Bildirim
[HÜCRE BÖLÜNMELERİ] SÜREKLİ KARIŞTIRIYORUM YARDIM EDİN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
oğlum 2015 diyo ya git yat pc oyna. daha erken bence ama soruna gelirsek o konuyu tam olarak bilen bi adam görmedim daha. hele şekilli sorular felan hazırlananlara kolay gelsin valla çekilmez bi daha. -
quote:
Orijinalden alıntı: Schlaf Schön
oğlum 2015 diyo ya git yat pc oyna. daha erken bence ama soruna gelirsek o konuyu tam olarak bilen bi adam görmedim daha. hele şekilli sorular felan hazırlananlara kolay gelsin valla çekilmez bi daha.
Kardeşim 2 yıl bu. Göz açıp kapayana kadar geçer. Son 1 ay çalışıp tıp hedefleyecek kadar hayalperest değilim. -
Anafaz 2 evresinde 8 kromozom vardır oluşan hücreler n=8 kromozomlu hücrelerdir
32 hücre oluşur 2 üzeri mitoz sayısı = 8 hücre 8 hücrenin her biri mayoz geçirirse 32 hücre
oluşan hücrelerin kromozo sayısı n=20'dir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apakk -- 15 Temmuz 2013; 1:42:23 > -
Özel mesaj attım umarım anlatabilmişimdir Bu arada ben de oyun oyna diyorum ve seni 3 hayırla uğurluyoruz
-
quote:
Orijinalden alıntı: Apakk
Anafaz 2 evresinde 8 kromozom vardır oluşan hücreler n=8 kromozomlu hücrelerdir
32 hücre oluşur 2 üzeri mitoz sayısı = 8 hücre 8 hücrenin her biri mayoz geçirirse 32 hücre
oluşan hücrelerin kromozo sayısı n=20'dir
Oluşan hücre sayısı ve kromozom sayısını anladım ama halen şu n:8 krozomu anlamadım :( -
quote:
Orijinalden alıntı: TuzluKadayif
quote:
oğlum 2015 diyo ya git yat pc oyna. daha erken bence ama soruna gelirsek o konuyu tam olarak bilen bi adam görmedim daha. hele şekilli sorular felan hazırlananlara kolay gelsin valla çekilmez bi daha.
Kardeşim 2 yıl bu. Göz açıp kapayana kadar geçer. Son 1 ay çalışıp tıp hedefleyecek kadar hayalperest değilim.
senin kararın valla hiçte geçmiyor, 11.sınıf 2. döneminde başladım keşke yazın başlasaymışım diyorum. gayette iyi bi sıralama yaptım. sonra sıkılırsın abi tavsiyesi. -
quote:
quote:
quote:
Kardeşim 2 yıl bu. Göz açıp kapayana kadar geçer. Son 1 ay çalışıp tıp hedefleyecek kadar hayalperest değilim.
senin kararın valla hiçte geçmiyor, 11.sınıf 2. döneminde başladım keşke yazın başlasaymışım diyorum. gayette iyi bi sıralama yaptım. sonra sıkılırsın abi tavsiyesi.
Sıralaman için tebrikler ama bağımlı oldum derslere istesem de bırakamam yani :)
-
Çünkü mayoz bölünmede homolog kromozomlar anafaz 1 evresinde ayrıldığı için kromozomların yarıya düşmesi mayoz 1'de oluyor. Mayoz 2, mitoz bölünmeyle çok benzerlik gösterir 2 hücre oluşur ve kromozom sayısı yarıya da inmez. Anafaz 2'de ayrılacak homolog kromozom kalmadıgı için kromatitler ayrılır o yüzden kromozom sayısı yarıya inmez ve mayoz 1'deki ile aynı kalır -
quote:
quote:
quote:
quote:
senin kararın valla hiçte geçmiyor, 11.sınıf 2. döneminde başladım keşke yazın başlasaymışım diyorum. gayette iyi bi sıralama yaptım. sonra sıkılırsın abi tavsiyesi.
Sıralaman için tebrikler ama bağımlı oldum derslere istesem de bırakamam yani :)
tebrikler hedefi değiştir o zaman, ufak kalır bence.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Apakk
Çünkü mayoz bölünmede homolog kromozomlar anafaz 1 evresinde ayrıldığı için kromozomların yarıya düşmesi mayoz 1'de oluyor. Mayoz 2, mitoz bölünmeyle çok benzerlik gösterir 2 hücre oluşur ve kromozom sayısı yarıya da inmez. Anafaz 2'de ayrılacak homolog kromozom kalmadıgı için kromatitler ayrılır o yüzden kromozom sayısı yarıya inmez ve mayoz 1'deki ile aynı kalır
Yani 2n:10 kromozomlu bir hücre anafaz 1 de n:10 anafaz 2 de n:5 mi oluyor hocam? -
n=10 olmaz n=5 oluyor anafaz 1'de anafaz 2'de de n=5 olarak kalıyor kromozom sayısı yarıya düşüyor denmesi bü yüzden işte 2n=10 eşitliğini 2'ye bölüyorsun -
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
tebrikler hedefi değiştir o zaman, ufak kalır bence.
Şimdilik bu kalsın, inşallah daha iyisi olur :) Teşekkürler bu arada :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X