Şimdi Ara

Huawei P60 Pro eşsiz kamera tasarımı ve yeni nesil işlemci ile görücüye çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei P60 Pro eşsiz kamera tasarımı ve yeni nesil işlemci ile görücüye çıktı
    Huawei’nin yeni P60 ve P60 Pro telefonları artık oldukça yakın. Öte yandan Huawei P60 Pro’nun tasarım noktasında farklı bir cihaz olacağı söyleniyor. Ortaya çıkan Huawei P60 Pro görselleri ve kamera modülü de bu söylentileri doğrular nitelikte.



    Huawei P60 Pro yakında çıkıyor



    Huawei P60 serisi yine fotoğrafçılık noktasına odaklanacak ve çok sayıda yeni özellikler içerecek. Bununla birlikte P60 Pro’nun ortaya çıkan render görselleri şık bir tasarıma işaret ediyor. Kavisli ekran tasarımının yanında benzersiz bir kamera modülü görülüyor.



    Huawei P60 Pro eşsiz kamera tasarımı ve yeni nesil işlemci ile görücüye çıktı
    Geçmiş sızıntılar, P60 Pro'nun arka tarafta 50MP Sony IMX888 sensörünü konumlandıracağını söylüyordu. Bunun yanında telefonun bu kamera bölmesinde ultra geniş açı için 50 MP Sony IMX858 sensörü ve 64 MP OmniVision OV64B telefoto sensörün olması bekleniyor. Huawei’nin kendi bünyesindeki XMAGE markasının da bu kameralarda yer aldığını görüyoruz.



    Ayrıca Bkz.Samsung ve Qualcomm Galaxy S23 serisi için ortak oldu



    Bunlara ek olarak P60 Pro’nun Snapdragon 8 Gen 2 yongasından gücünü alması bekleniyor. Ancak teknoloji kısıtlamalarının altında bunun asıl olacağı bilinmiyor. Aktarılanlara göre telefonda 120Hz yenileme hızına sahip 6.6 inçlik 1440p OLED ekranın yer alacağı ve 5000 mAh pil ile destekleneceği belirtiliyor. Öte yandan Huawei’nin P60 serisi dahil olmak üzere Mate 60 serisini de Mart ayında tanıtması bekleniyor




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/01/28/p60-pro-renders-curved-screen-unique-camera/
    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/01/23/huawei-p60-pro-specs-leaked/







  • O zaman için belki haklı olabilirsiniz ama şu an için bu dediğiniz imkansız. Devasa kamera sensörlerinin 7-8 mm kalınlığındaki kasalara çıkıntı yapmadan sığmasını beklemeyin. Bu teknik olarak da imkansızdır. Çıkıntının arttığını söylediğiniz P20 ve S20 serisi ile büyük sensörlere geçilmişti. Bu kadar kısıtlı bir alanda bunun olması çok doğal. O çıkıntının olmaması için kasa kalınlığının en az 10 mm olması gerek.

    Büyük sensör demişken not düşmekte fayda var. Günümüz telefonlarında imaj kalitesindeki büyük sıçramanın asıl sebebi büyük sensörlere geçiş sayesinde olmuştur ve bu alandaki ilk büyük devrimsel adım Nokia N8’dir. Yani bugün gördüğümüz devasa sensörlere sahip telefonların atası Nokia N8’dir ve bu telefon 2010’da piyasaya çıkmıştır. Huawei 2018’de, Samsung 2020’de, Apple ise 2021’de büyük sensöre geçebilmiştir. Eğer Nokia hala zirvede olsaydı neler görürdük düşünemiyorum.
    Huawei P40 sahibi biri olarak konuşuyorum. İsterse SLR kamera kalitesinde çeksin android işbirliği olmadığı için tamamen çöp. İade hakkımı kaybettiğim için iade de edemiyorum. Kısaca şöyle bahsedeyim : Google'a ait tüm programları GSpace diye paravan bir uygulama üstünden indiriyorsunuz. Bu uygulama sizi Nova 4 olarak tanıtıyor. Hiçbir şekilde uygulamalarınız senkronizasyon olmuyor mail geliyor siz uygulamayı açtığınızda ancak görüyorsunuz. Bildirimler en erken 15'er dk aralığına düşürebiliyorsunuz bazen kaçırıyor yarım saat sonra geliyor. Gmail'inizi başka bir bilgisayardan açmak için hani uygulamaya bir uyarı ekranı geliyor ya bu işlemi siz mi yaptınız diye o bildirim senkronizasyon sorunu nedeniyle bir türlü düşmüyor. Yüksek lisans tezimi sırf bu saçmalık yüzünden çıkaramadım dükkan sahibine mail atıp onun maili üstünden bilgisayara girdim. Ayrıca sadece Google uygulamaları olsa hadi kabullenirsiniz sadece o değil müzekart gibi alakasız uygulamaları da desteklemiyor kendi storeunda yok onu da Gspace üstünden indiriyorsunuz. Diyelim karekod ile bir video açacaksınız karekod uygulaması kendi aı lensini kullanıyor ama yönlendirmede google işbirliği olmadığı için karekod çalışmıyor. Restorana gittiniz karekod okutamıyorsunuz. !! yardımcı karekod uygulaması indirip öyle ancak erişebiliyorsunuz. Güncelleme konusu ise hiç stabil değil. Bir bakıyorsunuz banka uygulamanız çalışmıyor ekrandan atıyor tam bankaya sövecekken aslında üstüne en az 2 güncelleme gelmiş ama siz eski sürümü kullanıyorsunuz.

