Şimdi Ara

Huawei P40 Lite Görüşlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Bu telefon hakkındaki görüşlerimi yazmak istedim. Küçük de olsa fikirlerimle bir katkı sunabileceğimi düşünüyorum. Öncelikle bir inceleme konusu değil, daha çok eleştiri olabilir sanırım :)



    Telefonu 1 sene önce aldım ve kullanıyorum, ancak alacak insanların şunları bilmesi gerekiyor:


    1. Telefonda yüklü gelen huawei uygulamalarında sürekli reklam çıkıyor, 5 saniye izlemek zorunlu(şaka gibi gerçekten...)
    2. Çoğu uygulama yok, indirmek için APK sitesine yönlendiriyor, en çok işime yarayan uygulamalar yoktu, ve malesef bunu araştırmadan aldım
    3. Yönlendirdiği apk sitesi çok enteresan eskiden korsan apk indirdiğim sitelere çok benziyor
    4. Zorla huawei uygulamalarını güncelleştiriyor bana sormuyor bile


    En son android kullanırken veri güvenliği ile endişe ederken, huawei çok daha kötü bir his veriyor kullanırken.


    Bunların yanında iyi yanlarını da saymak isterim:

    1. Ben alırken fiyatıydı (şu an ne durumda bilmiyorum)
    2. Kamerası ve ekranı güzel bence (eski telefonum XA1 Ultra'ydı ve aradaki fark inanılmaz (tabi bunu araştıranlar da çok iyi bilecektir heralde :)))


    Telefonu almayı düşünen olursa, yazılım konusunda tam bir çöp olduğunu düşünüyorum. Bunları bilseydim asla almazdım diyorum, umarım almak isteyen arkadaşlar konuyu görür ve bir kez daha gözden geçirirler.


    Mustafa,


    İyi forumlar :)








  • telefonu 13 aydır kullanıyor olmasam inanacam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 seneden fazla süre kullandım, sattım ve bir üst modelini aldım. Gene Google servisi yok. Bunu da satarsam gene aynı şeyi yaparım. Her şey Google servisi değil. Varsın olmasın. Hizmetlerini sonuna kadar kullanıyorum zaten. Arada başka şeyler var. Kalite diyoruz buna.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sadece sarj icin tutuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmek arası melemen kullanıcısına yanıt

    hocam hangi kısmına katılmadınız?

  • Rıza.BN. kullanıcısına yanıt

    hocam burada seçim devreye giriyor işte, ben google hizmetlerini çok aktif kullanıyordum


    huawei uygulamalarında apk indirtmesi ve çok fazla çin uygulaması göstermesi privacy ve security konusunda bayağı bir soru işaretine yol açıyor bende


    bu konuda bana katılmıyor musunuz siz de? yoksa bunlarda katılıyorsunuz ama sizin için 1. öncelik kullanım ve performas gibi sebepler mi?

  • İşin doğrusu bu huaweinin kameraları müthiş çekiyor. Kaç farklı model kullandım artık sayısını bilmiyorum. Hani 2 telefon kullanıp da boş yorum yapmıyorum. Kameraları güzel ve ondan da önemlisi ara yüz o kadar akıcı ve kullanıcı dostu ki, Bu güzelliği ne xiaomi ne oppo ne de Samsung telefonlarda bulamıyorum.
    Performans da kullanılan işlemci ile doğru orantılı. Bu çok açık belli. Kirin işlemciler sorun çıkarmıyor. Huawei ara yüzünde veya yazılımsal olarak başka hiç bir şeyde sorun yaşamadım. Ekran zaten neyse odur yani. İps ise yapacakları belli, amoled ise belli.

    Şu an bu yazıyı p9 ile yazıyorum. Bu kadar eski bir telefon, hala sorunsuz çalışıyor inanılmaz.
    P smart lar, mate'ler, p40 lite, nova 9 ve daha bir çok telefonu da aldım kullandım ya paraya sıkıştığım için ya da model yükseltmek için sattım.

    Bununla birlikte, Google servisleri ilk iptal edildiği zamanlar da huawei kullanıyordum. O zamanlar hms henüz bu kadar gelişmemişti ve ben maalesef bazı banka uygulamalarını kuramamıştım. Sırf bu nedenle satmıştım. Fakat şimdi bakıyorum ve görüyorum, o uygulamalar artık hms'de var. Mevcut. Çok geliştirdi adamlar helal olsun.

