Şimdi Ara

Huawei'nin işletim sistemi Hongmeng bu hafta tanıtılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Reuters'ın yeni bir raporuna göre Huawei, ABD'li şirketlerle ticaret yapma yasağı kararının sonrasında geliştirmeye başladığı kendi işletim sistemi olan Hongmeng'i bu hafta tanıtacak.

9 Ağustos'ta tanıtılabilir

Raporun içeriğinde, Huawei'nin Hongmeng OS adlı kendi işletim sistemini 9 Ağustos Cuma günü Çin'in Dongguan şehrinde düzenlenecek olan geliştiriciler konferansında su yüzüne çıkaracağı belirtiliyor. Huawei yöneticilerinin Reuters'a yaptıkları açıklamada Hongmeng işletim sisteminin ilk olarak Honor akıllı televizyonlara geleceği ve yazılımın öncelikle IoT cihazlar için tasarlandığı açıkladılar.
    Ayrıca rapor Hongmeng işletim sistemini, Google'ın geliştirdiği ve geniş bir kullanım alanı olacak Fuchsia ile de karşılaştırıyor. Huawei'nin işletim sisteminin, bir mikro çekirdek etrafında inşa edildiği ve böylece yapay zekayı kullanarak birden fazla platformda çalışabilecek şekilde tasarlandığı da belirtiliyor. Bununla birlikte Hongmeng'in şu an akıllı telefonlarda da test edildiği ve yılın sonlarında Huawei Mate 30 Pro amiral gemisi ile birlikte piyasaya sürülebileceği dahi söyleniyor.

• Cok merak ediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SIRF Huawei degistiriyor diye merak edenler de cok olacaktir. Ozellikle Turkiye'den. Insanlar mevcut aliskanliklarini aboneliklerini uygulamalarini birden terk edecekler ve yeni platforma kesinlikle sadik kalacaklar :) ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    akıllı TV ve IOT cihazlar için gelecekmiş, hangi alışkanlık ve abonelikten bahsediyorsunuz. Huawei tebrik ederim, işletim sistemi çıkarmak cesaret ister

• neyin kafasındasın dostum...adamlara helal olsun bence kendi donanım ve yazılımını yapan firmalar inş çoğalır..

• Bizdeki Mandacılar da Kendi İşletim sistemi için uğraşmaktansa Mandacılığı kabul ederler.

• Haberde son satira bak iste :

" Hongmeng'in şu an akıllı telefonlarda da test edildiği ve yılın sonlarında Huawei Mate 30 Pro amiral gemisi ile birlikte piyasaya sürülebileceği dahi söyleniyor. "

Kapi$

Orijinalden alıntı: smart1978

Haberde son satira bak iste :

" Hongmeng'in şu an akıllı telefonlarda da test edildiği ve yılın sonlarında Huawei Mate 30 Pro amiral gemisi ile birlikte piyasaya sürülebileceği dahi söyleniyor. "

Kapi$
    keşke mümkün olsa, belki uzun vadede telefonlarda olabilir, TV ve IOT cihazlarda başarılı olma ihtimali var, dilerim başarılı olur ve uzun vade de Telefonlara da gelir, işletim sistemi olmadan eko sistem oluşması mümkün değil. eko sistem oluşur mu bilemem. ama oluşması benim temennimdir.

Pratikte pek ragbt goremeyecektir bilhassa Cin disinda ...

Huawei bircok hizmeti bulut tabanli olsun vs Cin harici ozellikle Turkiye de calismiyor zorlasaniz da olmuyor...Kendi ekosistemleri ile bu kirpilma daha da hissetirecektir...

Orijinalden alıntı: smart1978

Gercek ve hayaller baska...

Pratikte pek ragbt goremeyecektir bilhassa Cin disinda ...

Huawei bircok hizmeti bulut tabanli olsun vs Cin harici ozellikle Turkiye de calismiyor zorlasaniz da olmuyor...Kendi ekosistemleri ile bu kirpilma daha da hissetirecektir...
    zor işleri başarmak için önce hayal kurmak gerekir.

