Şimdi Ara

[HÜCRE BÖLÜNMELERİ] SÜREKLİ KARIŞTIRIYORUM YARDIM EDİN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hücrelerdeki kromozom sayılarını, oluşan hücreleri ve oluşan hücrelerdeki kromozom sayılarını karıştırıyorum.

Hücrelerdeki kromozom sayısı nasıl yazılır örneğin
     [HÜCRE BÖLÜNMELERİ] SÜREKLİ KARIŞTIRIYORUM YARDIM EDİN

------------------------------------------------------

Ayrıca 2n:16 kromozomlu bir hücrede mayoz bölünmenin anafaz 2 evresinde kaç kromozomu vardır?
    Veya 2n:30 kromozomlu bir hücrede mayoz bölünmenin telofaz 2 evresinde kaç kromatiti vardır?
    gibi soruları da karıştırıyorum.
    -----------------------------------------------------

Ayrıca 2n:40 kromozomlu bir hücre ard arda 3 mitoz 1 mayoz geçirirse kaç hücre oluşur?
    Oluşan hücrelerin kromozom sayısı nedir? (Mayozda yarıya düşer, n:40 mı olur yoksa n:20 mi?)
    ------------------------------------------------------
    Lütfen yardımcı olun. İlk soru özellikle çok önemli

• oğlum 2015 diyo ya git yat pc oyna. daha erken bence ama soruna gelirsek o konuyu tam olarak bilen bi adam görmedim daha. hele şekilli sorular felan hazırlananlara kolay gelsin valla çekilmez bi daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schlaf Schön

oğlum 2015 diyo ya git yat pc oyna. daha erken bence ama soruna gelirsek o konuyu tam olarak bilen bi adam görmedim daha. hele şekilli sorular felan hazırlananlara kolay gelsin valla çekilmez bi daha.

Kardeşim 2 yıl bu. Göz açıp kapayana kadar geçer. Son 1 ay çalışıp tıp hedefleyecek kadar hayalperest değilim.
  • Anafaz 2 evresinde 8 kromozom vardır oluşan hücreler n=8 kromozomlu hücrelerdir
    32 hücre oluşur 2 üzeri mitoz sayısı = 8 hücre 8 hücrenin her biri mayoz geçirirse 32 hücre
    oluşan hücrelerin kromozo sayısı n=20'dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apakk -- 15 Temmuz 2013; 1:42:23 >
  • Özel mesaj attım umarım anlatabilmişimdir Bu arada ben de oyun oyna diyorum ve seni 3 hayırla uğurluyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apakk

Anafaz 2 evresinde 8 kromozom vardır oluşan hücreler n=8 kromozomlu hücrelerdir
    32 hücre oluşur 2 üzeri mitoz sayısı = 8 hücre 8 hücrenin her biri mayoz geçirirse 32 hücre
    oluşan hücrelerin kromozo sayısı n=20'dir

Oluşan hücre sayısı ve kromozom sayısını anladım ama halen şu n:8 krozomu anlamadım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuzluKadayif

quote:

oğlum 2015 diyo ya git yat pc oyna. daha erken bence ama soruna gelirsek o konuyu tam olarak bilen bi adam görmedim daha. hele şekilli sorular felan hazırlananlara kolay gelsin valla çekilmez bi daha.

Kardeşim 2 yıl bu. Göz açıp kapayana kadar geçer. Son 1 ay çalışıp tıp hedefleyecek kadar hayalperest değilim.

senin kararın valla hiçte geçmiyor, 11.sınıf 2. döneminde başladım keşke yazın başlasaymışım diyorum. gayette iyi bi sıralama yaptım. sonra sıkılırsın abi tavsiyesi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

senin kararın valla hiçte geçmiyor, 11.sınıf 2. döneminde başladım keşke yazın başlasaymışım diyorum. gayette iyi bi sıralama yaptım. sonra sıkılırsın abi tavsiyesi.

Sıralaman için tebrikler ama bağımlı oldum derslere istesem de bırakamam yani :)

• Çünkü mayoz bölünmede homolog kromozomlar anafaz 1 evresinde ayrıldığı için kromozomların yarıya düşmesi mayoz 1'de oluyor. Mayoz 2, mitoz bölünmeyle çok benzerlik gösterir 2 hücre oluşur ve kromozom sayısı yarıya da inmez. Anafaz 2'de ayrılacak homolog kromozom kalmadıgı için kromatitler ayrılır o yüzden kromozom sayısı yarıya inmez ve mayoz 1'deki ile aynı kalır
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sıralaman için tebrikler ama bağımlı oldum derslere istesem de bırakamam yani :)

tebrikler hedefi değiştir o zaman, ufak kalır bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Apakk

Çünkü mayoz bölünmede homolog kromozomlar anafaz 1 evresinde ayrıldığı için kromozomların yarıya düşmesi mayoz 1'de oluyor. Mayoz 2, mitoz bölünmeyle çok benzerlik gösterir 2 hücre oluşur ve kromozom sayısı yarıya da inmez. Anafaz 2'de ayrılacak homolog kromozom kalmadıgı için kromatitler ayrılır o yüzden kromozom sayısı yarıya inmez ve mayoz 1'deki ile aynı kalır

Yani 2n:10 kromozomlu bir hücre anafaz 1 de n:10 anafaz 2 de n:5 mi oluyor hocam?
  • n=10 olmaz n=5 oluyor anafaz 1'de anafaz 2'de de n=5 olarak kalıyor kromozom sayısı yarıya düşüyor denmesi bü yüzden işte 2n=10 eşitliğini 2'ye bölüyorsun
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tebrikler hedefi değiştir o zaman, ufak kalır bence.

Şimdilik bu kalsın, inşallah daha iyisi olur :) Teşekkürler bu arada :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.