Şimdi Ara

Huawei’nin Android’den vazgeçmeye niyeti yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz aylarda yoğun ticari baskı altına alınan Huawei, bundan kurtulmak adına B planını devreye sokmuştu. Android ekosistemini tamamen bırakacağı düşünülen Huawei şimdilik böyle bir düşüncede değil.


    Endüstriyel kullanım


    Google ve Microsoft ile köprüleri atma noktasına gelen Huawei, kendi bünyesinde geliştirdiği HongMeng işletim sisteminin ilk ipuçlarını vermişti. iOS ve macOS sistemlerinden hızlı olduğu iddia edilen platformun bundan sonraki mobil cihaz ve dizüstü bilgisayarlarda karşımıza çıkacağı düşünülmüştü.


    Ayrıca Bkz.Microsoft yılın ikinci çeyreğinde rekor gelir elde etti

    Ne var ki G20 zirvesi sonrasında ortamın yumuşamaya başlaması ve Google’ın ay sonuna doğru yeniden Huawei’ye lisans vereceği duyumları işi tersine çevirdi. Huawei yetkilileri şimdilik Android platformundan vazgeçmediklerini açıkladı.


    Sanılanın aksine HongMeng işletim sistemi daha çok endüstriyel kullanım için geliştirildi. İlk olarak Huawei’nin Honor televizyon serisinde bu işletim sistemini Çin odaklı kullanacağı ifade ediliyor. Bu bakımdan da bir deneme süreci yaşanmış olacak.


     







  • <iframe src='https://gfycat.com/ifr/EmptyHealthyAnemoneshrimp' frameborder='0' scrolling='no' allowfullscreen width='640' height='402'></iframe><p> <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=139190502&url=https://gfycat.com/emptyhealthyanemoneshrimp" data-href="https://gfycat.com/emptyhealthyanemoneshrimp">via Gfycat</a></p>
    Şimdi geri vites huawei kendi işletim sistemini geliştirirken, lisans vermeyeceğiz deyip tekrar lisans vermeye kalkan google(usa) ve usb vermeyeceğiz, onu bunu vermeyeceğiz diyen diğer üreticilere mi, yoksa tekrar tüm hazır ekosistem lisansları geri verilirken onlarla devam edeceğini açıklayan huawei'ye mi?
  • Tabi ki vazgeçmek istemez. Hazır ekosistem.

  • <iframe src='https://gfycat.com/ifr/EmptyHealthyAnemoneshrimp' frameborder='0' scrolling='no' allowfullscreen width='640' height='402'></iframe><p> <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=139190502&url=https://gfycat.com/emptyhealthyanemoneshrimp" data-href="https://gfycat.com/emptyhealthyanemoneshrimp">via Gfycat</a></p>

  • Şimdi geri vites huawei kendi işletim sistemini geliştirirken, lisans vermeyeceğiz deyip tekrar lisans vermeye kalkan google(usa) ve usb vermeyeceğiz, onu bunu vermeyeceğiz diyen diğer üreticilere mi, yoksa tekrar tüm hazır ekosistem lisansları geri verilirken onlarla devam edeceğini açıklayan huawei'ye mi?

  • Vacgecme niyetindne once alternatifi cikmasi gerekirdi. Olgunlasmamis akilli cihazlara dusunulmemis mobil isletim sistemi ismi iddialari ile alternatif geliyor denilmisti :) . Gorulen o ki asparagaz mis :) .


    Bir tur Android turevi ama Android in temel hizmetleri olmayani cikartacaklar yani populer Google Magaza olmayan custom OS ler gibi . Yani yine de .apk ler bir sekilde kurulacaktir ama guvenlik guncellemesi vs Google kendisi gibi kesintisiz ve guncel olacak mi muamma .

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    işin ucunda para var diğer şirketler büyük miktarda gelir kaybı yaşayınca ve bunlar genelde amerikan şirketi olunca ...
    sonuçta bütün taraflar zarar ediyor trump sizin zararınızı cebimden vericem satmayın diyemiyor :) az çok bütün ülkeleri yönetenler şirketler para ne derse o olur

  • Huawei'i ben de abartmışım gözümde zamanında ama çalışma mantığına bakıldığında adamlar hazır üretilmiş veya geliştirilmiş şeyleri lisanslayarak kendi markaları altında ürün/servis sunuyorlar. Bu ambargolardan sonra dış yatırımcıyı kaçırmamak adına Hongmeng diye bir şey uydurdular ama görünürde hala bir şey yok, işletim sistemi geliştirmek o kadar kolay bir şey değil o yüzden çoğu işletim sistemi Linux tabanlı çıkıyor; hatta inanıyorum ki Windows bile çoğu kodunu alt tabanda artık paylaşıyordur.

  • Android den yüze 60 daha hızlı boş oldu yani zuhahaha

  • Her şey yalan olup gitti bir günde

    Pembe hayallerim soldu elimde

    Kendi gitti resmi kaldı benimle...

    @hongmeng

  • Bu hawehawe midir nedir bu ezik markayı satın almayın ve kullanmayın bunun amiral gemisi telefonunu aldım 20 ayda perte çıktı batarya şişti ekranı kırdı çin malı ne idüğü belirsiz bir şirket trump yasaklamakla iyi etti keşke ben bu pislik markaya bulaşmadan önce yasaklasaydı da kazıklanmasaydım. Iphone almadığım için pişmanım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannibal Corpse 666 -- 20 Temmuz 2019; 18:14:16 >
  • potansiyeli yüksek olduğu için tabiki vazgeçmez yeni girişim büyük kullanıcı kaybı demek. Tabi bunun haricinde işletim sisteminin oturması ve teknik alt yapısının oturması için bayağı uzun bir zaman gerekiyor. 1 yıl sonra bile çıkarsalardı 1 ton sıkıntısı olacaktı. Arka planda geliştirilmeye devam edilecektir diye düşünüyorum uzun yıllar boyunca. Yaşanacak tekrar bir krizda farklı bir isimle yeniden piyasaya giriş yapacaktır.

  • Huawei aba altindan sopa gostermek istedi sadece.
  • bir işletim sistemi kolaymı geliyor öyle kolaymı işletim sistemi yazmak yayamak alıştırmak stabil yapmak adnroid ve ios bile 10 senede geldi buralara kaldıki windows 10 mobile vardı çokta iyidi ama tutunamadı parasıda vardı koca microsoft vardı ardında ama donanımhaberde bunu haber diye pişirip pişirip önümüze koymasıda komik.. neyse..

  • İstediği kadar iyi işletim sistemi yapsın, mağazası boş olduğu sürece kullanılmaz. Bir çok uygulama Amerika kökenli, hangisi yapılacak yeni sisteme uygulama yapacaklardı ki. En fazla Çin’de kullanılmaya devam ederdi, diğer ülkelerde tutunması çok zor olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberlerin hepsi asılsız. Kim uyduruyor bilmiyorum ama mesela iosdan hızlı olacak yalanına anca aptallar inanır. Hongmeng midir nedir telefon işletim sistemi bile değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung bile yillar önce wave serisinde bada kullandi, hatta kendi magazasi vardi da ne oldu? Tizen vs. bu isler hic kolay degil anca huawei kullanicilarinin gazini almak icin ortaya bir şey atiyor o kadar. Yok hong yok bilmem ne yapabiliyorsa yapsin anca asparagas haber. Windows bile mobilde çuvalladı gitti. Birakin bu bidi bidi aliskanliklari

  • hazır sistemden vazgeçmek zor tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.