Android ten buna gecilecegini hic sanmam ozellikle IOS Apple dan ...

Hem bunlar da yepyeni birsey yapmiyormus. Makyajli bir Android olacakmis .

Sonucta API seviyesinde bloke gelirse zaten olu dogar ...

Ayrica saibeli modifiyeli .apk Android uygulama ve oyunlari mi diye de hep suphe duyulacaktir yani mod lu ama modlu oldugu bile gizli bircok seyi gizli olmasi gibi ... Sonucta KAPALI bir sistem! Custom ROM filan HAYAL olacaktir... Bootloader kilitli kalacaktir yine. Huawei Nisan 2018 den beri Boot oader kilidi resmi olarak kaldirmistir. Neden acaba ? Google dahil bircok firma bootloader acma secenegi varken ...

O yuzden olu dogmustur cakma Android tabanli. Android ekosisteminden somurmeyi zekice sanan ama AKILICA olmayan bir cabadir Huawei in yaptigi ...

• yakın tarihte en büyük girişim ve büyük bir başarısızlık örneğini gördük microsoft ile. Geliştiricilere hiç destek verilmedi, gelirseniz gelin gelmezseniz keyfiniz bilir gibi gereksiz bir kibirle yaklaşıldı geliştiricilere. Hal böyle olunca platformun içi boş kaldı. Menüde vs gayet hızlı ve 512 mb ramle bile iosa yakın bir performans sunuyordu microsoft işletim sistemi.

sistem hızlı çalışabilir, hız konusunda artık androidin de problemi kalmadı. Önemli olan milyonlarca kişinin kullandığı uygulamalarla pazara çıkabilmek. Yani bir insan huawei aldığında ihtiyacı olan her uygulamayı hemen elinin altında bulmalıdır. Göstermelik 2-3 app ile bu iş olmaz. Ki huawei de bunun farkındadır diye düşünüyorum zira adamlar dünyanın en büyük üreticilerinden biri ve uzun yıllardır bu sektördeler.

Bence sistem duyurulup beta dağıtılacak ve geliştiricilerle masaya oturulacak. Bir yandan geliştiricilerle anlaşma sağlanacak, bir yandan da sistemin eksiklikleri giderilecek. Tabi bunları yaparken reklam ve pazarlama faaliyetlerine de odaklanması gerekecek.

Andorid açık kaynak kodlu bir sistem ve bunu herkes alıp, altyapı üzerine kendi işletim sistemini inşa edebilir. Bunu birçok teknoloji yazarı da söylüyor zaten. Önemli olan kullanıcılardan ilgi görmek. Android tabanlı bir işletim sistemi yapmak, göbekten halen androide bağlısın demek. Evet açık kaynaklar kapanmaz ama bu yine de risk oluşturur. Öte yandan sıfır bir işletim sistemi kurmanın maliyeti ve sonuçta çıkacak olanın kullanıcılar nezdinde takdir görüp göremeyeceği bilinmiyor. O yüzden huawei, esnek bir sistem tasarlamış. Yani bir güncelleme ile tüm cihazlarını bu işletim sistemine çevirebilir. Ama android bağımlılığından kurtulmak anlamına gelmez bu hamle. Yine de elini güçlendirecek bir hamle,orası aşikar tabi.

İşi çok zor ve büyük. Kolaylıklar dilerim zira andorid ve iosa karşı bir rakip iyi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 6 Ağustos 2019; 15:51:21 >

• Firma mimlenmiş olmasıyla beraber bunu yapan da teknoloji devi etkeni göz ardı edilmesin. Neticede firma kâr elde etmek ister ama edemeyeceğini görünce telefon parçası tedarikçisi yahut isim değiştirerek devam etmeye çalışır. Keşke Android ve İOS rakibi sistem olsa ortalık şenlenir ama ne yazık ki bahsettiğimiz rakiplerinin yazılım konusunda bilgi birikimleri çok fazla. Firma anlaşma yoluna gidecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.