    Daha saçmalıklar uzar gider. 14.000 tl verdiğim nokia 1100'dan hallice bir telefon aldım. Ha tabi evet lensi çok güzel kamerası iyi !
  • bu telefon tuhaf bir şekilde 4g ile birlikte gelecek.

  • Anlayamıyorum bu kamera sensörleri nasıl itici gelmiyor kimseye?

    S6 çıkmıştı. Kamerası dışarıdaydı. Berbat bir görünüme sahipti.
    Samsung şikayetleri anlayışla karşıladı S7'de çıkıntı yoktu.

    Dönemin iPhoneları da aynı bu şekildeydi. Ne zaman 7 serisinde çift kamera ile karşılaştık aynı tasarım geldi.

    Gerçekten firmalar ürettikleri telefona bir bakmıyor mu?

    Huawei P8, P9 yine güzel cihazlardı. P20'den itibaren kamera dışarı doğru çıkıyor.

    Note 10'a kadar idare ediyordu Samsung lensleri de. Sonrasında S20'den itibaren o müthiş çıkıntı.

  • Donanım çok iyi olacak ama ambargodan dolayı para olsa da alınmaz. Yazılım bu işin her şeyi

  • Başlıkta bir sıkıntı yok mu? Sadece bana mı öyle geliyor

  • Nasıl olacak bilmiyorum ama Bu telefon 5g olacak

  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    O zaman için belki haklı olabilirsiniz ama şu an için bu dediğiniz imkansız. Devasa kamera sensörlerinin 7-8 mm kalınlığındaki kasalara çıkıntı yapmadan sığmasını beklemeyin. Bu teknik olarak da imkansızdır. Çıkıntının arttığını söylediğiniz P20 ve S20 serisi ile büyük sensörlere geçilmişti. Bu kadar kısıtlı bir alanda bunun olması çok doğal. O çıkıntının olmaması için kasa kalınlığının en az 10 mm olması gerek.

    Büyük sensör demişken not düşmekte fayda var. Günümüz telefonlarında imaj kalitesindeki büyük sıçramanın asıl sebebi büyük sensörlere geçiş sayesinde olmuştur ve bu alandaki ilk büyük devrimsel adım Nokia N8’dir. Yani bugün gördüğümüz devasa sensörlere sahip telefonların atası Nokia N8’dir ve bu telefon 2010’da piyasaya çıkmıştır. Huawei 2018’de, Samsung 2020’de, Apple ise 2021’de büyük sensöre geçebilmiştir. Eğer Nokia hala zirvede olsaydı neler görürdük düşünemiyorum.
    Huawei P60 Pro eşsiz kamera tasarımı ve yeni nesil işlemci ile görücüye çıktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 30 Ocak 2023; 23:31:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni kral geliyi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 11 kullanıcısına yanıt
    4G olunca ne oluyor, otomatik çöp mü?

    5G ile 4G arasındaki farkı telefonda hissetmezsin.

  • Brother, don't you wish to buy Bungie, which has only released halo on xbox for 20 years? Isn't it fair to take the imsomniac who only makes xbox games and make games exclusively for sony?

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    5g gelene kadar bu telefon da çöp olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Kamera teknolojisinde bilmeniz gereken bir kural var.


    Kameranın iyi olmasını istiyorsanız o ada/adacıklar olacak. Sensörler "göze hoş görünsün" diye değil, daha çok ışık alsınlar ki gece çekimi DSLR seviyesine ulaşsın diye büyüyor.


    Hoşunuza gitmiyorsa Nokia 1100'dan devam ediniz. Onda kamera falan yok, rahat rahat takılırsınız :)

  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Çıkıntının belli bir boyuta kadar olmasında sakınca yok. Benim kast ettiğim özellikle Huawei, Honor, Xiaomi gibi firmaların oluşturduğu adacıklar (!)