    Ya u nasıl bir şeydir biz neden bahsediyoruz? Bu firma kendi işletim sisteminiz yazdı yahu. Daha ne olabilir ki bundan fazla? Kendi uygulama marketi de var. Elektrikli otomobil, akıllı gözlük çıkarıyor. Yani buna sen kimsin yaa Google yok sende muamelesi nasıl yapılabilir?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Rıza.BN. kullanıcısına yanıt

    hocam dedikleriniz dogru, su an samsung a12 kullaniyorum ve kamerasini ozluyorum p40'in


    son dediginize fikrimi yazayim. ben sonucta son kullaniciyim, yani adamlarin OS yazmis olmasi veya diger ustun teknoloji olmalari benim hayat kalitemi arttirmiyor, basarili olmalari onlar adina cok guzel ancak ben telefonda uygulama yuklemek icin app store'a girdigimde reklam izlemek istemiyorum veya okul icin yaptigim raporu okumak icin browser'dan google docs acip aci cekmek istemiyorum.


    bunun yaninda benim icin sorun sadece google da degil, kullandigim cogu uygulama huawei icin compile edilmemis. tabi ki bunun sucu huawei'nin degil ancak sonucta benim icin onemli olan telefonu ne olcude efektif kullanabildigim, yani kimin sucu oldugu umrumda da degil, o kadar para veriyorum ve kullanabilmek istiyorum.


    zaten konuda da belirttigim gibi huawei alacaklar bunlarin farkinda olmali, youtube'dan birkac video izleyip cok guzel oldugunu dusunerek aldim ve cok pisman oldum


    yorumunuz icin tesekkur ederim..





  • Telefonu dün düşermem sonucunda ekran camı çatladı. Kvk var adanada götürdüm 1000 TL istediler ful herşey değişecek. Sorum şu sizce yaptırimmi yoksa böyle kullanmaya devem etsemmi durumum şuan maddi olarak hiç yok beyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmek arası melemen kullanıcısına yanıt

    hocam bu islerden anlamam ama ben xperia goturdum gecen gun telefon almadan once tamir olur mu diyerek, 10,000 TL istediler duzeltmek icin, telefonu 1200 liraya almistim 2016 senesinde..


    1000TL cok degil bunla kiyasladigimizda

  • Hesher kullanıcısına yanıt

    Hocam valla şuan için hiç durum yok simit satıyorum ben. Böyle kullanacam mecburen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmek arası melemen kullanıcısına yanıt

    Hocam gun gectikxe kotu olmayacaksa kullanin zaten ya, kirik ekrani 1 sene kullanmistim ben p20lite varken pahali diye yaptirmadim ama sonrasinda birkac darbe daha alinca ekran pul pul dokuldu oyle bir sey olmasin dikkat edin de


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hesher kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam sanırım dikkat edip bir daha düşürmezsek bir sıkıntı olmaz telefonu zaten 16 aydır kullanıyorum neredeyse 1.5 yıl böyle gittiği yere kadar devam ederim ne yapim korkunç para istediler onarım için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski bir p40 lite yeni bir Nova8i kullanıcısı olarak google destekli cihazlarda yapıp şuanda sahip olduğum cihazda yapamadığım tekbir işlem bile yok. ekstra olarak kamera , şarj pil ömrü konusunda ciddi anlamda beni memnun ediyor ilerde yeni bir telefon alsam onu da huawei seçerim büyük bir ihtimalle. birazcık araştırmak lazım yapamadığın neyse araştırarak aşabileceğini düşünüyorum.

  • ahmedozkan93 A kullanıcısına yanıt

    Google fotolar yok ornegin, ayrica arac ile giderken yol tarifi almak iskence haline geliyor, privacy policy havada


    Google telefon ile yapilan ama huawei ile yapilamayan cok sey var. Teorik olarak diyorsaniz tabi o zaman her sey mumkun, ikisi de turing complete..


    Benim gibi kullanicilar icin sorun yapmanin zor olmasi hocam, ayrixa dedogim givi her ozelligin yapilabilir oldugunu, yapilsa da frasible olmadigini dusunuyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 23 Şubat 2022; 9:24:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.