartacaklar ortaya ama yerde mi yürür havada mı uçar dur bakalım.. bir resim vardı öküz desem değil, camış desem değil acaip birşeydi. şimdi anlıyorum bu hayvanlar neden amerika kıtasında yaşıyor. belki de afrika mı deseydik. kimbilir belki de orjinaldir. resim bulursam ekleyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.