    Hele de bu akıma geç katılan Tecno'nun Phantom X2 serisi cihazları. Kameranın telefonu yapılmış.

    Samsung ve Apple'ın da adacıkları var ama bahsedilen çıkıntı telefonun dayanımına bile olumsuz etkide bulunuyor. O kamera camı inanın telefonun camından daha değerli hale geliyor gün geçtikçe. Ergonomi de problem oluşturuyor.

    Evet bahsedilen durumu biliyorum örneğin Xiaomi 12S Ultra modelinde yanlış değilsem 1 inç Leica sensörü barındıran kamera düzeneği bulunuyordu. Bu çıkıntı mecburi oluyor bu durumda.

    Öte yandan biz telefon alıyoruz. Kamera alacak kişilere özel bir seri tanıtılmalı. Tıpki Galaxy S4 Zoom ve K Zoom modelleri gibi. K serisinin geri dönme ihtimali konuşuluyor bu arada.

    Kaldı ki genel kitlenin kullandığı kamera Instagram, TikTok ve Snapchat gibi 3. Parti uygulamaların insiyatifine kalıyor görüntü işlemede. CameraXAPI'den Camera2API'ye geçişte sorunun çözüleceği temennisi verildi. 15 yıllık Android serüveninde bu kusurun hala mevcut olması sizce de acı bir gerçek değil mi?

    Bu sorun hakkında uğraşı gösteren tek firma Samsung oldu. Önce Snapchat kamerasını S6'nın kamerasına entegre etmeye çalıştı. Sonra S10 serisinde çekilen fotoğrafı Instagram'a yükle modu tanıtıldı. Tabi bu çözümler hiçbir zaman iOS'in donanım düzeyinde görüntü işleme yönteminin yanına yaklaşamadı. Android'in en büyük kusurlarından biridir bu CameraX API ile gelen kamera donanımına aldırış etmeden stok bir API üzerinden kalitesi yerlerde fotoğraf paylaşımı yapmak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Huawei P40 sahibi biri olarak konuşuyorum. İsterse SLR kamera kalitesinde çeksin android işbirliği olmadığı için tamamen çöp. İade hakkımı kaybettiğim için iade de edemiyorum. Kısaca şöyle bahsedeyim : Google'a ait tüm programları GSpace diye paravan bir uygulama üstünden indiriyorsunuz. Bu uygulama sizi Nova 4 olarak tanıtıyor. Hiçbir şekilde uygulamalarınız senkronizasyon olmuyor mail geliyor siz uygulamayı açtığınızda ancak görüyorsunuz. Bildirimler en erken 15'er dk aralığına düşürebiliyorsunuz bazen kaçırıyor yarım saat sonra geliyor. Gmail'inizi başka bir bilgisayardan açmak için hani uygulamaya bir uyarı ekranı geliyor ya bu işlemi siz mi yaptınız diye o bildirim senkronizasyon sorunu nedeniyle bir türlü düşmüyor. Yüksek lisans tezimi sırf bu saçmalık yüzünden çıkaramadım dükkan sahibine mail atıp onun maili üstünden bilgisayara girdim. Ayrıca sadece Google uygulamaları olsa hadi kabullenirsiniz sadece o değil müzekart gibi alakasız uygulamaları da desteklemiyor kendi storeunda yok onu da Gspace üstünden indiriyorsunuz. Diyelim karekod ile bir video açacaksınız karekod uygulaması kendi aı lensini kullanıyor ama yönlendirmede google işbirliği olmadığı için karekod çalışmıyor. Restorana gittiniz karekod okutamıyorsunuz. !! yardımcı karekod uygulaması indirip öyle ancak erişebiliyorsunuz. Güncelleme konusu ise hiç stabil değil. Bir bakıyorsunuz banka uygulamanız çalışmıyor ekrandan atıyor tam bankaya sövecekken aslında üstüne en az 2 güncelleme gelmiş ama siz eski sürümü kullanıyorsunuz.

    Daha saçmalıklar uzar gider. 14.000 tl verdiğim nokia 1100'dan hallice bir telefon aldım. Ha tabi evet lensi çok güzel kamerası iyi !





  • bence hic guzel değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android olmadığı sürece bir işe yaramaz ne yazık ki. Çin'de kullanmak için olabilir.

  • Şu an Android e alternatif güçlü bi rakip olmadığından TR de ölü doğacak bi cihaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeblaze saatleri bilmediginiz için bunlara gereksiz yere tonla para veriyorsunuz.

  • Şart degil illa android sistemi çok iyi android uzayamı çıkartıyor sizi yada ios bırakın bunboş şeyleri bende Huawei yi ve takılmadan çalışıyor ve bütün sosyal programlar var ama

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.