Binbaşı
07 Mart 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 261 (Bu ay: 0)
Gönderileri

ASUS TUF AX5400/ 574 Mbps + 4804 Mbps AC / 4 Gigabit / Wifi6 / GamingRouter ve Tenda V1200

Özellikler
2.4GHz Broadcom BCM6750 Yonga seti
5GHz Broadcom BCM43684 Yonga seti
1.5GHz 3 çekirdek işlemci
516Mb NS RAM Bellek
256Mb Rom Bellek
USB 3.2 giriş

Öncelikle bu cihaza neden 1200tl verip aldığımı açıklayayım. Modemim Tenda v1200, yıllardır samba (usb) olarak da kullandım birçok özelliğinden faydalandım.

1) Kullandığım harici disk samsung 500gb hem usb2.0 hemde 3.0 destekli harddisk. Zamanla fark ettim ki modem harici diski tanımamaya yada alan adını değiştirmeye başlıyor (disk1_1 yada disk2_2 yapıyor) Usb 3.2 destekli harici diskime yeterli elektrik veremediği için (usb2.0) yada harici diskimin usb 2.0 desteği olmadığı için harici diskimi taktığımda loop sorunu başlıyor. İnternette sebebinin bu ikisinden kaynaklandığını öğrendim.

2) Tenda modemimde unpnp olması gerekiyor ama açamıyorum, televizyonumda bu harici diske bağlanmak için router almak zorunda kaldım

3) Tenda modemimin harici disk hızı yaklaşık 30-40mb/sn olması gerekirken(inceleme videolarında gördüm) 8mb/sn görüyorum. Bu hız bana sıkıntı yaratıyor.

4) Ddns ile evde değilken dosyalarıma erişmek istiyorum ama ddns hizmetleri çok pahalı. Asus ücretsiz ddns hizmeti veriyor.

5) Wifi 6 ile tüm evde 5GHz bağlantı kurmak.

6) Modemin işlemcisini yormamak ve kendime özgü internet bağlantısı merkezi oluşturmak. Evde yaşayan diğer aile bireyleri modemin işlemcisinden faydalanacak bense router.

7) Gaming ürünü, bende oyuncuyum zaten

Kutu açılış videomu burdan izleyebilirsiniz

Teknik bilgileri ve test sonuçları burdan görebilirsiniz

Usb özellikleri UPnP, Samba, iTunes Server, FTP, EDGE/LTE, Yazıcı Paylaşımı, Download Center, Time Machine (MacOs), AiDisk, Cloud Disk, Smart Access, Ai Cload Sync
Routher arayüz girişinde kullandığımız kullanıcı ve şifresini değiştiremedim nedense. Ayrıca oluşturduğum kullanıcı ile usb erişimi ayarlayamadım ya ben acemiyim yada yazılımsal bir sorun. 160MHZ çok güzel. Modemim 40mhz yapamıyordum buna geçince dedim ki "gençleştim resmen bu kadar mı fark eder"

Wifi 2.4ghz kapatmaya çok uğraştım. Köprüleme modunda iki ağı birleştiriyor ayırıp kapatılmıyor ama 2.4ghz için zamanlayıcı ayarlayabiliyorsunuz. Haftanın tüm günü kapalı yaptım bende
ASUS TUF AX5400/ 574 Mbps + 4804 Mbps AC / 4 Gigabit / Wifi6 / GamingRouter ve Tenda V1200
Asus DDNS çok istiyordum ama beklemediğim bir sorunla karşılaştım. Router genel bir ip kullanıyor (192.168.50.1). Asus'un dediğine göre genel ip kullanan cihazlar ddns kullanamaz. Ama ne yapalım modemin ip adresi genel bir ip bloğunda değil zaten routher onu kullanamaz mı? Forumlarda bu sorunu yaşayan arkadaşlar bu sorunu genelde türknet gibi iss sağlayıcılarında yaşamış. Türktelekom kullananlar yaşamamış yada statik ip kullanmışlar. Cihazın 2Gbps bağlantı desteği var link birleştirme yapabilene tabi Link birleştirme destekli 2 modem var ülkemizde. Aldık ve ayarladık diyelim gerçekten fark görürmüyüz o da ayrı mesele.
Donanım Yazılımı Sürümü:3.0.0.4.386_45407
Firmware: 2.254

Konu yeni açıldı. Güncellenecektir!
Neden bana hakaret edenleri şikayet edemiyorum? Onlar beni ediyor geçen ay ban yemiştim.

Şikayet yetkisi

Cihaz: iPad5,3 (10.2)
Sürüm: 1.1.4 (565)
Merhaba arkadaşlar, iPad Air2 kullanıcısıyım işletim sistemim ios 10.2 jailbroken. JB öncesi yanılmıyorsan ekran kayıt yapabiliyordum ama jb sonrası nedense kaydedici uygulamalar ekran kayıt seçeneği sunmuyor. Mesela vidyo uygulamasında olması gereken "Device Screen" seçeneği yok:
Ekran kayıt sorunu!

Airshou (appstore içinde olmayan) açınca diren bu ekran geliyor (broadcast ekranı)
Ekran kayıt sorunu!

Çözümü bilen var mı?
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.156
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 66 (Bu ay: 209)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 964 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.